|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Vokr

|
Zaslal: st březen 07, 2012 10:00 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Spazik napsal: | Zlaté mince normálně prodáš na aukru, ebay a kdekoli jinde jako prd za pár dní, to je velmi likvidní zboží.... Nevim kdo přišel s tou cipovinou o tavení Navíc u mincí je celkem přesně známo kolik tam toho zlata je a v jaké ryzosti.
Jinak větší částku mít v cash nebo někde v bance na nějakém spoření/pojištění může mít jen blb, co neslyšel nikdy pojem inflace. |
Normálně bych se bál že si někdo všimne že někdo prodává velké množství zlatých mincí. Ale vzhledem k tomu že policajti nestíhají ani svou normální práci, nemyslím si že by se namáhali aby jim na stole přistála další složka ... | Slyšel jsem, že to hlásí sami servry finančáku, když se něčeho prodává víc. Ale nevím u jakýho zboží nejvíce. Ä kdoví co je na tom pravdy
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Spazik

|
Zaslal: st březen 07, 2012 10:09 pm Předmět: |
|
|
To se týká asi spíš "přeprodejců" tzn. lidí co na černo kupují a obratem prodávají se ziskem. Ale pochybuju, že by to servery hlásily samy o sobě, ti mají zájem na provizích, jedině že by je k tomu nějak tlačil zákon...
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st březen 07, 2012 10:34 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: |
Tak Aukro snad i úřady sledují (finančák tedy hlavně). Ale tak nikdo by snad nebyl takovej debil, aby prodal mince za mega najednou :-) A Ebay je snad mimo hledáček české policie :-) |
Tam by asi byly problémy s důvěryhodností, ale to by se vyřešit dalo.
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: st březen 07, 2012 10:42 pm Předmět: |
|
|
Jste v sekci "Co s miliónem"... _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Peca
|
Zaslal: čt březen 08, 2012 3:04 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | Zlaté mince normálně prodáš na aukru, ebay a kdekoli jinde jako prd za pár dní, to je velmi likvidní zboží.... Nevim kdo přišel s tou cipovinou o tavení Navíc u mincí je celkem přesně známo kolik tam toho zlata je a v jaké ryzosti.
Jinak větší částku mít v cash nebo někde v bance na nějakém spoření/pojištění může mít jen blb, co neslyšel nikdy pojem inflace. |
presne tak,neni vubec zadny problem rozprodat mince po sberatelich atd. v radech desetitisicu- ? zalezi na materialu doma :D za jednu navstevu jednoho numismatika..velice radi prijedou a udelaji vyhodnou nabidku,spousta lidi tim spoji reseni problemu inflace se s svym konickem a vyhodnych investic do neceho,co na cene v zadnem pripade neztrati,naopak ziskava...ale bohuzel na forum chodi opravdu hloupy lide,kteri aniz by o tomto odvetvi cokoliv vedeli,nechci jmenovat gohana nebo cipiska :D kteri sem pisou posty jenom aby meli vic prispevku aniz by jim rukama prosla jedna mince a meli s prodejem numismatiky jakoukoliv zkusenost...kazdy rozumny clovek to chape,tavit mince je stejna hloupost jako koupit si novy auto a rozprodat ho na druhy den jako cenne kovy ve sberne ci prodat starozitne bankovky do sberu jako papir ale zrovna nedavno jsem videl gohana ve sberne a prodaval minci za 10k za 2 stovky, aby mel na fet a jeste se u toho rozciloval,ze prej stoji 250 minimalne,ale chapu ze dealeri drog chteji za pytel 250
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: čt březen 08, 2012 3:53 pm Předmět: |
|
|
dnes nemám konfrontační náladu, proto jen krátce, je to o tom, jak rychle chceš zlato prodat a taky vůbec, proč zrovna v této době prodávat a taky kolik za ty svoje mince požaduješ, to je alfa a omega problému..., já mám svoji pravdu, ty máš svoji... _________________ Don't be afraid of doing what you're best at
rozvíjet vlastní osobnost je jedna z nejvíc naplňujících činností
|
|
| nahoru |
|
 |
jir.ka
|
Zaslal: čt březen 08, 2012 5:04 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt březen 08, 2012 5:35 pm Předmět: |
|
|
No a hlavně - podle mě není třeba držet fyzické zlato...já bych raději papír než minci ( tu musíš někde doma skladovat, nemůžeš ji moc ochmatávat, jinak zajde:o)))...apod.
Já mám doma skoro bezcenný stříbrný tolar z doby Marie Terezie a stačí mi to ( jako suvenýr v hodnotě jednotek tisíců korun). Zlatu nerozumím, tak se do toho neseru (což je dobrým zvykem českého člověka).
Jinak, rozumné jsou názory Spaczika - v této oblasti.
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: čt březen 08, 2012 5:44 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | No a hlavně - podle mě není třeba držet fyzické zlato...já bych raději papír než minci ( tu musíš někde doma skladovat, nemůžeš ji moc ochmatávat, jinak zajde:o)))...apod.
Já mám doma skoro bezcenný stříbrný tolar z doby Marie Terezie a stačí mi to ( jako suvenýr v hodnotě jednotek tisíců korun). Zlatu nerozumím, tak se do toho neseru (což je dobrým zvykem českého člověka).
Jinak, rozumné jsou názory Spaczika - v této oblasti. |
, hlavně, že se obchoduje na burzách s něčím, co ve skutečnosti neexistuje, tak si kup ten svůj papír, až dojde na lámání chleba, tak si s papírem o tom, že máš někde v bance nebo jiném úložišti uloženo..., ale O.K. už se k tomu nebudu vyjadřovat... _________________ Don't be afraid of doing what you're best at
rozvíjet vlastní osobnost je jedna z nejvíc naplňujících činností
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: čt březen 08, 2012 5:46 pm Předmět: |
|
|
| Peca napsal: | | Spazik napsal: | Zlaté mince normálně prodáš na aukru, ebay a kdekoli jinde jako prd za pár dní, to je velmi likvidní zboží.... Nevim kdo přišel s tou cipovinou o tavení Navíc u mincí je celkem přesně známo kolik tam toho zlata je a v jaké ryzosti.
... |
Jojo, najdeš poklad a dáš ho na ebay. O kolik se vsadímě že když ho budeš chtít na ebayi prodat, tak přijedou policajti, pokald ti zabaví a tebe zavřou? Používej mozek laskavě,můj prvotní příspěvek byla reakce na to že někdo napsal co v případě že by našel zlatý poklad, taky napsal že na stát se může za těch pár šušňů vysrat a já jsem reagoval s tím že vždycky je možnost přetavit a prodat za cenu zlata. Nepadlo ani slovo o nějakých uprděných mincích dědkovi co přijede druhý děděk a za koupí je protože je sběratel.Tahle pointa by ti neunikla v případě že by jsi uměl číst a byl by jsi schopný tomu co čteš, rozumět.
Nalezený poklad by se měl odevzdat a možná dostaneš nějakou odměnu, vetšinou zlomek ceny že? Co je v tomto případě lepší, přetavit a prodat zlato po kouskách nebo odevzdat a dostat pár šušnů?
Asi jako ti dělníci co našli skoro půtuny stříbrných věcí a dostali 200tisíc? LOL
Jinak ani netušíš jak moc mě těší že ti tak strašně ležím v žaludku
A nějaké počty příspěvků? Pche.. mě jdo hlavně o to tě popuzovat (čti srát) a to se mi daří královsky
Spazik: To tavení nebyla cypovina, bylo to myšleno jako poslední možnost v případě že najdeš zlatý poklad a nevíš co s ním v případě že ho státu prostě nechceš odevzdat za pár halířu. To jenom peca to pochopil tak nějak nijak a překroutil to.
Naposledy upravil Gohan dne čt březen 08, 2012 6:03 pm, celkově upraveno 2 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
owar

|
Zaslal: čt březen 08, 2012 5:56 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | No a hlavně - podle mě není třeba držet fyzické zlato...já bych raději papír než minci ( tu musíš někde doma skladovat, nemůžeš ji moc ochmatávat, jinak zajde:o)))...apod.
Jinak, rozumné jsou názory Spaczika - v této oblasti. |
papir je porad jenom papir..ten muzes pouzit treba na wc, az dojde na lamani chleba, jak psal cip..ale fyzicky zlato muzes kdykoliv prodat a dostanes za nej vzdycky adekvatni protihodnotu, at uz je doba jaka chce..tzn. ze zlato fyzicke si vzdy uchova svoji hodnotu, narozdil od zlata, ktery je "namalovany" na nakym papire..
btw ten bezcenny stribrny tolar v hodnote jednotek tisicu mi muzes dat, jestli ho nechces _________________ cenzurováno..
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt březen 08, 2012 6:10 pm Předmět: |
|
|
Ten Ti nedám, je to suvenýr:o)
Vy řešíte to, že bude nějaká jaderná katastrofa nebo světová válka a že si za zub koupíte chleba, ale řekněte mi, kdy za posledních 50 let byl rozdíl mezi tím papírem a fyzickým zlatem?
Jinak - nechchcete mi namluvit, že když na burze někdo koupí tunu zlata, že si pošle auto, aby mu to složili na zahradě, že ne?...samozřejmě že dostane jenom papír.
|
|
| nahoru |
|
 |
MalajskyTygr
|
Zaslal: čt březen 08, 2012 6:11 pm Předmět: |
|
|
 No když už se i na ronnie.cz řeší zlato a vyzdvihuje se jako neprůstřelná investice, tak by se všem co nemají v hlavě místo mozku kostku, měli rozsvítit všechny výstražné kontrolky.
Tady máte vývoj ceny zlata za posledních 40 let v dolarech očištěné o inflaci. Jak je zřejmé, stabilní stále rostoucí cena zlata je prostě blábol.
http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/draghi/gc%203_6.png
Nevím co si představujete pod pojmem "lámání chleba" ale jestli něco takovýcho přijde, tak si s nějakým zlatem nevytřete ani tu řit.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|