|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
jenova3
(ban)
|
Zaslal: so únor 04, 2012 6:15 pm Předmět: Strava zalozena prevazne na rostlinných bilkovinach. |
|
|
Zdravim :)....Je mi 18 let a posiluji od 15 let (ale se skoro rocni prestavkou v 17ti letech takze se vse jakoby anulovalo)....Mam takový jeden problem.Nekomu se mozna bude zdat velký ,ale snad mi tu nekdo dovede rict uprimny nazor zalozeny na pravdě.Jde tu jak uz asi podle nadpisu vite o bilkoviny a to rostlinneho typu.Jsem student a tak nemam zrovna dvakrat moc penez nato abych si mohl sestavit jidelnicek s obsahem adekvatniho mnozstvi zivocisných bilkovin (1,7-2,3g na 1kg telesne vahy)..Tak co stim ze ? :/ co jineho mi zbiva nez to nahradit rostlinnyma..no a tak jsem si teda sestavil jidelnicek ktery obsahuje prumerne 180g rostlinnych bilkovin +- (pečivo,těstoviny,luštěniny,mleko,sojový protein)...Nějake to maso na oběd či vejce tam jsou ale je toho malo.Vim že nemužu srovavat učinky živočišných bilkovin s rostlinnyma nebo whey protein se sojovým..bohužel ale nemam jinou možnost a přesto bych rad nejakou tu hmotu (svalovou) přibral.7-8 jidel deně a v každem jidle 20-38g bilkovin.A taky jsem se chtel tak bokem zeptat jestli to neni prehnane konzumovat dene 100g proteinoveho prašku (5 mencich davek z duvodu doplneni bilkovin v jednotlivých jidlech).A OMLOUVAM SE VŠEM LIDEM ZA PŘIPADNE PŘEKLEPY A GRAMATICKE CHYBY.V TOMHLE SMERU JSEM KRAPEC RETARDOVANEJ A JE MI LITO ALE DODNES JSEM NEBYL SCHOPEN POJMOUT PRAVYDLA ČESKEHO PRAVOPISU,A TAK SE TEDA OMLOUVAM LIDEM KTEŘI TO MUSI ČIST.
P.S.:+Multivitamin,multimineral,kapsle rybí olej.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: so únor 04, 2012 6:26 pm Předmět: Re: Strava zalozena prevazne na rostlinných bilkovinach. |
|
|
dotaz?
jenova = genova?
jestli jo, tak Jason to nehraje... on je fakt nemocnej
jestli ne - sry za spam
|
|
| nahoru |
|
 |
jenova3
(ban)
|
Zaslal: so únor 04, 2012 6:32 pm Předmět: Jenova |
|
|
Nene...To je z jedne hry :P
|
|
| nahoru |
|
 |
jenova3
(ban)
|
Zaslal: so únor 04, 2012 9:41 pm Předmět: :P :/ |
|
|
Zeby mi nikdo nechtel rict nazor?Nebo tu nikdo uz nechodi na forum? :P :/
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so únor 04, 2012 10:17 pm Předmět: Re: :P :/ |
|
|
| jenova3 napsal: | | Zeby mi nikdo nechtel rict nazor?Nebo tu nikdo uz nechodi na forum? :P :/ |
Čekáš na odpověď pouhé tři hodiny. Jiní čekají celý život
Jinak, klasické otázky. Jaké máš cíle? Kolik vážíš? Kolik jsi přibral když jsi cvičil? Jaký je tvůj somatotyp? Máš krom peněz nějaké omezení? Jsi mlsný nebo sežereš vše co ti padne na talíř? Kdo ti vaří snidaní, oběd, svačiny, večeře (ptám se, protože příprava může padat pokaždé na někoho jiného)?
Co se jídelníčků týče, tady je třeba odkaz na to co sestavoval Freimen
http://www.freimen.cz/clanky/vyziva/optimalni-jidelnicek-studentsky.html
Když jsem hledal výše zmíněný článek, hodil jsem do googlu - freimen jídelníček student. Jako první mi to hodilo odkaz na konkurenční server který podle pravidel tady postovat nemohu, ale jako námět to také nebylo špatné.
|
|
| nahoru |
|
 |
YUD

|
Zaslal: so únor 04, 2012 10:19 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: so únor 04, 2012 10:32 pm Předmět: |
|
|
Nevím, co si představuješ pod pojmem proteinový prášek, ale bílkoviny z masa (100kč/kg) vychází cenově velmi podobně, jako z 80ky proteinu (440kč/kg).
Za velmi kvalitní a levnej zdroj bílkovin můžeš považovat třeba vejce, takže ty bych na tvým místě určitě do jídelníčku zařadil. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: so únor 04, 2012 10:40 pm Předmět: |
|
|
Pečivo a těstoviny jsou rozhodně zdroje (kvalitních) (rostlinných) bílkovin. Máš to chlapče trochu pomotaný...
P.S. Správně bys měl mít 1.46-2.07 g/kg, jinak nastupuje katabolismus.
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: ne únor 05, 2012 12:24 am Předmět: |
|
|
Nazdar
Je tak nejak propocital, snad se moc nepletu, ze nejlip pomer bilkovina cena vychazi niskotucky tvaroh. A je to zivocisna bilkovina ?
250g vanicka ma asi 30g a stoji asi 11kc, posledne sem v akci koupil dokonce za 9 kc.
Denne jim 2 az 3 , samotny.
|
|
| nahoru |
|
 |
jenova3
(ban)
|
Zaslal: ne únor 05, 2012 9:05 am Předmět: Ehm |
|
|
Merim 186cm
vaha 83kg
EKTOMORF
--------------
kdyz cvicim a jim 5g sacharidu na 1kg vahy tak se moje vaha navysuje 1-2kg tydne. (zatim jedu na sacharidech a bilkoviny radsi ani nepocitam bo je to tak mala davka az je to k plači).
Ktomu komentari ze v testovinach a pečivu nemam kvalitni zdroj bilkovin mi došlo jenže proste nemam nato abych si mohl namisto toho koupit flak masa.
MUJ ROZPOČET ZAHRNUJE MULTIVITAMIN,MULTIMINERAL,OMEGA-3 =300kč mesičně.Tudiš na jidlo mi zbva 700-900kč.
Seznam doplnku a veci za ktere dam prachy:
-multivitamin :100kč mesičně
-multimineral:62kc mesičně
-omega-3/rybí olej
-sojový protein 620kc mesicne (5 mencich davek dene)
-corn flake 123kc mesicne
-těstoviny 50kc mesičně
-glukopur 32kc mesicne
-creatin nepocitam jelikoz mi vjde pri davkovani 20g 5 dni a pak 25dni 5g na 8 mesicu s mesicnima pauzama mezi tim.
-pečivo gratis (kupuje mama :D )
-1l mleka gratis (zase mama :D )
-Maso k objedu (coz mame snad na kazdy obed a kupuje mama)
-JINAK MAMA mi děla jen obědy (někdo se tu nato ptal)...Pokusim se tu dat jidelniček co jsem si udělal.
8 jidel deně (někdy se ze 3 dopolednich svacin stanou jen 2 a ta jedna se rozdeli mezi ty dve svaciny)
*1.Protein prašek (sojový)
100g pečiva se šunkou/salamem
300ml mleka
*2.100g pečiva se šunkou/salamem
Protein prašek (sojový)
*3.100g pečiva se šunkou/salamem
Protein prašek (sojový)
*4.100g pečiva se šunkou/salamem
Protein prašek (sojový)
*5.OBĚD (děla mama) jsem uzemě tak pocitam ze to je 10g bilkovn,a 35g sacharidu
*6.100g corn flake+200ml mleka
Protein prašek (sojový)
*7.100g těstovin
1-2vejce
*8.100g pečiva se šunkou/salamem
500ml mleka
--------------------------------------------------------
185g bilkovin , 437g sacharidu
(TEN SOJOVÝ PROTEIN DAVKUJU VAZNE VMALICH DAVKACH JEN ABYCH DOPLNIL BILKOVINY MEZI JIDLY.NECHCI KLESNOUT POD 20G BILKOVIN V JIDLE,A PROTO HO BERU 5X DENE).
|
|
| nahoru |
|
 |
jenova3
(ban)
|
|
| nahoru |
|
 |
jenova3
(ban)
|
Zaslal: ne únor 05, 2012 9:31 am Předmět: Pumper |
|
|
jo a jeste beru prave ted No-xplode (pumper před treninkem)...mam ho naprosto zbytecne co se tyce zlepsovani postavy jelikoz nemam ty podelane bilkoviny :D takze jeho ucel spociva v mem pripade pouze v napumpovani jelikoz mi asi moc aminokyselin,bilkovin a tak nedopravi kam ma jelikoz je nemam zrovna moc v tele/krevnim oběhu :D
----------------------------------------------------------------
tak proc ho tedy beru?Stal me 850kc a pri 3 treninkach tydne mi vyjde na 4 mesice :)..No beru ho z jednoho prosteho duvodu.Uzasny pocit!Motivace!Kdyz se s tim pumperem poradne napumpujete tak je to vazne jakobyste pribrali 5kg svalove hmoty (jsem cetl ale mam to i spocitane :D ) ....Takze prome je to takový motyvator k dalsimu cviceni kdyz se v zrcadle pozoruji namumpovan k prasknuti ...horši je jak to napumpovani skonči ..to se pak musim vyhýbat zrcadlum v bytě :D.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne únor 05, 2012 10:25 am Předmět: Re: :P :/ |
|
|
Pokud jsi ektomorf (budeš spíše něco mezi ekto a mezo, když se tak dívám na tvou váhu), tak bys měl jíst tak 5 - 6x denně aby jsi si zbytečně nezrychloval metabolismus. 8x denně bych mohl já
Ke snídani si klidně udělej vaječnou omeletu. 4 vejce, 28 g bílkovin. A čtvrtinu potřebné dávky bílkovin máš za sebou. A myslím že snídani by ti mohla platit máma.
Svačina - cornflakes+mléko 300g - 10 g bílkovin
Oběd - maso + příloha. To počítej také 20 g bílkovin
Svačina - šunka s rohlíkem. 100 g šunky bude v sobě mít 15 - 20 g bílkovin.
Večeře - těstoviny se sýrem (100 g 30 % Eidamu) - 25-30 g bílkovin
Doplněk (můžeš si to rozdělit přes den či zbodnout jako druhou večeři) - 250 g tvarohu - zhruba 40 g bílkovin (pokud vybereš správnou značku)
A co tu máme 28+15+20+10+25+40=138 g bílkovin, což je 1,7 g na 1 kg váhy. Nepoužil jsem žádný protein a počítám jen plnohodnotné zdroje bílkovin.
Tohle je jen ukázkový jídelníček. Nemůžeš jíst každý den to samé, ale s trochou plánování lze jíst hodně bílkovin za málo peněz.
Jinak, co se peněz týče. Je ti už 18, takže by jsi se na peníze vymlouvat neměl. Vím že každý není z velkého města a ty možnosti mohou být omezené, ale kdo hledá, ten najde (byť i mizerně placenou)
Nepočítej s tím že budeš přibírat byť i 1 kg za týden. To bys byl za rok na 130 kg  Budeš přibírat tak 5 - 10 kg za rok, mluvíme-li o relativně čisté hmotě. Zprasit se na 130 kg klidně můžeš, ale to asi nebude tvůj cíl
Nevím nakolik máš zvládnutý trénink, nicméně nejvíce svalů je na nohou a zádech. Je otázka jestli cvičíš pořádně nohy a záda a jestli pořádně regeneruješ. Také je otázka jakou máš techniku cviků, ale na trenéra by jsi si musel vydělat na brigádách.
Jinak, pokud máš moc tuku, omez sacharidy a nebo zvyš pohyb.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: ne únor 05, 2012 10:55 am Předmět: Re: Ehm |
|
|
| jenova3 napsal: |
MUJ ROZPOČET ZAHRNUJE MULTIVITAMIN,MULTIMINERAL,OMEGA-3 =300kč mesičně.Tudiš na jidlo mi zbva 700-900kč.
-omega-3/rybí olej
|
K čemu si myslíš, že je tohle dobrý? K ničemu. Radši si nakup jídlo, udělá ti to mnohem větší službu. A na kreatin se vybodni taky.
|
|
| nahoru |
|
 |
jenova3
(ban)
|
Zaslal: ne únor 05, 2012 11:03 am Předmět: Re: Ehm |
|
|
| Octopuss napsal: | | jenova3 napsal: |
-omega-3/rybí olej
|
K čemu si myslíš, že je tohle dobrý? K ničemu. Radši si nakup jídlo, udělá ti to mnohem větší službu. A na kreatin se vybodni taky. |
nemam to kvuli svalum ale kvuli jistym potizim :) ..bez techto veci bych byl v haji!a to totalně.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|