užívaní suplementů jak a kdy ?

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - užívaní suplementů jak a kdy ?  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> užívaní suplementů jak a kdy ?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
tribullus

PříspěvekZaslal: st leden 25, 2012 12:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Faggott napsal:
Myslím, že si od lidí tady a hlavně od prasopes.a dostal rad dost, jen idiot by je nevyužil. Ale vzhledem k tvýmu chování k lidem od kterých něco chceš a k lidem co ti radí, tak idiot nejspíš budeš

Aby toho nebylo málo, vmísí se do rozovoru ještě nějakej chytrák, kterej si určitě ani nepřečet celé vlákno jen nadpis a poslední přispěvěk..

Ono kdyby si to četl, zjistil by si, že jsem od nikoho žádnou radu nedostal...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
secret78

PříspěvekZaslal: st leden 25, 2012 12:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

aj tak sa to zmaže tak

A tie účinky kreatínu popisuje prasopes síce trošku chybne a tiež nemá úplne jasno v doplnkoch stravy ale dal ti jasné a zrozumiteľné rady. Tak ich tam pohľadaj a využi ich.
Fangr

PříspěvekZaslal: ne březen 04, 2012 2:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, musím reagovat na toto vlákno, protože po přečtení příspěvků na tvůj dotaz jsem byl krapet rozčarován. Nevím proč někdo řeší, jestli sis koupil to, nebo tam to. Nebudu ti radit, jak to máš brat, jen ti řeknu jak bych to bral já a je pravda, že až na jeden doplňek, co tu uvádíš, jsem tuhle kombinaci také zkoušel a musím říct, že po dlouhodobé stagnaci mě to posunulo ve váze o krok dál a to 6-8 kg za necelé 2 měsíce, ale je fakt, že k tomu musíš vybrat i vhodný trénink jako třeba korte, bear a nebo germanvolume tr. To je základ. Tak že k doplňkům:
Creatin brát prvních 7-10 dní každý den a to v dávkách 10-15g za den. Nejlépe 5g ihned po probuzení, 5g před tr. a 5g po tr. V netr. den ihned po probuzení, pak někdy s obědem a s před večerní svačinou max. do 17:00hod. Po uplynutí 10 dnu a nasycení svalů creatinem, brát jen v tr. dny a to po 3g. Brát max. 8 týdnů, pak vynechat.
Co se týče BCAA, tak jsou podle mě výborným doplňkem a při těžkých objemovkách jsou důležitý, navíc s creatinem se výborně doplňují. Tak že BCAA brát hlavně před. tr (5g) a po tr (5g) a také je možno je využít i před spaním.
Protein,bez toho to nejde, stačí bohatě nějáka 80, ale já používám 100. Protein brát ihned po probuzení ( 1odm.) společně s menším banánem. Dále před tr ( 1 odm.) společne s větším jablkem a to min. 1hod před tr. Po tr. (1odm.) s větším banánem. V netr. dny brát po ránu a v průběhu dne místo svačiny, ale hlavně se sacharidy.
Gainer jsem měl jen jednou a nepozoroval jsem nějáké změny, tím neříkám, že je špatný, obsahuje komplexní škálu sacharidů a pro někoho je to lepší volba, než nějáké ovoce, ale ten brát jen v období ihned po tr.
Někdo může mít výhrady k tomu co jsem zde napsal, ale na mě to fungovalo. Každý tělo je jiný a každý si musí zjistit sám, co mu nejlépe sedí. Přeji ti hodně štěstí, ať se ti daří nějáké to kilo nabrat a nenech se otrávit lidmi, kteří rádi slovíčkaří....
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: ne březen 04, 2012 5:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Fangr - hezky a dlouze rozepsáno, bohužel tos chytil za špatný konec.

Např. creatin se výborně doplňuje s BCAA = blbost
bez proteinu to nejde = blbost
ta kombinace s bbanánem apod. nelze brát jako bernou minci.
Prostě Tvoje zkušenosti ...OK. Ovšem jaks byl rozčarován ty, tak bych byl rozčarován já, kdyby mi na tomto vláknu nějak extra záleželo. Takto reaguji jen proto, aby si nějaký začátečník nemyslel, že cos popsal je svatý grál realita. Není to ani jedno.
Fangr

PříspěvekZaslal: ne březen 04, 2012 8:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslím, že zakladatel tohoto vlákna a ani jiní, kteři se na toto vlákno podívají, nehledají svatý grál, hledají jen radu a já se snažil poradit. Nebudu se tady s někým dohadovat jestli to je lepší s tím a to s tím. Káždý má své zkušenosti a na každého funguje něco jiného. už jen když vzpomenu tolik diskutovaný L- Glutamin, Arginin atd...
Rád se učím, tak jestli máš nějáky rady, tak sem s nima, ale fakta prosím
Myslím že máčky kolem už bylo dost
Spashett

PříspěvekZaslal: po březen 05, 2012 9:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

prave jsem si precetl cely topic (coz je vzdy zaklad) a reknu jen jedno.
Prasopes. ty jsi to kamo zabil a to moc.
citace:
-k cemu pouzivas protein v den volna ?
-V tom případě nemá cenu radit, pokud máš své důvody, proč sis toho nakoupil tolik
-BCAA a amino se pouzivaji z hned nekolika duvodu a pouzivaji se az u zavodni, vrcholove urovni

1) uzivani proteinu v den volna mi prijde naprosto normalni vec a to uz z recenych dovodu. Doplnit urcitou hodnotu bilkovin, kdyz neni moznost dostat z naturalni stravy.
2) dovod je asi kurnik jasnej ne? Zlepsit vykon, nabrat vice svalove hmoty, lepe regenerovat. Jasny ze zaklad je kvalitni strava, trenink a odpocinek (to kdyby se na foru nekde nereklo tak je to jako kdyby misska nerekla, ze chce hlavne celosvetovej mir :) )..a teda po tomhle vsem kdyz je chut a potreba se posunout nekam dal, se zacne s proteinem, s creatinem, BCAA. at uz jeden produkt nebo dva nebo tri najednou. To snad Prasopes neni tvoje starost pokud jsi alespon schopnej si precit o co se tady v clanku zadalo.
3) ohledne tech BCCA a amino jen na vrcholove urovni... jsi OK??

Omlouvam se, ze jsem vubec nepomohl odpovedet na PUVODNI dotaz.. ale proste jsem musel reagovat na tohle.
btw. prasopes ..ty pracujes pro ronnie.cz ne? :D:D:D:D[/quote]
Magumi

PříspěvekZaslal: po březen 05, 2012 11:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Budu se držet tématu a předstírat, že to byl seriózní dotaz.

1. Většinu živin bys měl přijmout ze stravy.

2. Když si dáš dvě hodiny před cvičením syrovátku, nepotřebuješ už BCAA, páč čtvrtinu syrovátkového proteinu tvoří právě BCAA.

3. Nevím, co přesně sis koupil, ale i kdyby byl v každé kapsli jeden gram BCAA, čtyři gramy před tréninkem tě nevytrhnou. Navíc se BCAA dostanou do svalů během deseti až patnácti minut, proto se berou těsně před cvičením, než hodinu předem.

4. Když jsi nasnídaný, měl bys mít ve svalech glykogenu až až, gainer před cvičením nepotřebuješ. Zvlášť v kombinaci s BCAA to působí trochu komicky - asi jako kdybys používal Ferrari, abys odtáhl traktor na pole.

5. Pokud chceš nabírat, je gainer po cvičení OK, i když podle mně je to vyhazování peněz - raději bych si koupil vysokoprocentní protein a sacharidy dodal stravou. Ale to se tady probíralo a ne každý se mnou souhlasil.

6. V den volna BCAA nepotřebuješ. Doplňovat bílkoviny je v pořádku, ale proč do sebe opět lít gainer? Když necvičíš, máš na doplnění sacharidů celý den, nemusíš je do sebe dostat naráz a co nejrychleji.

Ještě malá poznámka na závěr. Pokud necvičíš ráno na lačno a jíš, jak bys měl, dá se bez BCAA docela dobře obejít. Jediné doplňky, které bych ti doporučil, jsou syrovátkový protein po cvičení a kasein/albumin na noc, i když to druhé můžeš klidně nahradit vaječnou omeletou s tvarůžkama. :-)

Co se týče kreatinu, pomůže ti udělat pár opakování nebo zvednout pár kilo navíc, ale nemá žádné anabolické účinky, takže od něj nemůžeš čekat zázraky.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - užívaní suplementů jak a kdy ? Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Rychle na stránku:

Přejdi na: