|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Grok

|
Zaslal: út květen 03, 2011 6:36 pm Předmět: Pšeničné vločky VS Ovesné vločky |
|
|
Dnes jsem přišel na to, že existují i pšeničné vločky a s nimi zkušenosti nemám. Mohl by mi někdo říct jaký je v nich rozdíl, případně které jsou lepší? Díky.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
nanobeast
|
Zaslal: út květen 03, 2011 7:03 pm Předmět: |
|
|
zkusil sem je a nikdy vic...vubec nesaly..textura naprd...ovesny se pekne rozhnacaji...u me nezabodovali..
|
|
| nahoru |
|
 |
Merrao

|
Zaslal: út květen 03, 2011 7:27 pm Předmět: |
|
|
Já je jím. Pšeničné jsou tvrdší a musí déle bobtnat a udělají spíše sypkou kaši, než klasickou kaši.
Rozdíl je v tom, že lidé s alergií na pšenici je nemohou:)
Dále je rozdíl v energetické hodnotě, jsou méně tučné.
|
|
| nahoru |
|
 |
Reiben

|
Zaslal: út květen 03, 2011 7:30 pm Předmět: |
|
|
mi řekni, co je na normálních vločkách "tučného"  , jediné, co bych u vloček řešil jsou sachry _________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
„Jdi statečně dopředu, protože každá zkušenost je lekce.“ - Bruce Lee
|
|
| nahoru |
|
 |
Loudy

|
Zaslal: út květen 03, 2011 7:40 pm Předmět: |
|
|
A lidé s alergií na oves nemůžou ovesný
Spíš se mluví o alergii na lepek, to pak nemůžou ani jedny
Narazil jsem taky na nějaký oves z anglie, který je údajně téměř bezlepkový
|
|
| nahoru |
|
 |
Merrao

|
Zaslal: út květen 03, 2011 7:40 pm Předmět: |
|
|
Samozřejmě, že tučné nejsou ve smyslu převahu tuků.
Ovesné mají až 8g tuku na 100g a méně sacharidů (asi o 4g). Jenomze v tom spočívá právě (v tom tuku) ta energetická hodnota. Která je mimochodem zanedbatelná (asi 170kj).
Ale on se ptal na rozdíl:)
|
|
| nahoru |
|
 |
Grok

|
Zaslal: út květen 03, 2011 7:50 pm Předmět: |
|
|
Když už jsme u toho, tak jak je připravujete? Já to asi dělám blbě nebo nevím, jí se to strašně dlouho.
Vezmu misku, nasypu tam vločky, zaliju mlíkem, hodím na 1 min. do mikrovlnky a jím. :D
Jinak díky, asi bude lepší zůstat u ovesných.
|
|
| nahoru |
|
 |
Reiben

|
Zaslal: út květen 03, 2011 7:53 pm Předmět: |
|
|
grok : dělám to stejně, jen s tím rozdílem, že je v mikrovlnce nechám déle, aby byly úplně teplé a mléko se do nich vsáklo, pak je to BEST snídaně, co znám _________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
„Jdi statečně dopředu, protože každá zkušenost je lekce.“ - Bruce Lee
|
|
| nahoru |
|
 |
Merrao

|
Zaslal: út květen 03, 2011 7:59 pm Předmět: |
|
|
Já je přes noc namáčím v mléce a ráno jen hodím na plotnu. Mikrovlnce moc nedůvěřuju, prptože mi ty vločky vždycky nějakým záhadným způsobem vypění nad okraj nádoby a pak je od toho celá mikrovlnka. Raději preferuji klasičtější způsob vaření:P
|
|
| nahoru |
|
 |
Grok

|
Zaslal: út květen 03, 2011 8:10 pm Předmět: |
|
|
| Reiben napsal: | grok : dělám to stejně, jen s tím rozdílem, že je v mikrovlnce nechám déle, aby byly úplně teplé a mléko se do nich vsáklo, pak je to BEST snídaně, co znám |
A jak dlouho je zehříváš?
Merrao: Dneska mi máma ty co jsem nesnědl ráno (neměl jsem čas, tak jsem to celé nesnědl) mi je dala do ledničky a ráno si je dám, jsem zvědavej jak budou chutnat :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Merrao

|
Zaslal: út květen 03, 2011 8:12 pm Předmět: |
|
|
Jako už uvařené? No nejedla bych to studené hlavně a pokud možno, ohřála opět na plotně, protože z mikrovlnky...já tě věci prostě nevěřím, pokud nepotřebuju rychle rozmrazit maso:D
|
|
| nahoru |
|
 |
Grok

|
Zaslal: út květen 03, 2011 8:14 pm Předmět: |
|
|
| Merrao napsal: | | Jako už uvařené? No nejedla bych to studené hlavně a pokud možno, ohřála opět na plotně, protože z mikrovlnky...já tě věci prostě nevěřím, pokud nepotřebuju rychle rozmrazit maso:D |
No, já je to, že dám vločky s mlíkem do mikrovlnky moc vaření neberu, ale tak samozžejmě to nebudu jíst studený :D Jojo... stará, zlatá mikrovlnka, normální trouba se muže jít zahrabat. :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Merrao

|
Zaslal: út květen 03, 2011 8:26 pm Předmět: |
|
|
No tak to si v tom případě vzpomenu na svoji pečenou zeleninu s balkánským sýrem nebo pečená kuřecí prsíčka s camembertem a pórkem, vybavím si to udělané v mikrovlnce místo normální trouby a nedostávám se k jinému slovu než:
Fuj. :D
Maso bych si teda v mikrovlnce nedělala.
|
|
| nahoru |
|
 |
Grok

|
Zaslal: út květen 03, 2011 8:52 pm Předmět: |
|
|
| Merrao napsal: | No tak to si v tom případě vzpomenu na svoji pečenou zeleninu s balkánským sýrem nebo pečená kuřecí prsíčka s camembertem a pórkem, vybavím si to udělané v mikrovlnce místo normální trouby a nedostávám se k jinému slovu než:
Fuj. :D
Maso bych si teda v mikrovlnce nedělala. |
Tak to už je jiná, to klidně příjdu na oběd :D Já umím akorát řízky s bramborem, vaří máma :D
|
|
| nahoru |
|
 |
refresh

|
Zaslal: út květen 03, 2011 9:59 pm Předmět: |
|
|
Já jsem taky dřív jedl ovesné vločky tak, že jsem je ráno zalil hodil do mikrovlnky a jedl, ale teď už je nějakou dobu večer zaliju mlékem, dám přes noc do lednice a ráno si je ohřeju v mikrovlnce .......rozdíl (co jsem vypozotroval na sobě) je v tom že nemám takové problémy s nadýmáním jako když jsem je jedl "neuleželé". Někdy do nich přidám lžičku medu a
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|