|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Nicky
|
Zaslal: ne leden 08, 2012 2:49 pm Předmět: jídelníček |
|
|
Zdravím, chtěla bych poprosit o nějaké návrhy na skladbu jídelníčků.
Je mi 18, mám 176cm/asi 52kg, závodně sportuju, potřebuju nabrat svalovou hmotu. 6xtýdně chodím do fitka před školou (6:30-7:30) a pak odpoledne mám trénink. Zdravá strava mi chutná, jím téměř vše (ovesné kaše,vločky,pečivo,šunku,maso,vejce,přílohy,zelenina,ovoce,mléčné výrobky,...). Doma mám i protein, ale nevím přesně, kdy ho pít. Problém je, že mám vždy dopoledne hlad/chutě a sním každý den více jak 100g čokolády/jiných sladkostí :-/ Naopak odpoledne hlad skoro nemám, takže často vynechávám večeře- nedokážu usnout s plným žaludkem a jím vždy do 18hod. A ještě se chci zeptat, zda jíst snídani ráno před fitkem, nebo až po něm.
Ptala jsem se trenéra v posilovně, jak jíst, ale odpověd- ,,Ráno hlavně sladké pečivo, pij každý den protein a jez vše" mi moc nepomohla.
Budu vděčná za každou radu :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
vlkisekk
|
Zaslal: ne leden 08, 2012 3:39 pm Předmět: Re: jídelníček |
|
|
cvičit 6 x týdně a ještě k tomu další tréninky je cesta do pekel. Prvně by sis měla uvědomit, co je pro tebe priorita a tomu se podřídit. Vím o čem mluvím, hrál jsem dorosteneckou fotbalovou ligu a k tomu cvičil 5 x týdně a má strava byla nijaká. Fotbal šel do háje, svaly nerostly žádné. Takže asi tak. Jinač čím více jednoduchých cukrů budeš jíst, tím více budeš mít pravděpodobně chuť na sladké :) Jinač 5 jídel za den, 4 by měly obsahovat bílkoviny, komplexní sacharidy a zdravé tuky, v posledním jídle můžeš sacharidy vynechat nebo je korigovat podle náročnosti tréninků. Snad ti to do začátku pomohlo.
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: pá leden 13, 2012 11:56 pm Předmět: Re: jídelníček |
|
|
Jednoduchá otázka: Co byste z těchto potravin VYŘADILI / PŘIDALI do rýsovacího plánu? Nebo je vše OK?
- vajíčka
- racio chlebíčky
- kuřecí maso
- rýže, těstoviny, brambory
- nízkotuč. mléko, bílý jogurt
- kuřecí šunka, sýr
- celozrn. pečivo
- odtučněný tvaroh
- protein, kofein, glutamin
- ořechy (mleté)
- čočka
- olej
- voda voda voda
- trochu ovoce (banán, kiwi..)
- trochu zeleniny (cibule, porek, salát, špenát, jiná nechutná..)
- trochu medu (do čaje) _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Mr. Muscle

|
Zaslal: so leden 14, 2012 12:16 am Předmět: |
|
|
Řekl bych, že jsou to skvěle vybrané suroviny. Ale je fakt škda, že tam máš napsané: trocha zeleniny, trocha ovoce...
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: so leden 14, 2012 12:27 am Předmět: |
|
|
| Mr. Muscle napsal: | | Řekl bych, že jsou to skvěle vybrané suroviny. Ale je fakt škda, že tam máš napsané: trocha zeleniny, trocha ovoce... |
Ovoce jím normálně ve velké míře, ale v rýsovačce ta fruktoza není až tak příznivá. Se zeleninou mám všeobecně problém, vím to, snažil jsem se to řešit, ale bohužel neúspěšně :-/, tak se snažím alespoň něco. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so leden 14, 2012 10:10 am Předmět: Re: jídelníček |
|
|
| Nicky napsal: | Zdravím, chtěla bych poprosit o nějaké návrhy na skladbu jídelníčků.
Je mi 18, mám 176cm/asi 52kg, závodně sportuju, potřebuju nabrat svalovou hmotu. 6xtýdně chodím do fitka před školou (6:30-7:30) a pak odpoledne mám trénink. Zdravá strava mi chutná, jím téměř vše (ovesné kaše,vločky,pečivo,šunku,maso,vejce,přílohy,zelenina,ovoce,mléčné výrobky,...). Doma mám i protein, ale nevím přesně, kdy ho pít. Problém je, že mám vždy dopoledne hlad/chutě a sním každý den více jak 100g čokolády/jiných sladkostí :-/ Naopak odpoledne hlad skoro nemám, takže často vynechávám večeře- nedokážu usnout s plným žaludkem a jím vždy do 18hod. A ještě se chci zeptat, zda jíst snídani ráno před fitkem, nebo až po něm.
Ptala jsem se trenéra v posilovně, jak jíst, ale odpověd- ,,Ráno hlavně sladké pečivo, pij každý den protein a jez vše" mi moc nepomohla.
Budu vděčná za každou radu :-) |
Jaký sport děláš?
Jinak, podle mě pro tebe bude platit to co pro ektomorfní kluky. Tj.
http://kulturistika.ronnie.cz/c-7753-ektomorf-jak-se-stravovat-i.html
http://kulturistika.ronnie.cz/c-7892-ektomorf-jak-se-stravovat-ii.html
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: so leden 14, 2012 11:35 am Předmět: |
|
|
frozz - záleží jak striktní ta dieta má být, pokud chceš hubnout rychle, tak bych vynechal mléčné výrobky (hlavně tvaroh), ty dost zvyšují hladinu inzulínu a taky med, ovoce a sýr, olej jen olivový a v malém množství a ořechy taky jen málo.. jinak přidat by se dal např. tuňák ve vlastní šťávě, ze suplementů BCAA
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so leden 14, 2012 12:03 pm Předmět: Re: jídelníček |
|
|
| Frozz. napsal: | Jednoduchá otázka: Co byste z těchto potravin VYŘADILI / PŘIDALI do rýsovacího plánu? Nebo je vše OK?
- vajíčka
- racio chlebíčky
- kuřecí maso
- rýže, těstoviny, brambory
- nízkotuč. mléko, bílý jogurt
- kuřecí šunka, sýr
- celozrn. pečivo
- odtučněný tvaroh
- protein, kofein, glutamin
- ořechy (mleté)
- čočka
- olej
- voda voda voda
- trochu ovoce (banán, kiwi..)
- trochu zeleniny (cibule, porek, salát, špenát, jiná nechutná..)
- trochu medu (do čaje) |
Frozzi, teď jsem si konečně přečetl tvůj "jídelníček". Ona chce nabrat. Racio chlebíčky, ODTUČNĚNÝ tvaroh, nízkotučné mléko, bílý jogurt. Vážně, ideální věci k nabrání váhy ...
|
|
| nahoru |
|
 |
badevil

|
Zaslal: so leden 14, 2012 12:06 pm Předmět: |
|
|
na takove zadani se neda vubec odpovedet ale.
nevim jaky dela sport, nevim co dela 6x tydne v tom fitku, jestli chce nabrat pouze svaly, nevim kolik a kde presne... nevim vydej, neda se absolutne odpovedet (aspon ne kvalitne).
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: so leden 14, 2012 12:08 pm Předmět: |
|
|
Mablung - můj dotaz vůbec nebyl směřovaný na autora topicu. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: so leden 14, 2012 12:10 pm Předmět: |
|
|
| jirdano napsal: | | frozz - záleží jak striktní ta dieta má být, pokud chceš hubnout rychle, tak bych vynechal mléčné výrobky (hlavně tvaroh), ty dost zvyšují hladinu inzulínu a taky med, ovoce a sýr, olej jen olivový a v malém množství a ořechy taky jen málo.. jinak přidat by se dal např. tuňák ve vlastní šťávě, ze suplementů BCAA |
Chtěl bych z 87/88kg na 82/83kg, chtěl bych to dát do cca 6 týdnů, takže nic rapidního, spíš mi jde o kvalitu. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: so leden 14, 2012 1:43 pm Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: |
Chtěl bych z 87/88kg na 82/83kg, chtěl bych to dát do cca 6 týdnů, takže nic rapidního, spíš mi jde o kvalitu. |
tak to bych se řídil tim co sem psal, de spíš o odhad množství sacharidů, dostatek bílkovin a ty BCAA dělaj dost
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|