Stavba posilovaciho nacini svepomoci

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Stavba posilovaciho nacini svepomoci  Úvodní stránka -> Ostatní - kulturistika -> Stavba posilovaciho nacini svepomoci
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
madball

PříspěvekZaslal: ne únor 26, 2012 6:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jinak ta klec nahoře vypadá brutálně.
Když jsem si nějakou chvíli zpátky brouzdal po netu a hledal nějaký info a vlastních výrobách, celkem se mi zalíbila tahle, vypadá celkem rozumně. Samozřejmě plánky nemám.

Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
honzik833

PříspěvekZaslal: po únor 27, 2012 7:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

no pripadne kdepak jsi to nasel. myslim na ktere strance. Podle toho by se plany mozna daly dohledat. na druhou stranu, ono skoro vsecky klece jsou stejne :-) je to napodobenina nektere z tech jez jsou na trhu.

Treba ted jde me o to, ze koukam a resim jakou silu jekloveho materialu na to pouzit. Planuje rizi profilu 5mm, bavil jsem se ted s jednim kolegou a ten rikal, ze to bude zbytecne moc. Kdyz v podstate na tom bude jen "odlozena cinka"bude to rovna pravouhla konstrukce. Tak ted otazka jestli to mit trochu poradnejsi a mohutnejsi, zatovsak drazsi na material, nebo jestli jit do levnejsi varianty ne vsak tolik mohutne.

Timto bych se chtel zeptat nekoho kdo se se silovou kleci setkal, jestli by se podelil o informace, ohledne rozmeru pripadne sirky materialu at se mam od ceho odrazit a inspirovat...
madball

PříspěvekZaslal: po únor 27, 2012 6:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jakej matroš použít asi budu za nějakou "chvíli" taky řešit, tak se kdyžtak pak poděl.

http://tsampa.org/training/blog/archives/2005/07/

Borec tam má zdokumentovaný stavění racku venku i s nějakýma rozměrama. Je to v ENG. Zatím jsem to teda něčetl, ale možná by tam pro tebe mohlo být něco důležitýho.
Stránku předchozího fota si nepamatuju a google pro vyhledávání podle obrázku mě odkázal jen na jednu stránku, kde v podstatě nic není.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Judson

PříspěvekZaslal: po únor 27, 2012 11:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nazdar

Konecne jsem snad dodelal muj multi stojan. Do doby nez me napadnou dalsi upravi.
Nater bude az v lete.

Fota : http://judson.rajce.idnes.cz/Gym/

Co na tom jde delat :
pritahy na hrazde vsechny mozne zpusoby
military press a drep s velkou cinkou
dips
pritahy nohou ve svisu s lokty oprenymy (bricho)
bench press (lavka se samozrejme pristavy)

Material : vecina je jekl 30x30x2, to bohate staci, a mohlo z toho byt vse, ale to jsem u sve prvni stavby este neodhadl.
Naprikad zadni casti mam 60x30x3 protoze sem netusil ze casem pridelam predni svisle pricky.
Dale je tam pasovina 8cm/5mm

Prostredni zarazky jsou na bench press.
Ty nejspodnejsi zarazky sou na to same, kdyz uz cinku nevytlacim, hodnektrat se me to vyborne osvedcilo.
Ty nejhornejsi jsou samozrejme na drepy, a jsou niz pro to, aby slo pohodlene delat i celni drep a millitary press, ono neni problem u drepu s cinkou na ramenou se pod tim skrcit trohu vic, nez aby to bylo moc vysoko na uchop na ten celni drep a mill. press.

honzik833

PříspěvekZaslal: út únor 28, 2012 7:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jsem to zkouknul ty obr. a mas to zajimave vyresene.

Koukal jsem ze tam mas jackel 30x30x2 a staci? Nejsou problemy s tim, ze by se kontrukce, hybala? nebo chtela delat nejake neocekavane pohyby?;-) Kdyz na ni navesic tezsi cinku, nebo se sam povesis na hrazdu?
honzik833

PříspěvekZaslal: út únor 28, 2012 7:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Jakej matroš použít asi budu za nějakou "chvíli" taky řešit, tak se kdyžtak pak poděl.

http://tsampa.org/training/blog/archives/2005/07/

Borec tam má zdokumentovaný stavění racku venku i s nějakýma rozměrama. Je to v ENG. Zatím jsem to teda něčetl, ale možná by tam pro tebe mohlo být něco důležitýho.
Stránku předchozího fota si nepamatuju a google pro vyhledávání podle obrázku mě odkázal jen na jednu stránku, kde v podstatě nic není.

Tak jsem na to kouknul torchu to prelouskal a nasel jsem tu cast co me zajimala. Tak ma se to asi takhle:

WWW napsal:
60x60mm/2.4x2.4″ pipe (3mm/0.1″ wall thickness) for the power rack frame.
cili na konstrukci nasel nekde na srotisti jekly 60x60x3 mm a z tech udelal tu kostru klece.
Judson

PříspěvekZaslal: út únor 28, 2012 7:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

honzik833 napsal:
Tak jsem to zkouknul ty obr. a mas to zajimave vyresene.

Koukal jsem ze tam mas jackel 30x30x2 a staci? Nejsou problemy s tim, ze by se kontrukce, hybala? nebo chtela delat nejake neocekavane pohyby?;-) Kdyz na ni navesic tezsi cinku, nebo se sam povesis na hrazdu?

Zatim je to stabilni dost, mam 103kg, a cinku nejtessi sem tam zatim daval 110 na drep a 120 na bench, coz je teda malo, ale verim ze to udrzi daleko vic.
Vetsina tlaku jde proste svisle dolu a to je v poho.

Obrovska vyhoda jeklu je, ze se super zasouvaji do sebe jako teleskop, a drzi, da se to vseliak vyuzit. Napriklad mit nadstavce na spodni cast a tak snadno rozsirit zakladnu pro stabilitu.

Samozrejme pokud bych se zavesil a rozhoupal tak to dobre nedopadne, ale aspon me to nuti delat pritahy pomalu a poradne.
Pripadne reseni je treba navarit si dole trubky na odkladani kotoucu po stranach a ta zetez by to pekne prikovala k zemi.
honzik833

PříspěvekZaslal: út únor 28, 2012 9:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

no jinak tady je odkaz na anglicky veb na tematiku domaci vyroby nekterych veci na cviceni..

http://www.home-gym-bodybuilding.com/

neco z toho na teto strance by sedalo vybrat:

klada pro zvedani na souteze trongmen (nebo tak neco :-))http://www.home-gym-bodybuilding.com/homemade-strongman-log.html

nastavitlna sire uchopu u adapteru pro hrazduhttp://www.home-gym-bodybuilding.com/homemade-lat-pull-down-bar.html

domaci T drzak pro veslovani http://www.home-gym-bodybuilding.com/homemade-t-bar-row-machine.html
Judson

PříspěvekZaslal: út únor 28, 2012 6:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

wow

Toto je super napad,

http://www.home-gym-bodybuilding.com/homemade-t-bar-row.html

to si muzu v poho udelat k mimu stojanu, a presne tohle moje zada potrebuju
honzik833

PříspěvekZaslal: út únor 28, 2012 7:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No oni tam na tech strankach kdyz to projedes maji spoustu obdobnych vychytavek :-) asi to maji kluci promyslene a obcas se da o necem obdobnem zauvazovat. Jsoum, rad, ze ason neco pomuze :-)
madball

PříspěvekZaslal: so březen 03, 2012 10:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tady je tabulka s nějakýma rozměrama power racků:

http://bodybuilding.wikkii.com/wiki/Power_Racks

Na ty solidnější je na svislý konstrukce používanej jekl víc jak 70x70x5.
honzik833

PříspěvekZaslal: so březen 03, 2012 6:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Tady je tabulka s nějakýma rozměrama power racků:

http://bodybuilding.wikkii.com/wiki/Power_Racks

Na ty solidnější je na svislý konstrukce používanej jekl víc jak 70x70x5.

no prosim :-) na wiki me nenapadlo se podivat ;-) dobre ty..

Jinak dneska jsem dovezl do nasi pracovni posilovny cca 270 kilo zeleza. Kotouce i cinka jsou pouzivane, ale to pro ty ucely celkem nevadi :-)
honzik833

PříspěvekZaslal: út březen 13, 2012 4:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak dneska jsem se dival na meho budouciho dodavatele zeleza pro stavbu. Bohuzel ma v nabidce jen profily 60x60x3 mm, to je o cele 2 mm slabsi tloustka nez jsem chtel. jen doufam, ze to cele bude stacit a bude to drzet po kupe
madball

PříspěvekZaslal: út březen 13, 2012 5:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zkus mrknout třeba na feromat, třeba to vyjde s dopravou i levněji.
wondra

PříspěvekZaslal: út březen 13, 2012 6:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na svojem "dřepobenchobradlo" stojanu mám profily 30*30*2 a vydrželo to naloženou činku 150kg+já stačí promyslet konstrukci a správně vystužit. Neboj se toho, 60*60*3 ti udrží půl tuny :)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Stavba posilovaciho nacini svepomoci Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: