Freimen - návrat

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 29, 30, 31  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Freimen - návrat  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Freimen - návrat
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Tom.K.

PříspěvekZaslal: pá září 23, 2011 9:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To s tou trénovaností je pěkná blbost. Fyzičku nemam žádnou, trénuju jen o víkendu a leje ze mě jak hovado i když si mám jen zavázat tkaničky.
Freimen

PříspěvekZaslal: pá září 23, 2011 11:46 pm    Předmět: . Odpovědět s citátem

pochopitelně to bylo myšleno tak, jak zaznělo výše - s trénovaností ve smyslu intenzivnosti metabolismu roste i míra pocení jak organismus zpracovává větší množství energie (při vyšším bazálním metabolismu, tedy při vyšší bazální spotřebě energie) a kvůli tomu produkuje i o to více tepla, už si to přesně nepamatuji, ale efektivita zpracování živin v respiračním řetězci je tuším 70 %, zbytek odpadní teplo...více energie, tím pádem i větší díl tepla z těla pryč...jinak mi tu tím nemusíte zadělat celou stranu v logu
v53s

PříspěvekZaslal: so září 24, 2011 8:55 am    Předmět: proteiny Odpovědět s citátem

Zdar freimene, prošel jsem tvůj log, super práce, jenom mám jeden dotaz.
Moc se v tom nevyznám, ale někde jsem tady četl, že tělo v jedné dávce může vstřebat asi 40 g proteinu. Jsem si to spočítal, a po tréninku, kdy to máš takhle
2 odměrky GO Pro 30 (srpen)
2 odměrky WPC 80 + 15 g glutaminu + 10 g glukózy (září)
creapure 5 g

tak vlastně přijmeš 65 g proteinu naráz, jestli jsem se nespletl.

Jak to teda je? Není těch 25 prostě navíc? Ještě jednou, jsem začátečník, tak dík za odpověď, a ať se daří ve škole i mimo ni.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Freimen

PříspěvekZaslal: so září 24, 2011 8:59 am    Předmět: Re: proteiny Odpovědět s citátem

v53s napsal:
Zdar freimene, prošel jsem tvůj log, super práce, jenom mám jeden dotaz.
Moc se v tom nevyznám, ale někde jsem tady četl, že tělo v jedné dávce může vstřebat asi 40 g proteinu. Jsem si to spočítal, a po tréninku, kdy to máš takhle
2 odměrky GO Pro 30 (srpen)
2 odměrky WPC 80 + 15 g glutaminu + 10 g glukózy (září)
creapure 5 g

tak vlastně přijmeš 65 g proteinu naráz, jestli jsem se nespletl.

Jak to teda je? Není těch 25 prostě navíc? Ještě jednou, jsem začátečník, tak dík za odpověď, a ať se daří ve škole i mimo ni.

ono tohle číslo není pravda a netuším, kde se vzalo, ale opravdu se traduje...ale vem si, že jestliže sníš poctivý 250 g hovězí steak, tak do sebe dostaneš také jednorázově nějakých více než 60 g bílkovin a lze si snad myslet, že si z toho tělo vezme jen 40 g? To je nesmysl. Je nutné chápat, že z hlediska genetiky a i trénovanosti není výkonnost je o tom, jak máš velké svaly, úzké klouby, silové dispozice apod., ale i o tom, jak máš silná játra, ledviny, srdce a právě i střeva a slinivku, které ti umožňují zpracovat více živin. Jak roky trénuješ, nepřizpůsobuje se tomu jen postava zvnějšku (více svalů, silnější vazy atd.), ale naprosto stejně i zevnitř - větší produkce pankreatických enzymů, střevo dokáže využív více živin a při vyšší efektivitě atd.
rolin

PříspěvekZaslal: so září 24, 2011 11:29 am    Předmět: Friemen vs. v53s Odpovědět s citátem

A já myslel, že je to právě z velké míry dáno individuálními dispozicemi – dědičnou úrovní rychlosti metabolismu, pohlavím, věkem, tělesnou hmotností (podíl aktivní svalové hmoty), skladbou stravy (metabolismus živin) a velkou mírou pak fyzickou aktivitou v průběhu dne (potřebami organismu).

Nejsem si úplně jistý, jestli 50-ti kilogramový úředník s geneticky danným pomalým metabolismem, který celý den sedí, dokáže silovým tréninkem 3 x týdně a dlouholetou konzumací nadměrného příjmu živin donutit organismus vstřebávat víc živin než jsou jeho fyziologické možnosti

(Samozřejmě nyní neberu v potaz případné užití specifických látek zvyšující schopnost organismu vstřebávat živiny).

Troufnul bych si naopak vyjádřit názor, že je to spíš velkou mírou dáno právě výjimečností toho kterého organismu.

Navíc bych ještě dal ke zvážení, že většinou sním nejen 250 g steak,ale i něco k tomu a to mi pak také ovlivňuje skutečné vstřebávání živin ( myslím přílohy apod.)

Když k tomu přidám to jak dlouho prochází potrava žaludkem (nebo celým trávícím traktem) - podle obsahu konzumované stravy - měl vzít v potaz minimálně co jsem jedl 2-6 hod před uvedeným jídlem a vyjde mi, že to není úplně tak jednoduché.
rolin

PříspěvekZaslal: so září 24, 2011 11:39 am    Předmět: Dotaz Odpovědět s citátem

Když porovnám třeba proteinové suplementy ,které se prodávaly před 15 lety a které jsou na trhu nyní,zdá se mi, že se výrobce nesnaží zvyšovat doporučenou jednorázovou dávku z třeba 30 g na 100 g, ale naopak se snaží maximálně podpořit vstřebatelnost - dostupnost pro organismus.
Nebo se mýlím? Děkuji,přeji hezký den.
Freimen

PříspěvekZaslal: so září 24, 2011 12:19 pm    Předmět: Re: Friemen vs. v53s Odpovědět s citátem

rolin napsal:
A já myslel, že je to právě z velké míry dáno individuálními dispozicemi – dědičnou úrovní rychlosti metabolismu, pohlavím, věkem, tělesnou hmotností (podíl aktivní svalové hmoty), skladbou stravy (metabolismus živin) a velkou mírou pak fyzickou aktivitou v průběhu dne (potřebami organismu).

Nejsem si úplně jistý, jestli 50-ti kilogramový úředník s geneticky danným pomalým metabolismem, který celý den sedí, dokáže silovým tréninkem 3 x týdně a dlouholetou konzumací nadměrného příjmu živin donutit organismus vstřebávat víc živin než jsou jeho fyziologické možnosti

(Samozřejmě nyní neberu v potaz případné užití specifických látek zvyšující schopnost organismu vstřebávat živiny).

Troufnul bych si naopak vyjádřit názor, že je to spíš velkou mírou dáno právě výjimečností toho kterého organismu.

Navíc bych ještě dal ke zvážení, že většinou sním nejen 250 g steak,ale i něco k tomu a to mi pak také ovlivňuje skutečné vstřebávání živin ( myslím přílohy apod.)

Když k tomu přidám to jak dlouho prochází potrava žaludkem (nebo celým trávícím traktem) - podle obsahu konzumované stravy - měl vzít v potaz minimálně co jsem jedl 2-6 hod před uvedeným jídlem a vyjde mi, že to není úplně tak jednoduché.

ano, je to dáno výjimečností toho stejného organismu a i ten stejný úředník bude mít jiné vstřebávání živin a produkcipanreatických enzymů pokud cvičí týden a nebo pravidelně 3x týdně 5 let - pak i jeho tělo bude schopno vstřebat daleko více živin než na začátku, ale samozřejmě v limitech jeho genetiky. Někdo jiný ten limit může mít posunutý na oba směry, ale i jemu stejně jako každému se organismus na silový trénink přizpůsobuje nejen vně, ale zejména i zevnitř, co se týče práce metabolismu a funkce jednotlivých vniotřních orgánů, tak to zkrátka je
Freimen

PříspěvekZaslal: so září 24, 2011 12:26 pm    Předmět: . Odpovědět s citátem

Věděl jsem už od včerejšího dne, že to dnes bude tvrdé. Naslouchal jsem svému tělu a věděl, že chce změnu a tak jsem zařadil konvenčnější kulturistický trénink, aby si zatím odpočala spodní záda a svaly zatížil jiným druhem tréninku než těžkými váhami, ale naopak velmi vysokou relativní tréninkovou intenzitou a precizním provedením každého cviku s důrazem na procítění. Přiznávám se, že po nohách jsem měl problém dojít zpátky z tělocvičny, tenhle mě dobře známý pocit jsem neměl dobré 2 roky :). Přikládám i fotografii, vím, jsem s tím otravný, ale ať je objektivní srovnání ze stejného prostředí.

Trénink:

tlaky s jednoručkami na rovné lavici
1x12x20 kg
1x10x24 kg
3x8x26 kg (větší nejsou, ale váha při technickém provedení stačila)

benchpress incline s velkou činkou
1x10x40 kg
3x8x50 kg

rozpažování s jendoručkami na rovné lavici
3x10x14 kg

benchpress úzkých úchopem s lokty u těla
1x12x40 kg
4x8x50 kg

stahování horní kladky úzkých úchopem
3x10x35 kg

legpress (perfektní stroj, olympijské kotouče)
1x12x120 kg
1x10x150 kg
1x8x180 kg

předkopávání
3x10x45 kg

výpony ve stoje
1x10x60 kg
3x8x70 kg

Forma:

Turakam

PříspěvekZaslal: so září 24, 2011 12:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tie nohy už sú fakt mimo môjho chápania, fakt nechceš prehodnotiť myšlienku sa ešte raz postaviť na prkná? Za 3 - 4 mesiace tréningu v podobnom tempe a s podobným dodržovaním stravy/suplementácie by si plno klasikov bez problémov zostrelil.
addaro

PříspěvekZaslal: ne září 25, 2011 9:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Freimen napsal:
Zároveň cítím, přes dobrou techniku, na kterou kladu u sebe i ostatních důraz, že začínám tu vysokozu frekvenci tréninků (zejména mt a dřep) i těch nabraných 9 kg cítit malinko v zádech a vzhledem k tomu, že zlepšení v maximálních silových výkonech se dísáhne dost dobře i tím, že se zařadí na nějaký čas méně komplexní cviky a více kulturistický trénink, možná to trochu změním.

Tohle mě zaujalo a donutilo se zaregistrovat. Začal jsem po několikaletém flákání opět cvičit v kuse, předtím jsem měl odcvičeno 9 let. Techniku mi kontrolovali kamarádi trenéři, jedu beara, nabral jsem za 5 týdnů pěkných pár kilo (číslo netuším, řídím se zrcadlem), váhy se zdvojnásobily (BP 100, MT 150, dřep 100, přítahy činky podhmatem 100). A konečně proč to píšu - začala mě pobolívat spodní záda. Ranní vstávání je kolikrát utrpení, citím každě nabrané kilo a odjetý trénink. Dá se něčím nahradit MT v bearovi? Přítahy na záda asi nahradím nějakou variantou shybů. Začíná to být vážně opruz, i teď když sedím a píšu to. Jak budeš s kily navíc bojovat ty? Díky za reakce.
Freimen

PříspěvekZaslal: ne září 25, 2011 7:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

addaro napsal:
Freimen napsal:
Zároveň cítím, přes dobrou techniku, na kterou kladu u sebe i ostatních důraz, že začínám tu vysokozu frekvenci tréninků (zejména mt a dřep) i těch nabraných 9 kg cítit malinko v zádech a vzhledem k tomu, že zlepšení v maximálních silových výkonech se dísáhne dost dobře i tím, že se zařadí na nějaký čas méně komplexní cviky a více kulturistický trénink, možná to trochu změním.

Tohle mě zaujalo a donutilo se zaregistrovat. Začal jsem po několikaletém flákání opět cvičit v kuse, předtím jsem měl odcvičeno 9 let. Techniku mi kontrolovali kamarádi trenéři, jedu beara, nabral jsem za 5 týdnů pěkných pár kilo (číslo netuším, řídím se zrcadlem), váhy se zdvojnásobily (BP 100, MT 150, dřep 100, přítahy činky podhmatem 100). A konečně proč to píšu - začala mě pobolívat spodní záda. Ranní vstávání je kolikrát utrpení, citím každě nabrané kilo a odjetý trénink. Dá se něčím nahradit MT v bearovi? Přítahy na záda asi nahradím nějakou variantou shybů. Začíná to být vážně opruz, i teď když sedím a píšu to. Jak budeš s kily navíc bojovat ty? Díky za reakce.

já mám zkušenost, že na spodní záda jsou bohužel přítahy v předklonu podhmatem (jediný účinný objemový cvik schopný plně nahradit efekt mt na rozvoj svalů) jsou ještě horší, alespoň mě, i když jedu oboje maximálně technicky více bolí na tu sérii držet ta záda v předklonu než odjet celý trénink mt, kdy jsou ty záda v průběhu série v pohybu. Co se týče alternativních cviků, tak tam jednoznačně přítahy jednoručky s oorou (opět pozor na techniku, dráha činky musí být zepředu zdola k pasu, ne zdola nahoru k hrudníku vertikálně) a samozřejmě shyby a shyby, přičemž je lepší dělat to po menšm počtu opakování, ale třeba 10-15 sérií.
Freimen

PříspěvekZaslal: ne září 25, 2011 7:26 pm    Předmět: . Odpovědět s citátem

Dnes jsem si dal po 6 letech pořádný cyklovýlet po okolí Brna, najeto 50 km z Brno centrum - přehrada - hrad - býtiška - kuřim - Brno, v Kuřimi u přátel burčák :). Celé to bylo po včetejších nohách naprosto šílené, sotva stojím, ale musel jsem ukázat, že jsem všestranný sportovec

YUD

PříspěvekZaslal: ne září 25, 2011 9:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Drobná poznámka ode mě: když při přítazích v předklonu použiješ lehký souhyb tělem, nedostávají spodní záda tak na prdel. Tzn. při negativní fází se jakoby "natáhneš" za činkou dolů a při přítahu se lehce napřímíš. Navíc to v negativní fázi zvýrazní protažení zádových svalů. A to vlastně platí pro všechny tahový cviky na záda.
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: ne září 25, 2011 10:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

50km na kole po šesti letech? Myslím, že zítra budou nohy resp. stehna to poslední, na co budeš myslet Prdel pozná středověk...
Freimen

PříspěvekZaslal: ne září 25, 2011 10:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

YUD napsal:
Drobná poznámka ode mě: když při přítazích v předklonu použiješ lehký souhyb tělem, nedostávají spodní záda tak na prdel. Tzn. při negativní fází se jakoby "natáhneš" za činkou dolů a při přítahu se lehce napřímíš. Navíc to v negativní fázi zvýrazní protažení zádových svalů. A to vlastně platí pro všechny tahový cviky na záda.

tak jasně, to je správné provedení přítahů v předklonu, to je samozřejmé, ale zkrátka ačkoliv je to svým způsobem zvláštní, záda dostávají více zabrat jen z toho, že váhu drží (přítahy), než když s ní pohybují v rozsahu pohybu trupu (tahy). Nicméně to, co jsi psal neplatí pro všechny cviky, velká část závodníků bohužel začíná každý pohyb tímto souhybem a pak mají všichni vzpřimovače, bicepsy a předloktí, ale záda do šířky už nikoliv..

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Freimen - návrat Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 29, 30, 31  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: