BĚH, AEROBKA vs. Nitrix, Cellmass

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - BĚH, AEROBKA vs. Nitrix, Cellmass  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> BĚH, AEROBKA vs. Nitrix, Cellmass
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
DerB

PříspěvekZaslal: po prosinec 05, 2011 4:28 pm    Předmět: BĚH, AEROBKA vs. Nitrix, Cellmass Odpovědět s citátem

Zdravím, poprosil bych o váš názor, radu, doporučení, zkušenost. Během cca posledního roku se mi změnily sportovní priority. Od posilování a budování kvalitního objemu a svalové hmoty, což bylo pro mě prioritou jsem se celkem úspěšně vrátil ke sportu, který jsem dělal v mládí a kde je nezbytně nutná výborná fyzická kondice a každý kilogram navíc (včetně nadměrné svalové hmoty) je zbytečná zátěž. Měřím 186 cm, ze 100kg jsem zhubnul na 88kg a rád bych pokračoval dále na cca 82kg. Váha šla dolů včetně svalů, což mi nevadí, naopak bych ještě něco dolů potřeboval. Základ mého tréninku nyní tvoří převážně běh (6-7x týdně), různé další aerobní aktivity a cca 2-3x týdně fullbody v posilovně. Ale k věci. Z doby, kdy pro mě bylo posilování na prvním místě tu mám dvě balení Nitrixu a dvě balení kreatinu Cell-Mass. Zajímá mě, jestli při mém současném tréninku, jsou mi tyto doplňky k něčemu dobré. Nechci je nechat zbytečně projít expirační lhůtou. Zdůrazňuji, že nechci nabírat, ani kdyby to měla být svalová hmota, naopak. Jestli mi tedy např. Při sníženém dávkování, dejme tomu 2 tablety Nitrixu 3x denně a k tomu odměrka Cellmasu před opravdu náročným aerobním tréninkem budou k něčemu dobré a nebude to jen zobání v niveč. Jestli při mých současných prioritách a cíli jít ještě o nějaké ty kilogramy dolů mi tyto doplňky k něčemu jsou. Jídelníček mám upravený k hubnutí, s dostatkem potřebných živin. Z dalších doplňků 1x, někdy 2x denně protein Combat, kloubní výživa a vitamínové spektrum Animal Flex. Děkuji
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Frozz.

PříspěvekZaslal: po prosinec 05, 2011 5:53 pm    Předmět: Re: BĚH, AEROBKA vs. Nitrix, Cellmass Odpovědět s citátem

Osobně se domnívám, že kreatin ti vůbec k ničemu nebude. Nitrix neznám, takže neporadím.

edit: jestli platí toto, tak by se tedy měl hodit i do vytrvalostních treninků:
"Bylo prokázáno, že kreatin snižuje množství kyseliny mléčné až o 70%."

Jinak pozor, je důležité správně cyklovat a doplňovat dost tekutin, protože kreatin navazuje vodu do svalů = velká spotřeba vody.

Naposledy upravil Frozz. dne po prosinec 05, 2011 6:29 pm, celkově upraveno 4 krát
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: po prosinec 05, 2011 6:15 pm    Předmět: Re: BĚH, AEROBKA vs. Nitrix, Cellmass Odpovědět s citátem

Já se poprvé o kreatinu dozvěděl v době, kdy jsem dělal atletiku. "Trenér" mi říkal, že se mi určitě hodí... v té době jsem netušil, co to je.
Dnes si myslím, že by se využití kreatinu našlo, protože tenhle suplement je vlastně i pro vytrvalost. Kreatin ti prostě při výkonu dodává víc energie...
(ostatně není problém si vygooglit, co to vlastně kreatin je a k čemu je)

Nitrix netuším, co je, v tom ti snad poradí nědo jinej
Shadoww

PříspěvekZaslal: po prosinec 05, 2011 6:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak nitrix jako NO doplněk rozšiřuje cévy a tedy zvyšuje průtok a okysličení, to bych řekl je u atletiky žádoucí.
Kreatin jsem sám kdysi jako závodní atlet užíval, ale moje disciplíny byli dálka, trojskok sprinty, kde výbušnost a síla zužitkuje spíš, u vytrvalostních disciplín mi nepřijde až tak efektivní...
Každopádně nitrix samotný už kreatin obsahuje a přijde mi zbytečné cpát do vytrvalce dvojité dávky kreatinu, zkusil bych samotný nitrix, když už ho máš doma
DerB

PříspěvekZaslal: po prosinec 05, 2011 8:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za reakce. Jakékoliv zavodnění pro mě samozřejmě není žádoucí. Spíš jsem chtěl doplňky použít jako určitou podporu k tréninku, když už je mám. Můžou tu ležet dál, nechci je pouze spotřebovat za každou cenu.
Přehled mých činností za týden:

cca 70-80km běh
2x fullbody (menší váhy, počet opakování mezi 10 - 15, kratší pauzy, někdy superserie, trisety)
3x týdně sauna
3x týdně trénink tenis
1x týdně rekreačně basket
někdy i plavání, fitbox apod.

Jestli by při takovém množsví a energetickému výdeji byly nežádoucí účinky těchto doplňků vůbec možné nebo naopak by to byla opravdu podpora k tréninku.
Timex

PříspěvekZaslal: čt prosinec 08, 2011 11:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hlavně si dej pozor na to, jestli si to balení už otevřel, je lepší to prodat nebo spotřebovat. Pokuď to plánuješ skladovat několik měsíců
DerB

PříspěvekZaslal: čt prosinec 08, 2011 12:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nene, je to originál uzavřené, expirace někdy 2013 nebo konec 2012. Opravdu to nakonec asi nabídnu k prodeji, protože nevidím důvod to zobat při mých současných prioritách a cílech.

Rychle na stránku:

Přejdi na: