|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
BARBAR

|
Zaslal: pá únor 03, 2012 10:21 am Předmět: Maximálna nosnosť strojov. |
|
|
Ahojte. Vedel by mi niekto povedať koľko kg môže zniesť klasický stroj napríklad na sťahovanie hornej kladky k hrudníku? V našom fitku kde aj pracujem máme stroje značky Grun Sport. Ide mi o to aby som mojej šefke vedel povedať že taký stroj je stavaný na to aby zniesol aj oveľa vyššiu záťaž ako je tá váha napríklad 110kg na sťahovanie hornej kladky k hrudníku ktorú som spomínal a ktorá sa dá nastaviť ako maximum. Nepraje si totiž aby si na tie stroje pridávali ľudia kotúče ak im je málo. Skúšal som hľadať na nete no nepodarilo sa mi nič také nájsť. Ďakujem vopred. Dosť by mi pomohlo ak by mi niekto vedel odpovedať.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
prochm
|
Zaslal: pá únor 03, 2012 10:51 am Předmět: |
|
|
Na stahování horní kladky by neměl být problém když tam dáš třeba 20kg závaží. Já na těch grinech taky cvičím tak že vím, že je tam řetěz. Mě sice těch 110kg na horní kladce stačí ale myslím, že tam by to nemělo nějak vadit. Tam kde jsou lanka tak tam je to ovšem horší jako třeba na kladkách kam si když cvičím biceps nebo triceps dám 20kg závaží. Nedávno se mi stalo, že jsem cvičil protisměrné kladky a měl jsem tam všechno závaží. To je 55kg a když jsem zabral u 4 opakování tak se to pravé lanko přetrhlo. Majitel mě seřval, že si tam nemám dávat kotouče navíc ale já tam žádné neměl. No nakonec tam dal nějaká nová lanka, která jsou 2x silnější než byla ta původní.
Ale majitelé posilovny to nevidí rádi protože se tím samozřejmě ten stroj opotřebovává víc.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: pá únor 03, 2012 11:28 am Předmět: |
|
|
Nedavno se u nas v posilovne pretrhl retez u predkopavace od Grunu a to tam borec mel jen par cihlicek. Myslim, ze jsem slysel, ze se nekomu pretrhl retez prave i u stahovani kladky na hrudnik, coz muselo byt dost neprijemne  Ono asi taky castecne zalezi, jak moc je to opotrebovane. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Primitiv
|
Zaslal: pá únor 03, 2012 11:41 am Předmět: |
|
|
Tak ať lidi dělaj shyby se závažím na opasku, ne?
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: pá únor 03, 2012 11:47 am Předmět: |
|
|
Nechci to tu zasvinit OT, ale já když si dám na opasek 30kg+ a jdu na shyby, tak mě to ohne bedra neskutečným způsobem. Podle mě to neni nejlepší řešení.
Ale zase je to jenom názor, nekamenovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá únor 03, 2012 11:48 am Předmět: |
|
|
Na kladky jsem připevňoval občas cca 20 kg kotouče a uneslo to. Jen výrobce deklaruje urč. nosnost a pokud by se tam nakládalo přes tuto nosnost častěji, tak se stroje budou zákonitě častěji lámat a tím vzrostou náklady provozovatele - je jasné, že se nikomu nechce platit nic extra.
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: pá únor 03, 2012 11:55 am Předmět: |
|
|
| Moocha napsal: | Nechci to tu zasvinit OT, ale já když si dám na opasek 30kg+ a jdu na shyby, tak mě to ohne bedra neskutečným způsobem. Podle mě to neni nejlepší řešení.
Ale zase je to jenom názor, nekamenovat. |
Nemyslim si, že potřebuješ dodatečnou zátěž 30 kilo na shyby. Troufám si říct, že s takovou přídavnou zátěží to nepřipomíná shyb ani vzdáleně :)
edit: ale možná se pletu a fakt jsi taková shybovací mašina, to potom smekám _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: pá únor 03, 2012 12:00 pm Předmět: |
|
|
Myslím, že už mám něco nashybováno a sice nemám techniku nastudovanou, ale když se dostanu nahoru za pomoci pouze horní půlky těla a v rozumném tempu, počítám to za správně provedený shyb.
Dneska jdu do fitka, hodim si na opasek 20kg a natočím to, třeba máš pravdu ty a shyby to nebudou, uvidíme..
EDIT: Aha, tak čtu, že 30 :D To už si nepamatuju, jak jsem to dělal. Vím, že s 20ti jsem kdysi dávával po 5ti opáčkách a za špatně provedené shyby jsem to nepovažoval.
Naposledy upravil Moocha dne pá únor 03, 2012 12:03 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: pá únor 03, 2012 12:01 pm Předmět: |
|
|
30 kg na opasku a super technika na shybech? To už si říká o video
EDIT: No vidíš, sám si byl rychlejší a jdeš do toho. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: pá únor 03, 2012 12:12 pm Předmět: |
|
|
Jde o to, aby si to tahal zádama. To já zvládnu max s 15kg a ještě jen pro 5 reps a tak v 1 sérii. U Beara v posledních sériích snad s 7,5kg to byly spíš ruce, než záda... každopádně i tak je 5 reps s 20kg pěkný a nemusíš se za to stydět.
|
|
| nahoru |
|
 |
BARBAR

|
Zaslal: pá únor 03, 2012 12:14 pm Předmět: |
|
|
Diky chlapi. Tiež som si pridával hlavne na spodnej kladke keď robím príťahy k pásu. Znesie to nejakú prídavnú záťaž len neviem koľko asi. Inak Draper spomínal si že sa niekomu pretrhlo lanko pri kladke z hora. To sa stalo aj mne no našťastie kámoš stál zamnou a stihol ma včas upozorniť že to mám rýchlo položiť lebo videl ako sa rozťahuje ten posledný článok reťaze pri držiaku. Keby sa fakt pretrhol mohol som si celkom pekne rozbiť nos  A to som nemal žiadnu prídavnú záťaž na tej kladke. Záleži to fakt od toho opotrebovania. K tým zhybom. Keď sa mi podarí natočím video ako kámoš zhybuje. Je schopný pridať si 40kg pri váhe okolo 75kg. Zhyby mu idú fakt dobre.
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: pá únor 03, 2012 6:49 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: pá únor 03, 2012 7:47 pm Předmět: |
|
|
Tak to je parádní výkon, poslední opakování už bylo takové nahrbené, ale ty předtím vypadaly hodně dobře. Klobouk dolů... _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: pá únor 03, 2012 8:12 pm Předmět: |
|
|
Ano, to poslední opáčko už jsem tam musel trochu "dotlačit". Tak jsem rád, že je technika OK.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: pá únor 03, 2012 8:39 pm Předmět: |
|
|
| Primitiv napsal: | | Tak ať lidi dělaj shyby se závažím na opasku, ne? |
Nekdo muze stahovat kladku na hrudnik s plnym knedlem (=vsema cihlickama :) ) ale nemusi udelat ani shyb, pokud nema nashybovano. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|