Prevence kýly

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Prevence kýly  Úvodní stránka -> Ostatní - kulturistika -> Prevence kýly
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Arnold Strong

PříspěvekZaslal: po listopad 28, 2011 5:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
A kdyz uz tu kylu nekdo ma, ja riziko s tim cvicit tezke cviky?

no určitě cviky jako mrtvý tahy dřepy nejsou dobrý ,aby nedošlo uplnně k natržení tý stěny -bych jsi jí možná nechal vyndat pak už máš po problemech -kamarád jsi jí udělla u hacken dřepech a dodneška ho to limituje ale pod kudlu samozřejmě nechce no
Draper

PříspěvekZaslal: po listopad 28, 2011 5:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja to mam zhruba takto. Zitra jdu zrovna k doktorovi, tak se zeptam, co s tim. Ze bych si to nechal vykuchat a dal bych zase pauzu od cviceni? :)

https://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1322497519_1.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: po listopad 28, 2011 5:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pěkná fotka ;)
supernatural

PříspěvekZaslal: po listopad 28, 2011 5:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kyla jako takova nebezpecna neni, problem je kdyz se kyla zvetsi do takovy faze, ze hrozi, ze se do ni dostanou streva a ty by se mohly skripnout, pak je nutna akutni operace.
draper: to co mas ty mozna ani nebude praskla brisni stena, ale jenom vypoukla. podle oficialni mediciny lze kyla odstranit jenom operativne, ale pokud neni stena praskla, tezko rict, jestli nejsou nejaky alternativni metody jak brisni vypouklinu zpevnit.
moc dobre chapu, ze na operaci se nikomu nechce, i kdyz operace kyly by mela bejt jedna z nejjednodussich operaci. taky se casto provadi laparoskopicky, takze je mozny plne sportovat za par tejdnu. a z nemocnice poustej nekdy i ten samej den
Turakam

PříspěvekZaslal: po listopad 28, 2011 7:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Podobnjú kýlu ako Draper mal Hidetada Yamagishi, tiež si to dal nedávno spraviť.
Arnold Strong

PříspěvekZaslal: čt prosinec 01, 2011 2:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Ja to mam zhruba takto. Zitra jdu zrovna k doktorovi, tak se zeptam, co s tim. Ze bych si to nechal vykuchat a dal bych zase pauzu od cviceni? :)

https://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1322497519_1.jpg

tak co ti řekl doktor na kýlu ?nezákázal ti zvedat těžký věci?
BOSSHUGO

PříspěvekZaslal: pá prosinec 02, 2011 1:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Asi před půl rokem mě při dřepech začaly bolet třísla a tak jsem je asi po měsíci přestal jezdit a taky je cítím u leg presu. Asi před měsícem jsem objevil vedle třísla nad pytlem malou bulku, ale nijak nebolí. No a před týdnem jsem si vzpoměl že jsem někde slyšel výraz tříselná kýla a tak jsem zapátral na netu a ejhle asi ji mám. Dokonce je i video z tou laparoskopickou operací. Když jsem jí zhlédnul, tak jsem byl bílý jak stěna a krve by se ve mě nedořezal Dneska jsem byl u doktorky ať mi na to mrkne a poslala mě na chirurgii, tak příští týden zajdu ať mi to potvrdí. Podle infa z netu je to celkem běžná operace co dělají na vrátnici uklízečky ale přece jenom člověk chce zajít někam, kde to bude dělat Sova, Štrosmajer nebo Blažej a né CVACH
Je na to zřejmě i dost dlouhá čekací doba. Je tu někdo po té operaci a jak je to pak se cvičením???
kód:
http://www.nemocnice-horovice.cz/video-nemocnice-horovice/laparoskopicka-operace-triselne-kyly-312

Čím hloupější sedlák, tím větší brambory!
Arnie_one

PříspěvekZaslal: pá prosinec 02, 2011 2:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kde na to chodíte hošáci ?

Mě řekli, že je to středně těžká operace, nakonec sem byl pod kudlou 2,5H to zvladne uklizecka neee !!! I nejaka komplikace byla.

Kazdoapdne me prozkoumavali i druhy trislo, vetsinou byva obousmerna.

Jen teda doporucu jit hned, me se to celkem i zvetsovalo. Takze radsi driv nez pozde.
BOSSHUGO

PříspěvekZaslal: pá prosinec 02, 2011 3:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Arnie_one napsal:
Kde na to chodíte hošáci ?

Mě řekli, že je to středně těžká operace, nakonec sem byl pod kudlou 2,5H to zvladne uklizecka neee !!! I nejaka komplikace byla.

Kazdoapdne me prozkoumavali i druhy trislo, vetsinou byva obousmerna.

Jen teda doporucu jit hned, me se to celkem i zvetsovalo. Takze radsi driv nez pozde.

I doktorka říkala že je to běžná věc. Záleží taky asi jak je to velký a jak to tam v tom břichu vypadá a jestli jsou nějaké komplikace a tak. Všechno se vyvíjí obrovsky i v medicíně a to co se dělalo před několika lety už se dneska může dělat jinak. Taky si myslím že to můžu mít oboustranný, protože cítím i lehce druhý tříslo, ale žádná hrčka zatím není. Však jak tam čučí tou kamerou, tak to prohlídne co a jak.
Kdy jsi na to byl?
Dělali ti to už laparoskopicky, jestli jo máš tam síťku? A lepili ti tu síťku a nebo jí máš přidělanou svorkou?
Máš stím dneska nějaké problémy? Díky za odpovědi!

Čím hloupější sedlák, tím větší brambory!
Arnie_one

PříspěvekZaslal: pá prosinec 02, 2011 6:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

2008, laparo bylo, ale já musel jít řezáním, mam silný atema a bylo riziko, ze bych se nemusel probrat, taktze lokálně do míchy půlku těla umtvit. Řezání hodně asi 20 stehu rozsah Velké, už hodně bolelo neslo ani chodit.
Bolí to obcas, jako revma. Teď ME to nikde nelimituje, ale nohy MT sem začal jet AZ tento rok a nechci blbnout. Takže to proste jedu lehce.
na ME byli šikovný doktoři, takže jsem v klidu. Jen stehy ME daly umělý místo ovciho a to se nehojilo, to sem říkal ze sem alergickej

Byl tam se mnou starší pan na laparo, první 3 dny byl na tom hůř než já pak začal skákat jak sokolik, takže laparo super, me to to trval 2mesice po řezání než sem začal chodit a byl to trochu ok.
BOSSHUGO

PříspěvekZaslal: pá únor 17, 2012 8:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak a mám to zasebou
e-witch

PříspěvekZaslal: st únor 22, 2012 3:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

supernatural napsal:

draper: to co mas ty mozna ani nebude praskla brisni stena, ale jenom vypoukla. podle oficialni mediciny lze kyla odstranit jenom operativne, ale pokud neni stena praskla, tezko rict, jestli nejsou nejaky alternativni metody jak brisni vypouklinu zpevnit.
moc dobre chapu, ze na operaci se nikomu nechce, i kdyz operace kyly by mela bejt jedna z nejjednodussich operaci. taky se casto provadi laparoskopicky, takze je mozny plne sportovat za par tejdnu. a z nemocnice poustej nekdy i ten samej den

... řešila jsem kýlu zhruba v této fázi a protože jsem měla fofr, sfoukli to lokálně, ambulantně pár stehy a za pár hodin jsem šla domů ...
refi

PříspěvekZaslal: út říjen 08, 2013 8:24 am    Předmět: Pásek Odpovědět s citátem

Nevim jak je to s tříselnou kýlou, ale co se týče pupeční, tak pásek jako prevence rozhodně pomáhá !! Mě se udělala kýla v pupíku když sem přestal tahat bez pásku asi po půl roce. Jen minimální, že jsem mohl pupík vždy zamáčknout zpět. Pokud sem nasadil pásek, tak během tréninku mi nikdy pupík nevylezl.. a to jsem ho neměl ani nijak fest utaženej a jel jsem MT, dřepy atd bez omezení až do operace. Proto usuzuji, že jako prevence skvělá věc... ono tam nejde ani tolik o ten zvýšenej tlak, ale o to jak moc ten pupek při tom cviku vyvalíš, to je ten největší problém. Ted tam mám siťku a čekám než se to zahojí... tak uvidíme...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Humanic145

PříspěvekZaslal: út říjen 08, 2013 8:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle me je lepsi cvicit poradne bricho a zadnej pasek neni potreba.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Prevence kýly Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Rychle na stránku:

Přejdi na: