|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
eschaia
|
Zaslal: čt září 15, 2011 9:39 am Předmět: Rýžovar |
|
|
Uvažuju o rýžovaru, přece jenom rýže z bistra je naprosto luxusní a je to něco uplně jinýho než to co si vařím doma.
Zajímá mě jestli s rýžovarama máte někdo zkušenosti a jakou značku byste doporučili, nebo je to jedno. Díky
|
|
nahoru |
|
|
| | |
petr616
|
Zaslal: čt září 15, 2011 12:02 pm Předmět: |
|
|
Jo tohle by me taky zajimalo, jsou ruzny druhy co se konstrukce tyce (hlavne aby byla snadna urdzba, myslim umyvani, jde i v mycce ?) pak nejakej co vydrzi, a jestli ma cenu si priplatit nebo je to jedno ?
|
|
nahoru |
|
|
Culda13
|
Zaslal: čt září 15, 2011 12:06 pm Předmět: |
|
|
zrovna jsem si donesl z restaurace rýži + kuřecí maso a ta rejže je pěknej hnus , zlátá rejže co si udělám doma ( bez nějakého stroje . ) _________________ nevzdávám se
|
|
nahoru |
|
|
Bomberguy
|
Zaslal: čt září 15, 2011 12:10 pm Předmět: |
|
|
Rýžovar máme na privátě, do myčky dát nejde, ale údržba je snadná. Akorát ta vn jasmínová rýže (nebo jak tomu říkaj) je dražší nez klasická z kauflandu, ikdyž vezmete 10 kilový balení..
|
|
nahoru |
|
|
kid
|
|
nahoru |
|
|
tvrdokozus
|
Zaslal: čt září 15, 2011 1:36 pm Předmět: |
|
|
Ja varim jasminovou, jinou uz par let nejim v pernim hrnci a nemuzu si to vynachvalit, ryzovar jsem ale bohuzel nezkousel, takze nemuzu porovnavat. Ale ja jsem spokojeny, jen naleju vodu, dam ryzi do misky do ni taky vodu, nastavim cas a je to.
|
|
nahoru |
|
|
petr616
|
Zaslal: čt září 15, 2011 4:48 pm Předmět: |
|
|
tvrdokozus napsal: | Ja varim jasminovou, jinou uz par let nejim v pernim hrnci a nemuzu si to vynachvalit, ryzovar jsem ale bohuzel nezkousel, takze nemuzu porovnavat. Ale ja jsem spokojeny, jen naleju vodu, dam ryzi do misky do ni taky vodu, nastavim cas a je to. |
parni hrnec doma mam a casto pouzivam, problem je ze me prijde ze ta ryze se tam dela snad 35 min, jasminouvou sem nezkousel, tobe to trva jak dlouho ? kurec mam hotovy za 15 min. Mam tefal vitamin +.
|
|
nahoru |
|
|
Judson
|
Zaslal: po únor 06, 2012 10:59 pm Předmět: |
|
|
Nazdar
Uz delsi dobu uvazuji o ryzovaru.
Muze me nekdo nejaky dobry doporucit. Koukal sem ze ceny sou od 500 - 2500 a to je dost velke rozmezi, take casto v popisech na e shopech nepisou skoro nic kolem toho.
Jako hlavne jak to je presne s tim casovacem, jakou to ma spotrebu kdyz to treba ma udrzovaty teply pres noc, na snidani. atd.
super by bylo kdyby to melo treba moznost i opozdeneho startu.
Doposud ji delame doma v saccich. I 4 naraz, takze davka aspon 400g.
To je 15min aby zacala vrit voda, 15 min delat ryzu, a 30 min ji nechat nacucat at ma obem je dobroucka, proste opruz na dlouho a este to hlidat obcas.
predem diky
|
|
nahoru |
|
|
grogy
|
Zaslal: po únor 06, 2012 11:04 pm Předmět: |
|
|
|
|
nahoru |
|
|
Draper
|
Zaslal: po únor 06, 2012 11:09 pm Předmět: |
|
|
Fakt je z toho ryze lepsi, jak nekteri rikaji? Ja mam specialni hrnec na ryzi do mikrovlnky a take musim pochvalit. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
nahoru |
|
|
grogy
|
Zaslal: po únor 06, 2012 11:13 pm Předmět: |
|
|
Draper napsal: | Fakt je z toho ryze lepsi, jak nekteri rikaji? Ja mam specialni hrnec na ryzi do mikrovlnky a take musim pochvalit. |
já myslím že tak fakt trošku rozdíl je...už jen proto že ta rýže je fakt uvařená úplně přesně (což se v hrnci nemusí pokaždý povést...)
a pak je to fakt o hodně jednodužší...prostě to zapneš, dáš tam rýži, vodu, a a pak je jedno jstli přídeš za hodinu, nebo 3 hodiny, prostě tam na tebe bude čekat teplá rýže
|
|
nahoru |
|
|
Judson
|
Zaslal: út únor 07, 2012 6:58 am Předmět: |
|
|
|
|
nahoru |
|
|
kubaz
|
Zaslal: út únor 07, 2012 7:57 am Předmět: |
|
|
ja ryzovar mam dostal sem ho a asi je to nejakej kram, ryze je z toho rozlepena, dole se usazuje na teflonu a je to proste uplne nahovno
|
|
nahoru |
|
|
Svent
|
Zaslal: út únor 07, 2012 9:40 am Předmět: Rýžovar |
|
|
Já mám rýžovar přímo z Vietnamu a stál kolem 300 Kč (objednané přes Vietnamce), rýže je v něm o dost lepší (když dodržíte postup opratí rýže a dáte přesné množství vody). dokonce když si koupíte jasmínovou rýži, tak se nemusí ani solit a pustí sůl sama.
Vypadá asi takto http://ryzovary.heureka.cz/steba-rk-2/ - je to podobný model, akorát jiný vzor a je levnější.
Pokud máte někde poblíž vietnamské obchodníky (tržiště atd.), tak se zkuste poptat, klidně vám prodají i tu jejich rýži (5 kg kolem 200 Kč - ale opravdu kvalitní).
|
|
nahoru |
|
|
Rostič
|
Zaslal: út únor 07, 2012 12:23 pm Předmět: |
|
|
Lze v tom vařit normální sáčkovou rýži? Obyčejnou či paraboiled? Hlídat to ve vodě mě už taky moc nebaví, uvažoval jsem nad parním hrncem, ale na rýži a zeleninu by mi to stačilo. _________________ Ride hard, die free...
|
|
nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|