|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Zajímavé články a odkazy k tématu: | |  |
EpsteinBarr
|
Zaslal: pá duben 15, 2011 12:35 pm Předmět: |
|
|
Pozitivny vplyv na kondiciu potvrdzujem, uz dost dlho davam pocas kazdeho treningu 40g. S tou penazenkou to nie je az take ozehave. Kupujem BCAA od Scitec-u, 700g ochutene a 500g neochutene (samozrejme, daju sa najst lacnejsie riesenia). Je to 1kg BCAA, ktory pri davke 40g pred/pocas treningu vydrzi na 25 treningov. V mojom pripade to znamena mesiac a dva tyzdne, zhruba. PTN bud nedam vobec, alebo len 30g hydro+trochu malty. Zvycajne do PTN davam podstatne viac proteinu. Cize v konecnom dosledku je to drahsie o malicko. A co je podstatne, 40g BCAA pocas treningu ma skutocny efekt.
|
|
| nahoru |
|
 |
dunnoWayne
(ban)

|
Zaslal: pá duben 15, 2011 12:39 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
spider1029

|
Zaslal: pá duben 15, 2011 12:53 pm Předmět: |
|
|
| EpsteinBarr napsal: | | Pozitivny vplyv na kondiciu potvrdzujem... |
Sypes to do vody, ktoru pijes pocas treningu? A aky je ten efekt?
|
|
| nahoru |
|
 |
petr616
|
Zaslal: pá duben 15, 2011 1:05 pm Předmět: |
|
|
to Mablung: o kupovani proteinu se nehadam, to bych nedelal nic jinyho
ja sem myslel ze myslis BCAA jako samostanej produkt, jinak v tom stebou souhlasim.
|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: pá duben 15, 2011 1:16 pm Předmět: |
|
|
spider:
Ano, miesam ochutene s neochutenymi, aby to spolu dalo 40g bcaa v cistom a aby to hlavne normalne chutilo. Nosim si to do posilky uz rozmiesane, kedze trva dost dlho, kym sa rozpustia. V dvoch sejkroch, cize mam tam zhruba 1,4 litra tekutin, co ja vypijem uplne v pohode pocas hodinoveho treningu.
dunno, spider:
Co sa tyka efektu, alebo nazvyme to "pocit efektu" samozrejme je to diskutabilne. Vychadzam z toho, ze v poslednom case cvicim dost nepravidelne, kedze praca nepusti. Naviac som slusne rozcestovany a tym padom si viete predstavit, ze jedlo je dost o nicom.
Cvicim uz peknych par rokov, klasicky PTN je u mna beznou vecou. Viem, ako sa moje telo sprava a co mozem ocakavat, ked vynechavam trening a stravu. A dovolim si povedat, ze napriek tomu som nie ze nezaznamenal ubytok sily a objemu, ale dokonca mierny progres. U objemu je to diskusia, jem malo sacharidov a staci ze pocas dvoch dni trosku viac "zacukrujem" a svaly uz vyzeraju inak...
Takze zhrnutie, aj ked subjektivne, ide o lepsi trening a lepsi vysledok ako keby som isiel klasicky len PTN.
Cele je to ale na dlhsiu diskusiu...kedze tych okolnosti a faktorov je vela.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: pá duben 15, 2011 1:24 pm Předmět: |
|
|
| EpsteinBarr napsal: | | Pozitivny vplyv na kondiciu potvrdzujem, uz dost dlho davam pocas kazdeho treningu 40g. S tou penazenkou to nie je az take ozehave. Kupujem BCAA od Scitec-u, 700g ochutene a 500g neochutene (samozrejme, daju sa najst lacnejsie riesenia). Je to 1kg BCAA, ktory pri davke 40g pred/pocas treningu vydrzi na 25 treningov. V mojom pripade to znamena mesiac a dva tyzdne, zhruba. PTN bud nedam vobec, alebo len 30g hydro+trochu malty. Zvycajne do PTN davam podstatne viac proteinu. Cize v konecnom dosledku je to drahsie o malicko. A co je podstatne, 40g BCAA pocas treningu ma skutocny efekt. |
Nevim, jestli to mohu hodnotit z pozice sve, protoze me telo asi skutecne uz funguje jinak nez normalni :), ovsem co se tyka BCAA, jednu dobu a celkem dlouho take suplementoval BCAA tesne pred, behem a po treninku, davka zhruba take okolo 40g, tekrat jsem si myslel a byl jsem o tom skutecne presvedcenej, ze jen diky tomu zvladam 2-3 hodinove treninky (tenkrat to byl klasicky split) a k tomu jeste hodinu kardia hned po treninku, pak jeste nasledovalo PTN (40g proteinu + 60g malty a glukopuru) a ze diky BCAA podstatne lepe regeneruji a necitim se nasledujici den tak rozbitej. Ted nedavam vubec nic, ani gram BCAA, ani zadne PTN nic, o treninku si troufam rict, ze je jeste mnohem narocnejsi nez tehdy split s BCAA a nevidim absolutne zadny rozdil v nicem (jak co se energie tyka tak regenerace a dalsich veci) mezi soucastnosti, kdy nedavam nic a tehdejsi dobou, kdy jsem BCAA suplementoval ve velkem.
To jen tak moje osobni zkusenost, kterou nechci nijak znevazovat BCAA, ale od jiste doby jsem uz na tyhle veci prestal verit. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
lookzoR

|
Zaslal: pá duben 15, 2011 1:43 pm Předmět: |
|
|
| Draper napsal: | | EpsteinBarr napsal: | | Pozitivny vplyv na kondiciu potvrdzujem, uz dost dlho davam pocas kazdeho treningu 40g. S tou penazenkou to nie je az take ozehave. Kupujem BCAA od Scitec-u, 700g ochutene a 500g neochutene (samozrejme, daju sa najst lacnejsie riesenia). Je to 1kg BCAA, ktory pri davke 40g pred/pocas treningu vydrzi na 25 treningov. V mojom pripade to znamena mesiac a dva tyzdne, zhruba. PTN bud nedam vobec, alebo len 30g hydro+trochu malty. Zvycajne do PTN davam podstatne viac proteinu. Cize v konecnom dosledku je to drahsie o malicko. A co je podstatne, 40g BCAA pocas treningu ma skutocny efekt. |
Nevim, jestli to mohu hodnotit z pozice sve, protoze me telo asi skutecne uz funguje jinak nez normalni :), ovsem co se tyka BCAA, jednu dobu a celkem dlouho take suplementoval BCAA tesne pred, behem a po treninku, davka zhruba take okolo 40g, tekrat jsem si myslel a byl jsem o tom skutecne presvedcenej, ze jen diky tomu zvladam 2-3 hodinove treninky (tenkrat to byl klasicky split) a k tomu jeste hodinu kardia hned po treninku, pak jeste nasledovalo PTN (40g proteinu + 60g malty a glukopuru) a ze diky BCAA podstatne lepe regeneruji a necitim se nasledujici den tak rozbitej. Ted nedavam vubec nic, ani gram BCAA, ani zadne PTN nic, o treninku si troufam rict, ze je jeste mnohem narocnejsi nez tehdy split s BCAA a nevidim absolutne zadny rozdil v nicem (jak co se energie tyka tak regenerace a dalsich veci) mezi soucastnosti, kdy nedavam nic a tehdejsi dobou, kdy jsem BCAA suplementoval ve velkem.
To jen tak moje osobni zkusenost, kterou nechci nijak znevazovat BCAA, ale od jiste doby jsem uz na tyhle veci prestal verit. |
Naprostý souhlas, v podstatě mám stejnou osnovu děje, vysadil jsem, trénink je nyní ještě náročnější, s BCAA bez BCAA, nepoznal jsem rozdíl a taky jsem to bral nahusto... BCAA nejsou prostě vše, tělo si potřebuje stejně sestavit celé spektrum amin
|
|
| nahoru |
|
 |
petr616
|
Zaslal: pá duben 15, 2011 1:44 pm Předmět: |
|
|
DRAPER : a neni to efekt podobny kreatinu, zacnes diky nemu zvedat vyssi vahy, pak ho vysadis a vahy se daji udrzet a jedes dal bez kreatinu ty stejny vahy, tak bych rekl ze funguji bcaa, lepsi regenerace, vetsi svalovy rust diky reg, a tim padem pak sneses vetsi zateze (nebavim se o aerobce, to nevim,nedelam), proste pomuze to k progresu....podle me teda.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá duben 15, 2011 2:31 pm Předmět: |
|
|
| petr616 napsal: | | DRAPER : a neni to efekt podobny kreatinu, zacnes diky nemu zvedat vyssi vahy, pak ho vysadis a vahy se daji udrzet a jedes dal bez kreatinu ty stejny vahy, tak bych rekl ze funguji bcaa, lepsi regenerace, vetsi svalovy rust diky reg, a tim padem pak sneses vetsi zateze (nebavim se o aerobce, to nevim,nedelam), proste pomuze to k progresu....podle me teda. | Bohužel Tvoje domněnka není správná. Rozdíl v regeneraci nepoznáš.
|
|
| nahoru |
|
 |
petr616
|
Zaslal: pá duben 15, 2011 2:33 pm Předmět: |
|
|
Bohužel Tvoje domněnka není správná. Rozdíl v regeneraci nepoznáš.[/quote]
Tak na co ty BCAA sou kdyz ne na regeneraci a vydz pri treninku ?
|
|
| nahoru |
|
 |
nanobeast
|
Zaslal: pá duben 15, 2011 2:39 pm Předmět: |
|
|
on nerekl ze na to nejsou ale ze ty to nepoznas..
|
|
| nahoru |
|
 |
petr616
|
Zaslal: pá duben 15, 2011 2:41 pm Předmět: |
|
|
| nanobeast napsal: | | on nerekl ze na to nejsou ale ze ty to nepoznas.. |
tak bud su rychlej zregenerovaj a nebo nejsu, jak jinak bych to mel poznat, kdyz rikas ze na to sou tak pak nevim jak to teda nepoznam, to by na asi teda nebyly nebo by nefungovaly, nebo to teda nechapu....
|
|
| nahoru |
|
 |
nanobeast
|
Zaslal: pá duben 15, 2011 2:44 pm Předmět: |
|
|
| petr616 napsal: | | nanobeast napsal: | | on nerekl ze na to nejsou ale ze ty to nepoznas.. |
tak bud su rychlej zregenerovaj a nebo nejsu, jak jinak bych to mel poznat, kdyz rikas ze na to sou tak pak nevim jak to teda nepoznam, to by na asi teda nebyly nebo by nefungovaly, nebo to teda nechapu.... |
na to se optej doktorskeho..v tomhle ja ti nepomuzu..asi je neco domnivat se z pocitu ze sem fit a potom jsou to procesy ktere se dejou v tele...
|
|
| nahoru |
|
 |
petr616
|
Zaslal: pá duben 15, 2011 2:49 pm Předmět: |
|
|
nejsem zadnej skalni priznovce bcaa, pouzival jsem pouze 2 mesice s kreatinem a glutaminem, ale kdyz ma nekdo penez dost tak si myslim proc ne, samozrejme v davkach 30-40g uz to smysl mit muze, urctie vetsi nez si kupovat pumpovace a spalovace
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá duben 15, 2011 4:30 pm Předmět: |
|
|
chlapi ( někteří ) :o)) - víte co to jsou aminokyseliny?...lhostejno zda s rozvětveným nebo nerozvětveným řetězcem ? Nepřisuzujte jim nějakou zázračnou moc. BCAA mají dle mě význam suplementovat při přípravě "načisto" v kulturistice - tedy ve sportu kde mi jde o uchování co největšího množství svalové hmoty při kaloricky deficitním příjmu...a to ještě jen ráno po probuzení a na konci tréninkové jednotky a další dávku ihned po tréninku - toď vše.V ostatních sportech bych si je dokázal představit nahradit něčím jiným ( nebo je ignorovat ). Di a více peptidy typu hydro apod. udělají podobnou službu, syrovátkový protein s určitým zpožděním taktéž. Dokonce i kasein - ovšem jde tam o dobu, kdy je v krevním řečišti a aminokyseliny vzniklé metabolismem kaseinové bílkoviny budou v těle za sakra dlouho ( proto je výhodné dávat kaseinový protein třeba na noc).Samozřejmě jde i o jejich spektrum. BCAA jsou využitelné oproti proteinovým přípravkům v těle dříve a to v jednotkách minut až desítek minut. Tj. pokud někdo z vás tento rozdíl pozná, tak začnu pít Ostravar :o))
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|