|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Jarack
|
Zaslal: ne červen 19, 2011 12:59 pm Předmět: |
|
|
No, konečně pořádnej topic!  Tu tibetskou houbu chci už dlouho zkusit, ale mam problém v tom, že mi kefír moc nechutná. Jinak kombuchu už chlastam několik let a je výtečná. Leju to do sebe 50 na 50 s vodou. Tady si dovolím přidat svůj receptík, který když se dodrží, tak by se nemělo nic posrat.. http://recepty.vareni.cz/cajove-vino-kombucha/ _________________ Ryba plave, pták lítá a člověk běhá..
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Lifter750
|
Zaslal: ne červen 19, 2011 1:13 pm Předmět: |
|
|
| Merrao napsal: | | Lifter750 napsal: |
Tak sója je se stravitelností taky poměrně žumpa, pokud nemáš Ačko krevní skupinu. Zapeklitost. |
Krevní skupiny bych řešila max na tranfuzi... Když už něco sedí tak je to podle mě náhoda. Minimum pravdy na tom být může, ale...
Jinak zkus kombuchu, to se myslím z mléka nedělá a je to dost podobné. |
Zatím jsem se nepotkal s nikým na koho by to nesedělo u krevní skupiny 0 a A. Mimochodem 0 je vetsina silových sportovcu, "talentovaných". U fighterů je to vyrovnané s A.
B a AB je trošku složitější. Tam bych to také neřešil nějak extremně.
U té kombuchy pokud čtu dobře je plus obsah kyseliny mléčné (?), vitamíny B a C, kyselina listová a další kyseliny..je tedy kyselinotvorná? To nebude vhodné řešit dlouhodobě..pokud nebudeš negovat kyselost. což mi moc nesedí k řešení problémům se záněty..což teda zmiňují viz. dostavuje se pálení žáhy.
Zajímavý je obsah kyseliny glukuronové, víte někdo množství zda jde o stopové či nějak zásadní?
Naposledy upravil Lifter750 dne ne červen 19, 2011 1:22 pm, celkově upraveno 3 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Lifter750
|
Zaslal: ne červen 19, 2011 1:14 pm Předmět: |
|
|
| Jarack napsal: | No, konečně pořádnej topic! Tu tibetskou houbu chci už dlouho zkusit, ale mam problém v tom, že mi kefír moc nechutná. Jinak kombuchu už chlastam několik let a je výtečná. Leju to do sebe 50 na 50 s vodou. Tady si dovolím přidat svůj receptík, který když se dodrží, tak by se nemělo nic posrat.. http://recepty.vareni.cz/cajove-vino-kombucha/ |
A co cítíš u té kombuchy? Trošku mě odrazuje ten zdlouhavej postup přípravy.
|
|
| nahoru |
|
 |
Steel

|
Zaslal: ne červen 19, 2011 1:31 pm Předmět: |
|
|
| Lifter750 napsal: | | Jarack napsal: | No, konečně pořádnej topic! Tu tibetskou houbu chci už dlouho zkusit, ale mam problém v tom, že mi kefír moc nechutná. Jinak kombuchu už chlastam několik let a je výtečná. Leju to do sebe 50 na 50 s vodou. Tady si dovolím přidat svůj receptík, který když se dodrží, tak by se nemělo nic posrat.. http://recepty.vareni.cz/cajove-vino-kombucha/ |
A co cítíš u té kombuchy? Trošku mě odrazuje ten zdlouhavej postup přípravy. |
Dá se to docela levně koupit...
|
|
| nahoru |
|
 |
Jarack
|
Zaslal: ne červen 19, 2011 1:33 pm Předmět: |
|
|
Asi Tě zklamu, ale nic na sobě za ty cca 2 roky nepozoruju, akorát mi to chutná. Víš jak, to je vždycky s něčim boom jako kráva (aloe, tráva, kotvičník, atd.) a pak zjistí, že to žádnej všelák neni. Možná to tak v tom receptu vypadá, ale je to tim, že Ti to na tom fóru korigujou.. Svaříš vodu s cukrem, přidáš čaj, necháš schladnout a můžeš to naložit. Je to akce na cca 20min., když nepočítam dobu na chladnutí (několik hodin-musí bejt studenější než lidské tělo). 70kč za 2l mi nepřijde moc levný, když to jde vyrobit za zlomek ceny..  Taky hlavně víš, z čeho to děláš.. _________________ Ryba plave, pták lítá a člověk běhá..
|
|
| nahoru |
|
 |
Merrao

|
Zaslal: ne červen 19, 2011 1:45 pm Předmět: |
|
|
Lifter750:
Tak například já mám A.
Píšou, že bych neměla maso - nedělá mi problém.
Dále píšou, neměla bych pistácie, pomeranče, mandarinky, rajčata, brambory, papriky...a tohle jim velice ráda a problémy mi to nedělá. Dále plnotučné mléčné výrobky - po sýru (hermelín, eidam, krolewski, cottage, parmezán...), tučnějším jogurtu bych se utloukla. Pšenice - semolinové těstoviny jím furt. Pečivo (vícezrnné a jiné) - miluji a nedělá mi zle.
Také píšou, že mi dělají dobře sojové výrobky, ale po sojových kostkách se cítím opravdu divně :)
Jediné co sedí je, že špatně trávím hovězí (a kachní), je mi dobře po oříšcích a po ilivovém oelji, občas mi udělá zle banán...
Takže buďto se šeredně spletli na testů krve nebo to prostě popírám.
....................
Co se týče kombuchy, slyšela jsem, že podomácku udělaná chutná fajn, ale kupovaná je humus :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Lifter750
|
Zaslal: ne červen 19, 2011 1:53 pm Předmět: |
|
|
| Merrao napsal: | Lifter750:
Tak například já mám A.
Dále píšou, neměla bych pistácie, pomeranče, mandarinky, rajčata, brambory, papriky...a tohle jim velice ráda a problémy mi to nedělá. Dále plnotučné mléčné výrobky - po sýru (hermelín, eidam, krolewski, cottage, parmezán...), tučnějším jogurtu bych se utloukla. Pšenice - semolinové těstoviny jím furt. Pečivo (vícezrnné a jiné) - miluji a nedělá mi zle.
Také píšou, že mi dělají dobře sojové výrobky, ale po sojových kostkách se cítím opravdu divně :)
Jediné co sedí je, že špatně trávím hovězí (a kachní), je mi dobře po oříšcích a po ilivovém oelji, občas mi udělá zle banán...
....................
Co se týče kombuchy, slyšela jsem, že podomácku udělaná chutná fajn, ale kupovaná je humus :D |
Nevidim tam nějaký extra kontrast. Tak to hovězí sedí to netrávíš, maso samo můžeš - jen lépe ryby, krůtí..u Ačka spíš dávat pozor na problém s příjmem kolagenu (deficit zdrojů)..řeším sportovce a jejich superkompenzace, kdy je důležitý zdroj energie v této fázi, aby se efekt dostavil..aby zdroj energie šel kam má a nešel do tuků..Ačko se zdroji energie nemá problém (pšenice v pohodě, ale počítej s větší pravděpodobností že Ti půjde to tuků), Ačko je vždy "macatější" než nulky, mají poměrně dobrý spánek pokud nejsou v extra deficitu a maji slušnou koncentraci..nejproblematičtější je nulka (spánek, podrážděnost, ztráta koncentrace).
U ovoce bych se držel vždy svého přirozeného podnebného pásma..jen pro zajímavost nejvíce nulek je v Africe, Irsku + Baskové..v ČR 42% 0, 32% A..
|
|
| nahoru |
|
 |
nanobeast
|
Zaslal: ne červen 19, 2011 2:07 pm Předmět: |
|
|
| Jarack napsal: | No, konečně pořádnej topic! Tu tibetskou houbu chci už dlouho zkusit, ale mam problém v tom, že mi kefír moc nechutná. Jinak kombuchu už chlastam několik let a je výtečná. Leju to do sebe 50 na 50 s vodou. Tady si dovolím přidat svůj receptík, který když se dodrží, tak by se nemělo nic posrat.. http://recepty.vareni.cz/cajove-vino-kombucha/ |
Pokud ti nechutna kefir kupovany tak tohle si uzijes..je to silny jak noha od kulecniku...proti kupovanemu kefiru fakt sila..ale 200ml hodinu vychlazeny se v klidu vypije..
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: ne červen 19, 2011 2:53 pm Předmět: |
|
|
| Lifter750 napsal: | | Merrao napsal: | Lifter750:
Tak například já mám A.
....................
Co se týče kombuchy, slyšela jsem, že podomácku udělaná chutná fajn, ale kupovaná je humus :D |
Nevidim tam nějaký extra kontrast. Tak to hovězí sedí to netrávíš, maso samo můžeš - jen lépe ryby, krůtí..u Ačka spíš dávat pozor na problém s příjmem kolagenu (deficit zdrojů)..řeším sportovce a jejich superkompenzace, kdy je důležitý zdroj energie v této fázi, aby se efekt dostavil..aby zdroj energie šel kam má a nešel do tuků..Ačko se zdroji energie nemá problém (pšenice v pohodě, ale počítej s větší pravděpodobností že Ti půjde to tuků), Ačko je vždy "macatější" než nulky, mají poměrně dobrý spánek pokud nejsou v extra deficitu a maji slušnou koncentraci..nejproblematičtější je nulka (spánek, podrážděnost, ztráta koncentrace).
U ovoce bych se držel vždy svého přirozeného podnebného pásma..jen pro zajímavost nejvíce nulek je v Africe, Irsku + Baskové..v ČR 42% 0, 32% A.. |
Pokud jsi viděl fotku Merrao, tak mi věř, že u ní by byl zázrak, kdyby ji něco šlo do tuků.
Strava dle kr. sk. je přeceňována. Kdyby měla opravdu klinicky podložený význam, už dávno by ji zavedli v nemocnicích, aby se lépe a rychleji pacienti zotavovali např. po operacích, nemyslíš? _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Jarack
|
Zaslal: ne červen 19, 2011 3:35 pm Předmět: |
|
|
Někdy si jí zkusim koupit a naložim to. Doufam, že se nezeseru jako kráva  . Slyšel jsem o tom jídle podle krevních skupin, ale nepřijde mi to moc logický už jen z důvodu mnoha masivních migrací obyvatelstva.. _________________ Ryba plave, pták lítá a člověk běhá..
|
|
| nahoru |
|
 |
Lifter750
|
Zaslal: ne červen 19, 2011 4:50 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | Lifter750 napsal: | | Merrao napsal: | Lifter750:
Tak například já mám A.
....................
U ovoce bych se držel vždy svého přirozeného podnebného pásma..jen pro zajímavost nejvíce nulek je v Africe, Irsku + Baskové..v ČR 42% 0, 32% A.. |
Pokud jsi viděl fotku Merrao, tak mi věř, že u ní by byl zázrak, kdyby ji něco šlo do tuků.
Strava dle kr. sk. je přeceňována. Kdyby měla opravdu klinicky podložený význam, už dávno by ji zavedli v nemocnicích, aby se lépe a rychleji pacienti zotavovali např. po operacích, nemyslíš? |
Politika zdravotnictví, délky studií..tam kde pomohlo lapacho, nepomohly klasické léky..ale doporučit je lékař nikdy nemůže..chybí mu rozsáhle studie - dlouhodobé..i kdyby lékař chtěl, nesmí bez podložené studie doporučit alternativu k produktům farmacie..na zdravotnictví nemám právě pozitivní názor (kdo platí školení lékařů..), vnímám ho jako nástroj pharma lobby..dávkování C, draslík, zakyselení, léky na pálení žáhy, léky na spánek..reklamní bannery a základní fyziologie jsou často v ostrém kontrastu, důvod je jasnej..bohužel vše je dnes obchod. Ale to tu nechci a nebudu rozvádět.
Může to být tento princip, proč by nebylo populární některé věci medializovat..
"A skupina - největší problém s nižším příjmem kolagenu = 32% populace tj. trhu
Problém registruje max 1/3 z této skupiny = 10% populace tj. trhu
-obchodně velmi nezajímavé."
Stejně tak těžko najdeš studii na krevní skupiny, natož dlouhodobou, aby ji mohli někde využít..malý příklad u fighterů..nulky nemají problémy s vazy..Ačka komplet..každá nulka má špatnou kvalitu spánku, vyšší podrážděnost..u Aček je to výrazně lepší..a podobně to bude i u celé populace..zabývám se tím pouze rok a něco (impuls přišel od ruských a asijských trenérů - zkušenosti mají dobré) a týká se to mých cca 80 klientů, většina sportovců..je to malý vzorek, určitě..ale funguje to naprosto perfektně.
Za další rok bude vzorek větší a zkušenosti lepší. Dál se mi to nechce probírat. Probírat a diskutovat můžeme jen tehdy, když je s tím nějaká zkušenost. A nezapomen, že prijem pomeru S/B/T je stále stejný, jen z ruznych zdroju + důraz na deficity některých živin, minerálů aj. - riskuješ tim neco?
..je to topic o houbě z Tibetu..tak bych u toho zůstal.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne červen 19, 2011 5:53 pm Předmět: |
|
|
| Jarack napsal: | | Asi Tě zklamu, ale nic na sobě za ty cca 2 roky nepozoruju, akorát mi to chutná. Víš jak, to je vždycky s něčim boom jako kráva (aloe, tráva, kotvičník, atd.) a pak zjistí, že to žádnej všelák neni. |
Kotvičníku bych i věřil. Bulharsko je tak mizerně marketingově zužitkovatelná oblast, že tam by nějaký fake žádný rozumný člověk neumístil
K čertu, teď jsem si přečetl že kotvičník nefunguje najisto na lidi 20 - 36 let :- (
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0378874105003314
| Lifter750 napsal: |
Politika zdravotnictví, délky studií..tam kde pomohlo lapacho, nepomohly klasické léky..ale doporučit je lékař nikdy nemůže..chybí mu rozsáhle studie - dlouhodobé..i kdyby lékař chtěl, nesmí bez podložené studie doporučit alternativu k produktům farmacie..na zdravotnictví nemám právě pozitivní názor (kdo platí školení lékařů..), vnímám ho jako nástroj pharma lobby..dávkování C, draslík, zakyselení, léky na pálení žáhy, léky na spánek..reklamní bannery a základní fyziologie jsou často v ostrém kontrastu, důvod je jasnej..bohužel vše je dnes obchod. Ale to tu nechci a nebudu rozvádět.
Může to být tento princip, proč by nebylo populární některé věci medializovat..
"A skupina - největší problém s nižším příjmem kolagenu = 32% populace tj. trhu
Problém registruje max 1/3 z této skupiny = 10% populace tj. trhu
-obchodně velmi nezajímavé."
Stejně tak těžko najdeš studii na krevní skupiny, natož dlouhodobou, aby ji mohli někde využít..malý příklad u fighterů..nulky nemají problémy s vazy..Ačka komplet..každá nulka má špatnou kvalitu spánku, vyšší podrážděnost..u Aček je to výrazně lepší..a podobně to bude i u celé populace..zabývám se tím pouze rok a něco (impuls přišel od ruských a asijských trenérů - zkušenosti mají dobré) a týká se to mých cca 80 klientů, většina sportovců..je to malý vzorek, určitě..ale funguje to naprosto perfektně.
Za další rok bude vzorek větší a zkušenosti lepší. Dál se mi to nechce probírat. Probírat a diskutovat můžeme jen tehdy, když je s tím nějaká zkušenost. A nezapomen, že prijem pomeru S/B/T je stále stejný, jen z ruznych zdroju + důraz na deficity některých živin, minerálů aj. - riskuješ tim neco?
..je to topic o houbě z Tibetu..tak bych u toho zůstal. |
Já začínám mít dojem že u těch krevních skupin to bude to samé jako u horoskopů.
V jednom průzkumu lidem rozdali horoskopy s jejich znamením a měli napsat nakolik jejich vlastnosti shodují s popisem z horoskopu. Samozřejmě, shodovalo se to velice dobře. Průzkumníci té kontrolní skupině jen opoměli říci, že znamení a popisy kapku přeházeli, takže se každý poznal ve znamení ve kterém se nenarodil.
Asi tak ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Merrao

|
Zaslal: ne červen 19, 2011 6:20 pm Předmět: |
|
|
Lifter: Já bych zase zůstala u toho, že na NĚKOHO ty "pravidla" pro krevní skupiny fungují, na někoho ne.
Já jsem A, jak jsem řekla, spánek bych rozhodně zlepšila. Podrážděná výrazně nejsem, ale vyspaná se taky nebudím.
Podle mě je jedno jakou kdo má krevní skupinu, ale jakou má celkovou životosprávu. Zdravá výživa není podle mně individuální na nějaké "škatulky" krevních skupin, ale na jedince samého.
Máme dva lidi - oba dva stejná skupina - jeden hovězí stráví, druhý ne.
Esko: No, zase je pravda, že do určitého věku jsem vždy byla otesánek. Vinu dávám ale své dětské rozežranosti a také jsem byla odkrmena na kravském mléce (bez smetany tedy...)
|
|
| nahoru |
|
 |
Lifter750
|
Zaslal: ne červen 19, 2011 7:02 pm Předmět: |
|
|
Můžu jen říct, že před doporučením jsem si myslel to stejné co vy. Dost silný despekt k tomu, když jsem dostal doporučení od Rusů. Každý by se měl řídit vlastní zkušeností. Držet se tím co mu sedí.
Jak říkám, zatím vše sedí, různé skupiny mají odlišné problémy (elitní sportovci, kteří mají výrazný deficit a je to dobře pozorovatelné - u nich to funguje perfektně + vyšší % silových sportovcu s nulkou - na ME v powerliftingu v červnu udělám pro zajímavost u vážení statistiku krevních skupin, to by mohlo napovědět), ale krevní skupina není jedinej faktor.
Deficity díky absenci některých živin v potravinách má 90% populace, tam vede první krok k vylepšení regenerace. Plus další faktory. Je to jeden z aspektů.
Doporučení je z 60-70% držet stravu dle krevní skupiny. V těžké přípravě a v závěrečné superkompenzaci je to striktní.
Perlička v tomhle je Asie. Do extrému krevní skupiny a tam to dost zavání horoskopy řeší Japonci.
Tam jsou dokonce inzeráty na pracovní pozice řešené tímto. Nulka nemůže dělat asistenta, jelikož je díky vyšší "agresivitě" lepší jako leader (pokud na to má) atd. To už je moc, nicméně jim to nevymluvíte.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne červen 19, 2011 7:24 pm Předmět: |
|
|
| Lifter750 napsal: | Můžu jen říct, že před doporučením jsem si myslel to stejné co vy. Dost silný despekt k tomu, když jsem dostal doporučení od Rusů. Každý by se měl řídit vlastní zkušeností.
Jak říkám, zatím vše sedí, různé skupiny mají odlišné problémy (elitní sportovci, kteří mají výrazný deficit a je to dobře pozorovatelné - u nich to funguje perfektně + vyšší % silových sportovcu s nulkou - na ME v powerliftingu v červnu udělám pro zajímavost u vážení statistiku krevních skupin, to by mohlo napovědět), ale krevní skupina není jedinej faktor.
Deficity díky absenci některých živin v potravinách má 90% populace, tam vede první krok k vylepšení regenerace. Plus další faktory. Je to jeden z aspektů.
Doporučení je z 60-70% držet stravu dle krevní skupiny. V těžké přípravě a v závěrečné superkompenzaci je to striktní.
Perlička v tomhle je Asie. Do extrému krevní skupiny a tam to dost zavání horoskopy řeší Japonci.
Tam jsou dokonce inzeráty na pracovní pozice řešené tímto. Nulka nemůže dělat asistenta, jelikož je díky vyšší "agresivitě" lepší jako leader (pokud na to má) atd. To už je moc, nicméně jim to nevymluvíte. |
On je problém že tohle je pole skutečně moc neprozkoumané SERIOZNÍMI studiemi. Respektive, o nich nevím.
Krevní skupina bude mít určitě určitý vliv, ale kdo ví jaký. Nedávno jsem četl třeba o RH faktoru a Toxoplazmoze. Docela zajímavé, http://www.osel.cz/index.php?clanek=4018
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|