|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Zajímavé články a odkazy k tématu: | |  |
cipinek
|
Zaslal: po prosinec 19, 2011 10:06 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po prosinec 19, 2011 10:15 am Předmět: |
|
|
Zastoupení hlavních složek, např. bílkovinných zdrojů u proteinů, by se samozřejmě mělo pro důveryhodnost uvádět, ale již toto samotné zastoupení berou někteří výrobci jako svoji chráněnou recepturu a zveřejňovat ji nebudou, jelikož to není ze zákona povinné. A není ze zákona ani povinné uvádět některé složky a ingredience, pokud by to vyzradilo tajemství receptury, viz Coca-cola. Pokud se ale zveřejněním podílu některých složek nic nestane a nic si z toho dále nelze odvodit, okopírovat výrobek apod., tak Vám výrobce často bez problému sdělí zastoupení hlavních složek osobně např. přes mail. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: po prosinec 19, 2011 10:22 am Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | Pokud se výrobce přesně číselně nechlubí kolik tam toho je, tak si myslim že na 99% si můžeme být jistí tím, že tam toho je jen tak pocukrováno |
Ale takhle to právě není.
To, že v sekci složení (třeba u proteinů) většina výrobců neuvádí procentuelní zastoupení jednotlivých typů proteinů, je prioritně dáno tím, že si chrání svojí recepturu před konkurencí. Moje první reakce na to byla, že s tím nesouhlasím a přišlo mi to vždy kontraproduktivní právě i z důvodu, který uvádíš, že jsem si myslel, že si lidé automaticky řeknou, nojo, to je tím hydrolyzátem (dávám příklad) jen pocukrováno. Sám vidím do výrob několika českých výrobců a zrovna tam mi přijde fakt, že procentuelní zastoupení neuvádí, nešťastný stále, protože pak nějaká fakta, která jsou skutečným přínosem, vůbec k propagaci produktu nepoužijí.
Jenže je tady i druhá stránka mince a to je fakt (smutný fakt), že naprosté většině lidí je to, kolik procent jaké složky proteinu uvnitř je, v rámci dost široké tolerance úplně jedno. Naprostá většina spotřebitelů přesné složení (procentuelní zastoupení složek proteinů) vůbec nijak neřeší, maximálně se podívají, zda-li je to syrovátkový zdroj, zkušenější lidé rozliší mezi WPI a WPC, některé výjimky dokonce i mezi kaseinátem vápenatým a micelárním kaseinem - ale takových uživatelů je tak málo (nedomnívám se, vím to), že bohužel musím souhlasit s tím, že v současnosti by zveřejnění přesného procentuelného zastoupení tomu či onomu výrobci udělalo víc škody než užitku a to bez ohledu na to, že třeba vůbec nemá (krom výše popsaného výrobního tajemství) co skrývat a už vůbec ne se za co stydět.
Každopádně ale abych to shrnul, vycházet z logiky "všichni nás šidí", je mnohdy skutečně chybné a rozhodně to je zbytečně paranoidní.
Na závěr jen dodám, že si sice myslím, že doba, kdy budou výše zmiňované údaje zveřejňovány u většiny produktů, jednou přijde - ale v blízké budoucnosti to nebude.
|
|
| nahoru |
|
 |
marcos23
|
Zaslal: po prosinec 19, 2011 12:40 pm Předmět: |
|
|
Přejete si na Vánoce pod stromeček někdo protein nebo jinou pochoutku?:)
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: po prosinec 19, 2011 12:55 pm Předmět: |
|
|
| marcos23 napsal: | | Přejete si na Vánoce pod stromeček někdo protein nebo jinou pochoutku?:) |
Spousta lidí ano, vzhledem k tomu, kolik maminek teď denně píše=).
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: po prosinec 19, 2011 4:16 pm Předmět: |
|
|
| Ronnie napsal: | | marcos23 napsal: | | Přejete si na Vánoce pod stromeček někdo protein nebo jinou pochoutku?:) |
Spousta lidí ano, vzhledem k tomu, kolik maminek teď denně píše=). |
A praji se, jestli to nahodou neni pro synacka skodlive ne? :)
Kdysi, kdyz jsem v nejakych 16-17 letech zacal cvicit a kupoval si proteiny (tenkrat slavny Musculvit), tak ma matka dokonce volala svemu obvodakovi, aby se ho zeptala, jeslti mne to nemuze ublizit :) _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: po prosinec 19, 2011 5:00 pm Předmět: |
|
|
Ta oriskova cokolade je mozna jeste lepsi :) _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: po prosinec 19, 2011 7:27 pm Předmět: |
|
|
V čem je hlavní problém Acesulfamu a Aspartamu? Obsahují je proteiny FA. Mám možnost mít FA levněji, proto zvažuji, zda si nekupuju i nějaký "jed na krysy". _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
petr616
|
Zaslal: po prosinec 19, 2011 8:35 pm Předmět: |
|
|
| Bombay napsal: | | V čem je hlavní problém Acesulfamu a Aspartamu? Obsahují je proteiny FA. Mám možnost mít FA levněji, proto zvažuji, zda si nekupuju i nějaký "jed na krysy". |
Staci se podivat na youtube nebo google, ted de spis o to cemu veris...kazdopadne moderni vyrobky jsou aspartam free...
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: ne prosinec 25, 2011 3:49 pm Předmět: |
|
|
Možná trochu hloupá otázka, ale je rozdíl mezi druhy proteinů (např. hydrolyzát, syrovátkový koncentrát, vícesložkový protein a další dělení...), které se více či méně hodí do rýsovací (redukčního) plánu?
Vím, že by měli obsahovat větší % bílkovin, odhaduju 80%+ (?) a také by měli obsahovat menší množství sachrů. Protein beru většinou ve večerních hodinách, někdy cca 30min po treninku, před večeří.
Jestli má někdo tip na konkrétní výrobek, šup sem s ním. Jde mi hlavně o chuť, a poměr cena/váha, takže aby 900g nestálo 1400Kč :-).
Přemýšlím nad WPC https://obchod.ronnie.cz/s-2195-professional-wpc-80-sacek-zdarma.html _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|