Zajímalo by mě..

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zajímalo by mě..  Úvodní stránka -> Ostatní -> Zajímalo by mě..
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Moocha

PříspěvekZaslal: čt květen 26, 2011 8:14 pm    Předmět: Zajímalo by mě.. Odpovědět s citátem

Ahoj. Mam kvanta dotazů, co jsou tak stupidní, že se ani na netu najít nedaj.
Tak já bych začal a kdyby byl někdo byl tak milý a nebahnil na mě, popřípadě přidal názor/radu.

Jaká jsou rizika posilování do budoucna?
Uvedu příklady:
Známý vrhal koulí 10 let, je mu teď k 50ti. Má nehorázně ztuhlý krk a když počasíčko nepřeje, tak s nim ani nehne.
Další cvičil s hrazdou, po ránu musí 15 minut rozhejbávat zápěstí, jinak nejsou k použití.
O dalších známých gymnastech s odrovnanými klouby nebudu radši ani hovořit. :)

Cena/kvalita
Je lepší si kupovat piškoty od opavie, 24kč za 240g nebo od intersparu za 12kč/240g.. Co by se na nich tak dalo ošidit?
Nebo třeba tuňák... Je lepší mít 20 konzerv 40kč/60g nebo 40 konzerv 20kč/100g?

Platí pořád, že by měl člověk, který se snaží získat objem, posilovat max. hodinu?
Všude čtu, že by se neměla překročit hodina a půl, ale když třeba uvedu jako příklad Drapera, tak ten z fitka nevyleze dřív než za 3 hodiny a že by měl problém s nějakým objemem, to se říct uričtě nedá.

Kuře vs. vepř
Je jasné, že kuřeti s 17g B a 1g tuku, se asi těžko prase, se svými 17/17 (vepřové řízky), vyrovná. Ale vezmeme-li v úvahu, že je asi 2x levnější, tak už to zas tak zřejmé není. Myslíte, že by se ty tuky daly nějaký záhadným způsobem zkrouhnout na minimum? Byla by to asi dobrá alternativa..

To je zatím vše, co mě napadlo.. Ale ono je toho daleko víc, jenom mi teď dělá problémy si vzpomenout.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kubaz

PříspěvekZaslal: čt květen 26, 2011 8:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

rizika posilovani do budoucna budou podle toho jestli budes dbat na sve zdravi a bezpecnost pri posilovani nebo ne

piskoty sou jedno jake a tunaky ... no taky , ale chut je lepsi u tech kvalitnejsich

ano mel by jsi trenink odcvicit do 60min pokud jsi zacatecnik a neumis si zatim oduvodnit sam pro sebe proc tento trenink je kratsi a proc tento je delsi .. tak proto by mela pro tebe byt prumerna doba cviceni do 60-70min

maso urcite menit , dej si treba jednou kure jednou vepre , uvidis ze kdybys jedl jen jedno z toho tak ti bude za chvili hrabat
drlift_

PříspěvekZaslal: pá květen 27, 2011 7:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Az ti bude 50 budes v prdeli at cvicis nebo ne. Jestli budes mit jen ztuhly krk budes stastnej jak blecha
mysH

PříspěvekZaslal: pá květen 27, 2011 8:01 am    Předmět: Re: Zajímalo by mě.. Odpovědět s citátem

Moocha napsal:
Jaká jsou rizika posilování do budoucna?

Vyssi vek nebo zavodni kariera zdravi rozhodne neprospiva, muzes byt v pohode, ale taky nemusis. Kondicni cviceni ale temer s jistotou lepsimu zdravi ve vyssim veku prida

Moocha napsal:
Cena/kvalita

nekde platis za znaku, neni tunak jako tunak (jsou to 2 ruzny ryby), atd atd .. staci cist etikety

Moocha napsal:
Platí pořád, že by měl člověk, který se snaží získat objem, posilovat max. hodinu?

neplati

Moocha napsal:
Kuře vs. vepř

do diety asi veprovy ne ;) jinak proc ne pokud ti to v celkovym dennim prijmu nedela zbytecne velky prijem tuku
Hel

PříspěvekZaslal: pá květen 27, 2011 8:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kubaz napsal:
rizika posilovani do budoucna budou podle toho jestli budes dbat na sve zdravi a bezpecnost pri posilovani nebo ne

Přesně tak, nelze než souhlasit. Pokud člověk důsledně dbá na regeneraci, zařazuje strečing, masáže, při posilování hledí na správné technické provedení cviků, nemusí se o své zdraví obávat. Mně se blíží čtyřicítka, přesto do starého železa rozhodně nepatřím. Celé je to o zodpovědném přístupu k sobě samému.
ygg

PříspěvekZaslal: pá květen 27, 2011 8:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

U sportu záleží na úrovni, na jaké jej provozuješ .... dělat dlouhodobě vrcholový sport a zůstat zdravej tak nějak nejde:-). Ale jinak jde o to JAK cvičíš, a ne že cvičíš.

Piškoty bych si asi lajsnul, tuňáka ne .... jednak je to žaludek, jednak ty nejlevnější bývají dost hrůza, o té drti už ani nemluvě, tam je veškerý humus co spláchli ze země/paluby:-). Pokud nemáš na kvalitního tuňáka, kup si maso nebo jinou rybu. Lepší než x krát za týden žrát nějakou konzervu je ale si jednou za čas udělat z tuňáka steak nebo koupit třeba uzeného . Drahý jak sviňa, ale základem je vždy kvalita ... u jídla to platí dvojnásob, protože nejde jen o nějaké výsledky, ale taky o zdraví.

Žádné dogma nebo univerzální recept neplatí .... s ohledem na tvé otázky si najdi článek o posilování začátečníků, který sem kdysi napsal Cízo, a máš tak na rok či dva vystaráno.

Pochybuji že bys byl v přípravě na závody, takže to neřeš a snaž se o rozmanitost. Navíc není vepřové jako vepřové, takže prorostlá krkovice nebude to pravé (i když na grilu ... ), ale vepřová panenka je zcela ok.
Draper

PříspěvekZaslal: pá květen 27, 2011 5:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Všude čtu, že by se neměla překročit hodina a půl, ale když třeba uvedu jako příklad Drapera, tak ten z fitka nevyleze dřív než za 3 hodiny a že by měl problém s nějakým objemem, to se říct uričtě nedá.

To, ze to neplati, uz bylo receno. Kdyz uz jsi me zminil, tak se vyjadrim jeste k tomuto. Ano jsem ve fitku 3-4 hodiny, cvicim obden cele telo, zakladni cviky ve velkem objemu a k tomu plno aerobky, takze z meho cviceni si priklad v zadnem pripade neber, to je jedna vec. Druha vec jsou objemy. Cvicim uz celkem dlouho sice s velkymi vahovymi vykyvy, ale nejake svaly zakonite mit musim a pro me naprosto dostacujici mnozstvi, vice nechci a spise se snazim zkvalitnovat a udrzovat, coz s timhle treninkem a mozna i s o neco lepsima regeneracnima schopnostma celkem jde. Rozohdne se ale, co se objemu tyka, nezlepsuji. Kdybych chtel vic svalu a sily, tak samozrejme zmenim pristup k treninku. Ja za ta leta moc dobre vim, jak cvicit efektivne, aby z toho byly vysledky, jen to na sobe proste neaplikuji, protoze cil meho cviceni neni objem a sila.
Moocha

PříspěvekZaslal: pá květen 27, 2011 8:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za vaše rady a poznatky, určitě to do budoucna použiju. :)
Že by mi chybělo nasazení, se říct rozhodně nedá, ale jsem taková lama, že dráha vrcholového sportovce v čemkoli je mi zapovězená. Takže o zdraví po 60ce se strachovat zatim nebudu.
Masíčko budu střídat, tuňáka nakupovat ve střední kvalitě a piškoty levné k ranní sváče.
Po cvičení strečink alespoň oblasti kolem krku, když už jsem na něj marod.
Draper: Omlouvám se, že jsem tě uvedl jako příklad. Potřeboval jsem použít osobu, která je tu všem známá, napadl jsi mě Ty.
Draper

PříspěvekZaslal: pá květen 27, 2011 8:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Draper: Omlouvám se, že jsem tě uvedl jako příklad. Potřeboval jsem použít osobu, která je tu všem známá, napadl jsi mě Ty.

A proc se jako omlouvas? neni preci duvod.

edit: a hlavne se mne ted neomlouvej za to, ze ses mne omluvil

Naposledy upravil Draper dne pá květen 27, 2011 8:33 pm, celkově upraveno 1 krát
nanobeast

PříspěvekZaslal: pá květen 27, 2011 8:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

u tunaka vetsi cena nehraje primou linku ke kvalite...nejlepsi na trhu je atlantik a cenu okolo 38kc za 180g....mezi velmi kvalitni patri dal five star,aro,vitaed oro, vier diamanten a rio mare....mezi nejhorsi patri albert quality, giana ...prumerny jsou franz josef,calvo ...
redis

PříspěvekZaslal: pá květen 27, 2011 8:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja jsem třeba viděl kvalitativní porovnávací testy a Giano se umístnil nad RioMare, nic proti teda ... možná bych to ještě někde vyhrabal ...
Moocha

PříspěvekZaslal: pá květen 27, 2011 8:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Drap: Neboj
Nano: Inu, to je rozsah, znamenam si, dík moc.
Redis: To by bylo dobrý.. Ale zase v těchle testech bývají hodně zapojené peníze, jenom si vzpomínám, jak se testovaly účinky actimelu..
Hel

PříspěvekZaslal: pá květen 27, 2011 8:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

redis napsal:
ja jsem třeba viděl kvalitativní porovnávací testy a Giano se umístnil nad RioMare, nic proti teda ... možná bych to ještě někde vyhrabal ...

Stačí si otevřít jednu konzerv Rio Mare a k tomu Giana a porovnat sám.

Často takové testy mají mezi kritérii hodnocení i cenu, která s výsledky notně zahýbe, na to pozor.
ygg

PříspěvekZaslal: pá květen 27, 2011 9:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nanobeast napsal:
u tunaka vetsi cena nehraje primou linku ke kvalite...nejlepsi na trhu je atlantik a cenu okolo 38kc za 180g....mezi velmi kvalitni patri dal five star,aro,vitaed oro, vier diamanten a rio mare....mezi nejhorsi patri albert quality, giana ...prumerny jsou franz josef,calvo ...

Tak to je potom dost otázka subjektivního názoru. Já třeba za nej považuji Franz Josefa, za průměrnou, ale snesitelnou kvalitu Gianu, a pak ještě něco co mají u nás jen v Globusu...hlásá to, že je to z tuňáka žlutoploutvého a je to cca 34Kč/180g. U jednoho z dvojice Five stars/Vier Diamanten koupeného v Tescu jsem si tvrdě naběhl a málem to vyhodil, bala to silně nevábná drť:- (. Rio Mare obyčejně ok, ale tuhle jsem měl nějaké 3 malé pixly ve vlastní šťávě, a žádná hitparáda to taky nebyla. Navíc pokud je cena za cca 180g nad 45 Kč, tak už mi přijde jako nesmysl to kupovat, protože to je víc jak 200Kč za kilo, a to umím utratit teda líp než za konzervu
Moocha

PříspěvekZaslal: čt červen 16, 2011 5:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj. Mám další dva dotázky.
1,5l mlíka denně
Může přetížit můj zažívací systém, když v průběhu dne vypiju 1,5l mlíka?
Př: ráno 500ml do vloček, v 16:00 500ml hrnek jako přídavek ke svačině, později 300ml do proteinu a 200 ml do tvarohu na noc.
Vím, že je v mlíku protein, který se dlouho vstřebává, proto se ptám, jestli bych si třeba nemohl takhle podělat zažívání nebo umíchat jogurt ve střevech

Trénink každý den
Tuhle mi kamarád řekl, že prý v objemu je dobrý trénovat každý den ve stylu každou partii obden. Vymlouval jsem mu to, že je to blbost a používal ty starý známý argumenty jako že svaly rostou doma na gauči a ne v posilovně a že musí regenerovat aby měl největší nárůst. Když mi na to ale řekl, že každá partie má vždycky den na regen. mezi tréninky a že prý to tak dělají největší hovada ve fitku, už jsem nevěděl, co k tomu dodat.
Co si o tom myslíte? Já si pořád stojím na svém, že je to ptákovina a může si tím leda uhnat svalovou horečku. Ale s těma hovadama z fitka mě dostal, na to už se prostě nic říct nedá

Dík :)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Zajímalo by mě.. Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: