|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: ne únor 05, 2012 11:00 am Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | No kupovat od někoho cizího přes internet slivovici za dobrou cenu a věřit mu že je 100% poctivá je jako kupovat 10 let starý auto a věřit, že má najeto 50tis. km :-) Ne že by se to nemohlo stát, ale pravděpodobnost není tak velká :-) Že není zaplacená daň je přece naprosto jasný za tuhle cenu nebo je to pálený z cukru... |
Ve finále je to jedno, ožereš a pobliješ se z jednoho jako z druhýho
A chuťově je to taky jedno, těch cca 50+% už pálí v hubě ať je to co chce
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
petr616
|
Zaslal: ne únor 05, 2012 11:16 am Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | | cmtr2©® napsal: | | Ptát se někoho cizího na to, jak a jestli platí daně, může jenom skutečný kokot. A přesně takové hledají u fízlů. Pokud u nich ještě nejsi, doporučuji podat přihlášku, dostaneš dostatečný prostor k seberealizaci. |
Furt marně přemýšlím odkud jsi sem spadnul |
Ty tvoje nekonecny moudra, ze te to porad bavi, vtipny to neni, akorat toho kokota ze sebe delas...
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: ne únor 05, 2012 12:17 pm Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | | Spazik napsal: | No kupovat od někoho cizího přes internet slivovici za dobrou cenu a věřit mu že je 100% poctivá je jako kupovat 10 let starý auto a věřit, že má najeto 50tis. km :-) Ne že by se to nemohlo stát, ale pravděpodobnost není tak velká :-) Že není zaplacená daň je přece naprosto jasný za tuhle cenu nebo je to pálený z cukru... |
Ve finále je to jedno, ožereš a pobliješ se z jednoho jako z druhýho
A chuťově je to taky jedno, těch cca 50+% už pálí v hubě ať je to co chce |
Právě že opravdu dobrá slivovice v puse nepálí, ač se dělá 50%. Jenom lehce sklouzne do žaludku a pak zahřeje
V hubě to "pálí" když je to nekvalitní destilát.
Ožere se a poblije jenom puberťák nebo prase co neumí pít.
http://www.lihovinky.cz/10-nedocenena-cena-slivovice/
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: ne únor 05, 2012 1:03 pm Předmět: |
|
|
Tak pokud je možnost ochutnání, nebál bych se slivky nabízené přes net v žádném případě. Bez ochutnání je to nesmysl. A ochutnávat s celkového demižonu!, ne že vám někdo doveze demižon zalitý voskem a na ochutnání vytáhne z kapsy plucku s 200ml.
Spazíkův odkaz je sice starý, ale pravdivý. Slivovice prodávaná za nízkou cenu, je vždy důvod k otázce.
Výše zminovaných 260 kč za litr trnkové padesátky je cena velmi slušná, ptal bych se ale prodejce, proč jí prodává a proč za takovou cenu.
Osobně slivovici takřka neprodávám, právě z důvodů toho, jak se na ni člověk nadře a kolik za ni ve výsledku dá. A když si řeknu za litr trnkové 300+ korun, tak se na mě případní zájemci dívají, jestli je jako nechci natáhnout. Přitom půl litru Tuzemáku od Božkova stojí přes stovku!
Okolo mě je běžná cena za slivovici z pálenice následující:
trnky...300/l
hrušky...250-270/l
jablka...200-250/l _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: ne únor 05, 2012 1:14 pm Předmět: |
|
|
| petr616 napsal: | | Ty tvoje nekonecny moudra, ze te to porad bavi, vtipny to neni, akorat toho kokota ze sebe delas... |
Já už se Peťo lek, že tě to tu přestalo bavit
| Spazik napsal: | Právě že opravdu dobrá slivovice v puse nepálí, ač se dělá 50%. Jenom lehce sklouzne do žaludku a pak zahřeje
V hubě to "pálí" když je to nekvalitní destilát.
Ožere se a poblije jenom puberťák nebo prase co neumí pít.
|
No, mám takovej dojem, že slivovice není koňak za pár tisíc a nemáčí se v ní jazyk s následnou půlhodinovou debatou na téma chuť a historie sudu
Poblití beru zpět, nicméně 90% lidí by se prostě ožralo :P
Možná jsem trochu poznamenanej téměř kompletním utnutím konzumace alkoholu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: ne únor 05, 2012 1:55 pm Předmět: |
|
|
Pokud si ještě nepil kvalitní slivovici, tak nemůžeš soudit co to je za pití _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: ne únor 05, 2012 2:18 pm Předmět: |
|
|
Ale pil. Prostě hodněprocentní chlast. Nevím co na tom kdo vidí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: ne únor 05, 2012 3:41 pm Předmět: |
|
|
No já třeba vloni objevil destiláty a likéry od Žufánka, jak mám odkaz v podpisu a když si dáte něco od něj, tak to je asi jako steak z argentinské svíčkové vs. kuřecí prsa z Tesca (chlast prodávanej běžně v obchodech jako Božkov atd.) Protože běžnej chlast je jen nějakej levnej líh z obilí a do něj frknutý nějaký potravinářský barvivo, ochucovadlo a aroma, kdežto Žufánek to dělá opravdu 100% z ovoce a z bylin.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: ne únor 05, 2012 4:52 pm Předmět: |
|
|
Tak věřím, že i spousta dalších firem dělá chlast poctivě.
Každopádně stejně jako u všeho platí, že za kvalitu se platí :) _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
sousedovic Toníček
|
Zaslal: ne únor 05, 2012 5:14 pm Předmět: |
|
|
Nechci Žufánka shazovat, ale 50% slivovice na mě nepůsobí moc dobrým dojmem...
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: ne únor 05, 2012 5:43 pm Předmět: |
|
|
Proč? Padesátka je dostatečná, většinou se pálí od padesáti do padesáti dvou. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
sousedovic Toníček
|
Zaslal: ne únor 05, 2012 6:06 pm Předmět: |
|
|
Fajnšmekři pálí švestky na 52 až 53 %
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: ne únor 05, 2012 6:41 pm Předmět: |
|
|
| sousedovic Toníček napsal: | | Fajnšmekři pálí švestky na 52 až 53 % |
Jestli poznáš rozdíl mezi 50%, 51% nebo 52% tak to tedy klobouk dolů. Ale co mě je známo, tak správná slivovice se dělá prostě v tom rozmezí 50-53%.
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: ne únor 05, 2012 7:13 pm Předmět: |
|
|
Jj, to je takovej standart. Měli jsme doma od někoho i 80ku, tzv na vypálení červa, ale to když jsem si dal, když mě bolelo v krku, tak se mi trochu rosily oči už _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
rudosh
|
Zaslal: po únor 06, 2012 10:02 am Předmět: |
|
|
| sousedovic Toníček napsal: | | Fajnšmekři pálí švestky na 52 až 53 % |
Fajnšmekři pálí podle chuti a ne podle procent alkoholu. Záleží to na kvalitě kvasu. Prostě z hovna bič neupleteš.... striktní držení se něčeho je blbost. Kolikrát mají ty pálenky i pod 50 aby se to dalo pít... radši dobrou 49 než hnusnou 53, protože je to někde zažité.
Každopádně slivovice z pěstitelské pálenice oficiálně nesmí být předmětem dalšího prodeje, protože je zdaněna poloviční sazbou spotřební daně z lihu a pěstitel může vypálit jen 30l absolutního alkoholu na domácnost. Praxe ale vypadá jinak :-)
Pít 80% alkohol je blbost, leptá to akorát sliznice...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|