Jídlo / Nápoj po tréninku

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jídlo / Nápoj po tréninku  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Jídlo / Nápoj po tréninku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Draper

PříspěvekZaslal: čt říjen 06, 2011 1:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Samozrejme to tu nikomu nevnucuji, ale za sebe chci rict, ze uz asi 2 roky nemam zadny PTN ani PřTN a to cvicim 3-4h i s aerobkou a musim rict, ze jsem za celou dobu nemel jediny trenink, kdy bych potrebu PTN mel a stejne tak nepozoruji zadny rozdil, co se regenerace tyka. A po treninku jako prvni jidlo jsem si ted zvykl davat ovesnou kasi s tvarohem a mlekem, coz take popira vetsinu pravidel o spravnem potreninkovem stravovani a take nevidim / necitim zadny rozdil v tom, kdyz jsme jedl treba vsemi doporucovanou ryzi a maso.
Samozrejme me asi berte trochu s rezervou, ale opravdu to u me takto funguje.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Máča

PříspěvekZaslal: čt říjen 06, 2011 2:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám to podobně jako Draper-pokud jdu cvičit před obědem, dávám v šatně kus ovoce (jabko, hrozny, nebo ananas apod.) pokud cvičím odpoledne nedávám většinou nic a cca za 30 minut po tréninku normál jídlo a vyhovuje mi to víc než když jsem dával protein s maltou a za hoďku jídlo (z toho mi bývalo často i zle od žaludku atd.).
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: čt říjen 06, 2011 5:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nedavno tu zaznel nenapadny, ale celkom rozumny nazor. V zmysle, ze je iny pristup k peri, post workout vyzive u niekoho, kto ma vybudovane urcite kvantum svalovej hmoty, je spokojny, nic ho nenuti dalej sa stresovat, kedy jedol naposledy, co ma v PTN, PrTN, aky ma protein, ci berie spravne kreatin atd...atd...
Lenze inak to bude u povedzme 19 rocneho chalana, ktory vazi 75kg a potrebuje hmotu nabrat. Dovolim si tvrdit, ze ten dokaze z PTN a PrTN slusne profitovat a nepovedal by som, ze je to vec pre neho zbytocna.
Tiez to bude ine u niekoho, kto ma povedzme geneticke maximum 95kg a drzi sa na 110 Udrzat +15kg nad maximom si vyzaduje tiez slusny pristup k workout vyzive a vyzive vseobecne.
Ja som si skusil vsetky tieto fazy. Ak by som neriesil PTN, nic sa nestane. Vobec nic. Ale riesim si ho, pretoze je to pre mna "chemia" a milujem momenty, kedy si vazim prasok, mixujem, miesam...proste alchymia Podobne, ked nejem cely den a som na sluzobke a podla tunajsich teoretikov by som mal byt v strasnom katabolizme - no nie som. Alebo ak aj, nic sa nedeje. Najem sa na druhy den a organizmus sa mi max. podakuje, ze nemusel driet pri traveni, ale mohol si oddychnut. Lenze tento pristup, ako pise Draper si moze dovolit niekto, kto si to skusil, kto ma nacvicene, kto ma PRAX.
RavenStalker

PříspěvekZaslal: pá říjen 07, 2011 7:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zkoušel jsem 20g proteinu a 50g glukopuru a potom jsem se dlouho nenajedl a asi po hodině a půl mi bylo tak blbě a myslel jsem, že sebou fláknu, možná jsem to přehnal s tréninkem a nebo mi bylo blbě z poklesu cukru. Takže v objemu tamto, jen se nezapomenou brzy pořádně naprásknout a v dietě dám to, co mám mít ten den ve vlnách většinou 50g pomalejších sachrů (třeba jednu bramboru nebo krekry) a protein. Vynechat sacharidy úplně to ne, přeci jen chci mít aspoň jednou denně v dietě trošku zvedlý inzul a zlepšit regeneraci. V objemu jasně rychlé cukry třeba 3x denně. Jestli to funguje nevím
kuše

PříspěvekZaslal: pá říjen 07, 2011 11:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

už měsíc nepiju a nejim žádnou chemii a jsem v mnohem větší kondici a nepozoruji nějáký úbytek apod.. :) pro mě třeba je pohoda, když si odjedu trénink v posilce, oprchuju se a jdu domů, než abych si míchal nějáký sračky.. žere to prachy a stejně je půlka věcí na hovno :)
Frozz.

PříspěvekZaslal: pá říjen 07, 2011 12:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kuše napsal:
už měsíc nepiju a nejim žádnou chemii a jsem v mnohem větší kondici a nepozoruji nějáký úbytek apod.. :) pro mě třeba je pohoda, když si odjedu trénink v posilce, oprchuju se a jdu domů, než abych si míchal nějáký sračky.. žere to prachy a stejně je půlka věcí na hovno :)

A jak dlouho cvičíš? Frekvence? Kolik měříš a vážíš?
Draper

PříspěvekZaslal: pá říjen 07, 2011 1:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak uz jsem psal mnohokrat, chodim cvicit rano nalacno, jim nekdy naposledy o pulnoci, obcas neco malo zobnu behem noci, ale to spis, abych neco mel v zaludku, nic co by mne nejak moc dodavalo energii, v posilovne jsem i s aerobkou kolikrat i 4 hodiny, nez se dostanu domu a najim se (spracha, nakup...) je dalsi necela hodina pryc tzn nejakych 11-12 hodin bez jidla a nikdy od doby, co to takto delam, jsem nepocitoval neco jako hypoglykemii a potrebu doplneni energie behem / po treninku a klidne bych bez jidla vydrzel dalsi hodinu. Drive bych takto nikdy fungovat nemohl a to jsem mel o polovinu mene narocnejsi treninky nez ted. Myslim ze jsem si takto sve telo proste naucil a nema s tim problem.
Pavelito

PříspěvekZaslal: pá říjen 07, 2011 5:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je to tak jak psal Draper no, když člověk nemá potřebu doplnit energii nebo má z čeho čerpat tak to není tak důležitý, důležitější bude asi to "pořádné" jídlo po treninku. Maso a příloha, jinak já to mám tak, že ten gainer je pro mě za odměnu, jako sladká tečka na závěr a také na nabrání, i když na něm samotném to nestojí....
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: pá říjen 07, 2011 10:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pavelito napsal:
Je to tak jak psal Draper no, když člověk nemá potřebu doplnit energii nebo má z čeho čerpat tak to není tak důležitý, důležitější bude asi to "pořádné" jídlo po treninku. Maso a příloha, jinak já to mám tak, že ten gainer je pro mě za odměnu, jako sladká tečka na závěr a také na nabrání, i když na něm samotném to nestojí....

A co myslis? Z coho cerpa?
Pavelito

PříspěvekZaslal: so říjen 08, 2011 4:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dostatek glykogenu ve svalech?
Culda13

PříspěvekZaslal: so říjen 08, 2011 7:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

to chodíte po každém tréninku na testy ,že poznáte ,že nepotřebujete nic doplnit ?
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: so říjen 08, 2011 9:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pavelito napsal:
Dostatek glykogenu ve svalech?

A aminokyseliny cerpa z....? Z glykogenu to asi nebude. Obrat bielkovin v organizme prebieha 24 hodin denne-
kid

PříspěvekZaslal: so říjen 08, 2011 11:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ono to s těma akutníma nedostatkama čehokoli po tréninku není až tak žhavé. Průměrná střevní pasáž člověka je 2 až 3 dny a vy máte problém, co se stane za škody v řádech desítek minut či hodiny. Žerte přes den, co máte, to je základ. Proteiňák či sachariďák považujte za odměnu po poctivém tréninku.
Draper

PříspěvekZaslal: so říjen 08, 2011 1:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:
Ono to s těma akutníma nedostatkama čehokoli po tréninku není až tak žhavé. Průměrná střevní pasáž člověka je 2 až 3 dny a vy máte problém, co se stane za škody v řádech desítek minut či hodiny. Žerte přes den, co máte, to je základ. Proteiňák či sachariďák považujte za odměnu po poctivém tréninku.

Presne tak. To je jen dalsi tak trochu mytus, ze po kulturistickem treninku honem musis doplnit cukry a bilkoviny, aby si telo nebralo energii ze svalu, ale je to presne jak pises, staci jist pravidelne pres den a ono si telo uz nejak poradi.
madball

PříspěvekZaslal: so říjen 08, 2011 7:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
kid napsal:

Presne tak. To je jen dalsi tak trochu mytus, ze po kulturistickem treninku honem musis doplnit cukry a bilkoviny, aby si telo nebralo energii ze svalu, ale je to presne jak pises, staci jist pravidelne pres den a ono si telo uz nejak poradi.

Jenže ty se na to díváš ze svýho pohledu, ale zapomínáš třeba na to, že tvoje tělo si už tak nějak zvyklo na ty "prasárny", který mu provádíš ať už tréninkem nebo stravou.
Já nevidím žádnej důvod si nedát PTN, ať už jen z důvodu lepší rege nebo z toho, že látky budou lépe využity, než kdybych si ho dal třeba po obědě.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jídlo / Nápoj po tréninku Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: