Honzíková strastiplná cesta

Jdi na stránku 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Honzíková strastiplná cesta  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Honzíková strastiplná cesta
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
honzik833

PříspěvekZaslal: pá březen 09, 2012 4:51 pm    Předmět: Honzíková strastiplná cesta Odpovědět s citátem

Zdravím ve spolek. Toto bude Honzíková strastiplná cesta.

Něco málo ke mně:
Věk : 28 a stále stoupá
Váha : 136,4 Kg
Výška : okolo 190+ cm nějak se nemohu pořádně doměřit.

Důvodem proč si tento log. Zakládám je, snaho o větší motivaci a pravidelnost cvičení. Vzhledem k mému krásnému zaměstnání a dalším povinným rodinným aktivitám toho času a chutě moc není.

Čeho bych rád dosáhnul v rámci cvičení? Prvně si dávám po delší pauze čas na to, ať si tělo zvykne na cvičení. Takže už po několikáté procházím začátečnickým obdobím. Je to smutné, ale je to tak.

Poté bych chtěl zaměřit cvičení na budování síly a vytrvalosti. Štíhlý manekýn ze mě už nikdy nebude, takže tímto směrem se ubírat nebudu. Posléze je mým skromným cílem a možná motivačním faktorem celého cvičení si zkusit tak možná do dvou let nějakou Strongman soutěž, nebo alespoň některé disciplíny. Celé toto se bude odvíjet od toho, jestli tělo vydrží a bude přát i zdravíčko. Toď plány do budoucna. Ještě k těm plánům. Vím, že zde je několik lidí zabývajících se přípravami na soutěže strongmanů, tak možná časem na základě připomínek upravím a kočíruji program tréninků pro budování síly a soutěže tímto směrem. Přečetl jsem několik článků tady na stránkách, tak vím, že z váhami co zvedám v současné době nebudu moct na soutěži unést ani ručník na utíraní potu, ale pevně věřím, že to jednou přijde.

Vzhledem k tomu, že jsem vyzkoušel již mnoho fitness center za dobu, co cvičím, tak jsem se rozhodl, že si budu cvičit v naší pracovní posilovně, kde ještě musím dodělat nějaké stroje a klasické fitko úplně vynechám. Než dodělám co bude potřeba nebudu mít kde provádět dřepy..

K mému stravování uvedu, že žiji na domácí stravě. Z masa převážně kuřecí klasika. Dále jsem příznivcem vajec a jídel z nich (když ty dnešní ceny jsou mazec) Jediné z čeho se snažím doplňovat stravu je tvaroh. Jinak sním, na co přijdu.

PS: tréninkový deník mám v práci, donesu a cvičení doplním v nejbližší době za těch pár tréninků, co jsem dokázal doposavad absolvovat.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
colapse

PříspěvekZaslal: pá březen 09, 2012 7:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj ... držím palce nech tvoja sila stúpne a zdravie vydrží :) Strongmanstvo je krásny šport. Možem sa spýtať aké su tvoje silové výkony?
Houmí

PříspěvekZaslal: pá březen 09, 2012 7:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky fandim,,a budu sledovat jak postupuješ =)
honzik833

PříspěvekZaslal: so březen 10, 2012 7:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Muj historicky nejlepsi silovy vykon byl bench 160, mrtvola 200, drep okolo 160. ja nikdy nejel na trening zamereny na silu, spise klasika kulturistika na obem :-) takze proto jsem byl takovy slaboch.

V soucasne dobe dle mych zacatecnickych treninku, jsou hodnoty cca

bech 6x 100kg
mrtvola 10x 100kg
drep bez testu nemam kde drepovavat zatim.

Moc me nekrytizujte. beru se ted opet jako zacatecnik na zacatku sve poute..Viz dalsi tren. logy doplnim zitra jak dotahnu denik z prace. Dneska jsem na to zapomel.
honzik833

PříspěvekZaslal: ne březen 11, 2012 2:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na zaklade clanku:

http://powerlifting.ronnie.cz/c-8506-strongman-trenink-i-jak-se-stat-strongmanem.html

mozna prehodnotim priority a posunu zapoleni az tak za roky 3 spise 4 :-)

viz citace z clanku

citace:
„Jaké musím mít silové výkony, abych mohl startovat na soutěžích amatérů?“

To je jedna z nejčastějších otázek a mnozí jsou z odpovědi trochu rozpačití, možná proto, že minimální výkony, které uvádím, jsou o hodně vyšší, než čekají. Nic naplat, tenhle sport skutečně nemůže dělat každý. Žádné váhové kategorie tady nejsou a proti Vám budou stát soupeři často mnohem větší a silnější než Vy.

Takže nějaká ta čísla - pokud pro Vás nejsou běžnou rutinou mrtvé tahy se zátěží 200 kg (v sériích samozřejmě) a nezvedáte ze země nad hlavu alespoň 100 kg na čince (opět v sériích), vůbec nepřemýšlejte o tom, že byste se pokoušeli o start na soutěžích (mluvím samozřejmě o kategoriích amatérských strongmanů, nikoliv profesionálních). Nejen, že byste neměli šanci na přední umístění, ale co hůř, nejspíš byste měli velké problémy se zátěžemi byť jen pohnout. V ideálním případě budou Vaše maxima alespoň 250 kg v mrtvém tahu, 200 kg ve dřepu a 120 kg v nadhozu. To jsou dobré předpoklady k tomu, abyste zvládli většinu disciplín na amatérských soutěžích strongmanů.
deco

PříspěvekZaslal: ne březen 11, 2012 3:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj

Taky jsem si ze začátku rikal kdyz jsem vyzranej mohlo by mi to jít :D
No byli to ideáli kluka skoro nedotcenýho činkama.
ted po roce cvičení si rikám že jsem se skoro nepohnul :D
a na strongmany mužu pomejšlet tak za deset let pri současnym progresu.
To stim drepováním rešim taky podobne a zatim drepuju stim co dostanu na záda prehozem prez hlavu.Na drep je to málo ale zase pocvičim premístení a výrazy.Čelní dřep je myslím výborná varianta a rozhodne ji strongmani doporucujou cvičit kuli atlasum tot muj názor a rada amatéra.

btw: ktem výkonum dovoluju si tvrdit že s cizem udávanýma výkonama
by tento človek pravidelne obsazoval prvních 5 míst v amatérech.

No tvuj log budu sledovat at mám nejakou motivaci a mužu se srovnávat s nekym kdo je vetší ale taky na "začátku" držím palce a preju pevné zdraví
honzik833

PříspěvekZaslal: ne březen 11, 2012 8:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

deco dik za prani. Pokusim se nezklamat. No dneska jsem nesel cvicit. neni mi nejlepe. Zitra jdu do prace na ranni tak si zacvicim po sichte. Neni nad 12 hodinovou pripravu pro vecerni cviceni ;-)

Ale co se treninku tyce tak jsem dneska udelal svou prvni zkusenost ze Strongman treninkem. Jednalo se konkretne o Farmers Walk kdy v kazde ruce bylo cca 15 flasek okurek co bylo potreba vylozit z auta do bytu v panelaku a posleze prenaseni zateze drzene v rukou pred telem, kdy se jednalo o 2 plata mleka jako jediny jsem vsecny disciplyny dokoncil a hned se mi udelalo lepe ;-)
CIZO

PříspěvekZaslal: ne březen 11, 2012 8:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

deco napsal:

btw: ktem výkonum dovoluju si tvrdit že s cizem udávanýma výkonama
by tento človek pravidelne obsazoval prvních 5 míst v amatérech.

Bez šance. Já měl ty výkony o poznání vyšší, v top5 jsem se vyskytl, když byla forma a dařilo se, ale to je tak všechno. Dostat 120 nad hlavu je fakt absolutní minimum a spousta kluků to dává bez problémů ne v jednom, ale třeba v pěti opakováních. Mrtvola 250 to samý. Samozřejmě, že se ta síla musí potkat s technikou, ale pokud má někdo výkon třeba 200 v mrtvym tahu a bojuje s tim dostat nad hlavu metrák, tak by se při disciplínách akorát zbytečně trápil. Možná na těch 2 - 3 lehčích závodech co do roka bývají by to šlo, ale jinak ne.

Derek Poundstone
Reiben

PříspěvekZaslal: ne březen 11, 2012 8:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To chce mít maxka aspoň na mrtvole 300 kg, na dřepu 250 kg, výraz 150 kg + silnej úchop, výbušnost sprintera a kondici crossfiťáka. Pak by strongman soutěže stály za pokus .
Houmí

PříspěvekZaslal: ne březen 11, 2012 8:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj
Podle mě čim dřív skusíš nějaký závod tím líp. (nějakej lehčí)
Na závody se nechodí jen vyhrát. Je hloupost čekat než budu mít výkon abych se hodně dobře umístil.
Příprava na závod a samotná soutěž ti dá víc než obyčejný trenink.
honzik833

PříspěvekZaslal: ne březen 11, 2012 9:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Houmí napsal:
Ahoj
Podle mě čim dřív skusíš nějaký závod tím líp. (nějakej lehčí)
Na závody se nechodí jen vyhrát. Je hloupost čekat než budu mít výkon abych se hodně dobře umístil.
Příprava na závod a samotná soutěž ti dá víc než obyčejný trenink.

No tak dik za dobrej motivacni napad, ale tohle si nelajznu. Neco jsem posledni dobou o soutezich cetl a podle vseho aktualni forma na amaterskych zavodech stale soupa a jsou tam uz nekteri opravdu solidni zavodnici.

Jit na soutez nepripraven a v soucasne NEforme, bych bral jako potencionalni pokus o sebevrazdu v primem prenosu. Nemam vyzkousenou ani jednu disciplinu. Tazke nemam techniku. No to by se dalo prezit. Ale nemam dle meho nazozoru ani potrebny sylovy potencial ve forme staticke sily ( drepy, mrtve tahy, tlaky ) a nemam ani dostatecny dynamicky potencial. Takze jedine do te skladanky je, ze mam telesnou vahu jez by mi mohla za urcitych okolnosti zajistit stabilitu pri nekterych disciplinach

A dalsi veci je co je to lehci zavod? a jak se to pozna ( dotaz z me strany ciste prakticky, jelikoz jsem laik) Vim, ze startovni pole je siroke a pocetne, aby se nekteri mohli i zucastnit a ne kazdy muze vyhrat. Priprava planovana na 1-2 leta je z toho duvodu, abych dane souteze prezil a pobavil se zavodenim. Nepocitam s vyhrou..
honzik833

PříspěvekZaslal: po březen 12, 2012 11:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jak jsem slibil. Doplnim prozatimni treninkove sety co jsem odjel od zapoceti cviceni.prozatim nejsem vybavem magneziem pro nektere cviky tak u poslednich serii MT pouzivam trhacky. Na shyby na hrazde pouzivam trhacky na vsechny serie :-)

DEN 1. 12.2.2012 NE start 16:00
Hrudnik
Benchpres cinka ( 10-15 kilo) + zavazi : 10x 40,60,80,80,80 kg
Sikme tlaky 1 rucky ( hlava nahoru) : 10x 20,25,30,30 kg 6+2 x 30 kg
Rozpazky (hlava nahoru) : 10x 15,15,15 kg
Biceps
EZ cinka + zavaz i : 10x 20,30,40,40,40 kg
kladiva ve stoje : 15 kg x 6,6,8
Bricho
zkracovacky
Predlokti
dlane vzhuru velka cinka : 3x20x 5kg

DEN 2. 28.2.2012 start 16:20
Zada
Shyby hrazda siroky uchop : 4xBW,4xBW, 3xBW+4 negativni, 2xBW+3 negativni.
Pritahy velka cinka ( 10-15 kilo) + zavazi v predklonu na uzko : 10x20,40,60 kg
Velka cinka ( 10-15 kilo) + zavazi ( veslovani se zaprenou tyci jednim koncem v rohu mistnosti) : 10x 60,70,80 kg
Mrtvy tah cinka ( 10-15 kilo) + zavazi :10x40kg,10x60kg,8x80,6x100kg

DEN 3. 3.3.2012 start 15:00
Ramena
celni tlaky ve stoje cinka ( 10-15 kilo) + zavaz : 10x20,40,50,50kg 8x 50kg
Pullitry v sede :10x10, 10, 12,5 ,12,5kg
zadni delty :3x10x 10kg
EZ pritahy k brade :10x 20, 40, 40, 40 kg
Nohy
predkopavani : 4x 20x 20 kg
Bricho
zkracovacky
zvedani nohou

DEN 4. 8.3.2012 start 19:00 CT
Hrudnik
Benchpres cinka ( 20 kilo) + zavazi : 10x 40,70,80, 6x80,5x80, 10x 40 kg
Sikmy bench ( hlava nahoru) : 8x40, 10x 40, 6+2x40kg
Rozpazky (hlava nahoru) : 3x10x 20 kg
Biceps
EZ uzky uchop cinka + zavazi : 10x 20,30,40,40,40 kg
bicepsovy zdvih ve stoje : 20 kg x 6,6,7
Bricho
zvedani nohou
Predlokti
dlane vzhuru velka cinka : 2x30x 5kg, 1x30x7,5kg

DEN 5. 12.3.2012 start 19:30
Zada
Shyby hrazda siroky uchop : 6xBW,3xBW+3 negativni, 3xBW+3 negativni, 2xBW+2 negativni.
Mrtvy tah :10x60,100, 125, 125 kg
Pritahy velka cinka v predklonu nadhmat : 10x60 kg, 7x85kg, 8x 85 kg
Triceps
benchpres na uzko :10x40,60,85, kg 2x8x 85 kg
Bricho
zkracovacky
uklnony 1 rucky 20x10kg, 20x 15 kg
honzik833

PříspěvekZaslal: čt březen 15, 2012 7:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jako rozcvicka bylo prevazovani cca 270 kg zeleza v kotoucich a pote chvilka skakani pres svihadlo. V ramci drepovani bylo potreba zahrat si na McGivera a sestrojit si prostor pro odkladani cinky a jeji zabezpeceni. Jako vitez vzesel nadstaven pro kliky na bradlech polozeny na zebrinach. na ten se odkladala cinka. Jisteni probihalo retezem z boxovaciho pytle. Pri nanadavani kotoucu to bylo docela drama.

DEN 6. 15.3.2012 start 16:30
Ramena
celni tlaky ve stoje : 10x 20,40,60, 8x70kg
Push press 4x 6x70kg,5x75kg
zadni delty, pokem na lavici 30º sklon :3x12x 7kg
krceni ramen jednorucky :20x 20, 33, 43, 10x 53,10x53 kg, pote trenink drzeni jednorucek s vahou 53 kg
Nohy
predkopavani : 1x 20x 15 kg
Drepy 10x 50,76,76,90,90,90 kg
honzik833

PříspěvekZaslal: pá březen 16, 2012 9:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mel to byt trenink s partnerem. Ten zvolil misto moznosti zvedat cinky, nejake trapne rande. Zklamal. No nevadi po vcerejsim cviceni ramen, to dneska nebylo prave orechove, ale tak aspon neco.

DEN 7. 16.3.2012 start 19:00
Hrudnik
Benchpress : 2x12x 55, 10x75,10x95kg 6x 105kg,5x105 kg,4+1x105 kg, 6x 95 kg
Rozpazky havou nahore jednorucky: 2x 10x20kg
Rozpazky rovna lavice jednorucky: 2x 10x20kg

Biceps
EZ siroky uchop : 10x26, 10x46,10x46, 10x46, 6x50, 6x 50 kg

Bricho
zvedani nohou+zkracovacky v serii : 20+20, 20+20
honzik833

PříspěvekZaslal: út březen 20, 2012 10:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Na dnesni den jsem uhnal sparing partnera. Timto bych chtel Mazzymu podekovat, ze dosel a ze jsme spolu zacvicili. Dokonce donesl magnezko tak jsem ho hned prubnul pri Mrtvem tahu a citil jsem se jak v posilovne za starych casu. Jedine negativum bylo, ze po nocni smene jsem naspal odpoledne necele 3 hodiny prerusovaneho spanku a to preci jen neni prave orechove. Po serii mrtveho tahu jsem byl celkem zraly na rucnik do ringu, ale sel jsem do toho a dal si par serii pro protazeni tricepsu. Mili denicku, jsem proste skvelej

DEN 8. 19.3.2012 start 19:00
Zada
Shyby hrazda siroky uchop : BWx 2x 6, 4xBw + 2 neg.
Mrtvy tah 10x 60,100 kg, 140 kg x 7,8,7,6 ( bez trhacek + magnezko + stridavy uchop)

Triceps
Benchpress na uzko : 10x55, 10x75,10x75, 10x95, 8x95 kg

Bricho
zkracovacky : 1x 20

pak uz nebylo kde brat a slo se do sprchy

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Honzíková strastiplná cesta Jdi na stránku 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: