|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Deadlift
Moderátor
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
MalajskyTygr
|
Zaslal: čt březen 08, 2012 6:14 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | Ten Ti nedám, je to suvenýr:o)
Jinak - nechchcete mi namluvit, že když na burze někdo koupí tunu zlata, že si pošle auto, aby mu to složili na zahradě, že ne?...samozřejmě že dostane jenom papír. |
Pokud koupí na futures burze kontrakty v náležité hodnotě a ty dále nepřeprodá, tak tu dodávku samozřejmě dostane.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt březen 08, 2012 6:18 pm Předmět: |
|
|
Počkej, to není tak, že laicky řečeno - dostane papír na to, že má zlato v této hodnotě deponované v nějakém úložišti, bance, co já vím kde?
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: čt březen 08, 2012 6:28 pm Předmět: |
|
|
| MalajskyTygr napsal: | No když už se i na ronnie.cz řeší zlato a vyzdvihuje se jako neprůstřelná investice, tak by se všem co nemají v hlavě místo mozku kostku, měli rozsvítit všechny výstražné kontrolky.
Tady máte vývoj ceny zlata za posledních 40 let v dolarech očištěné o inflaci. Jak je zřejmé, stabilní stále rostoucí cena zlata je prostě blábol.
http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/draghi/gc%203_6.png
Nevím co si představujete pod pojmem "lámání chleba" ale jestli něco takovýcho přijde, tak si s nějakým zlatem nevytřete ani tu řit. |
a proč za 40 let? proč? abys řekl o zlatu, že je out? ano, tak na takovou argumentaci a diskuzi já ti..., já ti tady můžu dát graf vývoje akcíí za posledních 10 let a graf zlata za posleních 10 let, co tam uvidíš, aha, už jsi ztiha, ano??? už jsi pomaličku opustil sál v tichosti, ano???, toto je prostě ubohost, co říkáš, protože říkáš pouze část pravdy, která se ti hodí, aby sis to mohl obhájit, ano samozřejmě, ty nelžeš, je to tak, ale bohužel "jenom" NEŘÍKÁŠ CELOU PRAVDU A V TOM JE SAKRA ROZDÍL!!! _________________ Don't be afraid of doing what you're best at
rozvíjet vlastní osobnost je jedna z nejvíc naplňujících činností
|
|
| nahoru |
|
 |
MalajskyTygr
|
Zaslal: čt březen 08, 2012 6:51 pm Předmět: |
|
|
| cipinek napsal: | | MalajskyTygr napsal: | No když už se i na ronnie.cz řeší zlato a vyzdvihuje se jako neprůstřelná investice, tak by se všem co nemají v hlavě místo mozku kostku, měli rozsvítit všechny výstražné kontrolky.
Tady máte vývoj ceny zlata za posledních 40 let v dolarech očištěné o inflaci. Jak je zřejmé, stabilní stále rostoucí cena zlata je prostě blábol.
http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/draghi/gc%203_6.png
Nevím co si představujete pod pojmem "lámání chleba" ale jestli něco takovýcho přijde, tak si s nějakým zlatem nevytřete ani tu řit. |
a proč za 40 let? proč? abys řekl o zlatu, že je out? ano, tak na takovou argumentaci a diskuzi já ti..., já ti tady můžu dát graf vývoje akcíí za posledních 10 let a graf zlata za posleních 10 let, co tam uvidíš, aha, už jsi ztiha, ano??? už jsi pomaličku opustil sál v tichosti, ano???, toto je prostě ubohost, co říkáš, protože říkáš pouze část pravdy, která se ti hodí, aby sis to mohl obhájit, ano samozřejmě, ty nelžeš, je to tak, ale bohužel "jenom" NEŘÍKÁŠ CELOU PRAVDU A V TOM JE SAKRA ROZDÍL!!! |
Proč se vztekáš troubo? Zdá se, že jsi typický goldbug Ten graf začíná tam kde začíná protože Nixon v roce 1971 rozhodl o zrušení brettenwoodského systému a odpoutání dolaru od zlata. Do té doby byla cena zlata po několik desetiletí 35 dolarů za unci. Takže dřívější graf nemá moc smysl. Ale když ti to udělá radost:
http://thevictoryreport.org/wp-content/uploads/2011/06/Gold_inflation.jpg
Fakt, že hodnota zlata v čase je silně nestabilní a o nějakém konstantním růstu se nedá mluvit ani v nejdivočejších snech jsi ale ani náznakem nevyvrátil. Protože to jednoduše nelze.
Až sem budeš dávat ten vývoj akcií tak hlavně nezapmeň započítat dividendy.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peca
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
|
| nahoru |
|
 |
MalajskyTygr
|
Zaslal: čt březen 08, 2012 6:58 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Počkej, to není tak, že laicky řečeno - dostane papír na to, že má zlato v této hodnotě deponované v nějakém úložišti, bance, co já vím kde? |
Možností investic do zlata je mnoho (ETF, akcie těžařských společností...) a tady všecno popisovat nemá smysl. Fakt ale je, že když chceš tu tunu zlata mít doma tak ji prostě dostaneš způsobem jaký jsem popsal.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peca
|
Zaslal: čt březen 08, 2012 7:01 pm Předmět: |
|
|
| cipinek napsal: | | Peca napsal: | gohane vis , me to furt neda a premyslim jestli si tak hloupy nebo to hrajes,ale asi nehrajes a o to je to smutnejsi a kazdy to vidi jenom tobe s IQ -50 to nedochazi |
já jsem si tu diskuzi četl celou a Gohan tě naprosto roznesl ve své argumentaci, Peco děláš tady ze sebe hlupáka..., přečti si tu diskuzi ještě jednou a nech si to projít hlavou, ale ne, dovnitř a hned druhým uchem ven... |
cipisku rumcajs shani bobule z lesa...je po tobe shanka, tak supej
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt březen 08, 2012 7:02 pm Předmět: |
|
|
| MalajskyTygr napsal: | No když už se i na ronnie.cz řeší zlato a vyzdvihuje se jako neprůstřelná investice, tak by se všem co nemají v hlavě místo mozku kostku, měli rozsvítit všechny výstražné kontrolky.
Zajímavý graf. Tipl bych si že jeho chybou bude že není očištěn od inflace, ale i tak se s ním dá pracovat.
Abych se vrátil k samotnému tématu od kterého se díky mé poznámce o pokladu zlatých mincí kapku odskočilo, je rozdíl co bych chtěl s milionem dělat a co bych s ním skutečně udělal. Chtěl bych na pár let odjet do Thajska a tam si užívat přítulných přítulek, válet se na pláži, cestovat, dlabat tamní jídlo, ... . V realitě bych to použil abych měl nižší hypotéku a koupil si plakát cestovky propagující zájezdy do Thajska
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt březen 08, 2012 7:02 pm Předmět: |
|
|
No za sebe - tomuto nerozumím, nemám to nastudované a nebudu to zastírat (jako někteří) a googlit narychlo nějaké články. Argumenty Malajského Tygra znějí logicky a fundovaně.
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: čt březen 08, 2012 7:03 pm Předmět: |
|
|
Tygře o neprůstřelné investici jsi tady začal mluvit TY!!! tento termín jsi sám použil..., ano jsem typický goldbug and I´m not afraid to show it show it show it..., toto je prostě nekonečná diskuze, běž a kup si svůj index, já si koupím unci a uvidíme, co to udělá až USA zaútočí na Irán...
jdu radši cvičit, ale děkuji, že jsi mě nasral, jsem správně namotivovaný...
dividendy jsou hezké, pokud jsou vypláceny a v jaké výši k ceně akcií, které sis koupil... _________________ Don't be afraid of doing what you're best at
rozvíjet vlastní osobnost je jedna z nejvíc naplňujících činností
|
|
| nahoru |
|
 |
squater

|
Zaslal: čt březen 08, 2012 7:05 pm Předmět: |
|
|
Prijit k milionu tak trochu investuju do rekonstrukce domu a vetsi cast bych investoval do sveho vzdelani. Vsechno ostatni je pomijive a nebo na to milion nestaci:)
Na milion uz mam policeno, tak se tesim na brzky navrat do skoly:) _________________ Koupim nebo vymenim cisla casopisu M&F, Svet kulturistiky a Kulturistika & fit sport z devadesatych let i novejsi na doplneni sbirky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt březen 08, 2012 7:06 pm Předmět: |
|
|
To vypadá, že spíš zaútočí Izrael na Irán.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt březen 08, 2012 7:06 pm Předmět: |
|
|
| cipinek napsal: | | Peca napsal: | gohane vis , me to furt neda a premyslim jestli si tak hloupy nebo to hrajes,ale asi nehrajes a o to je to smutnejsi a kazdy to vidi jenom tobe s IQ -50 to nedochazi |
já jsem si tu diskuzi četl celou a Gohan tě naprosto roznesl ve své argumentaci, Peco děláš tady ze sebe hlupáka..., přečti si tu diskuzi ještě jednou a nech si to projít hlavou, ale ne, dovnitř a hned druhým uchem ven... |
Ehm, Gohan a argumentace jdou k sobě jako Esko a obezita
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|