|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po říjen 17, 2011 3:02 pm Předmět: |
|
|
17. 10.
Jelikož jsem si předchozí týden posunul tréninky, tak jsem dnes nezařadil klasické dřepy, protože jsem chtěl nechat spodní záda odpočinout. Z toho důvodu jsem zvolil místo dřepů leg press a dobře jsem udělal. Na leg pressu jsem se mohl soustředit jen na nohy a nemusím si hlídat záda jako u dřepu, takže jsem "to" pěkně cítil. Při rozcvičování jsem vůbec necítil chuť do tréninku, ale pak se to při leg pressu zlomilo a šlo to dobře.
Leg press - 10x80 kg, 10x100 kg, 9x110 kg, 8x120 kg, 12x80 kg
Zákop jednonož - 10x6,25 kg, 2x8x7,5 kg
Roznož - 20x30 kg, 15x40 kg, 12x50 kg
Oslí výpony - 12x30 kg, 10x45 kg, 9x45 kg, 8x60 kg, 12x30 kg
Ramena upažování s JČ - 15x4 kg, 12x6 kg, 10x7 kg, dojezd s 5 a 3 kg na krev
Zapažování jednoruč s JČ - 12x4 kg, 2x10x5 kg, dojezd na stroji s 15 kg
Břicho
EDIT: Při pohledu na ten zápis to evokuje dámský trénink (zákop jednonož a roznož), ale např. hamstringy mi nikdy tak dobře nereagovaly jako nyní. Změnená technika u MT a výměna horizontálního zákopu za vertikální jednonož opravdu nese své ovoce. Opět důkaz toho, že vysoké váhy se nutně ještě nerovnají svalovému růstu.
Co říct k roznožkám, určitě vhodný cvik do hokejové průpravy, stabilita a síla odrazu je lepší a lepší. Kéž bych měl dnešní znalosti o cvičení již v mých mladších hokejových letech. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po říjen 31, 2011 8:55 pm Předmět: |
|
|
31. 10.
14 dní nuceného volna za mnou. Nemoc překonána, trávicí obtíže zažehnány. Trošku mě to vykolejilo, jelikož mě ještě 23. čeká operace moudráku a to bude zas týden kašovitá strava a fyzický klid, což mě zase zbrzdí v progresu. Rád bych také začal plavat, začínám se totiž připravovat pomalu na příjímačky na sportovní fakultu na Masárně (obor Reg. a výživa ve sportu). Do konce tohoto roku budu chodit 1 - 2x týdně do bazénu, záleží jak budu stíhat, od začátku dalšího semestru bych už rád chodil 2x týdně napevno, čemuž také uzpůsobím trénink ve fitku, aby nedošlo k přetrénování nebo zranění (hlavně ramen, která mám nejslabší a tím pádem jsou náchylnější na poškození, kort při častém plavání). Budu také nanečisto zkoušet 100 m na čas, abych věděl, kolik mi ještě zbývá stáhnout na plný počet bodů. Už ale nebudu předbíhat a směle na zápis.
Dnes jsem dal pro začátek lehčí trénink, abych si zas nešel za týden lehnout s teploměrem v podpaží. Lidí ve fitku jak kobylek na louce...
Dřep - 10x50 kg, 10x55 kg, 2x8x60 kg
Zákop vleže (vertikální byl zabranej) - 3x10x15 kg
Oslí výpony - 3x12x30 kg
Upažování - 15x4 kg, 2x10x5 kg
Zapažování s JČ - 3x10x4 kg (dojezd na stroji - 15 kgXmax, 10 kgXmax) _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: st listopad 02, 2011 5:03 pm Předmět: |
|
|
2. 11.
Ačkoliv jsou dneska dušičky, tak jsem se po pauze při prvním tréninku vrchu naštěstí nezabil. Šlapalo to perfektně, váhy jsme podseknul, abych si nedonesl svalovku v kozách jako po prvním tréninku na začátku cvičení. Domluvil jsem se i s Petrem Weinlichem, že spolu sestavíme nějaký vhodný trénink, který se skloubí s mým plaváním a případným hokejem. Cílem je hlavne zlepšit kondici a trochu nabrat na objemu, abych tak snadno neonemocněl. Každopádně do 23. tenhle trénink budu cvičit i nadále, pak mě čeká vyndání moudráku a počítám týden klidu (snad maximálně, už takhle mě ta nemoc zbrzdila) a poté najedu na nový trénink.
Přítahy VČ - 2x10x30 kg, 2x8x32,5 kg
Shyby - 2x8xjá, 6xjá + dojezd na stroji s protiváhou
Bench - 2x10x50 kg, 2x8x55 kg
Rozpažky - 3x10x10 kg
Biceps VČ - 10x20 kg, 2x8x22,5 kg
Triceps EZ - 12x5 kg, 10x7,5 kg, 9x10 kg (+ EZ tyč a uzávěry)
Břicho _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
Naposledy upravil eSko dne út prosinec 27, 2011 3:55 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po listopad 07, 2011 7:14 pm Předmět: |
|
|
4. 11.
K zápisu jsem se o víkendu nedostal, takže až teď.
Leg press - 10x80 kg, 9x90 kg, 9x100 kg, 8x110 kg, 10x80 kg
MT - 12x45 kg, 10x47,5 kg, 10x50 kg, 12x45 kg
Bench s JČ - 3x8-10x20 kg (trochu jsem v poslední sérii blbě hnul s rukou a špatně zabral, takže mě lehce píchlo v rameni - naštěstí se ukázalo, že to nebylo nic vážné, asi jen namožení, uvidíme v dalších trénincích a při plavání)
Upažování - 3x10x5 kg extrémně technicky (doteď jsem si říkal, že to jedu určitě technicky dobře, ale chtěl jsem to ještě posunout o kus dále a tak jsem zkusil zpomalit ještě víc pohyb a procítit to co nejvíc... větší pálení jsem dlouho ve středních deltech nezažil)
Zapažování - 3x10x4 kg + dojezd na stroji 2 série
7. 11.
Měl jsem dnes obavy z toho ramene, protože jsem ho malinko při zahřívání cítil. Nakonec se ukázalo, že to asi nebude ještě stoprocentní, ale nebude to zas nic, co by mě omezovalo a musel bych zařadit pauzu na horní polovinu. Navíc jsem si dnes dal poslední trénink na horní partii, čeká mě zátěžový test příští úterý, tudíž jsem začal koketovat se stacionárním kolem ve fitku a doma si budu namlouvat prozměnu rotoped. Počítám, že se dostanu tento týden 4x na kolo, abych zlepšil a oprášil trochu kondičku. Nerad bych si sám sobě udělal ostudu a nechci nic ponechat náhodě, i když vím, že ten zátěžák dám i tak a na FSps fyzicky mám, ale nemám v plánu se tak z krátkého testu regenerovat 3 dny, jako v 9. třídě a rád bych aspoň nohy a kardio systém trochu připravil.
Bench - 10x50 kg, 10x52,5 kg, 9x55 kg, 8x60 kg, 7x62,5 kg, 10x50 kg (kvůli ramenu jen bench, kde jsem si dal o 2 série navíc, rozpažky by neudělaly dobrotu)
Přítahy VČ - 10x30 kg, 10x32,5 kg, 8x35 kg, 10x30 kg + dojezd s tyčí
Shyby - 2x8xjá, 7xjá + dojezd na stroji s dopomocí (-10 kg -> -25 kg)
Triceps bradla - 3x10xjá + dojezd na kladce
Biceps JČ - 3x8-10x10 kg
Břicho
15 minut kolo - intervaly se střídavou intenzitou (60 - 90 % maxTF)
----------------------------------------------------------------------------
Tenhle rok neočekávám žádné velké silové výkony, priorita je někde jinde a tomu přizpůsobím i fitko, které půjde stranou, když bude potřeba. Raději dám letos přednost plavání, případně jiné aerobní aktivitě, abych zlepšil kondici. Fitko bude pro mě spíše nástrojem ke zlepšení stability HSS, regeneraci, posílení ochablých partií případně dolních partií. Pokud se už dostanu do fitka kvůli čistému posilování (jako v nynějším stylu), tak se zaměřím spíše na spodek, jelikož trénink spodku má v těle největší metabolickou odezvu, což krásně využiju ve všech plánovaných sportovních aktivitách. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
Naposledy upravil eSko dne út prosinec 27, 2011 3:55 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: čt listopad 10, 2011 6:53 pm Předmět: |
|
|
10. 11.
Včera docela hoňky, takže jsem si chtěl zajezdit v klidu večer doma, ale rodiče měli domluvenýho nějakýho trotla na předvádění vysavače. Když už mi překazil trénink, tak mi aspoň vyčistil asi 6 let zažraný fleky v koberci, což nikdo před ním s vysavačema nedokázal.  Dnes tedy kolo intervalově. Musím říct, že jak tělo není zvyklý na aerobku, tak se mi krásně vyplavujou endorfiny víc než po silovém tréninku, takhle spokojenej jsem dlouho nebyl. Sice jsem myslel, že v půlce ten nastavenej program na rotopedu vypnu, protože je asi nějakej divnej (z ničeho nic to vyjelo na skoromaximální zátěž), takže jsem si pěkně máknul asi po dobu 2 minut, kdy jsem potil krev a pak se to naštěstí vrátilo na tu úroveň, kde to mělo být.
30 minut rotoped (50 - 300 W, intervalově) _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: čt listopad 10, 2011 6:55 pm Předmět: |
|
|
To se mi libi, ze by muj dalsi oblibenej log? :) _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: čt listopad 10, 2011 7:38 pm Předmět: |
|
|
| Draper napsal: | | To se mi libi... |
Hele, tady nejsi na facebooku
Uvidíme, jak to půjde dál, každopádně tělu očividně aerobka chyběla, jinak bych tak spokojenej nebyl. Záleží, jak budu mluvit na konci března, kdy už toho budu mít dost naplaváno, naježděno, případně naběháno. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: pá listopad 11, 2011 12:17 am Předmět: |
|
|
co se tyce plavani, tak mam kamosku zavodnici, co mi radi :) tak kdyz tak pak muzem probrat rozumy :) zatim se mi jevi jako idealni trenink plavani HIIT modifikace :) pac aerobni plavani je otrava a myslim, ze na ten nas velky test by se to moc nenatrenilo z toho :) _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: pá listopad 11, 2011 10:08 am Předmět: |
|
|
Plánuji se nejdříve vyplavat, abych chytil zas techniku a cítil se ve vodě dobře. Pak určitě zařadím nějaký intervalový trénink. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: ne listopad 13, 2011 10:17 pm Předmět: |
|
|
13. 11.
Víkend strávenej v Praze s přítelkyní, která si dělala kurz instruktora fitness, takže jsem ji nemohl nechat jet samotnou, v Praze nikdy neřídila v tom chaosu a musel jsem se obětovat, tudíž odpočinek a věnoval jsem se své menší brigádě nutričního pro jeden hotel, takže jsem si aspoň zas smazal pár restů. Dnes jsem už ale sedl na kolo, i když jsem byl pořádně vytuhlej z auta. Opět jsem si nastavil intenzivní styl, kdy se wattáž zvyšovala a po celém bloku zas snížila a jelo se odznova, to celé 3x. Ačkoliv jsem si chtěl potrénovat jen na úterní zátěžák, rotoped určitě neopustím a nechám si ho na zlepšování kondice nohou pro plavání a hokej.
30 min - rotoped (60 - 95 % maxTF) _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: st listopad 16, 2011 1:30 pm Předmět: |
|
|
15. 11.
Zátěžový test dopadl velmi dobře, hodnoty byly více než nadprůměrné. Rád bych viděl výsledky zátěžovýho testu třeba Drapera, když už já měl vysoce nadprůměrné hodnoty a bylo mi řečeno, že mám větší kapacitu plic, než kluci z horský služby, který tam chodí na zátěžáky.  Po zátěžáku jsem hned valil do fitka.
Bench - 10x55 kg, 10x57,5 kg, 8x60 kg, 7x65 kg, 8x60 kg
Pullover - 15x10 kg, 2x12x12,5 kg
MT - 10x55 kg, 10x60 kg, 8x65 kg, 6x70 kg
Shyby - 3x8xjá
v supersérii s bradly (empire) 3x12xjá
Břicho (požádal jsem místní trenérku za barem o srovnání techniky a ukázání vhodného cviku a myslel jsem, že se poprvý ze cvičení břicha pozvracím...) _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Arnie_one

|
Zaslal: st listopad 16, 2011 1:39 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | Zátěžový test dopadl velmi dobře, hodnoty byly více než nadprůměrné. Rád bych viděl výsledky zátěžovýho testu třeba Drapera, když už já měl vysoce nadprůměrné hodnoty a bylo mi řečeno, že mám větší kapacitu plic, než kluci z horský služby, který tam chodí na zátěžáky. Po zátěžáku jsem hned valil do fitka. |
myslíš spirometrie ?
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: st listopad 16, 2011 2:00 pm Předmět: |
|
|
Ano, myslím. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Arnie_one

|
Zaslal: st listopad 16, 2011 2:21 pm Předmět: |
|
|
Tak to ja jedu dost blbe teda :) Plíce na 70% výkonu, nejkaý špatný objem. A nevyfukuju takove mnozstvi, jake bych mel.
Bronchialni astma je svina :)
Ale je hezke vedet, ze na tyhle testy chodi i zdraví lidé.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: st listopad 16, 2011 2:32 pm Předmět: |
|
|
Já to mám kvůli škole, na kterou se ještě teď po VOŠ budu hlásit (můžeš se dočíst v předešlých postech). Ale beru ty testy s rezervou, za těch pár minut se nemůže poznat, jak na tom doopravdy člověk je. Vždyť jsem si sednul 3x na kolo za minulý týden a nevěřím tomu, že by se mi tak rapidně vracela kondička, ačkoliv jsem byl od mala na ledě pořád a absolvoval jsem s trenéry několik soustředění na kole. Ale určitě bych byl rád, kdyby se ta kondička vracela stejně rychle, jako se lepí na Freimena svaly po pauze, třeba tam nějaká svalová paměť přece jen bude. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|