Zajímalo by mě..

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zajímalo by mě..  Úvodní stránka -> Ostatní -> Zajímalo by mě..
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Moocha

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2011 9:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Proč se je úchop u MT jednou rukou nadhmatem a druhou podhmatem, je to nutné?
Musím mít u MT a Dřepu bederní pás?

Nesmějte se, už to ani vtipný neni.. :D Zítra chystám svou premiéru, co se těchle cviků týče a nemůžu se to nikde dočíst.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
01Smajdalf

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2011 9:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moocha napsal:

Nesmějte se, už to ani vtipný neni.. :D Zítra chystám svou premiéru, co se těchle cviků týče a nemůžu se to nikde dočíst.

Neni to vůbec nutné, podle mě se to lépe drží v rukách.
Opasek taky nemusíš.Já ho dávám jen při těžké váze 6-1 opak.
Jestli MT pojedeš po 1. tak si myslím, že pás nebudeš potřebovat. A dbej na spávnou techniku.
Moocha

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2011 9:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No já bych to tím nadhmatem a podhmatem v rukách držel.. Teď nevím, jak to bylo myšleno, jakože obě ruce nadhmat? :)
pain2

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2011 9:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ono se tato technika úchopu používá u těžkých vah, kdy hrozí třeba náhlé polevení v zápěstí a kdyby se to drželo třeba nadhmatem, tak jednoduše činka vyklouzne, ale takto je vyšší stabilita v úchopu. levá nadhmat a pravá podhmat a naopak
Moocha

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2011 9:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Teď jsem se dočetl, že je vhodné používat i zámkový úchop. Žádný strachy, všechno ozkouším, díky za rady
Mablung

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2011 9:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moocha napsal:

Je hloupost mít opasek, krom útoků na maxima či brutálně těžké série. Opasek brání procvičení svalů které podporuje a tím ti ten cvik nedá tolik kolik by mohl

Jak už bylo řečeno, střídavý úchop je považován za lepší. Nicméně, co jsem sledoval powerliftery s MT 400 kg +, tak část jich používala klasický nadhmat, takže střídavý úchop rozhodně není něco přes co nejede vlak. Já osobně používám klasický úchop pro lehčí váhy, střídavý pro těžké váhy. Nicméně, pokud nebudeš mít problémy s úchopem, klidně používej celou dobu nadhmat. Je to pohodlnější. A náhlého vyklouznutí bych se nebál. To poznáš až ti úchop začne povolovat. Minimálně u mě to není až tak náhlý proces.
Moocha

PříspěvekZaslal: st červenec 20, 2011 10:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dneska jsem to vyzkoušel a nadhmat zatím stačil :)
01Smajdalf

PříspěvekZaslal: st červenec 20, 2011 11:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Moocha napsal:
Dneska jsem to vyzkoušel a nadhmat zatím stačil :)

Na ty začátky to určitě stačit bude.
drlift_

PříspěvekZaslal: st červenec 20, 2011 11:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Stridavy uchop se pouziva proto, ze se ti cinka nemuze vytacet z ruky. Navic je jeho pouzivani podstatne snazsi a prijemnejsi nez vzperacsky zamek. Nevyhoda je, ze svaly pak nezabiraji naprosto soumerne.

Pokud to myslis s mrtvolou vazne, tak se jednomu z vyse zminenych uchopu 100% nevyhnes (pokud nebudes tedy pouzivat trhacky a podobne pomucky).
Moocha

PříspěvekZaslal: st červenec 20, 2011 11:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Na trhačky nemám ani pomyšlení.. Mám poměrně slabé zápěstí a rád bych si ho na mrtvolách vytrénoval. A myslím to s ní vážně, hodlám jí zařadit spolu s dřepy do většiny tréninků.. Nerad bych zůstal na tak ubohých váhách :)

EDIT: Zatím stačil normální úchop, až bude problém zkusím zámkový (trocha bolesti navíc neuškodí) a při střídavém úchopu můžu úchopy střídat, takže bude vše rovnoměrné.
pain2

PříspěvekZaslal: st červenec 20, 2011 1:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moocha napsal:

EDIT: Zatím stačil normální úchop, až bude problém zkusím zámkový (trocha bolesti navíc neuškodí) a při střídavém úchopu můžu úchopy střídat, takže bude vše rovnoměrné.

No to pozor :D jakákoliv bolest (špatná) je známka něčeho, co může mít doživotní následky.

Já nemůžu třeba cvičit naplno (většinou tlakové cviky), protože zápěstí už mám úplně v hajzlu, ale to mám tedy z kytary. Dost mi v něm hrká a někdy to bolí :D doktor mi doporučil operaci vazů, ale já to odmítl, protože mám povinnosti s kapelou :D a taky to cvičení. Zatím to není nic hrozného, až to bude úplně v háji, tak pak začnu nad operací uvažovat.

Proto bych se spíš zamyslel nad tím, co budeš konat a jaké to může mít pro tebe následky :)
Třeba žádné a třeba myslíš jinou bolest :D
Moocha

PříspěvekZaslal: čt srpen 11, 2011 1:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak je to s cholesterolem ve vejcích?
Kdysi byla fáma, že každodenní konzumace vajec výrazně zvyšuje cholesterol, pak se to zase nějak vyvracelo.. Kde je pravda? 5 vajec celých obden není problém, ne? Mě rodiče chtěj hnát na krevní odběry v září, jak se teď vejci neustále cpu
Ideální poloha spánku?
Poslední dobou se probouzim v poloze "vhozen do moře" tj. záda hore, ruce roztažené nad hlavou. Vadí to něčemu, třeba zádům? A jaká je ideální (zdravá) poloha ve spánku?
Co si myslíte o tomhle článku? Je to vše pravda, nebo jenom skloubenina faktů a domněnek?
http://kulturistika.ronnie.cz/c-9748-omezit-mrtvy-tah-i.html
Manek49

PříspěvekZaslal: čt srpen 11, 2011 2:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pain2> Kde hraješ?
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: čt srpen 11, 2011 2:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moocha napsal:
Jak je to s cholesterolem ve vejcích?
Kdysi byla fáma, že každodenní konzumace vajec výrazně zvyšuje cholesterol, pak se to zase nějak vyvracelo.. Kde je pravda? 5 vajec celých obden není problém, ne? Mě rodiče chtěj hnát na krevní odběry v září, jak se teď vejci neustále cpu
Ideální poloha spánku?
Poslední dobou se probouzim v poloze "vhozen do moře" tj. záda hore, ruce roztažené nad hlavou. Vadí to něčemu, třeba zádům? A jaká je ideální (zdravá) poloha ve spánku?
Co si myslíte o tomhle článku? Je to vše pravda, nebo jenom skloubenina faktů a domněnek?
http://kulturistika.ronnie.cz/c-9748-omezit-mrtvy-tah-i.html

Nazdar chlape. Ak chces pocut moj nazor:
1. Uz som to tu pisal. 10 vajec denne (celych) dost dlhodobo. Nasledne krvne testy a upozornenie, ze by som mal pridat nieco mastnejsie do jedalnicka, kedze cholesterol bol pod minimalnou hranicou (LDL, ale aj HDL aj celkovy). Triglyceridy na spodnej hranici normy. Neda sa to brat obecne, musis skusit, ako metabolizujes cholesterol. Plus, dost to zavisi od dalsieho zlozenia jedalnicka. Ja som to robil v case jedneho konkretneho excesu, kedy som mal denne min. 3/4kg mäsa, uvedene vajcia, cottages, kopu protaku, bielkoviny cca 2,5g na kg, pomerne silne som suplementoval rybaci a olivovy olej (zhruba 5g rybaci a 20g olivovy denne).

2. Co si pamätam, tak asi 35 rokov spim na bruchu. Kde mam ruky, to neviem, kedze spim Pohoda.

3. Nestaram sa o clanok. Je jasne, ze spodny chrbat regeneruje najtazsie a trva mu to najdlhsie. Robim pravidelne rumunsky a sumo dl s napnutymi nohami smerovany na hamstringy (10-15 reps) ako aj klasicky dl (4-8 reps).
Moocha

PříspěvekZaslal: čt srpen 11, 2011 5:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Určitě si Tvého názoru vážím. A děkuju za něj.
Ještě dotaz... Co všechno se může objevit na těch krevních testech? ()

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Zajímalo by mě.. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: