Pochlubte se, co se vam povedlo, z ceho mate radost, atd...

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 540, 541, 542 ... 878, 879, 880  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Pochlubte se, co se vam povedlo, z ceho mate radost, atd...  Úvodní stránka -> Ostatní -> Pochlubte se, co se vam povedlo, z ceho mate radost, atd...
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Gohan

PříspěvekZaslal: pá červenec 22, 2011 12:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablungu nevim co dneska hulis ale kubaz rekl ze je pro nej lepsi mluvit s rodilym mluvcim nez s cizincem ktery komoli kazde 5. slovo a ja jsem napsal ze jsem pri komunikaci s rodilym anglicanem nemel zadny problem. Tak tu ze sebe prestan delat pana mluvim anglicky s kazdym bez prizvuku a kategorie si strc vis kam.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
wondra

PříspěvekZaslal: pá červenec 22, 2011 1:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Konečně jsem se dokopal natřít kotouče načerno! Vypadají o poznání lépe :) konečně nebudou reznout od potu a můžu si dotáhn out jednoručky i k posteli, ať se mi líp spí :D fotky na profilu
Mablung

PříspěvekZaslal: pá červenec 22, 2011 1:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kubaz napsal:
ok sice to nedava smysl ale dik za diagnozu , ktera mi vyvratila muj fakt , ze nemam problem se domluvit s kymkoliv

Já tě neznám, ale mluvím ze své zkušenosti. Lidé co nežili v zahraničí, až na vzácné vyjímky, skutečně na ten 4 či 5 stupeň nedosáhnou. Zda mám pravdu já či ty poznáš jedině tak že vyrazíš do Anglie, zapadneš do hospody a pokecáš si s pár lidmi ;-)
Podle sebe bych nesoudil, začal jsem se učit anglicky když mi bylo dvacet a s mojím netalentem k jazykům a mizerným hudebním sluchem jen těžko mohu posuzovat jak jsou ostatní schopni se anglicky dorozumnět. Nicméně, stupnice co jsem napsal odráží zkušenosti všech mých přátel (českých i těch co jsem poznal v Anglii) a plně se shoduje se zápisky všech kdo jeli do Anglie a vydělávali si na chleba tam (a popsali to někde ve svých článcích)
Edit. Sorry, špatně jsem si přečetl tvůj předchozí příspěvek. Nicméně, zkus to s tou anglickou hospodou ;-)
medwed

PříspěvekZaslal: pá červenec 22, 2011 1:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
...

Ja myslim ze ty veci co pises o rodilem mluvcim vs cizincem sou NESMYSLY. Byli sme na dovolene (Thajsko) a tam sme si vzali taxika napul s americkou rodinou a te "anglictine", kterou mluvil ten taxikar nerozumel ani ten american. Navic jedna vec je mluvit jak ti zobak narost a druha vec je mluvit spisovnou reci . Myslim ze jak by na tebe nekdo ze Slezska spustil "po naszymu" nebo v Brne hantecem tak by se ti kourilo z hlavy a pritom si taky rodili mluvci te stejne reci jak oni...
kubaz

PříspěvekZaslal: pá červenec 22, 2011 1:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mablungu je sice pekny ze se mi stale snazis vysvetlovat jak to myslis a posilas me do anglie ale nedosel ti fakt , ze v zahranici pracuju (coz uz jsem snad 2x zminil) , ve firme mam lidi snad 5ti ruznych narodnosti a vim o cem mluvis , takze tve prupovidky by mely byt smerovany k nekomu jinemu
Mablung

PříspěvekZaslal: pá červenec 22, 2011 1:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kubaz napsal:
mablungu je sice pekny ze se mi stale snazis vysvetlovat jak to myslis a posilas me do anglie ale nedosel ti fakt , ze v zahranici pracuju (coz uz jsem snad 2x zminil) , ve firme mam lidi snad 5ti ruznych narodnosti a vim o cem mluvis , takze tve prupovidky by mely byt smerovany k nekomu jinemu

Jednou.
Ale tak či tak, jak jsem psal, neznám tě, je možné že se domluvíš perfektně i v anglické hospodě. Pokud jsi v denním kontaktu s mluvenou angličtinou, je to možné. Nicméně, já mluvím v obecné rovině a neřeším konkrétní osobu. Stejně jako když řeknu "většina lidí 200 kg mrtvolkou neuzvedne" a ty se ozveš "ale já jo"
Tudíž na výroky typu "Ja rozpravam anglicky plynule pan teoretik,to uz dnes nie je nejaky jo skill ale bezna vec" reaguji jednoduše. Není.
Debata o tvé angličtině byla zbytečná nemyslím si že by bylo moudré jí dále rozvíjet. Spíše se zkus podívat kolem sebe a zeptat se sám sebe kolik lidí z tvého okolí (ne pracovních kolegů) by se v té anglické hospodě domluvilo.
redis

PříspěvekZaslal: pá červenec 22, 2011 9:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Další skvělej den, kdy jsem si sáhnul na své momentální maxko:) Vybušených cca 10 cest a mezi velké úspěchy převis hodnocený jako 6+ a jedna plotna 7+.

Hlavně mám radost, že ten trénink k něčemu je a ty výsledky jsou aspoň trošku vidět. Dneska jsem koukal na lezecký maratón a na to co se tam leze, pokud bych měl trošku svižnější tempo dneska, tak s porovnáním bych se mohl umístit i na tom třetím/druhém místě:) Příští rok, jestli to půjde takhle, určitě půjdu skusit závody, ať naberu aspoň zkušenost :)
70mMyW!53

PříspěvekZaslal: so červenec 23, 2011 4:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.sport.cz/diskuse?id=187014&articleId=/clanek/189150-evans-byl-druhy-v-casovce-a-zajistil-si-celkovy-triumf-na-tour.html&sectionId=66

Vyborne, sam to nechapu, je me Evans strasne nesympaticky ale proste sem mu v tomto souboji fandil.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: so červenec 23, 2011 5:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

protože v duchu nemáš rád Schleky? (pač soupeřil Andy s Romanem o bílej dres) já je teda rád nemám... a Evanse taky, pač Alberto je opálenější
70mMyW!53

PříspěvekZaslal: so červenec 23, 2011 5:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MAs pravdu Schlecky nemam rad, ale ne proto ze souperi s Kreuzigrem o bily trikot ale protoze z nich citim silu a agresivitu podobne jako z Djokovice v tenise. A taky vzdy fandim tomu slabsimu.
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: so červenec 23, 2011 5:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Váhami ukázala 106kg, to jsem neviděl snad od střední:D
70mMyW!53

PříspěvekZaslal: so červenec 23, 2011 6:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A Schleck uz o Bily trikot prece zavodit nemuze kdyz je mu 26 let. Kreuziger mel myslim letos posledni sanci.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: so červenec 23, 2011 6:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

už ne, ale dřív to Romanovi sebral =)
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne červenec 24, 2011 9:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Uruguay totálně zničila antifotbalovou Paraguay ve finále Copa America po gólech Suaréze a Forlána (2) ... =)
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út červenec 26, 2011 5:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dneska jsme kompletne vymenil vsechny jistice v byte
na druhej pokus

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Pochlubte se, co se vam povedlo, z ceho mate radost, atd... Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 540, 541, 542 ... 878, 879, 880  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: