Pochlubte se, co se vam povedlo, z ceho mate radost, atd...

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 539, 540, 541 ... 878, 879, 880  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Pochlubte se, co se vam povedlo, z ceho mate radost, atd...  Úvodní stránka -> Ostatní -> Pochlubte se, co se vam povedlo, z ceho mate radost, atd...
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
blazen

PříspěvekZaslal: čt červenec 21, 2011 5:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

guruhonza napsal:
kubaz napsal:
krom toho "peoples" coz je hrubka tak na 7. tridu zakladni skoly to je k pozorumeni , tak co

tuhle hrubku dělaj i děti u maturity... nehledej problémy tam, kde nejsou

tobě je tím pádem tak +- 60 ne? :D
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt červenec 21, 2011 5:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

blazen napsal:
guruhonza napsal:
kubaz napsal:
krom toho "peoples" coz je hrubka tak na 7. tridu zakladni skoly to je k pozorumeni , tak co

tuhle hrubku dělaj i děti u maturity... nehledej problémy tam, kde nejsou

tobě je tím pádem tak +- 60 ne? :D

ne, já su taky dítě
kubaz

PříspěvekZaslal: čt červenec 21, 2011 5:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

a to ti doma nerikali ze nemas moc chytračit ?
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt červenec 21, 2011 5:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kubaz napsal:
a to ti doma nerikali ze nemas moc chytračit ?

??? jak prosímtě chytračím? co je zas tohle za kecy?
riker

PříspěvekZaslal: čt červenec 21, 2011 6:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kubaz napsal:

peoples = "The human beings of a particular nation, community or ethnic group", takze treba to tam ma zamerne

http://www.wordwebonline.com/search.pl?w=peoples

jinak chyby tam sice jsou, ale pochopit se to da tak bych v tom nevidel problem...
Mablung

PříspěvekZaslal: pá červenec 22, 2011 9:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Petey napsal:
akym jazykom to tam pise? somalsky?

Znám holku která umí anglicky o hodně lépe než kdejaký český vesničan který buzeruje jazykové znalosti ostatních, ale ona se anglicky naučila až v Anglii, tudíž její gramatika není moc dokonalá. Ale narozdíl buzerujících teoretiků, ona se perfektně domluví a rozumí všemu a všem.
Petey

PříspěvekZaslal: pá červenec 22, 2011 10:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja rozpravam anglicky plynule pan teoretik,to uz dnes nie je nejaky jo skill ale bezna vec
Mablung

PříspěvekZaslal: pá červenec 22, 2011 10:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Petey napsal:
Ja rozpravam anglicky plynule pan teoretik,to uz dnes nie je nejaky jo skill ale bezna vec

Jsem zvědavý kolik z těch tvým "plynule mluvících" lidí by si plynule pokecalo s rodilým cizincem který mele jak mu zobák narost.
Něco jiného je totiž plynule mluvit, něco jiného plynule komunikovat. Než jsem odjel do Anglie, uměl jsem plynule mluvit. Ale plynule komunikovat bez stálého "whooot?" se člověk, možná, naučí jen při delším pobytu v cizině (čest vyjímkám).
kubaz

PříspěvekZaslal: pá červenec 22, 2011 11:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

vsechno je to o zvyku , anglictinu mam prakticky ze zakladni skoly a v poslednich dvou rocich hodne filmy a serialy , minuly rok v HK jsem nemel zadny problem plynule mluvit a porozumen anglicky patlajicim cinanum a ted jsem zrovna na mesic v zahranici take a uplne bez problemu jak pracovni meetingy , tak ostatni bezne veci , ale je to o pristupu nekomu ty cizi jazyky jdou a nekomu proste ne

a me podvedomi mi rika ze sem tu parkrat cetl ze zrovna petey je taky docela svetovy dobrodruh , uganda ?
secret78

PříspěvekZaslal: pá červenec 22, 2011 11:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Potešilo ma, že 6 týždňov po operácii drepujem vpredu 100kg bez problémov.
Mablung

PříspěvekZaslal: pá červenec 22, 2011 11:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kubaz napsal:
vsechno je to o zvyku , anglictinu mam prakticky ze zakladni skoly a v poslednich dvou rocich hodne filmy a serialy , minuly rok v HK jsem nemel zadny problem plynule mluvit a porozumen anglicky patlajicim cinanum a ted jsem zrovna na mesic v zahranici take a uplne bez problemu jak pracovni meetingy , tak ostatni bezne veci , ale je to o pristupu nekomu ty cizi jazyky jdou a nekomu proste ne

a me podvedomi mi rika ze sem tu parkrat cetl ze zrovna petey je taky docela svetovy dobrodruh , uganda ?

Bacha, já mluvím o rodilých mluvčích mluvících jak jim zobák narost. Ono máš několik stupňů angličtiny. Moje dělení

1) maturitní
2) lidé u nichž je sebevědomí větší než schopnost sebereflexe (to trvá do prvního setkání s rodilými mluvčími )
3) plynulá komunikace s jakýmikoliv cizinci
4) plynulá komunikace s rodilým mluvčím
5) minimalizace přízvuku

Absolutní většina lidí, nejen Čechů, spadá někam do prvních třech kategorií (skandinávské země či Holandsko mají vyšší podíl lidí ve vyšších kategorií, ale mluvme obecně). 4 a 5 vyžaduje o dost větší úsilí než sledování filmů v originále a až na vyjímky to zvládají jen lidé kteří zvedli zadek a někam na delší dobu vyjeli.
Ono to máš docela klasický příběh. Prakticky všichni lidi co vyjeli do Anglie a uměli anglicky si říkali "s cizinci si pokecám, tak vo co go". Pak půl roku (obecně, záleželo na talentu a levelu angličtiny) čumněli jakým jazykem se to tam vlastně mluví a pokud byli v kontaktu s domorodci, začali se chytat. Pokud byli v příliš kontaktu s cizinci či s vlastními (typické pro Poláky), nechytali se ani po tom půl roce.
Cizinci se totiž většinou setkávají buď zase s cizinci a nebo a rodilými mluvčími kteří mluví pooomaaaliiičkuuu a zřeeeteeelněěě. O to větší prdel je setkání s rodilými mluvčími kteří na to serou. Když jsem kecal s amíky v Bolívii, tak tam byl jeden z NY a tomu jsem se pak už raději vyhýbal. Já už většinou rodilým mluvčím rozumím slušně, ale tenhle byl i nad můj level angličtiny
Edit. Proto mluvím o rozdílech v angličtině. Když porovnám třeba sebe a tu holku, tak já napíšu větu anglicky správně, mám velice rozvinutou slovní zásobu (nad čímž se pozastavilo více anglánů, takže to nebyla z jejich strany jen prázdná lichotka), ale pokud narazím na někoho kdo mluví jak prase, rázem má nade mnou tak holka funční výhodu.
kubaz

PříspěvekZaslal: pá červenec 22, 2011 12:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak to ja si radsi ve firme tady pokecam s rodilym mluvcim z usa nebo s pritelem od sestry kteri maji tu anglictinu od narozeni nez s cizinci kteri kazde 5te slovo reknou jinak nez ma byt
Gohan

PříspěvekZaslal: pá červenec 22, 2011 12:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mel jsem moznost nekolik mesicu pravidelne komunikace s rodilym anglicanem a problem nebyl a nesnazil se ani mluvit pomalu nebo neco,ale ten anglicky prizvuk zni mnohem lip nez americtina
Ja si myslim ze kazdy kdo sleduje filmy a serialy v originale by nemel mit s anglictinou sebemensi problem, to je vlastne jak jsem se naucil anglicky ja a kazdy kdo ma problemy s anglictinou tak mu doporucuju postup filmy s ceskyma titulkama, filmy s anglickyma titulkama a filmy bez titulku.
Mablung

PříspěvekZaslal: pá červenec 22, 2011 12:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kubaz napsal:
tak to ja si radsi ve firme tady pokecam s rodilym mluvcim z usa nebo s pritelem od sestry kteri maji tu anglictinu od narozeni nez s cizinci kteri kazde 5te slovo reknou jinak nez ma byt

O tom mluvím. Prostě nemáš úroveň na to abys porozumněl jiné angličtině než angličtině pro cizince.

Gohan napsal:
Mel jsem moznost nekolik mesicu pravidelne komunikace s rodilym anglicanem a problem nebyl a nesnazil se ani mluvit pomalu nebo neco,ale ten anglicky prizvuk zni mnohem lip nez americtina
Ja si myslim ze kazdy kdo sleduje filmy a serialy v originale by nemel mit s anglictinou sebemensi problem, to je vlastne jak jsem se naucil anglicky ja a kazdy kdo ma problemy s anglictinou tak mu doporucuju postup filmy s ceskyma titulkama, filmy s anglickyma titulkama a filmy bez titulku.

Kombinace kategorie dva a tři
kubaz

PříspěvekZaslal: pá červenec 22, 2011 12:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ok sice to nedava smysl ale dik za diagnozu , ktera mi vyvratila muj fakt , ze nemam problem se domluvit s kymkoliv

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Pochlubte se, co se vam povedlo, z ceho mate radost, atd... Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 539, 540, 541 ... 878, 879, 880  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: