|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Zajímavé články a odkazy k tématu: | |  |
jiri.moravicek
|
Zaslal: út červen 21, 2011 5:59 pm Předmět: |
|
|
| Draper napsal: | | pain2 napsal: | | Saphenus napsal: | | to som videl v akcii teraz na eshope proteiny od mega pro a optimum nutrition okolo 2kg nieco okolo 80% a stali plus minus do 50eur cize boli aj drahsie a jeden od mega pro stal 37 tak preto sa pytam ci to mega pro alebo si ma priplatit |
Může zkusit i něco od Hi-tecu... mě se zatím osvědčuje :) Hi anabol protein má 86g proteinu na 100g a je to vícesložkový protein (Ultrafiltrovaný koncentrát syrovátkových bílkovin, izolát sójové bílkoviny, izolát syrovátkové bílkoviny), vitamíny, amina...
chuťově lepší, na cenovou kategorii :D
Je pravda, že možná pění víc, než by měl, ale pěna spadne zhruba po dvou minutách :D |
Vyrobce nikde neuvadi, v jakem pomeru jsou jednotlive slozky a te soji tam muze byt prevaha. Osobne bych se do sojovych proteinu moc nepoustel, i presto ze je to izolat.
Takovy idealni viceslozkovy protein by mel obsahovat kasein (micelarni), vajecnou bilkovinu (vajecny izolat), syrovatkovou bilkovinu (koncentrat nebo i zolat. Koncentrat je v tomto pripade udajne lepsi kvuli vyssimu obsahu bioaktivnich slozek). Nejlepe vse v pomeru 1:1:1 a samozrejme vse zpracovano tou nejlepsi technologii (ultrafiltrace, mikrofiltrace) |
Osobně si myslím, že čas sójových bílkovin ještě přijde, teď na to neuzrála doba. Jinak souhlasím s draperem, navíc kdyby byl ten vícesložkový protein ještě obohacený o hydrolyzát, tak je to úplně best.
|
|
| nahoru |
|
 |
pain2

|
Zaslal: út červen 21, 2011 6:04 pm Předmět: |
|
|
| Draper napsal: | | pain2 napsal: |
Tak to by byl v tom případě lepší hi-tec protein :D (Ultrafiltrovaný koncentrát syrovátkových bílkovin, pšeničná bílkovina, kaseinát vápenatý)
sice chybí ta vaječná bílkovina ale je tam i přesto kompletní spektrum amin |
Kaseinat vapenaty....to uz si rovnou kup tvaroh. Pokud kasein, tak hledat jedine proteiny, ve kterych je micelarni, coz je nesrovnatelne kvalitnejsi zdroj bilkovin nez kaseinat vapenaty. |
oukej díky za info :D člověk se vzdělává celý život, každé info se hodí :)
jak tak čtu, tak těmto požadavkům celkem vyhovuje syntha 6 až na to, že má tedy 52g bílkovin na 100g......... ale zase nemám tolik peněz, abych vyhazoval litr za kilo proteinů :D do toho kupuji běžnou potravu a proteiny mám jen k tomu, abych po noci doplnil zásoby zároveň k svačině a pak před spaním.
|
|
| nahoru |
|
 |
petr616
|
Zaslal: út červen 21, 2011 7:49 pm Předmět: |
|
|
| pain2 napsal: |
jjj :) já s tím zapíjím snídani a pak před spaním. žaludeční potíže z toho zatím nemám :D tak je to dobrý. |
Tohle taky nedava moc smysl...
|
|
| nahoru |
|
 |
pain2

|
Zaslal: út červen 21, 2011 8:02 pm Předmět: |
|
|
| petr616 napsal: | | pain2 napsal: |
jjj :) já s tím zapíjím snídani a pak před spaním. žaludeční potíže z toho zatím nemám :D tak je to dobrý. |
Tohle taky nedava moc smysl... |
Co by nedávalo smysl... myslíš si, že je nesmyslné něco něčím zapít? :D Ty ve mě začínáš budit dojem, že si sám nesmysl :D když mám ráno vyloženě sacharidy, tak to zapiju proteinama... nějaký problém? Maso mám na oběd a pak cca za 6 hodin. A nemělo by ti toto být jedno? Sám vím, co mi vyhovuje a funguje... taky jak pracuje mé tělo.
Konkrétně do tohoto ti fakt nic není a zřejmě si moc inteligence nepobral, když ti pořád něco nedává smysl.
Naposledy upravil pain2 dne út červen 21, 2011 8:06 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
petr616
|
Zaslal: út červen 21, 2011 8:06 pm Předmět: |
|
|
| pain2 napsal: | | petr616 napsal: | | pain2 napsal: |
Tohle taky nedava moc smysl... |
Co by nedávalo smysl... myslíš si, že je nesmyslné něco něčím zapít? :D Ty ve mě začínáš budit dojem, že si sám nesmysl :D když mám ráno vyloženě sacharidy, tak to zapiju proteinama... nějaký problém? Maso mám na oběd a pak cca za 6 hodin. A nemělo by ti konkrétně toto být jedno? Sám vím, co mi vyhovuje a funguje... taky jak pracuje mé tělo.
Konkrétně do tohoto ti fakt nic není a zřejmě si moc inteligence nepobral, když ti pořád něco nedává smysl. |
No problem s inteligenci tady ma evidentne nekdo jiny...
|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: út červen 21, 2011 8:12 pm Předmět: |
|
|
Nevidim jediny dovod, preco by niekto, kto si napriklad urobi na ranajky ovsenu kasu v style klasickeho porridge nemohol toto zapit proteinovym pripravkom. Mozno je chutnejsie ten prasok pridat do kase, nastruhat tam jablko, pridat susene hrozienka a prisypat pomlete orechy...ale to je len a len o preferencii. Nebavime sa ale o tom, ci sojovy, alebo iny... Ja by som akosi sojovy nekupil.
|
|
| nahoru |
|
 |
pain2

|
Zaslal: út červen 21, 2011 8:37 pm Předmět: |
|
|
| EpsteinBarr napsal: | | Nevidim jediny dovod, preco by niekto, kto si napriklad urobi na ranajky ovsenu kasu v style klasickeho porridge nemohol toto zapit proteinovym pripravkom. Mozno je chutnejsie ten prasok pridat do kase, nastruhat tam jablko, pridat susene hrozienka a prisypat pomlete orechy...ale to je len a len o preferencii. Nebavime sa ale o tom, ci sojovy, alebo iny... Ja by som akosi sojovy nekupil. |
Přesně tak to mám... ovesná kaše, kousky banánu + prteinový nápoj. jakmile ho doberu, tak zkusím tedy něco jiného a vyhnu se sójovému proteinu :D
Akorát by mě zajímalo, proč je vlastně sojový izolát tak odsuzovaný? Jasně chápu, že by bylo lepší, kdyby v tom suplementu bylo napsané, jak je poměrově zastoupený mezi ostatníma proteinama, ale jako takový sojový izolát, v čem jsou jeho negativa? Krom toho, že neumí tvořit tak dobře novou svalovinu, jako syrovátkové proteiny atd. dle článku na ronnie se mi nezdá tak špatný. Kdyžtak zkusím vypídit poměr proteinů v tom Hi anabol proteinu :D Třeba uspěji :D
|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: út červen 21, 2011 8:40 pm Předmět: |
|
|
Vyuzitelnost a aminokyselinovy profil nebudu prave idealne...
|
|
| nahoru |
|
 |
pain2

|
Zaslal: út červen 21, 2011 8:49 pm Předmět: |
|
|
| EpsteinBarr napsal: | | Vyuzitelnost a aminokyselinovy profil nebudu prave idealne... |
ajo, doobře a teoreticky, kdyby ho bylo jen 20% mezi syrovátkovém proteinu a proteinovém izolátu, tak by to nemuselo být úplně na škodu. Protože když porovnám jiné proteiny od Hi-tecu (bez sojového proteinu) s množstím aminokyselin, tak rozdíly nejsou tak významné a dokonce je se sójovým proteinem víc gramáže amin, tudíž by se dalo soudit, že toho sojového izolátu tam nebude mnoho.
Každopádně to zkusím zjistit přímo od výrobce. A hodím to sem. Třeba se pak na ten výrobek nebude muset dívat skrz prsty :) Jestli je víc toho, či toho
|
|
| nahoru |
|
 |
petr616
|
Zaslal: út červen 21, 2011 9:34 pm Předmět: |
|
|
| EpsteinBarr napsal: | | Nevidim jediny dovod, preco by niekto, kto si napriklad urobi na ranajky ovsenu kasu v style klasickeho porridge nemohol toto zapit proteinovym pripravkom. Mozno je chutnejsie ten prasok pridat do kase, nastruhat tam jablko, pridat susene hrozienka a prisypat pomlete orechy...ale to je len a len o preferencii. Nebavime sa ale o tom, ci sojovy, alebo iny... Ja by som akosi sojovy nekupil. |
Proteinove koktejly nemíchejte s normálním jídlem, tráví se rychleji (půl hodiny až hodinu) a zbytečně pak posouvají hůř natrávené normální jídlo (které potřebuje tak dvě hodiny) ven z žaludku.
Chapu, ze kdyz povazuje udelat si vlocky s proteinem 8 lidi z 10 (jako tady na foru) tak se to stava "pravdou a pravidlem" a neni duvod to tak nedelat. Proc je na proteinech napsano konzumujte mezi jidly je asi jasne...
|
|
| nahoru |
|
 |
pain2

|
Zaslal: út červen 21, 2011 9:43 pm Předmět: |
|
|
| petr616 napsal: | | EpsteinBarr napsal: | | Nevidim jediny dovod, preco by niekto, kto si napriklad urobi na ranajky ovsenu kasu v style klasickeho porridge nemohol toto zapit proteinovym pripravkom. Mozno je chutnejsie ten prasok pridat do kase, nastruhat tam jablko, pridat susene hrozienka a prisypat pomlete orechy...ale to je len a len o preferencii. Nebavime sa ale o tom, ci sojovy, alebo iny... Ja by som akosi sojovy nekupil. |
Proteinove koktejly nemíchejte s normálním jídlem, tráví se rychleji (půl hodiny až hodinu) a zbytečně pak posouvají hůř natrávené normální jídlo (které potřebuje tak dvě hodiny) ven z žaludku.
Chapu, ze kdyz povazuje udelat si vlocky s proteinem 8 lidi z 10 (jako tady na foru) tak se to stava "pravdou a pravidlem" a neni duvod to tak nedelat. Proc je na proteinech napsano konzumujte mezi jidly je asi jasne... |
Je možný, že to tak je... a věřím tomu. Začal jsem to dělat aniž bych se někoho ptal. Ale mám problém s tím, že nemůžu ten protein úplně nalačno. A kdybych čekal třeba hodinu po jídle, tak by to nedopadlo dobře. Mám chornický zánět žaludku a protein na lačno mi prostě nedělá nejlíp. Proto tím zapíjím jídlo a nemám pak tyto potíže. Jsem nucen jíst v menších dávkách, tudíž mi po hodině vytráví a pak mi je těžko zhruba další dvě hodiny, žaludek je plný jen kyselin. Nejlíp se najíst. Nezbývá mi nic jiného, než ten protein kombinovat s normální potravou.
A s proteinem nebo bez mi je stejně :D jak jsem psal, nevíš o mě nic, proto to tvoje "nechápu" nebylo na místě a stačilo se jen zeptat, proč to dělám.
|
|
| nahoru |
|
 |
blazen
|
Zaslal: út červen 21, 2011 9:44 pm Předmět: |
|
|
na proteinech (a doplňcích výživy obecně) je napsáno tolik věcí, že kdybys měl všechno dodržovat, tak neděláš celej den nic jinýho a musel by sis dávat sakra pozor na to, kdy právě to či ono chceš použít :)
|
|
| nahoru |
|
 |
pain2

|
Zaslal: út červen 21, 2011 9:48 pm Předmět: |
|
|
| blazen napsal: | | na proteinech (a doplňcích výživy obecně) je napsáno tolik věcí, že kdybys měl všechno dodržovat, tak neděláš celej den nic jinýho a musel by sis dávat sakra pozor na to, kdy právě to či ono chceš použít :) |
Přesně tak... konkrétně na tom Hi-tec proteinu je napsané konzumujte po jídle nebo mezi, takže je to celkem jedno a každý má jiné časové měřítko, co je po a mezi :D Každý si upraví dobu konzumace tak nejlíp, jak je mu to vhodné
|
|
| nahoru |
|
 |
petr616
|
Zaslal: út červen 21, 2011 9:58 pm Předmět: |
|
|
| blazen napsal: | | na proteinech (a doplňcích výživy obecně) je napsáno tolik věcí, že kdybys měl všechno dodržovat, tak neděláš celej den nic jinýho a musel by sis dávat sakra pozor na to, kdy právě to či ono chceš použít :) |
No az na to, ze tohle ma "nahodou" smysl...
|
|
| nahoru |
|
 |
petr616
|
Zaslal: út červen 21, 2011 9:59 pm Předmět: |
|
|
| pain2 napsal: | | blazen napsal: | | na proteinech (a doplňcích výživy obecně) je napsáno tolik věcí, že kdybys měl všechno dodržovat, tak neděláš celej den nic jinýho a musel by sis dávat sakra pozor na to, kdy právě to či ono chceš použít :) |
Přesně tak... konkrétně na tom Hi-tec proteinu je napsané konzumujte po jídle nebo mezi, takže je to celkem jedno a každý má jiné časové měřítko, co je po a mezi :D Každý si upraví dobu konzumace tak nejlíp, jak je mu to vhodné |
Jak rikas
edit : neber to nikaj spatne co jsem psal, pokud mas nejake problemy s zaludkem tak to je samozrejme jina vec, je to obecne pravidlo, ktere ale porusuje spostu lidi i bez problemu takze tak...
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|