Jídlo / Nápoj po tréninku

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jídlo / Nápoj po tréninku  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Jídlo / Nápoj po tréninku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Dave1913

PříspěvekZaslal: út říjen 04, 2011 6:25 pm    Předmět: Jídlo / Nápoj po tréninku Odpovědět s citátem

Ahoj. Chtěl bych se zeptat, co do sebe nacpat po tréninku.

Jen bych chtěl o sobě napsat, že jsem endomorf s dost podkožním tukem (183cm, 88 kg). Teď jsem v objemu, ale nerad bych získal další tukové buňky.

Doporučovali byste mi potréninkový nápoj (nějaký gainer), který smíchám s proteinovým (na 2:1 sach/bílk)? Nebo stačí když se po cvičení nacukruji (banán,...), za 15 min dám klasický protein a pak jídlo, nebo napřed jídlo a pak protein?
Nějak v tomto nemám pořádek. Někdo mi říkal, dej si napřed protein a pak jídlo, někdo zase ať do sebe co nejvíc nacpu jídla, pak zalít proteinem. Někdo mi zase říká, že mám hodně podkožního tuku, že pro mě není gainer to pravé, že se zbytečně zaliju.

Díky za rady. David
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ygg

PříspěvekZaslal: út říjen 04, 2011 6:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A co si nejdřív projít fórum? Protože mít za každou zdejší diskuzi na toto téma litr, tak se opaluji na Bora Bora.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: út říjen 04, 2011 6:58 pm    Předmět: Re: Jídlo / Nápoj po tréninku Odpovědět s citátem

radši ukonči objem a dej se na dietu... začátečník 183/88, to si dokážu představit... navíc, když ví prt
ygg

PříspěvekZaslal: út říjen 04, 2011 7:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale abych nebyl svině...pokud jsi tak hezky narostlý a v té "kvalitě" jak píšeš , tak po trenálu jednoznačně Hydro ... buď od Smartlabs, nebo klidně i to od Extrifitu.
woid

PříspěvekZaslal: út říjen 04, 2011 7:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

a neporadej hajzli co? :D
Maj pravdu ze tech topiku je tu moc.. Je myslim na ronnie primo clanek o potreninkovym napoji. A ve zkratce:
Kdyz chces hubnout tak po treninku jenom proteinak 80+%
Kdyz nabrat svaliky :P tak po treninku sacharidak + protein asi tak 60g:25g

A kazdopadne po treninku ten napoj, je krev ve svalech a potrebujes tam dostat lehce natraveny ziviny (z napoje). A az pak treba za dve hodky nejaky normalni jidlo.
Dave1913

PříspěvekZaslal: út říjen 04, 2011 7:35 pm    Předmět: Re: Jídlo / Nápoj po tréninku Odpovědět s citátem

Omlouvám se za založení novýho tématu, ale neptám se jaký potréninkový nápoj koupit a nenašel jsem, kde je napsáno o seřazení sachariďáku/jídla/proteiňáku po cvičení.

guruhonza napsal:
radši ukonči objem a dej se na dietu... začátečník 183/88, to si dokážu představit... navíc, když ví prt

Myslím že o kulturistice i výživě něco vím. Zadruhý nejsem začátečník (125kg bench, 140kg MT, 44,5 cm kolem paže). Jestli chceš, můžu se vyfotit a fotky sem za pár dní hodit. Cvičím 4 roky, ale hrál jsem přitom fotbal. Až teď se chci naplno věnovat 'jen' kulturistice a toto je snad poslední téma , v kterým mám guláš.

A pokud si přečteš moje názory, jsou to názory který čtu/slyším kolem, jen nevím který je správný, ale rozhodně ani jeden z nich neni vyloženě špatný.

Jo a pokud mě míníš urážet, odpověď od tebe nechci.
Prasopes.

PříspěvekZaslal: út říjen 04, 2011 7:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

woid napsal:
... az pak treba za dve hodky nejaky normalni jidlo....

Nic ve zlem, ale to bych chcip hlady ... a pokud si dam PTN hned po treninku nebo hned jidlo bez PTN, moc velkej rozdil v tom taky neni.

Edit. a abych nebyl hnidopich... Osobně (nejedu objem a nikdy nehodlam jet:)), po treninku - protein (cca do 10ti minut) a cca do 30ti minut od něj jidlo normalni a jsem spokojenej.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: út říjen 04, 2011 7:45 pm    Předmět: Re: Jídlo / Nápoj po tréninku Odpovědět s citátem

jako zkušený cvičenec tedy víš, že tělo po tréningu potřebuje doplnit energii, že? jsou lidi, kteří k tomu používají glukopur/maltodextrin s proteinem.... nebo taky někdo na tekutou stravu kašle a dá si radši co nejdřív kus masa s přílohou - a dost lidí by ti řeklo i to, že nepoznali rozdíl s/bez tý tekutý varianty
ygg

PříspěvekZaslal: út říjen 04, 2011 7:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kdyby nebyli lidi líný, tak projedou fórum a najdou si pár herzových postů...tímto nebožtíka zdravím:-)...kde se PTN věnoval velmi důkladně a zcela precizně vyargumentoval co ano, co naopak ne, a proč. S ohledem na to, že sám píšeš, jak ti okolí říká o tendenci k vyššímu ukládání podkožního tuku, se zkus držet u PTN toho Hydra ... a nic víc. Jídlo normoš, tak po hodině a více od trenálu.

Jinak pivo s tatrankou taky funguje a ke startu na Olympii tu máme všichni tak nějak stejně blízko ...
Dave1913

PříspěvekZaslal: út říjen 04, 2011 7:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
S ohledem na to, že sám píšeš, jak ti okolí říká o tendenci k vyššímu ukládání podkožního tuku, se zkus držet u PTN toho Hydra ... a nic víc. Jídlo normoš, tak po hodině a více od trenálu.

Díky za názor. Tento týden jsem nasadil Anabolic Monster Beef od firmy AMIX, který je ohledně počtu bílkovin na tom podobně, takže budu jako PTN dávat tohle, ok?
ygg

PříspěvekZaslal: út říjen 04, 2011 8:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ufff....no, asi jo, jak koukám na složení, tak by to mělo mělo být analogické, ale vyloženě malý biochemik tedy zrovan nejsu:-)))). Kua, kde je ten Deadlift, když je potřeba .... výjimečně
Pavelito

PříspěvekZaslal: st říjen 05, 2011 5:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já si myslím, že si každý najde svojí ideální rutinu po treninku. Na každýho působí něco jinýho. Já jsem vyzkoušel od glukopuru, přes ovoce, proteinovky až po gainer (více druhů) a můžu říct, že u mě na doplnění energie a příjmu sachrů a proteinu po treninku jednoznačně vyhrál Compress B.I.G i když třeba piškoty s mlékem taky nebyly špatný :D

jinak jídlo...u mě vyhrává půl hodiny po gaineru maso s rýží....jak psal na ronnie teď v rozhovoru u rýže cítím, že to jde rovnou do svalů ( i když to je třeba blbost..) abych to shrnul, když ti bude vyhovovat dát si po treninku klobasu dej si jí.....každej je přece originál...
heymee

PříspěvekZaslal: st říjen 05, 2011 8:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

moj PTN vyzera takto: 10g bcaa, 25g srvatkoveho koncenratu 80%, 15g kazeinu, 40g glukozy, 20g maltodextrin..

cca hodinu po tom 250 kuracich prs a 125g ryze..

som v objeme..
lamice27

PříspěvekZaslal: st říjen 05, 2011 9:47 pm    Předmět: dieta Odpovědět s citátem

Sel bych rozhodne do diety,nad 15% tuku se nabira blbe :P
Frozz.

PříspěvekZaslal: čt říjen 06, 2011 11:15 am    Předmět: Re: Jídlo / Nápoj po tréninku Odpovědět s citátem

Dave1913 napsal:
Ahoj. Chtěl bych se zeptat, co do sebe nacpat po tréninku.

Jen bych chtěl o sobě napsat, že jsem endomorf s dost podkožním tukem (183cm, 88 kg). Teď jsem v objemu, ale nerad bych získal další tukové buňky.

Těžko budeš nabírat svaly bez toho, aniž by si nabral určité % tuku (pro hnidopichy - dá se to, ale moc lidí to nedokáže), takže si musíš vybrat.

Gainer - sachariďák: se opravdu do diety nehodí, ale jelikož jsi v objemu, bude tvůj kamarád. Protein se ti bude taky hodit, ale jen v tom případě, že by si nedokázal dodat tělu potřebné množství bílkovin z běžné stravy za den. Jinak protein můžeš dávkovat kdykoliv během dne.

Hned po treninku bych být tebou, do sebe kopnul sacharido-proteinový nápoj (sach a bílkoviny v poměru cca 3:1, takže např. 50g sach a bílkoviny si spočítej). Pak zhruba za hodinu můžeš dát normální jídlo, nejlépe rýži s masem, nebo těstoviny, něco na tenhle způsob.

Tímhle určitě nic nezkazíš a pro nabrání svalů, urychlení regenerace a obnovu poškozených svalových tkání uděláš hodně :).

edit: poslední věc, hned po treninku platí: nápoj > "tuhá" strava (rychlejší vstřebání živin) - ale na tohle téma je tu hoodně podrobných článků od erudovaných lidí.

Snad jsem trochu pomohl. (zrovna jsem o tomhle tématu četl ve svojí knížce Fitness výživa, tak jsem napsal poznatky i z toho.)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jídlo / Nápoj po tréninku Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: