|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po září 12, 2011 6:23 pm Předmět: eSko - ektomorf těžký chleba má... |
|
|
Začátek hektického roku
Dlouho jsem se rozhodoval, zda nepokračovat v minulém logu ( https://forum.ronnie.cz/viewtopic.php?t=24541&highlight=esko), ale po zvážení jsem se rozhodnul založit nový a udělat tlustou čáru za minulou "objemovou" fází. Když už jsem začal cvičit naplno, vždy se dostavilo nějaké zbrždění ve formě osobních problémů, které jsem úspěšně vyřešil a věřím, že teď mě konečně nebude nic rušit a budu se moc více soustředit na mé cíle.
Ačkoliv bych se nejradši zaměřil po 3 měsících volna jen na cvičení a snažil se udělat solidní objem (dosáhnul váhy přesahující 80 kg), bohužel to tak nebude a vybral jsem si cestu více rozmanitější. Dlouho mě lákalo se vrátit opět k hokeji (aspoň rekreačně), takže jsem pořídil vše nutné k doplnění hokejové výstroje a v zimě plánuji se tomuto skvělému sportu věnovat ještě více než předloni, kdy jsem neměl ideální brusle. Dále mě čeká absolutorium, s ním spojené vypracování absolventské práce, rád bych i nadále také přispíval sem na mainweb články z výživy a v neposlední řadě se také musím věnovat přítelkyni a přípravě na VŠ, o které silně přemýšlím. Stresu budu mít pro ostatní na rozdávání, takže jakékoliv objemové pokroky budou pro mě úspěchem. Někteří by se na to cvičení asi nejradši vykašlali, ale pomáhá mi při všem, co dělám. Ať už to je jiný sport, učení a nebo svůj vlastní pocit spokojenosti se sebe samým. Když už bude nejhůř a čas budu muset notně věnovat něčemu důležitějšímu, půjde cvičení na daný moment stranou (stoprocentně půjde stranou na jeden týden od 23. 11., kdy mě čeká operace osmičky).
_____________________________________________________________________________________________________________
Trénink jsem pro začátek zvolil ve stylu VRCH-SPODEK-FULLBODY, přičemž další týden to bude SPODEK-VRCH-FULLBODY, abych tělo zatěžoval cca rovnoměrně. Po 4 - 8 týdnech (záleží jak bude tělo reagovat) plánuji korteho. Nezapisuji rozcvičovací série.
12. 9. 2011
Bench - 1x10x40 kg, 1x10x42,5 kg, 1x10x45 kg
Rozpažky - 3x10x12 kg
MT - 1x10x40 kg, 1x10x45 kg, 1x10x50 kg
Shyby - 3x8xjá
Biceps JR - 3x10x10 kg
Triceps extenze s JR - 3x10x12 kg
břicho
Zvážím se zítra ráno. Předpokládám cca 69 kilo. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Merrao

|
Zaslal: po září 12, 2011 6:37 pm Předmět: |
|
|
Tak to přeju hodně štěstí a určitě nejsem sama.
Mám jen dotaz: bude i jídelníček? Jeslti tedy nastaly nějaké změny od toho posledního... mě konkrétně by zajímal a protože vím, že máš ve stravě na tomto fóru nejvíce (určitě nejsi sám, ale tak jeden z vícero) přehled, mohla by to být inspirace a "odkaz" pro jiné ektomorfy :)
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po září 12, 2011 7:01 pm Předmět: |
|
|
Ten původní se určitě změnil, ale nejedu podle nějakého konkrétního, že mám nastaveno kdy a co si dám. Člověk nosí v hlavě nějaké údaje za tu dobu, takže si sesmolím vždy akorát přibližnou velikost porcí a možné potraviny vhodné k dané době. Do týdne sem klidně hodím, jak vypadá jeden můj tréninkový a netrénikový den např., což si myslím, že by mělo každému stačit pro inspiraci.
Suplementy doplním až je pořídím, což bude během tohoto max příštího týdne, záleží podle výplaty z léta. Zatím mám zamířeno na novinku od Extrifitu (s isomaltulozou mám již zkušenosti, ale ne v podání tohoto výrobce) a pak protein od Smartlabsu. USA výrobcům dávám mé peníze až v nejposlednější řadě, už jen z důvodu, že není možná taková zpětná vazba, jako u Extrifitu, či Smartlabsu. V pozdější tréninkové fázi zařadím i kreatin (poprvé za celou dobu cvičení), zřejmě opět od Smartblasu. Ještě si pohrávám s myšlenkou vyzkoušet Reflex Nutrition a jeho Native Whey, který je slibnou novinkou, už jen z hlediska inovace ve výrobě. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: po září 12, 2011 7:08 pm Předmět: |
|
|
Tohle bude jeden z těch logů, co mě budou opravdu zajímat. Ať tě to baví a ať ti to jde ;) U tebe očekávám kvalitní stravu, takže výsledky budou určitě takové, jaké být mají
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po září 12, 2011 7:21 pm Předmět: |
|
|
Díky, budu se snažit. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
masternay
|
Zaslal: po září 12, 2011 7:24 pm Předmět: |
|
|
Heled, až budeš mít ten protein od smartlabsu tak mi prosím napiš nebo aspoň do proteinů, jak na tom je s chutí. Co začli používat sukralozu jako sladidlo tak se údajně chuť zhoršila, takže bych rád věděl jak na tom teď jsou.
Jinač, taky hodně štěstí ti přeji :)
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
|
| nahoru |
|
 |
Bomberguy
|
Zaslal: po září 12, 2011 11:10 pm Předmět: |
|
|
| cipinek napsal: | ektomorf je akorát línej se pořádně nažrat... |
Přesně tak. Vždycky jsem se na ektomorfa vymlouval, že to nejde přibrat a jiný hloupý řeči. Jedinej problém byl v jídelníčku .. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: st září 14, 2011 8:15 pm Předmět: |
|
|
14. 9. Dobrý začátek
Dnes jsem dle plánu absolvoval trénink spodku, ke kterému jsem si připojil na stálo i ramena (což jsem zapomněl v pondělí napsat), ale jelikož přední deltovou hlavu cítím z pondělí pěkně a nerad bych ji hned přetrénoval, zvolil jsem si po tréninku nohou jen upažování a zapažování, na které se chci technicky zaměřit, protože zadní deltovou část považuji za moji nejslabší. Zatím mi to takhle vyhovuje a myslím si, že jsem intenzitu nastavil na začátek přesně akorát, abych byl schopen pátečního fullbody a neskuhral se svalovkou ještě týden, což se mi vždy po pauze podařilo s klasickým splitem. O to větší chuť bude pak do navyšování vah a nestane se, že oddělám nenavyklé klouby zbytečně vysokými váhami, což osobně poznám hlavně na ramenou a kolenech.
Co se týče stravy, zatím to nijak extrémně nehrotím, kdybych teď nasadil klasickej objemovej jídelníček, na kterej jsem byl zvyklej ke konci cvičení, tak se nafouknu, zhorším trávení a tím také regeneraci, takže začínám pozvolna, přidávám na porcích a počtu jídel. Jak jsem předpokládal v pondělí, váha byla v úterý ráno na směšných 68,5 kg (!) , s čímž nejsem absolutně spokojen a očekávám pozvolný nárůst cca 1 kg/týden. V pondělí ráno se zvážím znova a podle toho upravím dále stravování.
Pro mé čtanáře: Včera jsem dokončil další článek, čeká teď na korekci a počítám, že příští týden bude na main webu. Jen prozradím, že má co dočinění s tím samým obdobím, ve kterém se právě nacházím.
_________________________________________________________________________________________________
Trénink:
Dřep: 1x10x40 kg, 1x9x42,5 kg, 1x9x45 kg, 1x8x47,5 kg
Zakopávání: 1x10x12,5 kg, 1x10x15 kg, 1x10x20 kg
Výpony lýtka: 3x10x30 kg
- na dřepy jsem šel s obavami, že nohy přes pauzu "odešly", ale cítil jsem velkou rezervu, což mi příjde vhod, jelikož v pátek mě dřepy čekají znova a svalovka mě nebude omezovat při dodržování precizní techniky
- předkopávání zařazuji, když mi nohy vycházejí na pondělí - do pátečního FB je možnost delší regenerace, zničit nohy hned na začátku je nesmysl
Upažování: 3x10x4 kg
Zapažování (obrácený motýlek): 3x12x15 kg
- ramena byly vždycky moje největší slabina, takže je chci odcvičit vždy extrémně technicky, od toho se také odvíjí začáteční váhy
Páteční schéma FB vypadá takto:
1) pokud je pondělí VRCH -> při FB jedu základní kostru (dřep, přítahy VČ a bench s JČ) + biceps, triceps
2) pokud je v pondělí SPODEK -> při FB základní kostru + ramena a lýtka
Jen otázka pro zkušenější borce. Je lepší mít při upažování natažené ruce s mírným nepropnutím v loktech, nebo mít úhel v loktech cca 90 - 100°? _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
hovnival
(ban)
|
Zaslal: st září 14, 2011 8:27 pm Předmět: |
|
|
ruce nemusis met uplne natazeny, ono to neni ani moc prirozeny, ale dulezity je zvedat lokty a ruku met trosku vytocenou jakoby palcema dolu ne palcama nahoru, protoze pak to bere hlavne predni delt... Nejhorsi je a co taky dela drtiva vetsina lidi, ze nezveda vubec lokty, ale vypada to jako by se vzdavali a pak s toho je nejakej divnej polotlak. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: st září 14, 2011 8:29 pm Předmět: |
|
|
Do mě pořád ve fitku hučí, abych měl těch 90. Já ale daleko líp ramena cítim u téměř propnutých loktů.
BTW: Cvičíš zase v primě? (to jsem se dočetl v minulém logu)
Já chodim do boby, je to úžasný malý fitko, ale poslední dobou jsou tam hrozný záplavy lidí a nedá se tam hnout, tak uvažuju o změně a na hledáček mi přišla právě ta prima.. Jseš tam spokojenej?
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: st září 14, 2011 8:32 pm Předmět: . |
|
|
souhlasím, ale tohle učíme na soustředěních mistry ČR v tomto sportu - správná technika pro široká ramena musí být taková, kdy to jedeš obloukovitým pohybem, ruce máš téměř natažené a na vrcholu pohybu je v transverzální rovině loket stejně vysoko jako zápěstí i ramena, ale ve frontální rovině je zápěstí v jedné ose s ramenem a loket klidně lehce vzadu, jinými slovy ruka s činkou musí opsat obloukovitý pohyb více než 90 st zpřed těla až maximálně do stran do roviny ramene, činka nesmí končit před tělem, pak je to jak píše HV a všichni mají velké přední delty, ale secvaklá ramena bez šířky...
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: st září 14, 2011 8:33 pm Předmět: |
|
|
Jasný, absolutní pronace je mi jasná, jen u těch loktů říká každý něco jiný. Třeba Petr Weinlich to jednomu hošanovi ukazoval právě s pravým úhlem v loktech. Ještě se na to budu muset zeptat, protože šířka ramen je u mě tragická a chci to konečně zlepšit.
Moocha: V Primě jsem absolutně spokojenej. Kdyby tam byl ještě další bench a dřepovací stojan, tak to nemá chybu. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
hovnival
(ban)
|
Zaslal: st září 14, 2011 8:34 pm Předmět: |
|
|
kazdej tenhle cvik ojebava, protoze kdyby ho cvicil poradne, tak je to opravdu neprijemne (pro vetsinu lidi, u me je upazovani top cvik) :)
Naposledy upravil hovnival dne st září 14, 2011 8:35 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: st září 14, 2011 8:40 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | Jasný, absolutní pronace je mi jasná, jen u těch loktů říká každý něco jiný. Třeba Petr Weinlich to jednomu hošanovi ukazoval právě s pravým úhlem v loktech. Ještě se na to budu muset zeptat, protože šířka ramen je u mě tragická a chci to konečně zlepšit.
Moocha: V Primě jsem absolutně spokojenej. Kdyby tam byl ještě další bench a dřepovací stojan, tak to nemá chybu. |
to může být dané tím, že pro začátečníka je "skutečná" technika upažování ve stoje příliš těžká na koordinaci a i já sám to správně cvičím až od juniorů, v dorostu jsem to cvičil přesně takto...nicméně Petr je u nás jeden z nejvíce znalých lidí s hlubokými vědomostmi o kulturistice, je to i lektor trenérské školy atd.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|