potréningová výživa po večerním posilování

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - potréningová výživa po večerním posilování  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> potréningová výživa po večerním posilování
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
serak

PříspěvekZaslal: čt březen 08, 2012 1:45 pm    Předmět: potréningová výživa po večerním posilování Odpovědět s citátem

Ahoj,

trénuju třikrát týdně fullbody (mám za sebou první měsíc) a mám problém s potréningovou výživou, protože trénuji v pozdních hodinách. (20:00-21:00)
Bohužel s časem nehnu. Chodím spát kolem 23h takže tam prostor na nějaké velké jídlo moc není.

Jsem 190cm/83Kg ektomorf s velkým břichem (bohužel jsem začal přibírací fázi o dva měsíce dřív než jsem začal posilovat, tak šlo těch nových šest kilo hlavně do břicha i přes relativně slušně navrhnutý jídelníček)

Moje představa po pročtení tohoto fóra a článků je:

Těsně po tréningu 50g Malta + 10g kasein
za půl hodiny ještě jednou 50g Malta + 10g kasein
a dvě hodiny po tréningu, čili těsně před spaním 50g kasein.
(Prostě po tréningu už žádná pevná strava.)

Místo kaseinu případně sušené bílky. Je to použitelné nebo je fakt nutné si těsně před spaním nacpat břicho nějakým hlavním jídlem?
Díky předem za odpovědi.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt březen 08, 2012 1:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Po tréninku ihned ve fitku syrovátkový zdroj proteinu, plus maltu nebo glukózu, ale v takovém množství, aby si měl do hodiny hlad. Doma bych nakombinoval celozrnné pečivo s bílým a dal k tomu třeba sleďe z konzervy, nebo si můžeš dát rýži a malý plátek kuřecího. Není nutný tam vermomocí nacpat kasein.
serak

PříspěvekZaslal: čt březen 08, 2012 2:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Těsně před spaním mám fakt problém pozřít nějaké větší jídlo a na suplementech se mi právě líbí, že jsem schopný nakombinovat stejné množství bílkovin a sacharidů v daleko menším objemu než v pevné stravě.
Pokud si dám řekněme o půl jedenácté rýži s plátkem kuřecího, tak mám do dvanácti od spánku pokoj.
Ten protein by mohl být WPC 80? Jinak suplementy přes den prakticky nejím, čili nesnažím se tím nahrazovat běžnou stravu.
dogeatdog

PříspěvekZaslal: čt březen 08, 2012 7:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kasein po tréninku jsou vyhozené peníze, potřebuješ to tam nafutrovat pod tlakem, čili whey. WPC je ok. Kasein si dej na noc.
Jinak žádý doplněk ti nenahradí jídlo, tudíž po tréninku tam kopni maltodextrin, whey a do hodiny se najez. Lehkce stravitelné jídlo bohaté na bílkoviny, pokud jsi ektomorf, tak se neboj ani sacharidů. Jídlo po tréninku je základ.
Pokud máš problémy usnout, dej si na noc hrnek teplého mléka s medem a spíš jak dudek.
marraw

PříspěvekZaslal: čt březen 08, 2012 8:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky mě poslední měsíc vycházely tréninky na takhle špatnou hodinu a řešil jsem to 40g proteinu (WPC) + 30g malty ihned po tréninku, doma pak třičtvrtě pytlíku rýže se 150g kuřecího na vodě. Většinou mi to vyšlo že jsem po jídle měl hodinku než jsem šel spat. Ale jestli ti vadí ta pevná strava, tak možná nějaký vícesložkový protein na večer nebo tvaroh?
Prasopes.

PříspěvekZaslal: čt březen 08, 2012 11:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám tréninky cca 20,30 - 22,00 (22,30) takže chápu, co to je do sebe něco nacpat.
Ideálem je opravdu vypít po tréninku (ne nutně naex, ale cestou domu popijet) gainer (at uz koupeny nebo sestaveny z syrov.protein+malta/glu.).

Gainer koupeny ma nevyhodu, ze si nemuzes moc hybat s pomery bilkovin a sacharidu a tim ani nemuzes regulovat to kolik sachru atd. prijmes. (jde to dost spatne). Cili doporucuju protein+maltu napriklad. Mel by si jak rika eSko vypit gainer a pote dostat cca do hodiny (idealne az prijdes domu hlad) > zavysle to bude na tom kolik sachru do sebe nacpes a jak moc narocny si mel trenink (spalovani balbla nechme ted stranou).

Az prijdes domu by bylo idealni, kdyby sis dal 1/2 sacku ryze napriklad + nejake maso (at uz slede, tunaka, kureci ... nejake netucne maso), po treninku tuky moc vhodne nejsou.

Az toto spalis (osobne to mivam do hodiny a to zeru cely sacek ryze), tak si muzes dat lehkou svacinu (nebo pokud jdes spat nocni protein s mlekem nebo tvaroh).
Pavelito

PříspěvekZaslal: pá březen 09, 2012 9:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

přesně tak, hoď tam protein a maltu a až přijdeš domů tak nějaké to jídlo no...zkus se podívat tady http://leanbodylifestyle.blogspot.com/

je tam hodně receptů a třeba tam najdeš něco, co ti pomůže doplnit živiny a bude to lehčí na trávení
serak

PříspěvekZaslal: po březen 12, 2012 8:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dík za tipy. Když to nejde jinak, tak tedy hned po tréningu suplementy, a za hodinu a půl nějaké lehčí jídlo.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - potréningová výživa po večerním posilování
Rychle na stránku:

Přejdi na: