Práce v Praze

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Práce v Praze  Úvodní stránka -> Ostatní -> Práce v Praze
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: út leden 10, 2012 3:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Adobe Reader nebo podobný prohlížeč pdf musí mít dnes každý na světě. Na rozdíl od MS Office, které jsou placené. Mě by nejvíc potěšilo pdf vysázené v TeXu, to už je skoro maturita v počítačových dovednostech :-)

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Číča

PříspěvekZaslal: út leden 10, 2012 3:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

daymoon napsal:
Adobe Reader nebo podobný prohlížeč pdf musí mít dnes každý na světě. Na rozdíl od MS Office, které jsou placené. Mě by nejvíc potěšilo pdf vysázené v TeXu, to už je skoro maturita v počítačových dovednostech :-)

To sice jo,ale open office to otevřou taky a placené nejsou ;-) Pravda je,že v žádném PDF editoru neumím a MO 2010 zatím nemám,ale na mé pozice je to už vyloženě nadstandartní detail. Připíšu si to ale ke znalostem o PC :)
http://forum.ronnie.cz/post1122639.html#1122639
idoktor

PříspěvekZaslal: út leden 10, 2012 7:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

daymoon napsal:

Jo a když se hlásíš na IT pozici, tak zrovna poslat e mail s odkazem na cv v /etc/cv na serveru a novým heslem roota
Cratach

PříspěvekZaslal: út leden 10, 2012 8:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

S tou grafickou upravou bud opatrnej, nevim jaky mas esteticky nadani, ale od lidi, co ho nemaj, uz sem videl priserny paskvily (a to mam na mysli prave trivialni veci jako upravu textu, jednoducha vizitka apod.). Od jednoho typografa sem dokonce slysel oznaceni "Franta kooupil pocitac" coz bylo (kdyz sem to pak videl) na jedny vizitce na kazdym ze 4 radku jiny pismo, barva a velikost takze tady to chce stridmost

Jinak s tim pdf nevim jak je tu u office 2010 (este sem je nezkousel), ale spoustu jinejch programu do .pdf exportuje ne pres "ulozit" ale pres "tisknout" (kde se pak nastavi exporter jakozto virtualni tiskarna ... takovejch exportetu je na netu mraky a zadarmo (ale to pak dole v rohu treba delaj svoje logo apod.)).

edit: pred par dnama se mluvil s ucitelem z gymplu, par let uz nedela ve skolstvi a stezoval si, ze lidi, co sem jim hlasej na volny mista, sou cim dal neschopnejsi (hlavne co se jednoduchy prace s PC) tyce - a ze u tech uchazecu (pokud se jedna o ty, co maj po skole maximalne par let) v posledni dobe zacali v CV koukat i na to, jestli pracovali nekdy ve fastfoofu, supermarketu apod. - tj. ze pokud vydrzeli nejakou dobu v takovyhle "otrocky" praci, tak to u nich berou jako plus, ze takovej clovek nejspis aspon zvladne pracovat a ne mit nohy na stole ale ty mas uz stejne praxi primo v oboru, takze se te tohle tolik netyka, ber to jenom jako takovou usmevnou poznamku na okraj

Naposledy upravil Cratach dne út leden 10, 2012 9:01 pm, celkově upraveno 1 krát
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: út leden 10, 2012 9:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Btw. všechny přílohy by měly být pojmenovány "Jméno Příjmení - název přílohy", tzn. např. "Jan Novák - životopis". Nikoli jako ukázka níže...

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
mandor

PříspěvekZaslal: út leden 10, 2012 9:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě bych podotkl, mail ze kterého to posíláš by neměl být drakobijce666@...či ivankaberuška@ jak jsem už taky párkrát viděl. Prostě seriozní přístup i v tomhle
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: út leden 10, 2012 9:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A ještě jedna drobnost, je prima podívat se, když si zadáš svoje jméno na Google a Facebooku, co to ukáže a co případný šťouravý personalista najde. Je pak docela hloupé, když v CV nebo motivačním dopise žadatel tvrdí něco a jeden klik na Facebooku ukáže opak:).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Apofis

PříspěvekZaslal: út leden 10, 2012 10:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, jestli můžu poradit pár drobností ohledně CV.

- vždy musíš mít správný pravopis
- vždy musíš mít aktuální datum, tzn. na konci, V Praze dne 10.1.2012
- pod tím by mělo být napsáno tvé jméno a vedle něj ideálně podpis, to celé pak naskenovat a ve formátu PDF poslat
- název životopisu by neměl být můj CV, ale Jenda Novák - CV, pomůže to personalistům ve vyhledávání
- jednotné formátování, tzn. vždy jeden styl, vždy jedna velikost a vždy jedno písmo
- musíš mít životopis řádně uhlazený, tzn. odstavce, odrážky, významné věci tučně - je dokázáno, že manažeři životopisy bez výrazných graficky upravených předností prakticky hned zahazují
-napiš jim vždy to, co po tobě chtějí, nezapomeň na přílohy, které firma chce, CV v AJ, motivační dopis a jiné.
-dále formální fotku ideálně v košili u pozic, kde to vyžadují
-vhodné je domluvit se s tvým současným personalistou na tom, že kdyby mu volali, aby řekl samé dobré informace:-)
-dále je pravda, že hodně personalistů hledá na soc. sítích, takže fotky s vyšpulenou hubou na FB nejsou moc košér
-vždy se snaž rozvést dovednosti, které firma potřebuje, jestli si chtějí znalého elektřiny, rozepiš se jaké máš paragrafy vyhl. 50, slabo/silno proud a co si v rámci vyhlášky dělal v bývalém zaměstnání
-popiš sám sebe, tvoji charakteristiku, koníčky můžeš lehce přizpůsobit profesi, ale nejsou povinné, platí akurátnost
-do emailu napiš předmět a do textového pole co vlastně posíláš a proč

Je toho samozřejmě mnohem víc, ale tohle mě v rychlosti napadlo. Pokud máš 50ku a jiné, neboj se jít do nějakých velkých výrobních podniků jako údržba, kde půlku pracovní doby koukáš na net a je to dobře placené.

Hodně štěstí.

Naposledy upravil Apofis dne út leden 10, 2012 10:24 pm, celkově upraveno 1 krát
Tojotomi

PříspěvekZaslal: út leden 10, 2012 10:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ronnie napsal:
...s životopisem se fakt vymazli, ať je na první pohled propracovaný i graficky a zaujme (když se má personalista probrat 100 nabídkami na jednu pozici, bude to pro něj vítaná změna - hlavně nepoužívej žádné předem nastavené šablony Wordu apod., to dělá hromada lidí),
Doporučuji to s mazlením moc nepřehánět. Životopis musí být stručný, jasný a přehledný maximálně na 2 strany. Pokud použiješ více stylů a další vymoženosti, tak to bude jen na škodu.

Ronnie napsal:
...v životopisu by bylo prima dát fotku, ale ideálně jen od ramen nahoru a v slušňáckém oblečení (nám třeba přišly CV s fotkami z diskotéky, z nějakého tahu městem s kelímkem piva v ruce, ze zahrady při sekání trávy apod. - sice je to sranda, ale kladné body to většinou nepřidá),
S tím bych souhlasil u pozic jako je obchodní zástupce, recepční, tisková mluvčí, ale v jeho případě si nejsem jistý, že to je potřebné. Tady to je tak 50 na 50 a hodně záleží na personalistovi.

Ronnie napsal:
My máme mnohdy v požadavcích "dobrá práce s PC" a tak mě nejvíc potěší PDFko:).
Vyhnul bych se frázi výborná práce na pc. Většina lidí to do CV píše a stačí pohled na životopis a je jasné, že neovládá ani word.

Pokud už víš, jako pozici přesně hledáš, tak se zaměř přímo na konkrétní firmy v daném městě či regionu. Každá větší firma zpravidla uvádí na svých stránkách volné pozice. Menší firmy většinou řeší nábor přes známosti. Takže pokud najdeš větší či menší firmu, tak posláním životopisu můžeš jen získat. Za prvé uvidí tvoji snahu (menší firma se o tobě dozví a větší pozná, že o jejich firmě něco víš) a za druhé se většinou vyhneš poměrně debilnímu pohovoru s personalistou/tkou z personální agentury, které zajímají stejně jen kktiny.
Číča

PříspěvekZaslal: út leden 10, 2012 10:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuju vám všem. Nejsem úplný negramot,abych tam napatlal křiklavý barvy,atd. Spíš jen trochu poupravit,velikost písma,odrážky,odstavce,podtrhat...
U toho mailu už mi to došlo,starou práci jsem sháněl s něčím podobným,jako drakobijce a né vždycky koukali moc dobře :D

Co se týče obou,tak to nejprve zkusím jako kvalitář,případně jak říkáš,nějaká údržba či elektro. Mám totiž jen §5 vyhl. 50 a ten moc lidí nezajíma,protože stejně s ním nic dělat nemůžu :) Obecně problém elektro oborů. Dobré práce vyžadují 5ti letou praxi a ty špatné jsou otročiny za 12 tisíc.
Apofis

PříspěvekZaslal: út leden 10, 2012 10:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Číča napsal:
Děkuju vám všem. Nejsem úplný negramot,abych tam napatlal křiklavý barvy,atd. Spíš jen trochu poupravit,velikost písma,odrážky,odstavce,podtrhat...
U toho mailu už mi to došlo,starou práci jsem sháněl s něčím podobným,jako drakobijce a né vždycky koukali moc dobře :D

Co se týče obou,tak to nejprve zkusím jako kvalitář,případně jak říkáš,nějaká údržba či elektro. Mám totiž jen §5 vyhl. 50 a ten moc lidí nezajíma,protože stejně s ním nic dělat nemůžu :) Obecně problém elektro oborů. Dobré práce vyžadují 5ti letou praxi a ty špatné jsou otročiny za 12 tisíc.

Uděláš dobře, zkus ještě rekvalifikaci - může ti to zaplatit firma a nebo si to udělej sám. Nestojí to moc peněz, alespoň na sedmičku. Jinak údržbáře můžeš dělat třeba v obchodním centru či kdekoliv jinde jako vyloženě facility. ABL, ISS, Ryvola. Zákadní plat je okolo 25k hrubého a ve větších městech klidně 35-40, ale jsou to dvanáctky. Z praxí je problém všude, ale kde ji máš jinde získat?
Číča

PříspěvekZaslal: út leden 10, 2012 10:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Apofis napsal:
Číča napsal:

Uděláš dobře, zkus ještě rekvalifikaci - může ti to zaplatit firma a nebo si to udělej sám. Nestojí to moc peněz, alespoň na sedmičku. Jinak údržbáře můžeš dělat třeba v obchodním centru či kdekoliv jinde jako vyloženě facility. ABL, ISS, Ryvola. Zákadní plat je okolo 25k hrubého a ve větších městech klidně 35-40, ale jsou to dvanáctky. Z praxí je problém všude, ale kde ji máš jinde získat?

Jasně,ale nemám k tomu potřebnou praxi. Jakožto elektromechanik jsem pracoval pouze 3 měsíce,než jsem šel do fabriky,pracovat téměř za dvojnásobek,avšak úplně mimo obor.
Apofis

PříspěvekZaslal: út leden 10, 2012 11:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám známé v ABL facility, zeptám se na volná místa v Praze. Kdyžtak PM.
koubic

PříspěvekZaslal: út leden 10, 2012 11:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Apofis napsal:
Mám známé v ABL facility, zeptám se na volná místa v Praze. Kdyžtak PM.

je mozny si objednat nejaky spehovani?
PetkaB

PříspěvekZaslal: st leden 11, 2012 12:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ronnie napsal:
A ještě jedna drobnost, je prima podívat se, když si zadáš svoje jméno na Google a Facebooku, co to ukáže a co případný šťouravý personalista najde. Je pak docela hloupé, když v CV nebo motivačním dopise žadatel tvrdí něco a jeden klik na Facebooku ukáže opak:).

Google je sviňa:-) nedávno jsem na pracovním pohovoru vysvětlovala, jaký je rozdíl mezi kulturistikou a benčpresem:-))))
( bylo to o to vtipnější, že to byla administrativní pozice na FF UK :-) )

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Práce v Praze Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: