|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
hEEEliak
|
Zaslal: út březen 22, 2011 4:39 pm Předmět: |
|
|
Ten sparring co to presne je?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
mandor
|
Zaslal: út březen 22, 2011 5:14 pm Předmět: |
|
|
http://cs.wikipedia.org/wiki/Sparring toto je první odkaz když jsem dal slovo sparring do Googlu, příště to udělej sám chlape.
Prostě si musíš zvyknout dávat a dostávat rány, ne naplno jako při zápasu či rvačce, ale musíš se oťukat, zvyknout si na bolest. To platí u všech bojových sportů/ umění/ systémech sebeobrany pokud mají být účinné i v realu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Crewe

|
Zaslal: út březen 22, 2011 5:37 pm Předmět: |
|
|
Prostě do sebe jdete, akorát ne naplno...
|
|
| nahoru |
|
 |
hEEEliak
|
Zaslal: út březen 22, 2011 5:43 pm Předmět: |
|
|
Už jsem si to přečetl, děkuji samosdřejmě! Chtěl bych asi kick box nebo nějaky kde se posiluje i mimo trening a rozvijí se další fyzické lidské vlastnosti nebo jak to mam napsat  Aby se jen a jen nemlatilo a netrenovalo v tělocvičně ale to asi dost záleží i na tom jak si to udělá dotyčná tělocvična/klub...
|
|
| nahoru |
|
 |
Crewe

|
Zaslal: út březen 22, 2011 5:48 pm Předmět: |
|
|
Jo to je hlavně o tělocvičně a trenérovi. My se třeba snažíme rozvíjet i sluh, tak že nám trenér zaváže oči a my musíme ostatní najít, prostě taková blbost, ale myslím si, že to trošku pomůže ;-)
|
|
| nahoru |
|
 |
mandor
|
Zaslal: út březen 22, 2011 6:49 pm Předmět: |
|
|
| hEEEliak napsal: | Už jsem si to přečetl, děkuji samosdřejmě! Chtěl bych asi kick box nebo nějaky kde se posiluje i mimo trening a rozvijí se další fyzické lidské vlastnosti nebo jak to mam napsat Aby se jen a jen nemlatilo a netrenovalo v tělocvičně ale to asi dost záleží i na tom jak si to udělá dotyčná tělocvična/klub... |
Každý rozumný trenér tě nechá podívat se na trenál a řekne ti co a jak. Vytipuj si pár věcí co se ti nejvíc líbí, zajdi se podívat na trenály a pak se rozhodni. Co se týče fyzičky, tak ta se rozvíjí snad všude, o to neměj strach. Co se týká jiných fyz. vlastností tak pokud tím myslíš, taktika, situační prevence, předcházení konfliktům tak to jsou spíš systémy sebeobrany - Systema, Musado, Krav-Maga. Kick box je sport - jeden na jednoho v ringu, což samozřejmě nevylučuje použití mimo ring, ale třeba pohyb v davu tam asi budeš nacvičovat těžko. Jak píšu, obejdi pár oddílů - mi se nestalo, že by mě někdo nepustil se podívat, když jsem se předem slušně domluvil.
|
|
| nahoru |
|
 |
hEEEliak
|
Zaslal: út březen 22, 2011 7:35 pm Předmět: |
|
|
To rozhodně  Hele kdyby si měl srovnat Thay box a kick box ... Podle tvého názoru?
|
|
| nahoru |
|
 |
MrNavrc
|
Zaslal: út březen 22, 2011 7:54 pm Předmět: |
|
|
| hEEEliak napsal: | To rozhodně Hele kdyby si měl srovnat Thay box a kick box ... Podle tvého názoru? |
Kickbox je především sport.
V thai boxu můžeš hledat i "duchovní" stránku, také je daleko tvrdší.
Ale spousta fighterů nastupuje jak v kickboxu tak i v thai -> dost se to prolína.
A vůbec nejlíp uděláš když si zajdeš do nákého klubu, čím dřív tím líp
|
|
| nahoru |
|
 |
mandor
|
Zaslal: út březen 22, 2011 8:08 pm Předmět: |
|
|
| hEEEliak napsal: | To rozhodně Hele kdyby si měl srovnat Thay box a kick box ... Podle tvého názoru? |
Srovnat nemůžu, nemám dost zkušeností. Na netu to nevyřešíš, info jsi dostal a je čas vyrazit si to zkusit v reálu. hodně štěstí
|
|
| nahoru |
|
 |
Crewe

|
Zaslal: út březen 22, 2011 8:25 pm Předmět: |
|
|
Takovej "bojovej rozdíl" je v tom, že v Thai Boxu máš "klinč" - nevím, jak se to spisovně píše. A klinč je úchop na blízko...
Jinak je to úplně to samé, ale spíš je používanější Thai Box...
|
|
| nahoru |
|
 |
hEEEliak
|
Zaslal: út březen 22, 2011 8:37 pm Předmět: |
|
|
U nás ve městě mám spíše kickbox po ruce a je tu rozsáhlejší nejspíš lepší učitelé a tak .... Tak zkusím asi ho. Take tu mamé takové jako je krav maga či jestli znáte Wing Chun? Spíše to je ale sebeobrana. Našel jsem pěny pořad jestli znáte Cesty boje (Fight Quest) Dávali to na Discovery.
|
|
| nahoru |
|
 |
Crewe

|
Zaslal: út březen 22, 2011 8:43 pm Předmět: |
|
|
Tohle už je na tobě... POkuď máš po ruce Kick-Box, tak bych asi vybral kick-box no..
|
|
| nahoru |
|
 |
hEEEliak
|
Zaslal: út březen 22, 2011 8:44 pm Předmět: |
|
|
Zastánce Tahy boxu  hele zápasíš? Tam jsou nějaké urovně jako pásky či tak?
|
|
| nahoru |
|
 |
Crewe

|
Zaslal: út březen 22, 2011 8:52 pm Předmět: |
|
|
Nene, ještě ne, ani nevím, jestli začnu, pač se nechci zase tak ničit ;-)
A žádný pásky nebo to co je v judu tam není.
|
|
| nahoru |
|
 |
MrNavrc
|
Zaslal: út březen 22, 2011 9:11 pm Předmět: |
|
|
| Crewe napsal: | Takovej "bojovej rozdíl" je v tom, že v Thai Boxu máš "klinč" - nevím, jak se to spisovně píše. A klinč je úchop na blízko...
Jinak je to úplně to samé, ale spíš je používanější Thai Box... |
rozhodně se nedá říct, že by to bylo to samé a "klinč" není jediný rozdil např: technika provedení kopu je rozdílná a to tak, že když vedle sebe postavíš kick a thai boxera tak 100% poznáš kdo je kdo -> podle provedeni kopu.
ale to bychom tu mohli napsat knihu o tom.
Takže jestli máš po ruce Kickbox, rozhodně jdi do kickboxu, tam poznáš co to přesně obnáší ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|