|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Miroslav Brabenec

|
Zaslal: čt září 08, 2011 11:05 am Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | Samozřejmě moje představa není taková, že se bude někomu nařizovat jaké disciplíny má dát na závody. Mnohem lepší bude se domluvit. Koneckonců, je nás tu strongmanů dohromady v republice tak pět a půl a všichni se navzájem známe, tak by to určitě nebyl takový problém. Ideální model by byl, aby na začátku sezóny byly třeba dva lehčí závody, aby se všichni mohli po zimní pauze rozhýbat a nováčci měli šanci si osahat lehčí disciplíny a ke konci sezóny by byly závody těžší a ti nejlepší by si mohli vyzkoušet, jak zvládnou opravdu těžké disciplíny třeba v Teplicích. Podle mého názoru je to ideální model.
Co se týká zátěží, je vidět, že se 160 nebo 170kg koulí, nebo s 350kg yokem si spousta kluků bez problémů poradí. Samozřejmě na takhle těžké závody nepůjde úplný nováček, to je jasné. Jak jinak má amatér vybudovat výkonnost aby se třeba mohl časem dostat do profi, než tím, že bude zkoušet těžší disciplíny? Nevím kde by byl podle tvého názoru váhově ten optimální střed pro amatérské disciplíny, ale myslím že nikdy nejde určit nějaké optimální rozmezí, protože každému jde něco jiného a výkonnost je u různých kluků také různá.
Kdyby byly závody lehčí než teď, tak by všichni kluci jako Mazač, Bauer, Zadražil, Vicherek a další pravidelní medailisti museli přestoupit do profi. |
Budu rád Michale, když se o svůj model něčím konkrétním zasloužíš. Vážně budu rád. Jde mi jenom o sport. O ni nic jiného. Klidně mě tady sepsuj, zvládnu to, Já žiju pro tento sport a udělám pro něj, co si myslím, že je nejlepší.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
CIZO

|
Zaslal: čt září 08, 2011 11:13 am Předmět: |
|
|
Však já rozhodně jen tak nekritizuju, pouze jsem se podělil o svůj názor. Ten sport mám stejně tak rád a tady na stránkách jsem se snažil ho trošku uvést ve známost a propagovat jak jsem jen dokázal. Chtěl jsem se i pustit do organizace soutěže, ale bohužel mě letos zranění naprosto vyřadilo z provozu nejen jako závodníka : (
Až budu zase normálně fungovat, můžeme si sednout a udělat "bojovou poradu", ať je ta další sezóna zase o něco zajímavější. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Miroslav Brabenec

|
Zaslal: čt září 08, 2011 11:14 am Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | Však já rozhodně jen tak nekritizuju, pouze jsem se podělil o svůj názor. Ten sport mám stejně tak rád a tady na stránkách jsem se snažil ho trošku uvést ve známost a propagovat jak jsem jen dokázal. Chtěl jsem se i pustit do organizace soutěže, ale bohužel mě letos zranění naprosto vyřadilo z provozu nejen jako závodníka : (
Až budu zase normálně fungovat, můžeme si sednout a udělat "bojovou poradu", ať je ta další sezóna zase o něco zajímavější. |
Ok, souhlasím Michale. Budu se těšit.
|
|
| nahoru |
|
 |
s.sman

|
Zaslal: čt září 08, 2011 6:40 pm Předmět: |
|
|
Na závodníky čekají tyto disciplíny :
1. Závody začnou přitahováním pěti tunového nákladního automobilu na vzdálenost dvaceti metrů.
2. Druhou disciplínou bude zdvih 115kg nápravy. Čeká na vás tato kráska, která je tak těžká jako vypadá. Navíc přemístění znepříjemní tlustá osa a kola napevno přidělaná k ose.
3. Jako třetí bude farmers walk se dvěma stokilovýma kuframa. Jak už bylo zmíněno sto kilo se zdá jako lehká váha, ale délka kufrů a tlusté madlo dokáže tuto disciplínu pěkně ztížit. Půjde nebo poběží se na dvakrát dvacet metrů s otočkou.
4. Dále bude následovat otáčení 400kg pneumatiky na dvakrát tři otočky. Vosk nebude povolen, ale nebojte se, pneu půjde velmi dobře uchopit.
5. Na pátou discíplínu je připravená kombinace z přenášení zátarasu ( Čáslav a Litomyšl - tady na závodech se s ním mohli závodníci poprvé seznámit ). Ponese se na patnáct metrů a na patnáct metrů zpátky čeká závodníky 120kg pivní sud.
6. A na závěr se siláci popasují se 130kg betonovou koulí, kterou budou zvedet na počet opakování na stůl ve výšce ... ( Franto nech se překvapit ).
_________________ Fide, sed cui fidas, vide.
|
|
| nahoru |
|
 |
Zdenek Pilc

|
Zaslal: čt září 08, 2011 7:07 pm Předmět: |
|
|
začínám se bát
ta pneu byla psaná jako 500 v Praze je to ona ? _________________ "The only person you need to worry about being better then is the person you were yesterday!"
Mike Jenkins
|
|
| nahoru |
|
 |
s.sman

|
Zaslal: čt září 08, 2011 7:22 pm Předmět: |
|
|
Je to ona. Ale fotka je jen ilustrační a je ze závodů Xtuning strongman cup, který se konal taky ve Žďáru. Ta naše bude mít opravdu cca 400 - 450kg. _________________ Fide, sed cui fidas, vide.
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: čt září 08, 2011 7:33 pm Předmět: |
|
|
Blbější fotku s pneu už jsi nenašel, co?
Pěkné disciplíny, přeju ať jde vše hladce a pěkné počasí! _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
s.sman

|
Zaslal: čt září 08, 2011 8:22 pm Předmět: |
|
|
Našel, ale na ní mě to slušelo ještě míň než tobě.
A co ty, jak jsi na tom? Nepřijedeš se alespoň podívat do Teplic? _________________ Fide, sed cui fidas, vide.
|
|
| nahoru |
|
 |
s.sman

|
Zaslal: čt září 08, 2011 10:06 pm Předmět: |
|
|
Krom diváckých soutěží a barmanské show se můžete těšit na vystoupení účastníka mistrovství světa 2010 v kulturistice Jaroslava Paseky (na foru znám jako Pajdule).
http://www.jaroslavpaseka.cz
_________________ Fide, sed cui fidas, vide.
|
|
| nahoru |
|
 |
s.sman

|
Zaslal: pá září 09, 2011 9:57 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
s.sman

|
Zaslal: so září 10, 2011 3:50 pm Předmět: |
|
|
Na závody je přihlášeno 22 závodníků. _________________ Fide, sed cui fidas, vide.
|
|
| nahoru |
|
 |
Arnie_one

|
Zaslal: ne září 11, 2011 6:58 pm Předmět: |
|
|
Vrátili jsme se ze Žďárského kola. Osobně musím říct, že jsem závody viděl poprvé.
Přišlo dle mého málo lidí, časem jich už bylo víc. Atmosféra velice prátelská, to se mě líbilo, soupeři se hecují navzájem, řekl bych prostředí domácké.
Oraganizace zvádnutá, výborně. Spoustu věcí si Lukáš (rozhodčí) musel dělat sám
Samozřejmě jsem Žďárák, takže pro mě hlavně výsledek Tomáše, skončil 6. Osobně jsem fandil co to šlo, jednu soutěž vyhrál, tuším tire flip, škoda, že neskončil, do 3 místa.
Hezké zpestření předvedl, v suprové formě Jaroslav Paseka, je fajn, že se tady ukázal kulturista, takové kvality.
Celkově hezky strávené odpoledne. Můj malej, když byla divácká soutež na mě křičel, táto teď, teď tam musíš jít.
 Ono i když tlustá osa, ale jen 70kg, necháme to mladším :)
Komentář moderátora, byl vystížný a zábavný, do toho celku mě to sedělo. Pupmička jde na axle :) a jeho, že strongmani a kulturisti mají k sobě velmi blízko, potkávájí se totiž u jednoho jídelního stolu
Moc se me libilo odhodlaní zůčastněných, jejich síla a technika, někde člověk žasnul, co je možné a hlavně, jak zvednout. Všem klukům co tam soutěžili, patří můj obdiv.
Kluci to měli zmáknuté, Lukáš a Tomáš i ostatní příprava stála určitě mnoho času a starostí, takže moc pěkný kluci.
Já už teď nemluvím, zítra v práci to bude sranda :)
Ostatní fotky dám k sobě do profilu, ať to tu moc nezaseru.
Naposledy upravil Arnie_one dne po září 12, 2011 12:22 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Zdenek Pilc

|
Zaslal: po září 12, 2011 7:32 am Předmět: |
|
|
Arnie: Díky, fotky můžeš dát klidně sem. Jinak závody byly super, co se účasti závodníků týče, tak organizace i divácké podpory. I přesto, že bylo 18 závodníků to mělo spád a odsejpalo to.
pořadí:
1. Šíma
2. Brabenec
3. Pluháček
4. Bauer
5. Tichý
6. Vicherek
7. Zadražil
dál bych už věděl maximálně jména, tak sorry kluci :)
ja až 9. _________________ "The only person you need to worry about being better then is the person you were yesterday!"
Mike Jenkins
|
|
| nahoru |
|
 |
Arnie_one

|
Zaslal: po září 12, 2011 10:15 am Předmět: |
|
|
Chtěl bych se zeptat, zda jsou nejak určená pravidla ?
Někdo na tankovým zatarsu mel pasek, nekdo ne. Takze si ten zataras mohl oprit. Podobne na tom kamenu, nekdo mel omotavky na predlokti a nejakou vazelínu. Auto někdo roztahoval ze země v sedě, někdo vestoje. Jen se na to ptám, nesnižuju nikomu výkony.
Určitě, mě někdo odpoví, povolaní rozhodně. Díky kluci.
Naposledy upravil Arnie_one dne po září 12, 2011 10:32 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: po září 12, 2011 10:22 am Předmět: |
|
|
Arnie, je to na každém jakou techniku zvolí a jaké pomůcky použije (pokud není například vysloveně zakázaný vosk, který se používá u pneumatiky a zvedání koulí, což ale není obvyklé). _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|