Přátele, obracím se k vám pro radu. Je sice pravda, že je zde na webu a na foru nepřeberné množství informací a článků, ale co člověk to názor, proto bych jsem četl a vstřebával informace a jakousi kombinací všech možných rad, článků a mých zkušeností jsem se pokusil sestavit si jídelníček k mé individuální potřebě a vás zkušené pardály žádám o kritiku, doplnění a opravu.
Výška : 190cm
Váha: 105 kg (něco málo svalů tam je, chodím do posilovny již rok, ale zatím jsem nedodržoval žádný jídelníček, takže je tam i dost sádla.
Cíl (ten je nejdůležitější): Srovnání nerovnosti mé postavy. Mám velice úzká ramena a velice široké nohy. Tudíž co nejvíce nabrat vršek a co nejvíce shodit spodek. Je mi víceméně jedno jak budou moje svaly vypracované či jestli na nohách zhubnu i svalovou hmotu, prostě vyrovnat ten rozdíl, nad cílem prosím nepolemizujte, není předmětem kritiky.
Trénink by měl vypadat asi následovně
Po
Záda, biceps (klasika 8-10 opakování cviků, po treninku 30 minut kolo)
St
Prsa, triceps (klasika 8-10 opakování cviků, po treninku 30 minut kolo)
Pa
Stehna lýtka - 30 opakování, trénink rýsovací, po tréninku nohy dodělat opět kolem)
So
Ramena, Břicho (zase klasika 8-10 opakování cviků, po nohách není záměrně denní pauza abych neměl jídelníček netréninkového dne (viz níže) aby nohy neměli z čeho růst.
A nyní již jídelníček, popíšu ho trochu abstraktněji a vypíšu jen den tréninkový a den netréninkový.
Den tréninkový
Snídaně: Klasická, plná energie,
sacharidy (vločky, celozrnný rohlík, džus, ovoce...) + komplexní aminokyselina
Oběd: maso 150g, příloha 200g, zelenina, multivitamin
Svačina před treninkem: banán nebo nějaký jiný zdroj cukru, káva,
BCAA
Trenink - po treninku - banán, jablíčko,
BCAA
Svačina -
protein (asi 26g bílkovin) do vody
večeře - maso 150g, příloha 200g + komplexní aminokyselina
Na noc -
protein (asi 26g bílkovin) do mléka
Den netréninkový
Snídaně: vejce na tvrdo 4, mléko sýr... + komplexní aminokyselina
Svačina: zelenina, šunka...
Oběd: Maso 200g + příloha 200g zelenina
Svačina: tvaroh 250g
Večeře: maso: 200g + příloha 200g + komplexní aminokyselina
Na noc:
protein (asi 26g bílkovin) do mléka
Maso znamená kuřecí, ryby a hovězí, příloha těstoviny brambory nebo rýže. Ještě bych rád řekl, že jídelníček je uzpůsoben mým financím a také tomu aby byl déle udržovatelný a aby člověk nestrávil celej den vařením. Nakonec bych rád upozornil, že nemusí pršet, stačí když jen kape, tudíž nečekám zázraky, ale nechci se dřít zbytečně. Předem všem děkuji za názory a podněty a vaši kritiku jen vítám.