|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
nestiik

|
Zaslal: so listopad 26, 2011 8:21 am Předmět: |
|
|
a nemáš nějaké vedlejší problémy? třeba svědění kůže nebo tak něco?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Bombay

|
Zaslal: so listopad 26, 2011 9:43 am Předmět: |
|
|
Jaké berete multivitaminy/minerály.
Objevují se tu zmínky o produktech z ronnieshopu, případně všeobecné příspěvky.
To nikdo nebere běžné přípravky z lékáren (GS, Centrum,...)? Zajímá mě případný důvod (m´da, nenávist k lékárnám:).
Osobně kupuju věci z lékárny, jsou to pro mě pouze doplňky k normální stravě, navíc v akcích často za slušné peníze. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
jir.ka
|
Zaslal: so listopad 26, 2011 11:57 am Předmět: |
|
|
davam animal flex + pak a k tomu tak 2g C.
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: so listopad 26, 2011 12:00 pm Předmět: |
|
|
| jir.ka napsal: | | davam animal flex + pak a k tomu tak 2g C. |
plus preventan
EDIT: mínus pak :)
Naposledy upravil Moocha dne so listopad 26, 2011 12:30 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: so listopad 26, 2011 12:19 pm Předmět: |
|
|
| jir.ka napsal: | | davam animal flex + pak a k tomu tak 2g C. |
flex alebo pak? _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
nestiik

|
Zaslal: so listopad 26, 2011 12:54 pm Předmět: |
|
|
no já beru momentálně 2tbl celaskonu + 1tbl B-complexu, ale vůbec nevím zda je to hodně či málo, nikde se nemůžu dočíst jaká je doporučená dávka, všude jsou jenom samé bláboly. Jinak nejím moc zeleniny a ovoce sem tam pomeranč, banán apod. Také plánuji koupit nějaký ten doplněk jako Centrum, nebo Colostrum (ale to asi ne, je to předražené a já moc takovým věcem nevěřím)
|
|
| nahoru |
|
 |
YUD

|
Zaslal: so listopad 26, 2011 1:12 pm Předmět: |
|
|
Doporučená denní dávka vitamínu C je 60 mg.
|
|
| nahoru |
|
 |
Majesty

|
Zaslal: so listopad 26, 2011 1:17 pm Předmět: |
|
|
| YUD napsal: | | Doporučená denní dávka vitamínu C je 60 mg. |
Pro beznou, nesportujici populaci.
|
|
| nahoru |
|
 |
YUD

|
Zaslal: so listopad 26, 2011 1:19 pm Předmět: |
|
|
| Majesty napsal: | | YUD napsal: | | Doporučená denní dávka vitamínu C je 60 mg. |
Pro beznou, nesportujici populaci. |
I pro tu je to málo, nicméně otázka zněla "Jaká je DDD?". A tohle je odpověď. Kolik pro sportovce kondičního, výkonnostního atd. by bylo na delší debatu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so listopad 26, 2011 2:14 pm Předmět: |
|
|
| nestiik napsal: | | no já beru momentálně 2tbl celaskonu + 1tbl B-complexu, ale vůbec nevím zda je to hodně či málo, nikde se nemůžu dočíst jaká je doporučená dávka, všude jsou jenom samé bláboly. Jinak nejím moc zeleniny a ovoce sem tam pomeranč, banán apod. Také plánuji koupit nějaký ten doplněk jako Centrum, nebo Colostrum (ale to asi ne, je to předražené a já moc takovým věcem nevěřím) |
Zjisti si také využitelnost. Je rozdíl jestli má vitamín v dané formě využitelnost 4 % a nebo 40 %
|
|
| nahoru |
|
 |
Lord_Martas

|
Zaslal: so listopad 26, 2011 4:13 pm Předmět: |
|
|
| YUD napsal: | | Majesty napsal: | | YUD napsal: | | Doporučená denní dávka vitamínu C je 60 mg. |
Pro beznou, nesportujici populaci. |
I pro tu je to málo, nicméně otázka zněla "Jaká je DDD?". A tohle je odpověď. Kolik pro sportovce kondičního, výkonnostního atd. by bylo na delší debatu. | presne, i pro beznou populaci DDD vitaminu C je 3-6g
samozrejme ze ne najednou ale prubezne
|
|
| nahoru |
|
 |
nestiik

|
Zaslal: so listopad 26, 2011 4:34 pm Předmět: |
|
|
ok :) tak zkusim kolem tech 4-5g denne - strava + celaskon a uvidim co to udela
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: so listopad 26, 2011 5:37 pm Předmět: |
|
|
Oficální materiály mluví o 80 mg denně. Sportovci to budou mít jinak. Musí se zvážit plno faktorů a podle toho určovat dávky.
Pokud je někdo v předsoutěžní dietě na přelomu podzim/zima a má minimum podkožního tuku, tak je jasné, že jeho dávka vit. C bude jiná, než někoho v objemovém období na přelomu jaro/léto. Pro kondičního cvičence je plně dostačující 500mg dávka denně, víc bych nedával. Např. první dny virózy klidně zvýšit na 2 g denně (+ PITNÝ REŽIM) s tím, že se dávka rozfázuje do celého dne, tak tělo zvládne virózu rychleji (mám s tím dobré zkušenosti) a její projevy nejsou tak silné. Gramové dávky mimo virové období jsou akorát dobré na vyvětrání peněženky a možná jako lehké placebo, jenže na úkor ledvin. Navíc, přehnaně vysoké dávky antioxidantů, mezi které patří právě i vit. C, způsobuje "zlenivění" vlastního antioxidačního systému, který si postupem času zvykne na exogenní přísun a při sebekratším vysazení člověk snadno onemocní. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne listopad 27, 2011 11:19 am Předmět: |
|
|
| Bombay napsal: | Jaké berete multivitaminy/minerály.
Objevují se tu zmínky o produktech z ronnieshopu, případně všeobecné příspěvky.
To nikdo nebere běžné přípravky z lékáren (GS, Centrum,...)? Zajímá mě případný důvod (m´da, nenávist k lékárnám:).
Osobně kupuju věci z lékárny, jsou to pro mě pouze doplňky k normální stravě, navíc v akcích často za slušné peníze. |
GS je předražená sračka pro důchodce zblblé reklamou. Strašně moc tam zaplatíš za reklamu a co matně pamatuji, ani složení není ideální. Centrum nevím, neznám.
Mě osobně je jedno odkud kupuju, ale když už za něco vyhodím peníze, kouknu se na složení a cenu. Průser věcí z lékáren je, že se musí dostat do hlav běžnému člověku. Pokud na něco neběží masivní reklama, obvykle se o tom nedozvíš. A tu reklamu musí někdo zaplatit. Další věcí je, že internetový obchod je levnější než lékárna.
|
|
| nahoru |
|
 |
p.Burns

|
Zaslal: ne listopad 27, 2011 1:02 pm Předmět: |
|
|
GS je kvalitni značka a předražena urcite ne,třeba 120 tbl 1000 mg vit c za 150 kč mi nepride zrovna predrazeny
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|