kdyzta to oddelte jako topik o upazovani a myslim, ze to neni na skodu, protoze tenhle cvik necvici skoro nidko dobre :)) Jinak s tema rukama v pravem uhlu to je fakt o hodne jednodussi, ja kdyz jedu tezsi serie, tak mam pokrcene ruce jako na tomhle videu v 5te minute, to je tak max a soustredit se na ty lokty je dostat na urove ramen... Ale v sede upazovani rad nemam, protoze ta draha pohybu je odost kratsi...
Lukáši, z toho popisu nejsem ani moc chytrej, to říkám upřímně Až se někdy potkáme konečně ve fitku, tak to kdžytak dáme do kupy. Pokud odchytnu Péťu ve fitku (cvičím odpoledne a on tam je spíš večer), tak požádám o upravení techniky.
_________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
Tady je to samý Varák koukám, to jsem vůbec netušil... Proti bobě opravdu nic nemám, co si dělají majitelé ve volném čase mě moc nezajímá, je tam příjemné prostředí a to je pro mě hlavní. Nicméně není stavěná na takové návaly, mě tam ještě zbývá 9 tréninků na permici, pak zkusím primu. Snad se někdy potkáme :)
Jinak hodně štěstí s rameny, taky jsou moje nejslabší partie a nechtěj mrchy růst, tak tě docela chápu..
ruce nemusis met uplne natazeny, ono to neni ani moc prirozeny, ale dulezity je zvedat lokty a ruku met trosku vytocenou jakoby palcema dolu ne palcama nahoru, protoze pak to bere hlavne predni delt... Nejhorsi je a co taky dela drtiva vetsina lidi, ze nezveda vubec lokty, ale vypada to jako by se vzdavali a pak s toho je nejakej divnej polotlak. :)
no tenhle cvik doporučuje třeba charles Glass přesně takhle ale zase se hrozně ničej klouby touhle vnitřní rotací -žádnej kloub by neměl jít k sobě zvedneš sice větší váhu ale na klouby je to shit tahle technika
_________________ nechceme zde americké rakety chceme žít v míru a blahobytu
Ten pohyb u upazovani je uplne prirozenej a klouby me s toho urcite nebolej... To ze takhle zvednes vetsi vahu je nesmysl. Prave naopak. Vetsina cvici tak, ze ma palce nahoru a ne dolu, protoze to je jednodussi a zvednou vetsi vahu, protoze se u toho zapojuje uz aj predni hlava. Kdyz prave trochu vytocis tu ruku s palcem dolu, tak vic izolujes tu stredni hlavu...
Nečetl jsem všechno, možná to tu už zaznělo, takže bych jen doplnil - ramena tlačit vědomě směrem dolů. Udělá to malý zázrak v izolaci deltů a co největším vyřazení horního trapézu.
_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Tak jsem to minule zakřiknul. Taková ta nepříjemná svalovka se dostavila až ve čtvrtek a to konkrétně do levý kozy, která byla asi o 20 % větší než pravá (to je to kormidlovaní jednou rukou v autě ), což už jsem kdysi měl, tak jsem to namazal hřejivou mastí a nechal odpočívat, abych mohl v pátek v klidu absolvovat bench.
Trénink
Bench - 4x12x40 kg
Přítahy VČ - 4x12x30 kg
Dřep - 4x12x40 kg
Biceps VČ - 3x8x20 kg
Triceps kladka - 3x10x25 kg
břicho
Co se týče stravování, vypadá to, že jsem to na první týden nastavil akorát. Nepociťuji žádné stravovací obtíže. Včera jsme si s rodinou přítelkyně zpestřili večer návštěvou Steakbaru George v Sokolově. Už jsem tam byl asi podesáté a pořád je na co se těšit, takhle dobré jídlo (hlavně argentinské steaky) v Karlovarském kraji nenajdete. Abych mohl porovnávat gastronomickej zážitek s nějakými restauracemi, tak bych se musel poohlídnout po těch snobárnách v centru KV, což jsme ale cenově opět někde jinde. Pravidelně tam cca 1x za 14 dní dojíždím na domácí hovězí burger s domácími hranolkami za 85,-. Od tý doby, co je tenhle Steakbar, jsem McDonald absolutně vyřadil z "volných" dnů, protože jinak bych byl snad úplnej idiot.
_________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
Ráno váha ukázala 69,3 kg, cože je dobrý výsledek, když nepoužívám zatím žádné suplementy, až na maltodextrin, který mi zbyl z předešlého cvičení a přidávám ho do mléka kvůli PTN. Zatím tedy jen pevná strava, což se ale od středy počítám změní.
Dnešní objednávka suplementů vypadala takto: Reflexnutrition Nexgen
Reflexnutrition Whey Native (čoko)
Smartlabs Tasty (malina - pro zpestření a pochutnání)
Čistá palatinosa 1 kg
Mám rád, když si PTN můžu míchat sám a zvolit si vlastní poměr sacharidů s proteiny. Také člověk nikdy neví, zda nebude potřebovat doplnit sacharidy nebo proteiny na svačiny. Osobně jsem nejvíce zvědavý na to, jak zareaguje můj organismus na Native a v druhé řadě, zda se mi podaří dosáhnout chuťového orgasmu u Smartlabsu, podle toho, jak někteří Tasty popisují
Trénink
Dřep - 1x10x45 kg, 1x10x47,5 kg, 1x10x50 kg
Předkopávání - 3x10x15 kg (slušná rezerva, příště 20 kg)
Zakopávání - 3x10x15 kg
Lýtka výpony vsedě - 3x12x10 kg
Upažování - 3x10x4 kg (snažil jsem se o co nejlepší techniku a cítil jsem to pěkně, ale stále ne, tak jak bych chtěl...)
Zapažování motýlek - 3x10x15 kg
____________________________________________________________________________________________
Pokud bude dobrá konstalace hvězd, bude zítra společný trénink s Lukášem Roubíkem, tudíž z důvodu vynechání dne volna nepojedu mrtvý tah, ale přítahy VČ, abych aspoň trochu nechal odpočinout vzpřimovače po dnešních dřepech, i přesto, že těch sérií teď z počátku moc není.
Dnes byl společný trénink s Lukášem Roubíkem alias Freimenem. Jedním slovem - perfektní. Ačkoliv jsem zjistil, že u poloviny cviků mám špatnou techniku (ještě jednou díky za opravení, Lukáši ), nikdy jsem se necítil tak dobře. Konečně ten pocit, že něco dělám správně a cvičím dané cviky, tak jak se cvičit mají. Z toho důvodu jsem váhy nijak nezvyšoval a soustředil se hlavně na techniku, kterou budu i nadále pilovat, protože za jeden den to nervová soustava určitě nevstřebá. Každopádně takových tréninků více, budu se těšit na další společný, až dostanu "pojeb" číslo 2.
Trénink
Bench - 1x10x45 kg, 1x10x50 kg, 1x10x55 kg, 1x10x55 kg
Rozpažky - 3x10x10 kg
Přítahy VČ - 3x10x30 kg
Shyby - 3x8xjá
Biceps VČ 1x10x20 kg, 2x8x22,5 kg
Triceps EZ - 1x10x5 kg, 1x10x7,5 kg, 1x10x7,5 kg (+ EZ tyč, u který nevím váhu)
Břicho
Fotogalerie
Freimenovo "gorila" a side chest.
Společná
Naposledy upravil eSko dne út září 20, 2011 8:39 pm, celkově upraveno 1 krát
souhlasím, ale tohle učíme na soustředěních mistry ČR v tomto sportu - správná technika pro široká ramena musí být taková, kdy to jedeš obloukovitým pohybem, ruce máš téměř natažené a na vrcholu pohybu je v transverzální rovině loket stejně vysoko jako zápěstí i ramena, ale ve frontální rovině je zápěstí v jedné ose s ramenem a loket klidně lehce vzadu, jinými slovy ruka s činkou musí opsat obloukovitý pohyb více než 90 st zpřed těla až maximálně do stran do roviny ramene, činka nesmí končit před tělem, pak je to jak píše HV a všichni mají velké přední delty, ale secvaklá ramena bez šířky...
Jasný, absolutní pronace je mi jasná, jen u těch loktů říká každý něco jiný. Třeba Petr Weinlich to jednomu hošanovi ukazoval právě s pravým úhlem v loktech. Ještě se na to budu muset zeptat, protože šířka ramen je u mě tragická a chci to konečně zlepšit.
Měl jsem takový frmol po tréninku a o víkendu, že jsem si nestihl ani zapsat trénink.
Bench - 3x12x50 kg, 1x12x47,5 kg (těch 50 bylo ještě pro začátek moc)
MT - 4x12x50 kg (po upravení techniky mi těch 50 kg dalo hezky zabrat, myslel jsem, že mi vzpřimovače vystřelí z těla..)
Dřep - 4x12x50 kg (u třetí série krize... měl jsem i myšlenku, že shodim 2,5 kg, ale pak jsem si ji úspěšně vymlátil z hlavy)
Lýtka oslí výpony - 3x10x30 kg
Upažování - 1x10x4 kg, 2x10x5 kg
Zapažování motýlek - 3x10x15 kg
26. 9.
Bench - 1x12x45 kg, 1x10x50 kg, 1x10x55 kg, 1x8x60 kg
Rozpažování - 1x10x10 kg, 2x10x12,5 kg
Biceps JČ - 3x10x10 kg
Triceps kladka - 1x10x27,5 kg, 1x10x30 kg, 1x10x32,5 kg
S tréninkem jsem spokojen, akorát u rozpažování si stále hlídám techniku a musim se do ní pořádně vžít, to samé u přítahů VČ.
Večer sem doplním jídelníček, ačkoliv oběd nebyl ukázkovej, protože jsem byl na praxi a volil ze tří obědů, zvolil jsem si to nejmenší zlo.
Snídaně: 120 g celozrnných housek (máslo, domácí meruňkový džem) + 20 g bílkovin z proteinu + 1 cps Nexgen
Oběd: (mimo praxi kvalitnější jídlo složené buď z rýže, těstovin, nebo brambor + plátek masa, či ryby)
Odhadem 200 g domácí pizzy s nivou + salát z červené řepy
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru