|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Freimen

|
Zaslal: čt listopad 10, 2011 7:15 pm Předmět: . |
|
|
bohužel můj cíl bude zbržděný, zažil jsem nepěknou noc, celý den 39 horečka, zítra znovu kontrola u mé doktorky (jestli ATB) a tak šílenou boelst hlavy, krku, kloubů a svalů jsem neměl měsíce a měsíce. Nejvíce mě mrzí, že přijdu o moderování Smartlabs Cupu, to je jako nebýt na MČR nebo na Opavě. Takže nic moc. Jen co se dám do pořádku, budu v logu pokračovat a těch 85 kg a 450 kg udělám.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Moocha

|
Zaslal: čt listopad 10, 2011 7:24 pm Předmět: |
|
|
Ahoj. Přeju hodně rychlé uzdravení.
Jenom jeden hloupej dotaz. Rád bych se také pustil do silového tréninku a mám obavu o klouby, které už mi takhle moc dobře neslouží. Tak by mě zajímalo, jestli třeba doporučuješ bandáže a pod.? Nebo třeba kloubní výživu?
Dík moc
EDIT: Vím, že je o tom spousta článků ale bojím se je číst, protože bych se z nich stejně dozvěděl, že bez bandáží mi upadnou nohy i ruce a budu neplodnej. Bubáků mam v životě dost :)
|
|
| nahoru |
|
 |
KOTO
|
Zaslal: čt listopad 10, 2011 8:40 pm Předmět: |
|
|
Pamatuju si, jak jsi nám na tr. kurzu vysvětloval, proč nějít na trénink když je člověk nemocný. Dobrý no
Tak ať se to zlepší...
Tomáš K. (letošní kurz v olomouci) _________________ Hoo-ah!
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: pá listopad 11, 2011 1:02 am Předmět: |
|
|
| Moocha napsal: | Ahoj. Přeju hodně rychlé uzdravení.
Jenom jeden hloupej dotaz. Rád bych se také pustil do silového tréninku a mám obavu o klouby, které už mi takhle moc dobře neslouží. Tak by mě zajímalo, jestli třeba doporučuješ bandáže a pod.? Nebo třeba kloubní výživu?
Dík moc
EDIT: Vím, že je o tom spousta článků ale bojím se je číst, protože bych se z nich stejně dozvěděl, že bez bandáží mi upadnou nohy i ruce a budu neplodnej. Bubáků mam v životě dost :) |
tak smysl silového tréninku je v tom, že naopak na maximálky nikdy nejdeš s cvičíš vždy jen s rostoucí intenzitou jen do submaximální váhy, ale není to tak, že bys každý trénink zkoušel maximálky a tím dával tělu zabrat...bandáže tedy určitě ne, osobně doporučuji nikdy, pásek u těžších sérií používám hlavně u MT, naopak kloubní výživu Extrifit Gela jsem si teď objednal, protože jak jsem nabral rychle, tak ten stres na klouby je vyšší, tak se chci chránit.
| KOTO napsal: | Pamatuju si, jak jsi nám na tr. kurzu vysvětloval, proč nějít na trénink když je člověk nemocný. Dobrý no
Tak ať se to zlepší...
Tomáš K. (letošní kurz v olomouci) |
však ano, já bych nikdy v životě nešel na trénink nemocný, pouze jsem udělal tu chybu, že jsem šel hned druhý den po tom, co mi viróza skončila (alespoň dle jejích symptomů) a hned jsem to uspěchal, měl jsem si dát ještě alespoň dva dny volna a věřím, že bych byl v pořádku.
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: út listopad 15, 2011 5:17 pm Předmět: . |
|
|
Tak nakonec jsem neměl žádnou virózu ani chřipku, ale poměrně pořádnou streptok. angínu, od čtvrtku mám nasazená druhá antibiotika, v sobotu ještě na pohotovosti, protože mi nebylo opravdu dobře, ale nyní je již lépe, antibiotika tedy musím dobrat až do konce a pak si dám určitě několik dní pauzu, aby se tělo dalo do pořádku, protože předešlá zkušenost mě velice silně poučila. Naopak až začnu, tak to nastřelím (doplňky, dodržováním stravy, intenzitou tréninku) takovým způsobem, jako kdybych se chystal na závody, protože za ty dva uplynulé týdny, co jsem necvičil (a nejméně dalších 10 dní, co cvičit nebudu) a nyní hlavně po těch antibiotikách, jsem pořádně pohubnul a já těch 10 kg nahoře prostě chci, ať mi krásně padne moje oblečení  . Přikládám pro barevnost logu fotografický snímek toho, jak vypadá v praxi polypragmazie
Polypragmazie
Zároveň bych Vás poprosil o malou diskusi:
Jaký se Vám nejvíce osvědčil silově - objemový trénink na 3 dny v týdnu?
Pište prosím sem do logu, stejně tu od posledního zápisu bude přestávka a myslím si, že to bude přínosné vidět pro všechny - vkládejte rovnou případně i rozpisy, jaké se Vám osvědčily a klidně o tom podiskutujeme, co je nejlepší volbou. Díky za případné rozpisy a náměty k zamyšlení.
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: út listopad 15, 2011 5:40 pm Předmět: |
|
|
Mám za sebou celkem 3 silové tréninky
- 1.FOMIN - klasika
- 2.Bulharská metoda (upravená skladba cviků bez cviků na ruce)
- 3.Trénink ve stylu PRINCIP 1-6
Momentálně dojíždím 2.Fomina s tím, že jsem si ho modifikoval. Jel jsem každý týden trénink intenzity i objemu u dřepu i benche. Mrtvolu jsem dával víceméně jenom 1 hodně lehký + 1 těžký trénink v týdnu (objem nebo intenzitu na střídačku)
Tenhle cyklus mi dal absolutně nejvíc.
Vstupní max: dřep 180kg, bench 120kg, mrtvola 210kg
Poslední nejlepší výkony v 8 týdnu FOMINA: Dřep 4x3x175kg, Bench 5x2x122kg, Mrtvola 3x3x200kg
Takže FOMIN pro mě maximálně vyhovující.
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: út listopad 15, 2011 6:04 pm Předmět: . |
|
|
díky za cenný tip, ten Fomin vypadá perfektně, osobně jsem nikdy v životě fomina ani ivanova nejel a těmto názvům se vyhýbal a to již proto, že např. u prvně jmenovaného tréninku je na googlu u toho hned člověk, které i po 10 letecha na foru považuji (snad jako jediného) za stále nehorázně omezeného debila (pardon  ). A ne, není z "osy zla"
Jinak když se dívám na ten rozpis, v čem konrétně je vlastně ten Fomin jiný oproti Korte, když pominu různé intenzity v průběhu celého týdne? Já se těšil, že po několika měsících konečně pojedu něco pestřejšího, než Korte :-), na druhou stranu pokud je to i dle Tvých zkušeností to nejefektivnější, půjdu do toho, chci přibrat moc a mít z každého silového tréninku radost, protože jinak se z té práce a sezení u počítače zcvoknu, což bych velice nerad
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: út listopad 15, 2011 6:09 pm Předmět: |
|
|
načo to komplikovať: otoč drep/benč/mrtvolu každé dvakrát do týždňa s variáciami intenzity/počtu reps a doplnkov a je:) _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: út listopad 15, 2011 6:41 pm Předmět: Re: . |
|
|
| Freimen napsal: |
Jinak když se dívám na ten rozpis, v čem konrétně je vlastně ten Fomin jiný oproti Korte, když pominu různé intenzity v průběhu celého týdne? |
Zásadní změna je právě ta obměna intenzity, kdy v podstatě jedeš jenom jeden těžký trénink od daného cviku týdně a ostatní dny daný cvik procvičíš na podporu techniky, ale mělo by to být lehké.
Navíc u KORTE se pohybuješ někde okolo 60% max, ale tady pracuješ v těžkých trénincích buď s 80% nebo 90% s tím, že to počítáš z podseknutého maxka, ke kterému postupně přidáváš.
První tréninky jsou lehké a působí perfektně na fixaci techniky cviků.
Já jsem zjistil, že mi vyhovuje velký objem tréninku u benche a dřepu, tak jsem to zhustil intenzitu a objem do jednoho týdne.
Naopak mrtvola 3 x týdně je pro mě vražda, tak jsem oproti originál rozpisu tréninky mrtvoly omezil v podstatě na 1 těžký trénink týdně + 1 velmi lehký. A odpustil jsem si i dotahy, které mě při 1.FOMINOVI totálně ničily.
Jinak můj aktuální log s FOMINEM můžeš vidět tady ***, pokud tě to zajímá.
--
edit, viz pravidla fóra
|
|
| nahoru |
|
 |
papaya

|
Zaslal: út listopad 15, 2011 6:48 pm Předmět: Re: . |
|
|
| spekounP napsal: |
Navíc u KORTE se pohybuješ někde okolo 60% max ... |
S tím bych si dovolil nesouhlasit. Jedu teď třetí týden Korteho s tím, že jsem začínal na 70% 1RM, tedy pro jednoduchý příklad 1RM na dřep 100kg - 1.týden jsem jel se 70kg, čtvrtý týden pojedu s 85kg na série po pěti, což je krásných 85% 1RM.
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: út listopad 15, 2011 6:54 pm Předmět: . |
|
|
zajímavý tip, díky za odkaz, podíval jsem se na ten log, ale to je trochu mimo můj záběr, to je upravené opravdu hodně, kolik tam jeden za trénink obvykle pracovních sérií? když pominu ty první 4 rozcvičovací, tak stále tam je na každý hlavní cvik tak 8 - 10 sérií, jak dlouho jsi v posilovně? to bych nikdy neuregeneroval...
zároveň se chci zeptat - pochopil jsem to nějak špatně a na rozdíl od korteho, pokud je v tabulce uvedený počet opakování i % z intenzity, proč to v logu jedeš vše pyramidově, tedy např. trojky zvyšuješ v každé sérii? Měl jsemza to, že se váha přidává až po dvou týdnech co odjedeš objem, další týden intenzitu a teprve pak přihodíš ale opět pro všechny pracovní série...
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: st listopad 16, 2011 4:46 am Předmět: |
|
|
Jako pracovní beru pouze posledních 4-5 sérií od každého cviku, které se pohybují na pracovní váze dle rozpisu.
Všechny ostatní série jsou ukončeny před selháním a slouží pro to abych se dostal na pracovní váhu. Potřebuju těch rozcvičovacích sérií víc, moje tělo je schopno akceptovat skoky ve váze max do 20kg. Hlavně u dřepů mi trvá dlouho než dokážu pracovat s nějakou větší váhou.
Jinak na začátku FOMINA, kdy člověk ještě pracoval s váhami, které byly spočítané z podseklých hodnot max, jsem jel trochu větší objem sérií, než je v rozpisu - u tréninku objemu to bylo zpravidla 5x6opak a u intenzity 6-8x3 s tím, že poslední sérii jsem se snažil jet do selhání s danou váhou. Naopak teď na konci, kdy už jsem teoreticky nad hranicí původních max, a všechno je to dost nadoraz, tak objem sérií s danou intenzitou snižuju. Navíc třeba v pondělí jsem měl jet dřepy 4x6x162kg, ale nebyl jsem si jistej, že to dám, tak jsem to odjel s takovými minikroky 6x157kg, 6x160kg a poslední dvě série se 162kg, ale už jenom pětky.
Jinak trénink mi zpravidla zabere tak 2 hodiny.
Co se týká schématu: dle originálního rozpisu máš odjet jeden týden trénink objemu a druhý týden intenzitu a pak přidat na váze a jedeš znovu.
Moje upravené schéma: v 1 týdnu u dřepu i benche odjet objem i intenzitu a přidat. Další týden znovu to samé. U mrtvoly jsem to nechal dle originálu, naopak jsem vypustil středně těžký trénink, protože mrtvola mi dost rozhazuje regeneraci.
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
Zaslal: st listopad 16, 2011 7:34 am Předmět: |
|
|
| Turakam napsal: | | načo to komplikovať: otoč drep/benč/mrtvolu každé dvakrát do týždňa s variáciami intenzity/počtu reps a doplnkov a je:) |
freimene mas dost zkusenosti na to, abys nemusel vymyslet nejake treninkove rutiny a mel v hlave pouze nejaky nacrt, jak by to melo vypadat takze jak rekl turakam, nekomplikuj to
|
|
| nahoru |
|
 |
Mrmza

|
Zaslal: st listopad 16, 2011 8:57 am Předmět: |
|
|
Ad Fomin - jak psali kluci nahoře - střídáš jeden týden objem a druhý intenzitu. Když to dáš bez problémů, je čas přiložit. Obvykle to jde 8-10týdnů, záleží od vstupní formy, suplementace, jídla odpočinku atd.
Jestli do toho půjdeš, nic bych ani nepodsekával, dal bych si týden rozhýbání po nemoci a pak začal na aktuálních "vychcípaných" maximech.
Na úpravy bych se zatím vykašlal.
Trénink má pár drobných technických detailů
1. pokud pojedeš variantu těžší benč, chce to sparinga, ideálně s boardy - ať to pouštíš pořád stejně hluboko a ne podle toho jak čumí sparing po prdelkách . Nevím jestli to má pro tebe smysl, ale snad jo, když to vezmeš především jako doplněk na tricák ;) Výška 10-15cm nad hrudníkem..
2. dotahy - nastavit si výšku z jaké budeš dotahovat - plnit je to reálné z cca 25cm, já to mám hned pod kolenem. Tahej to s trhačkama, ušetříš si ruce. Když to dáš moc nízko, je sci-fi plnit 110% max mrtvoly. U tohoto bacha na techniku - já si tady v začátcích parádně serval záda...
3. pomni že to Fomin psal pro Dr.Lifta, kterej tahá sumo a to i včetně dotahů (špalků). Pokud pojedeš klasiku, časem se možná nějaké redukci mrtvoly nevyhneš (já míval nehorázně rozdrbaný spodní záda..časem jsem začal tahat sumo a OK), ale každej jsme jinej. Uvidíš jak to půjde.
4. opasek - širokej je u dotahů jednoznačná výhoda a velmi bych ti ho doporučil, pupek se bude mít o co opřít, bude to jednoznačně bezpečnější.
5. nevím jak jsi na tom s potivostí, ale držet 6reps. v zapocených rukách nebo rukavicích je stejný jako držet namaštěný prase. Vážně bych uvažoval o tekutém mg.
6. jako doplněk břicho, snaž se vždycky...
7. pauzy - takový abys dal další sérii. Zapomeň na Drapera :) jestli bude někdy cvičit silově (nechci vidět ty váhy) tak nepojede milion serii s 200kg ale bude na 3x3 300kg s pauzou jako prase.
Tady máš postřehy z roku 2003 ;)
| Dr.lift napsal: |
Cely rok to samozrejme nejedu. Po par mesicich toho mam plne zuby a musim trochu povolit a nedru tolik drepy a tahy. Co se tyce odpocinku mezi seriema tak vubec netusim. Na mrtvy tah to muze byt klidne i 10-15 min (v tezkem treninku) na drep tak 5-10 min na benchpress tak do 5 min. Jo a pri tezkem drepu pouzivam bandaze na kolena. Tenhle trenink fungoval zatim na kazdeho,ma jenom jednu malou musku. Je to totiz kurevska drina.
Jeste k tomu treninku. Jsou tam dve varianty objemoveho treninku (objem a objem-benchpress). Ja osobne uprednostnuji variantu "objem benchpress" protoze u varianty "objem" jsem mel pocit, ze mam podtrenovany benchpress. Jak vidis neni to zadne cyklovani, ale uplne jednoduchy trenink, presto mi prave tenhle trenink prinasel a prinasi ty nejlepsi vysledky (bohuzel, zadny trenink nelze trenovat vecne).
Kdyz s timto treninkem zacinam, obvykle si stanovim maxima o neco nizsi nez ve skutecnosti mam. Pokud splnim obe varianty (objem a intenzita), pridavam si vahu (5kg na drep, 2,5kg na bench). Hlavne ve variante objem-benchpress je dulezite davat pozor pri pridavani u benchpressu. Je potreba si pridat teprve tehdy, az budes plnit s jistotou (ne silene vydrene). U treninku se v tezkem treninku strida po tydnu objem a intenzita (6op. a 3op.). Hlavne ty treninky s 6 op. (tezky-objem) jsou opravdu hodne drsny, proto je jedu opravdu jen kdyz se rozjizdim a pozdeji uz jdu jen treninky (ktere jsou nazvany "tezke-intenzita". Hodne tezko se plni tahy ze spalku, ale u tohohle cviku neni nutne hlidat si procenta a je mozne ho tavit nadoraz (alespon me to nevadilo) bez toho, aby to nepriznive ovlivnilo mrtvolu ze zeme. Doplnkove cviky se jezdi az na zaver po odjeti celeho treninku. Ja osobne jsem k nim moc chuti po treninku uz nikdy nemel a jedine k cemu jsem se odhodlal byly vzdy 3 serie bricha a ve stredu biceps+triceps. Trenink je to pomerne tuhej, ale pocity z nej jsou fajn. Citis sice unavu, ale zaroven mas pocit, ze jsi pekne naslapanej. Zpravidla ztracis tuk a nabiras kvalitni hmotu (to mi potvrdilo uz vic lidi, neni to jen muj subjektivni dojem).
Nechybi ani predsoutezni priprava, ta mi ale moc nesedela a pouzil jsem ji jen jednou. Nejvydarenejsi predsoutezni priprava mi prijde v treninku od S.Ivanova.
A.Fomin razi odlisnou filozofii treninku nez ostatni rusti treneri. Jeho sverenci nejsou totiz profesionalove a trenuji jen 3x tydne. Presto jeho sverenci (resp.sverenkyne)udelali nekolik titulu mistru sveta a svetovych rekordu. Nejvetsich uspechu dosahnul jako trener zen. Jeho zena (ted uz byvala) byla mistrne sveta a svetova rekordmanka, jeho matka taktez, jeho sverenkyne Belova byla nekolikanasobna mistrne sveta a svetova rekordmanka a byla nejvetsi hvezda z jeho sverencu.
Dotlačování v leže - Zvedas cinku jen vrchnich 15-20cm. Potrebujes na to dobreho sparinga, ktery ti podrzi prsty pod cinkou tak abys mel drahu tech 20cm, ty jdes dolu, dotknes se jeho prstu a tlacis nahoru. Je to super cvik do bench trika. Ma to svoje kouzlo protoze tu cinku musis zastavit (je to tedy neco jineho nez treba dotlaky v kleci), nevyhoda je, ze se bez dobreho sparinga neobejdes.
|
Tak to je asi vše, GL.
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: st listopad 16, 2011 9:47 am Předmět: |
|
|
Super, všem Vám velice děkuji za cenné rady a inspiraci!
Jinak já bych právě rád vyzkoušel nějaký funkční silový trénink, je jedno, kolik mám zkušeností s metodikou kulturistického tréninku, nyní mám čas jen 3x týdně a tehdy byl pro mě nejefektivnější volbou vždy Korte, ale nyní bych makal raději více silově a na to, jak to poskládat do 3 tréninku, abych ale vše procvičil co nejčastěji a zároveň se nepřetrénoval, si rád nechám poradit. Měl jsem osvědčenou silovku tlakové cviky (bench, dřep, triceps) a další trénink tahové cviky (mrtvý tah, přítahy velké činky k bradě, biceps), ale tu je relativně nízká frekvence ABA a já potřebuji nabrat rychle zpět o co jsem přišel a pak konečně zahájit silovku, tak mi dává smysl zkusit něco efektivnějšího, kdy to zlepšení přijde rychleji.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|