Práce v Praze

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Práce v Praze  Úvodní stránka -> Ostatní -> Práce v Praze
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Číča

PříspěvekZaslal: ne leden 08, 2012 8:48 pm    Předmět: Práce v Praze Odpovědět s citátem

Zdravím všechny. Z osobních důvodů uvažuju o přestěhování se do Prahy. Jediné co mě drží v místě dosavadního bydliště,je docela dobrá práce. Takže si hledám nějakou dopředu... a až ji najdu,tak se teprve odstěhuji.
Chtěl bych se vás zeptat,zda by jste o nějaké nevěděli,případně mi nějak poradili či pomohli. Posílat životopisy sice mohu,ale to posílá 1000 lidí,známý nemám a osobně to moc nejde,jelikož se zatím v Praze příliž nezdržuji.
Informace o mně:
Je mi 20 let,SŠ s maturitou,elektrotechnický zaměření-vyhláška 50, par. 5,praxe rok a půl ve fabrice,jakožto kvalitář,zkoušení nedestruktivní metodou-několik certifikátů. Anglický jazyk.
Nejspíš by mi nevadilo zůstat v oboru nebo pracovat ve fitku,případně něco rozvážet...
A bydlet budu nejspíš okolo Holešovic.
Děkuji :)
http://forum.ronnie.cz/post1122639.html#1122639
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: ne leden 08, 2012 9:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jako kvalitář chceš dělat ve fitku nebo něco rozvážet? Sorry, ale tohle by Tě pohřbilo. Pokračuj v tom co umíš a v čem máš více než pěti letou praxi. Kvalitáře můžeš dělat v x oborech, ne? Rozhodně bych být Tebou nešel do nějaké Tebou uvedené varianty.

Inzertní servery typu www.jobs.cz jsi zkoušel ?
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: ne leden 08, 2012 9:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky bych zůstal u toho kvalitáře a zkusil poslat i ty životopisy, za zkoušku nic nedáš.
Číča

PříspěvekZaslal: ne leden 08, 2012 9:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

není to pět let,jen rok a půl :) Právě...Ještě jsem se nedostal k hromadnýmu posílání životopisů,zkouším to takhle,jestli se něco neví přez známý a na jistotu,bez zdlouhavýho a otravnýho procesu s pesronálníma manažerama,který mě stejně přes týden čeká.
MiKra

PříspěvekZaslal: ne leden 08, 2012 9:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

buď rád, že máš práci a jestli celkem dobře placenou, tak není o čem.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: ne leden 08, 2012 10:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Číča napsal:
není to pět let,jen rok a půl :) Právě...Ještě jsem se nedostal k hromadnýmu posílání životopisů,zkouším to takhle,jestli se něco neví přez známý a na jistotu,bez zdlouhavýho a otravnýho procesu s pesronálníma manažerama,který mě stejně přes týden čeká.
To by byla obrovská náhoda kdyby tu někdo něco měl a pochybuji, že kdybych např. já o něčem věděl, že bych doporučil nějakýhé číču z netu jen proto, že chodí na ronnie.cz ( vůbec nic ve zlém ).
Posílej životopisy. třeba můj bratr to dělá tak, že se podívá na nějaký server zabývající se prac. příležitostmi a pak životopis pošle přímo do konkrétní firmy, když se mu podaří rozklíčovat o koho přesně jde.
cipinek

PříspěvekZaslal: ne leden 08, 2012 10:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

udělej si profil třeba na prace.cz a jobs.cz, ten profil uvidí "lovci hlav" a sami tě budou kontaktovat s konkrétními nabídkami, které si zadáš právě na těch profilech, uvidí jej i potenciální zaměstnavatelé, někdo z konktrétní firmy tě pak kontaktuje a bude se o tebe zajímat, pokud jsi dobrý kádr... , já jsem takhle našel práci, vlastně si mě našli...
Číča

PříspěvekZaslal: ne leden 08, 2012 10:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift: Rozumim,ale je vas tu hodne mistnich,treba jste se doslechli,kde se nabira,atd. :) za napsání sem nic nedám
cipinek napsal:
udělej si profil třeba na prace.cz a jobs.cz, ten profil uvidí "lovci hlav" a sami tě budou kontaktovat s konkrétními nabídkami, které si zadáš právě na těch profilech, uvidí jej i potenciální zaměstnavatelé, někdo z konktrétní firmy tě pak kontaktuje a bude se o tebe zajímat, pokud jsi dobrý kádr... , já jsem takhle našel práci, vlastně si mě našli...

To jsem ani nevěděl,že jde a na pracák jsem to nedal právě proto,aby mi nevolali kdejaccí blázni s tím,abych šel za pokladnu do tesca :D
zkusím,děkuji za tip!
Číča

PříspěvekZaslal: po leden 09, 2012 12:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jinak je hezké,že se považuješ za dobrý kádr :D
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: po leden 09, 2012 8:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud budeš rozesílat životopisy na nabídky, co Tě zajímají, tak...

...nezapomeň jim poslat přesně to, co chtějí, tzn. mnohdy třeba krom CV i motivační dopis apod. (k nám vše, co chceme, posílá jen cca polovina lidí),

...v textu e-mailu už to také (velmi krátce) rozveď (tak 1 z 5 lidí nám pošle jen přílohy a text e-malu úplně prázdný:-),

...e-mail by měl mít nadpis s názvem oné pozice (zase tak 1 z 5 nám to pošle bez nadpisu),

...s životopisem se fakt vymazli, ať je na první pohled propracovaný i graficky a zaujme (když se má personalista probrat 100 nabídkami na jednu pozici, bude to pro něj vítaná změna - hlavně nepoužívej žádné předem nastavené šablony Wordu apod., to dělá hromada lidí),

...v životopisu by bylo prima dát fotku, ale ideálně jen od ramen nahoru a v slušňáckém oblečení (nám třeba přišly CV s fotkami z diskotéky, z nějakého tahu městem s kelímkem piva v ruce, ze zahrady při sekání trávy apod. - sice je to sranda, ale kladné body to většinou nepřidá),

...životopis i vše případné další (motivační dopis) nech někomu dalšímu ještě přečíst, jednak ať máš jiný pohled a jednak ať na 100 % vychytáte případné chyby (ale tohle vztahuji hodně k nám, kde většinou chceme bezvadný pravopis a mnohdy je už od první řádku e-mailu jasné, že tomu je u žadatele trochu jinak:).

A víc mě toho z hlavy nenapadá. Třeba píšu samozřejmosti, ale podle toho, co k nám mnohdy při odpovídání na nabídky práce chodí, se to třeba někomu může hodit.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Mr. Muscle

PříspěvekZaslal: po leden 09, 2012 8:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Super to se v budoucnu bude hodit.
Spazik

PříspěvekZaslal: po leden 09, 2012 9:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

http://prace.rovnou.cz/

Drž se oboru, technika, strojírenství a počítače mají budoucnost.
Jinak ale počítej s tím, že takhle přes internet je to docela dlouhej proces, pokud se nejedná o vyloženě nedostatkovou profesi, zaměstnavatelům chodí desítky a stovky odpovědí a často to trvá jen několik týdnů, než se vůbec ozvou nebo pozvou na pohovor a výsledek je velmi nejistý, takže pošli minimálně několik desítek reakcí.
V Praze je konkurence ještě řádově vyšší, protože tam jede hledat štěstí každej druhej mladej...
Číča

PříspěvekZaslal: út leden 10, 2012 3:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Super, děkuju! Graficky to odlišit a přidat fotku by mě nenapadlo :)
Co se týče těch šablon, udělám v nich základ a pak si to jen překopíruju a poupravím do hezčí formy.
Ještě takovej dotaz... Jaký je nejlepší formát jako příloha v mailu? Stačí normálně word (.doc) nebo s tím mají stálě nějaké firmy problémy? A lepší asi uložit jako 2003,že? Nerad bych ztroskotal na tom,že se jim neotevře životopis,protože jsem to psal v MO 2010 a oni mají 2003 :)
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: út leden 10, 2012 3:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

My máme mnohdy v požadavcích "dobrá práce s PC" a tak mě nejvíc potěší PDFko:).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Číča

PříspěvekZaslal: út leden 10, 2012 3:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak zrovna v těch MO 2010 to uložit do PDF fakt není problém :D Na druhou stranu né všichni personalisti to mají nainstalovaný.
Asi to vyřeším tak,že pošlu životopis ve více formátech a budu tím pádem působit jako borec :)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Práce v Praze Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: