Freimen - návrat

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 29, 30, 31  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Freimen - návrat  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Freimen - návrat
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Freimen

PříspěvekZaslal: čt září 22, 2011 6:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Luky, není to taky tím, že ta hmota prostě v 25 letech vypadá jinak, než perfektně udělaná hmota před několika (5 ?) lety, kdy jsi přestal závodit a Tvé tělo nebylo ještě na takovém fyzickém stupni vývoji?

EDIT: Teď to myslím co se do přirozené vlastní hmoty týče. Např. kluk, který bude jen rekreačně sportovat pro zdraví, tak přesto jeho hmota bude v 25 letech jiná, než 5 let nazpátek.

tak to rozhodně ne, v roce 09 mi bylo o 2 roky méně a ta kvalita byla zkrátka úměrná tomu, že jsem přibíral hmotu nekvalitně, formu jsem měl mnohem horší a užíval mnohem méně suplementů - takhle jsem letos přijímal jen čisté živiny a přibral také hodně, ale vše v naprosté kvalitě...jinak cvičil jsem (také tu byl log, ale ne tak závratný) i loni celé jaro a léto a mamka mi na festivalu říkala, že fotrovatím, nebyly mi žádné jeany, zkrátka břicho...čili to není genetikou, spíše naopak, ale přístupem k tréninku i k výživě...

Jinak objektivně mám nejlepší formu i kondici od mých problémů se srdcem, na tréninku si mohu dovolit naprosto všechno, na aerobce také vydržím hodně, např. inline, takže jsem rád, že se to stále zlepšuje. Jinak ten intenzivní metabolismus je bohužel znát i z druhéí stránky - jakmile jdu pro něco rychleji (do mezny, obchodu) hned jsem celý zpocený...ale lepší než tlustý a udýchaný
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt září 22, 2011 7:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chápu. Jen jsem to myslel tak, že mých 70 kg nyní rozhodně nevypadá jako mých 70 kg v 18 letech. Prostě tělo se i vyvinulo přirozeně, takže ta masa vypadá pak jinak i při stené váze. Ale sám víš nejlíp, jak to u Tebe je, takže tak.
Mravenec1

PříspěvekZaslal: čt září 22, 2011 7:07 pm    Předmět: Re: . Odpovědět s citátem

Culda13 napsal:
Mravenec1 napsal:
Mě pořád nejde do hlavy, jak se můžeš dostat k takovým vahám během tak krátký doby.

taky nechápu Vlastně svalová paměť

S tou svalovou pamětí to funguje u každého? Třeba teda, když někdo cvičí dejme tomu pul roku a nabere 12 kilo sval. hmoty..a pak si dá pauzu a třeba 10 měsůců nešáhne ani na činku, hmota z něho logicky sleze postupně a taky svaly budou slabnout a nebudou moc vidět a najednou pujde do fitka a začne civičit a tak za třeba 2 měsíce nabere to co měl dřív? Díky tomu, že ty svaly líp zareagujou? Jak si ty svaly můžou pamatovat něco?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: čt září 22, 2011 7:13 pm    Předmět: Re: . Odpovědět s citátem

Mravenec1 napsal:

S tou svalovou pamětí to funguje u každého? Třeba teda, když někdo cvičí dejme tomu pul roku a nabere 12 kilo sval. hmoty..a pak si dá pauzu a třeba 10 měsůců nešáhne ani na činku, hmota z něho logicky sleze postupně a taky svaly budou slabnout a nebudou moc vidět a najednou pujde do fitka a začne civičit a tak za třeba 2 měsíce nabere to co měl dřív? Díky tomu, že ty svaly líp zareagujou? Jak si ty svaly můžou pamatovat něco?

Dovolim si tu napisat, aj ked ide o log. 12 kil svalov naberies za peknych par rokov. +12kg za 6 mesiacov je 10kg tuku a mozno 2kg svalov (pozri novy clanok na MW od eSka), celkom to aj sedi... Cize nie, po 6 mesiacoch treningu a vyzierania sa ziadna svalova pamät fungovat nebude. Po 5-6 rokoch POCTIVEHO treningu a stravy to fungovat bude. Pokial teda pocas tych rokov pojde o naberanie, nie len o cvicenie "len tak" pre radost.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt září 22, 2011 7:20 pm    Předmět: Re: . Odpovědět s citátem

Mravenec1 napsal:
Culda13 napsal:
Mravenec1 napsal:
Mě pořád nejde do hlavy, jak se můžeš dostat k takovým vahám během tak krátký doby.

Svalová paměť je to samé, co tuková paměť (laicky řečeno). Rodíme se s určitým počtem svalových buněk (ten počet cvičením nezměníš), my můžeme pouze ovlivňovat objem svalových buněk. Největší vliv na vytváření svalový paměti je v mládí, a jelikož Lukáš cvičil vážněji už od nějakých 14 let (oprav mě jestli se mýlím), tak si běhěm svého vývoje vytvořil schopnost, že jeho svalové buňky dokážou rychle nabrat na objemu díky trénovanosti a zvyku. To samé platí u buněk tukových, pokud v pubertě a v raném vývoji dítě nenasměrujem na vhodnou životosprávu, budou jeho tukové buňky zvyklé na rychlé zvětšení objemu a tím pádem o to snáze v dospělosti bude přibírat jakmile bude mít jen lehce nadbytečný energetický příjem, pokud je nadváha ještě k tomu dána v rodině jako rizikový faktor, bude to ještě snadnější.
secret78

PříspěvekZaslal: čt září 22, 2011 7:23 pm    Předmět: Re: . Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Mravenec1 napsal:
Culda13 napsal:
Mravenec1 napsal:

Svalová paměť je to samé, co tuková paměť (laicky řečeno). Rodíme se s určitým počtem svalových buněk (ten počet cvičením nezměníš ), my můžeme pouze ovlivňovat objem svalových buněk. Největší vliv na vytváření svalový paměti je v mládí, a jelikož Lukáš cvičil vážněji už od nějakých 14 let (oprav mě jestli se mýlím), tak si běhěm svého vývoje vytvořil schopnost, že jeho svalové buňky dokážou rychle nabrat na objemu díky trénovanosti a zvyku. To samé platí u buněk tukových, pokud v pubertě a v raném vývoji dítě nenasměrujem na vhodnou životosprávu, budou jeho tukové buňky zvyklé na rychlé zvětšení objemu a tím pádem o to snáze v dospělosti bude přibírat jakmile bude mít jen lehce nadbytečný energetický příjem, pokud je nadváha ještě k tomu dána v rodině jako rizikový faktor, bude to ještě snadnější.

podľa nových štúdií zmeníš
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt září 22, 2011 7:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak pokud odkazuješ na studie, tak prosím aspoň na ně odkaž.
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: čt září 22, 2011 7:31 pm    Předmět: Re: . Odpovědět s citátem

secret78 napsal:

podľa nových štúdií zmeníš

Nielen podla novych studii a hlavne "vhodnou" suplementaciou
CIZO

PříspěvekZaslal: čt září 22, 2011 7:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já myslím že o možnosti docílit svalové hyperplazie nemůže být nejmenších pochyb. Druhou otázkou už je za jakých podmínek ji lze docílit :)

Mimochodem nedávno jsem viděl dokument o léčbě s využitím kmenových buněk a ani na vteřinu nepochybuju o tom, že takhle už si své bolístky léčí nejden špičkový sportovec... je to neuvěřitelný jaké jsou dnes možnosti.

pardon za OT :)

Derek Poundstone
secret78

PříspěvekZaslal: čt září 22, 2011 8:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Tak pokud odkazuješ na studie, tak prosím aspoň na ně odkaž.

na internete ťažko nájdeš ale trebárs toto: http://www.sport-fitness-advisor.com/hyperplasia.html

sú u toho aj recenzie
m1ro

PříspěvekZaslal: pá září 23, 2011 5:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Jinak ten intenzivní metabolismus je bohužel znát i z druhéí stránky - jakmile jdu pro něco rychleji (do mezny, obchodu) hned jsem celý zpocený...ale lepší než tlustý a udýchaný

Omlouvam se, ze pisu asi dost mimo tema, ale tahle veta mne hodne zajima Lukasi. Ja mam dost problem s extremnim pocenim, predevsim po rychlejsi chuzi apod mam okamzite komplet propocene triko. Mohl bys prosim trosku vysvetlit, co myslis tim intenzivnejsim metabolismem? Tohle by mozna mohl byt take muj problem, nebo aspon jeho cast.
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: pá září 23, 2011 5:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

m1ro napsal:
citace:
Jinak ten intenzivní metabolismus je bohužel znát i z druhéí stránky - jakmile jdu pro něco rychleji (do mezny, obchodu) hned jsem celý zpocený...ale lepší než tlustý a udýchaný

Omlouvam se, ze pisu asi dost mimo tema, ale tahle veta mne hodne zajima Lukasi. Ja mam dost problem s extremnim pocenim, predevsim po rychlejsi chuzi apod mam okamzite komplet propocene triko. Mohl bys prosim trosku vysvetlit, co myslis tim intenzivnejsim metabolismem? Tohle by mozna mohl byt take muj problem, nebo aspon jeho cast.

+1
Draper

PříspěvekZaslal: pá září 23, 2011 5:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tohle s tim pocenim ve vztahu k metabolizmu by me take zajimalo podrobneji.
kid

PříspěvekZaslal: pá září 23, 2011 6:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Tohle s tim pocenim ve vztahu k metabolizmu by me take zajimalo podrobneji.

Schopnost efektivněji regulovat teplotu právě pomocí intenzivnějšího pocení roste s trénovaností.

Takže tebe bych odhadoval na kropící vůz
m1ro

PříspěvekZaslal: pá září 23, 2011 9:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Porad nechapu jak to souvisi s trenovanosti? Vzdyt me prijde ze se potim jen ja v ty posilovne a to tam jsou kolem lidi co cvici treba 20 let a jsou pekne v suchu. O tom, ze nemuzu nosit ve spolecnosti barevny triko ani nemluvim, protoze za chvili chytne tmavsi odstin

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Freimen - návrat Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 29, 30, 31  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: