Rozdíl mezi sýrem, tvarohem x masem

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Rozdíl mezi sýrem, tvarohem x masem  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Rozdíl mezi sýrem, tvarohem x masem
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Sonnyx

PříspěvekZaslal: st leden 18, 2012 10:25 pm    Předmět: Rozdíl mezi sýrem, tvarohem x masem Odpovědět s citátem

Všude se dá dočíst, že kvalitnější bílkoviny jsou v živočišných produktech a méně kvalitní v rostlinných. Po kratším hledání jsem našel i rozdělení živočišných zdrojů bílkovin podle kvality, nikde jsem ale nenašel odůvodnění toho rozdělení. Tak doufám, že tady najdu někoho, kdo se tím zabýval a bude ochotný odpovědět.

Jak je velký rozdíl mezi sýry, tvarohy a masem?
Má maso nějakou aminokyselinu, kterou sýry, tvarohy nemají?
Nebo je tam jiný poměr kvalitnějších bílkovin?
Je to dost velký rozdíl na to, aby se mléčné výrobky nepočítaly do denního příjmu kvalitních bílkovin (vím, že většina lidí je počítá) popřípadě, aby mléčné výrobky nebyly hlavní součástí tří jídel v každém dnu?

Někomu to příjde možná už jako zbytečné rozpitvávání jídeláku, no mě se to sešlo tak, že teď kvůli časovému vytížení mám na svačinu eidam, druhou svačinu cottage (+ šunku) a večer ještě tvaroh.

Předem děkuju, pokud někdo bude mít vědomosti a rozhodne se odpovědět.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Prasopes.

PříspěvekZaslal: st leden 18, 2012 11:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud vím rozděluje se bílkovina ŽIVOČIŠNÁ a ROSTLINNÁ ...

živočišná = sýry, jogurty, tvarohy, maso, vejce atd.
rostlinná = sója, luštěniny atd.

Ani maso, ani mléko nemá full-spektrum aminokyselin. Nicméně jsou to jedny z nejlepších zdrojů bílkovin.

Odpovědí na tvou otázku je třeba fakt, že dost proteinů se dělá z mléka (zbytek mam dojem z bilku), tak asi zas tak špatné to mléko nebude ne? ;)

Důležité je, abys měl pestrou stravu, pak se nemusíš vesměs o plnohodnotné/neplnohodnotné bílkoviny starat, protože ve stravě budeš mít vždy komplexní spektrum amino. (ideál je aby bylo aminospektrum co nejširší, měla by se díky tomu zvýšit využitelnost)

Co se týče rostlinných bílkovin, někde jsem četl, že se počítá snad jen 2/3 (ale to je nepodložené, resp. jen jsem to někde četl už nevím kde)

Ps. mléko je jedno z nejlepších věcí na regeneraci svalstva ,)
cipinek

PříspěvekZaslal: st leden 18, 2012 11:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

řekl bych, že pokud nejsou tvé ambice v posilovně soutěžní, může tě kvalita bílkovin nechat naprosto chladným, ale jak se říká i skladník ve šroubárně si může přečíst Vergilia v originále...
zhruba je to o tom, že z 1 g čisté svalové bílkoviny třeba hovězího masa tělo zabuduje x g tělu vlastních svalů, z 1 g čisté bílkoviny celého vaječného bílku, bílkoviny konktrétního sýra, atd. tělo zabuduje -/+ nějaké procento tělu vlastních bílkovin, už to chápeš? , některý cihly na stavbu jsou lepší, nekterý horší, některý stojí více peněz, některý méně, s některýma se pracovníkovi Pepovi líp dělá, zatímco Jardovi padají z ruky a nedrží mu směr..., taky záleží na maltě a vodě hlavně a jestli cikáni Gejza s Dežem nechodí na stavbu cihly rozkládat (katabolismus)...
Shadoww

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 4:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak maso, tak sýr i tvaroh jsou plnohodnotné zdroje s kompletním spektrem esenciálních aminokyselin. Když budeš dlabat sýr třikrát denně, možná si ho zhnusíš, ale nic tím nezkazíš. Syrovátkový protein je nejhodnotnější, je v mléku, druhé nejhodnotnější jsou vaječné bílky. I mléčný protein (směs syrovátky a kaseinu)má vyšší biologickou hodnotu než protein z hovězího či rybího masa, kasein samotný (tvaroh) jsou na tom s masem zhruba nastejno. Takže buď v klidu... Tobě stačí brát v úvahu rychlost stravitelnosti proteinu (rychlá syrovátka po tréninku, pomalý kasein před spaním, střední maso, mléko, vejce během dne...).
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 4:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

existuje nějaká studie, která mi jasně ukáže, že je syrovátka využitelnější, než maso? pokud možno nějaká opravdová studie, né reklama nějaké značky na to, jak je jejich protein skvělej
kubaz

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 4:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jestli jednou nastane situace, ze reflex nutrition vyda hydro protein tak maso moje domacnost uz nikdy neuvidi
Shadoww

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 5:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Stačí vyhledat biologickou hodnotu a poměr efektivity bílkovin, studií bylo více a dané hodntoy byly ověřeny testy na kryách i na lidech.
Sonnyx

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 10:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ok, pokud je to tak, jak píšeš, tak velmi děkuju za odpověď.
Potréninkový protein mám vyřešený a před spaním dlabu stejně jak polovina fóra tvaroh. :)

Spíš jsem se obával, že se zbytečně obírám o nějaké spektrum aminokyselin, protože v mém případě by nebyl až takový problém sýr vyměnit za něco jiného.
Shadoww

PříspěvekZaslal: pá leden 20, 2012 3:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když baštíš málo masa, tak se obíráš o jiné látky (třeba kreatin nebo železo...)které lze doplnit jinak, ale o spektrum aminokyselin se bát nemusíš a sýr s tvarohem dlab s klidem dál. Tak hodně úspěchů
Mast0d0nt

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2012 6:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ahoj, nechci zakládat nový téma, proto můj dotaz směřuju do tohoto topicu... dnes jsem cvičil s trenérem, ptal se mě co snídám, já mu odvětil: 30g WPC, 3 vejce, 3 plátky celozrnného chleba (kvalitní) a k tomu plátkový sýr 100g (31g bílkovin, 20g tuku) - v tu chvíli se trenér zhrozil, proč sejra, že jsou to vyhozený prachy, čím menší procento tuku tím méně kvalitní bílkovina, navíc bílkoviny ze sejra jsou zbytečný jíst a tělo je nevyužije... má pravdu? jsem začátečník, proto mě to docela zarazilo... díky
Pr!nc

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2012 6:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To snídáš výše uvedené potraviny všechny v jedné snídani?
Mast0d0nt

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2012 6:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pr!nc napsal:

ano... další jídlo mám až za 4-5 hodin
Pr!nc

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2012 6:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To, co ti říkal, je podle mě naprostá blbost.
Wass

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2012 6:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

taky mi to přijde jako hloupost, osobně sem se s tim nikdy nesetkal a ani tady na fóru mi to nikdo neřekl
MAST3R

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2012 6:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mast0d0nt napsal:
Pr!nc napsal:

ano... další jídlo mám až za 4-5 hodin

A není stejně těch bílkovin zbytečně moc? Já měl za to, že po ránu spíše hodně sacharidů a trochu bílkovin. A to, že nejíš každé 2-3 hodiny určitě neznamená, že přijdeš o svaly.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Rozdíl mezi sýrem, tvarohem x masem Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: