|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
hopik007
|
Zaslal: st únor 08, 2012 8:32 am Předmět: Zhodnoceni jidelnicku :) |
|
|
Zdravim vsechny
Snad me neposlete nekam,ale mel bych dotaz na zhodnoceni jidelnicku co jsme si ted nasadil a par dni ho dodrzuju. (snad tam nebudou nejake velke chyby)
Je mi 30 let. 182 cm 84kg a chci zacit asi po 12letech cvicit.
Ve ctvrtek si jdu zmerit procento tuku a BMI index.
6:30 snidane omeleta z 3 vajecnych bilku, celozrny chleba
8:30svacina 100 g ovesnych vlocek s mlekem a skoricovym cukrem
odmerka 80% proteinu
11:00 prvni cast obeda 100g kurecich prsou s ryzi
12:00 druha cast obeda : 100g kurecich prsou s ryzi
14:00 100g ovesnych vlocek s mlekem a skoricovym cukrem
16:00 odmerka 80% proteinu
18:00 tunak s testovinama nebo tvaroh
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Merrao

|
Zaslal: st únor 08, 2012 8:43 am Předmět: |
|
|
1. V kolik jdeš spát?
2. Svačina: skořicový cukr + protein se mi zdá zbytečné..osladit se to dá v pohodě proteinem...
3. Snídaně jen z bílků?...Takže dodržuješ takové to "hlavně bez tuku"..nebo co nejméně...
Nehubneš nebo přibíráš, držíš si váhu s tímhle? Jak jsi jedl před tím?...
|
|
| nahoru |
|
 |
Juryk

|
Zaslal: st únor 08, 2012 8:45 am Předmět: |
|
|
Určitě bych udělal trošku větší rozestup mezi první a druhou částí oběda. Než tělo stráví první část jídla, už tam budeš házet další a zbytečně tělo zadřeš. Dej aspoň rozestup 2 hodiny.
|
|
| nahoru |
|
 |
hopik007
|
Zaslal: st únor 08, 2012 8:47 am Předmět: |
|
|
Chodim spat kolem 10 vecer. Drive bohuzel neusnu, asi chapu kam tim miris.
Ano, snazim se jist malo tuku ,ale vim,ze i tuk je potreba. Proto si delam ty kureci prsa na olivovej oleji a nevarim je jenom.
Takhle jim teprve asi 4 dny.
Jsem otevreny jakykoliv kvalitnim nazorum. Pracuji v kancelari ,takze nemam omezeni,kdy mohu jist a kdy nemohu.
Dekuji
|
|
| nahoru |
|
 |
hopik007
|
Zaslal: st únor 08, 2012 8:48 am Předmět: |
|
|
to Juryk:
To zni logicky..diky
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
Zaslal: st únor 08, 2012 8:51 am Předmět: |
|
|
pokud nemas averzi k tvarohu nebo nejakemu nocnimu proteinu, tak ho dej pred spanim, pokud ano tak se na to vyser, je to dobry
|
|
| nahoru |
|
 |
Merrao

|
Zaslal: st únor 08, 2012 8:55 am Předmět: |
|
|
V tom případě večeře jako tvaroh je docela málo :) Pokud jsi nemyslel tvaroh s těstovinami.
Jez po 2-3 hodinách (za dvě hodiny po snídani, za tři hodiny po velkém jídle třeba)
Na večer omezuj jednoduché sacharidy, klidně bych si dala jen tuňáka se zeleninovým salátem a trochou oliváče. A tuky potřeba jsou, nicméně poud máš nějaký předsudek vůči vejcím (což mě to přijde škoda vyhazovat žloutky...) tak to nahraď třeba ořechy nebo tak..nevím kolik dáváš oliváče..ono zase mít dost sacharidů a "přehánět" to s tuky není dobré...
A mám pocit, že jsi tedy nenapsal celý jídelníček, protože nikde nevidím ovoce ani zeleninu...
|
|
| nahoru |
|
 |
hopik007
|
Zaslal: st únor 08, 2012 9:02 am Předmět: |
|
|
diky vsem za nazor.
Od ledna jsem upravil radikalne vecere, tudiz zadne parky a cokoladky :)
Pak jsem si upravil i snidani a zacal jsem premyslet,ze bych zase mohl pravidelne cvicit.
S tou snidani. Jsem si myslel,ze jist denne tri zloutky je tezke pro telo plus cholesterol.
Myslis si tedy ,ze si mam delat omeletu i se zloutkem nebo tam treba nechat jenom jeden ci dva zloutky?
Pravda ,tvaroh by bylo asi malo, tak zkusim ten tvaroh s testovinama. Sice to zni hrozne,ale me nevadi jidla bez chut,i dokazu to snist celkem bez problemu :)
Ano zapomnel jsem na zeleninu. Denne tak rajce a mrkev.
|
|
| nahoru |
|
 |
Merrao

|
Zaslal: st únor 08, 2012 9:23 am Předmět: |
|
|
Jako nemusíš jíst těstoviny s tvarohem když ti to nechutná jenom protože jsem to řekla :D Já jsem myslela že si to nějak upravuješ, nasladko, naslano, nápad to blbej není :D
Můj subjektivní názor je, že je to těžké pro tělo co necvičí plus má příjem cholesterolu ještě z jiných zdrojů jako uzené, uzeniny kompletně...já si myslím, že dvě vejce ke snídani s tím chlebem je celkem normální, ale já nemám potuchy, jaké jsou tvé porce...a také bych ty vejce střídala..
Přidej si do jídeníčku také víc mléčných výrobků...myslím konkrétně sýry (cottage, balkánský, eidam, tvaroh už tam máš...)
Můžeš přidat: bílé neslazené jogurty, podmáslí/kefíry, masa různé druhy (i sardinky ve vlastní šťávě, ty ti dají i nějaký tuk, a dobrý), ovoce třeba v ranních/odpo/dopo hodinách, ...
Na to, že "začínáš" cvičit..tak ti bude stačit 3 hlavní jídla (snídaně, oběd, večeře) s tím, že tyto jídla by měla být zastoupena všemi živinami (komplexní sacharidy, bílkoviny i nějké tuky) a dvě vedlejší (svačiny) ...no a podle toho v koli večeříš a jdeš spát, nebo podle účelu cvičení na večer pak tvaroh... (ale já ho třeba nejím, jelikož jdu spát v deset a večeřím v sedm, a hlad nemám...)
to už je individuální...
|
|
| nahoru |
|
 |
hopik007
|
Zaslal: st únor 08, 2012 9:37 am Předmět: |
|
|
Diky za vycerpavajici odpoved.
Jeste si tu poradne prolezu forum a najdu nejake recepty, ale tvaroh a testoviny si urcite dam :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Mastres
|
Zaslal: st únor 08, 2012 11:25 am Předmět: |
|
|
vajčka a cholesterol je mýtus co je už popřen cca rok ( teda aspon rok o tom vím já - a mám to potvrzený od nekolika doktoru a nutričních asistentů )
|
|
| nahoru |
|
 |
hopik007
|
Zaslal: st únor 08, 2012 1:04 pm Předmět: |
|
|
diky.
Skripal jsem zubama,kdyz jsem to vyleval. Nastesti, jsem se optal tady
|
|
| nahoru |
|
 |
hopik007
|
Zaslal: út únor 14, 2012 9:06 am Předmět: |
|
|
Dnes mi prijde protein wpc 80.
Co jsem,ale zjistil,ze ho vlastne nepotrebuji. Vsechno co snim mam presne navazeno a udelal jsem si excelovskou tabulku ,kde si jen napisu, kolik gramu ceho vsecho jsem snedl a vyjedou mi cisla kolik to dela bilk, sacha, a tuku. A zjistil jsem,ze se dostanu skoro presne na 2 g/1kg.
Tak premyslim co nahradit "proteinakem". Jestli tvaroh ci vlocky nebo mit proste vice bilkovin. hmmm
ps: jinak jsem se dostal na na 40 gramu tuku denne.Ale z toho je 31 gramu z ryb a rostlinnych. Snad je to ok
|
|
| nahoru |
|
 |
Pavelito

|
Zaslal: út únor 14, 2012 11:30 am Předmět: |
|
|
| hopik007 napsal: | Dnes mi prijde protein wpc 80.
Co jsem,ale zjistil,ze ho vlastne nepotrebuji. Vsechno co snim mam presne navazeno a udelal jsem si excelovskou tabulku ,kde si jen napisu, kolik gramu ceho vsecho jsem snedl a vyjedou mi cisla kolik to dela bilk, sacha, a tuku. A zjistil jsem,ze se dostanu skoro presne na 2 g/1kg.
Tak premyslim co nahradit "proteinakem". Jestli tvaroh ci vlocky nebo mit proste vice bilkovin. hmmm
ps: jinak jsem se dostal na na 40 gramu tuku denne.Ale z toho je 31 gramu z ryb a rostlinnych. Snad je to ok |
nebo to střidat? tvaroh x protein ? _________________ Ať to roste
|
|
| nahoru |
|
 |
hopik007
|
Zaslal: út únor 14, 2012 12:55 pm Předmět: |
|
|
Pravda to bych mohl. Nebude lepsi spise stridat ty vlocky a protein? Preci jen co jsem cetl,tak bilkoviny z tvarohu jsou komplexnejsi nez z vlocek. hm Ale to by mi zase chybely sacharidy..
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|