ořechy

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - ořechy  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> ořechy
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
p.Burns

PříspěvekZaslal: ne září 25, 2011 8:25 am    Předmět: ořechy Odpovědět s citátem

jaké jíte ořechy?jednodruhové nebo směsy?Jaké jsou pro kulturisty nej?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger
Merrao

PříspěvekZaslal: ne září 25, 2011 8:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

U mě subjektivní názor je, že směsi jsou na nic díky tomu, že si prostě nevycutnáš ten ořech. Každý ořech má specifickou chuť...
nejvíc mi chutnají asi kešu, mandle, vlašáky a pak sluenčnice (i když to není ořech), arašídy, kokos...no prostě skoro všechny :)))

Co se týče složení ořechů tak tak nějak všechny ořechy (a semena) jsou unikátní a jediné co má docela dost nasycených MK (tím pádem málo nenasycených, žadné omega, nicméně pořád je to rostlinné..) je snad kokos a buráky...
Doporučuji konzumovat mandle, lískové ořechy, vlašáky a ze semen lněné semeno a slunečnici...

No a potom, ten ořech konzumuj jak chceš, jenom ne v bábovce:P

Otázku "jaké ořechy jsou pro kulturisty nej" bych přiřadila k otázce "jaké maso je pro kulturisty nej?" :) snad mě chápeš...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xCROWx

PříspěvekZaslal: ne září 25, 2011 9:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hovězí, tam není o čem debatovat

Ohledně ořechů tady někdo postoval srovnání všech možných druhů, co se týče zastoupení omega-3 a omega-6 atd.. Jen si nepamatuju, kdo a kde :/
Hel

PříspěvekZaslal: ne září 25, 2011 9:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Někde jsem četla, že para ořechy mají nejvyšší obsah bílkovin, nějakých 14 - 17 %, jestli se dobře pamatuji.
shooter

PříspěvekZaslal: ne září 25, 2011 9:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Někde jsem četla, že para ořechy mají nejvyšší obsah bílkovin, nějakých 14 - 17 %, jestli se dobře pamatuji.

Ořech je rostlinný, takže bílkoviny z nich jsou pro svaly zbytečný, protože neobsahují správné aminokyseliny. Hlavně ber v potaz, že obsahují sacharidy a tuky, na 100g: 20g sach 50g tuku
Jinak já doplňuju tuky jen a jen z ořechů, nejvíce mi chutnají mandle a kešu

Můj Log > http://forum.ronnie.cz/shooteruv-objem-up-to-90kg-t26856.html
p.Burns

PříspěvekZaslal: ne září 25, 2011 9:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

prý vyživově nejlepší jsou nepražené a nesolene....hledal jsem na netu nějaké a našel většinou jen bio a drahy jak sv.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: ne září 25, 2011 10:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

shooter napsal:

Ořech je rostlinný, takže bílkoviny z nich jsou pro svaly zbytečný, protože neobsahují správné aminokyseliny. Hlavně ber v potaz, že obsahují sacharidy a tuky, na 100g: 20g sach 50g tuku

Nehnevaj sa, ale napisal si riadnu blbost. Alebo mas pocit, ze aminokyseliny, ktore tvoria rastlinne bielkoviny su ine, ako tie v zivocisnych? V pripade rastlinnych bielkovin ide o nieco uplne ine (skus si nieco o bielkovinach precitat). A svaly ich vedia vyuzivat tak isto ako zo zivocisnych zdrojov. Pokial mas zabezpeceny prijem bielkovin z roznorodych zdrojov (mäso, vajcia, mliecne vyrobky, pripadne nejake srvatkove praskove proteiny)
, nevidim jediny dovod, preco rastlinne bielkoviny neratat do denneho prijmu. Aj tak ich v ramci denneho prijmu zivin vyjde minimum, pokial teda nie si vegetarian.
Merrao

PříspěvekZaslal: ne září 25, 2011 10:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Vegan nejsem ale EpsteinBarr má pravdu...jde jen o to, že třeba v ořechu nemusí být právě ta proteinogenní kyselina kterou potřebuješ, bohužel až takhle do hloubky jsem to nezkoumala. Nicméně pro vegetariány (apod.) je doporučováno třeba přijímat bílkoviny z luštěniny (konkrétně třeba z fazolí)...

Nicméně je pravda, že bílkoviny z ořechů bych nějak závratně nepočítala a je pravda, že co se týče KULTURISTICKÉ výživy, nahlíží se na ně, jako na zdroj tuků.
V rámci zdravé výživy už může být úhel pohledu jiný.
Mablung

PříspěvekZaslal: ne září 25, 2011 11:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

EpsteinBarr napsal:
shooter napsal:

Nehnevaj sa, ale napisal si riadnu blbost. Alebo mas pocit, ze aminokyseliny, ktore tvoria rastlinne bielkoviny su ine, ako tie v zivocisnych? V pripade rastlinnych bielkovin ide o nieco uplne ine (skus si nieco o bielkovinach precitat). A svaly ich vedia vyuzivat tak isto ako zo zivocisnych zdrojov. Pokial mas zabezpeceny prijem bielkovin z roznorodych zdrojov (mäso, vajcia, mliecne vyrobky, pripadne nejake srvatkove praskove proteiny)
, nevidim jediny dovod, preco rastlinne bielkoviny neratat do denneho prijmu. Aj tak ich v ramci denneho prijmu zivin vyjde minimum, pokial teda nie si vegetarian.

Shooter má pravdu v tom že, až na soju, rostlinné zdroje nemají plnohodnotné spektrum. Nicméně ty máš zase pravdu v tom, že při různorodém spektru potravin by se skutečně měli počítat. Částečně. Z jaké části, to už je otázka pro geeky. Myslím že rozumné bude počítat prostě 50 %
mannik

PříspěvekZaslal: ne září 25, 2011 11:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Obcas nakoupim prirodni orechy, ale ceny jsou teda sileny .

Vlasske orechy - 280 kc/1kg
Kesu - 260 Kc/1kg

ostatni druhy nejdou pod 200/1Kg. :- (
Mablung

PříspěvekZaslal: ne září 25, 2011 11:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mannik napsal:
Obcas nakoupim prirodni orechy, ale ceny jsou teda sileny .

Vlasske orechy - 280 kc/1kg
Kesu - 260 Kc/1kg

ostatni druhy nejdou pod 200/1Kg. :- (

Tak je nejez po kilech
Rostič

PříspěvekZaslal: st říjen 12, 2011 9:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Solene arasidy asi nebudou to prave co Ty bych mohl zrat na kila...
nanobeast

PříspěvekZaslal: st říjen 12, 2011 9:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

u me vedou jasne vlasaky...mam dva 50ti lety orechy na pozemku...
Da Es

PříspěvekZaslal: po listopad 21, 2011 11:40 am    Předmět: Druhy ořechů Odpovědět s citátem

Nemůžu vkládat odkazy, ale nedávno o tom vyšle článek na novinky cz, článke se jmenuje Kouzelné účinky ořechů: některé pomáhají hubnout, jiné jsou prevencí proti rakovině
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: po listopad 21, 2011 12:20 pm    Předmět: Re: Druhy ořechů Odpovědět s citátem

Da Es napsal:
Nemůžu vkládat odkazy, ale nedávno o tom vyšle článek na novinky cz, článke se jmenuje Kouzelné účinky ořechů: některé pomáhají hubnout, jiné jsou prevencí proti rakovině

články z novinek né prosím.... to zas každej pochopí úplně jinak, než by měl

Rychle na stránku:

Přejdi na: