| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Velor
|
Zaslal: po listopad 28, 2011 2:05 pm Předmět: Vejce (bílky) |
|
|
Čau,chtěl bych se zeptat jestli není zdraví škodlivé sníst denně 10 vajec,dělám si z toho každé ráno omeletu 10bílků a jen 2 žloutky (kvůli cholesterolu.
díky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
kid
|
|
| nahoru |
|
 |
Pavelcb

|
Zaslal: po listopad 28, 2011 2:18 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
kuše
|
Zaslal: po listopad 28, 2011 2:21 pm Předmět: |
|
|
1 vejce je pro mě žloutek a bílek... taky jsem si dělal míchance, už jsem ale rozumnej a dělám si je natvrdo (5 - 7 denně) :)... na cholesterol se ve vejcích vyser, se vsadím, že během dne ho dostaneš do sebe víc než při snídani :)
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: po listopad 28, 2011 2:25 pm Předmět: |
|
|
| kid napsal: | Nějaké divné počty - když sníš 10 bílků, tak to asi není 10 vajec...
Obecně je to volovina která stále přežívá, jíst jen bílky. I když budeš jíst kompletní vejce, tak se ti cholesterol zvedat nebude. To jen kdybys trpěl nějakou poruchou jeho metabolismu. |
- musel jsem to quotnout, protože to je FAKT
|
|
| nahoru |
|
 |
Velor
|
Zaslal: po listopad 28, 2011 2:31 pm Předmět: |
|
|
a je teda jedno jestli si je udělám na pánvi nebo sním natvrdo ? protože sníst třeba 5 celých vajec v omeletě mi přijde mnohem lehčí než jich sníst 5 natvrdo
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: po listopad 28, 2011 2:43 pm Předmět: |
|
|
Vejce natvrdo lezou blbě do hlavy i jsou hůře stravitelné.
Mohou být míchaná klidně na trošce másla - tím se zlepšuje stravitelnou. Klasická na špeku jsou někde mezi.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: po listopad 28, 2011 2:44 pm Předmět: |
|
|
ja to mam napriklad naopak,natvrdo ich do seba dostanem dost,omeletu moc nemusim _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
kuše
|
Zaslal: po listopad 28, 2011 3:06 pm Předmět: |
|
|
já naopak slyšel, že vejce na tvrdo mají lepší využitelnost než mícháný...
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: po listopad 28, 2011 5:18 pm Předmět: |
|
|
| kuše napsal: | | já naopak slyšel, že vejce na tvrdo mají lepší využitelnost než mícháný... |
No jo, a triceps má tři hlavy, a proto se na něj musí cvičit tři cviky (to jeden exot naprosto vážně tvrdil)
|
|
| nahoru |
|
 |
kamilz
|
Zaslal: po listopad 28, 2011 7:36 pm Předmět: |
|
|
| Velor napsal: | | a je teda jedno jestli si je udělám na pánvi nebo sním natvrdo ? protože sníst třeba 5 celých vajec v omeletě mi přijde mnohem lehčí než jich sníst 5 natvrdo |
Vařená jsou lepší. Co se týká smažení, tak záleží, jak je uděláš (při jaké teplotě, jak se to přepaluje, ...), protože při smažení mohou vznikat škodlivé deriváty cholesterolu (jak jsem se dočetl, z mé hlavy to není). Otázka je, jestli to řešit.
|
|
| nahoru |
|
 |
Robot2037

|
Zaslal: út listopad 29, 2011 10:10 am Předmět: |
|
|
a neni to odstranovani zloutku spis kvuli tomu, ze zloutky obsahuji hodne tuku?
|
|
| nahoru |
|
 |
Pavelito

|
Zaslal: út listopad 29, 2011 10:19 am Předmět: |
|
|
jedl jsem jen bílky a není to ty žloutky tam prostě patří _________________ Ať to roste
|
|
| nahoru |
|
 |
| |