Koupe automobilu

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 36, 37, 38  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Koupe automobilu  Úvodní stránka -> Ostatní -> Koupe automobilu
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kubaz

PříspěvekZaslal: po březen 12, 2012 1:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ted sem se koukal na nabidku renaulty a ty jejich grand modusy me zajimaji ten megan taky neni spatny ale bude to oproti tomu modusu takova nakupni taska
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
KAKAč

PříspěvekZaslal: po březen 12, 2012 1:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja som tam videl minule keď som bol po techničák GRAND SCéNIC v plnej palbe vrátane kože, skoro som sa posral....
spotreba tam bola okolo 4,1, kombinovaná mám dojem iba 4,4 l nafty/100 km, proste delo jak sviňa, obluda veľká, tú farbu takú tmavo bordo červeno hnedú metalízu som videl snáď prvýkrát v živote.
Zobral som si aj leták, cena je od 13000 eur a konkrétne to vystavené čo tam mali bolo za vyše 26 000 eur.
Tomu hovorím rodinné auto, ale snívať môžem....
Petey

PříspěvekZaslal: po březen 12, 2012 1:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nic proti,ale ked si sa posral z renaultu,mal by si vidiet naozajstne auto
tyboo

PříspěvekZaslal: po březen 12, 2012 2:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

KAKAč napsal:
ja som tam videl minule keď som bol po techničák GRAND SCéNIC v plnej palbe vrátane kože, skoro som sa posral....

Z Renaultu? tak to si toho v plne palbe jeste asi moc nevidel.

Jinak tu padl celkem fajn nazor, ze thalia je lacny sunt. nicmene je treba prihlizet k porizovaci cene a ta je v tomto pripade presne takova, co Renault nabizi.
KAKAč

PříspěvekZaslal: po březen 12, 2012 2:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

možno je to tým že som trochu úchylný na francúzoch....

Jazdil som v kadečom, mal som človeka z rodiny v mercedese, takže od tejto značky mám odskúšané celkom dosť veľké portfólio, lenže boli to autá cez 1,5+ mil. Czk a to už je trochu mimo - auto beriem ako približovadlo a rodinné vozidlo a nie nástroj onánie. Tá cena 26000 eur je ešte viac-menej prípustná.....
Tento grand scénic je určite pre mňa praktickejší ako loď od mercedesu za 2 mil. Cz, v ktorej som sa navyvážal celkom dosť....
U mňa najviac bodovali medzi mercedesmi práve autá ako Vito /úprava rodinného auta, presklené/, Vaneo a pod., určite sa tu z toho niekto dogrcá, ale každý preferuje inakšie auto.
A-čko už bolo malé a E-čko zbytočne veľká, silná žravá loď...
Zabudol som na celkom podarené B-čko
- všetky tieto vozy boli vo vysokej výbave, a niektoré aj s automatom /B-čko/.

tyboo: veď ja nehovorím že thalia je luxusný voz, ale na rozdiel od každého priemerného auta /octavia, golf, polo, fóbia atď./, ktoré by som kúpil za 150 000 Czk s najazdenými XXX.XXX km je nové na rozdiel od päťročných šrotov, ktoré za ďalších 7-8 rokov zhrdzavia a je z nich kopa šrotu....
tyboo

PříspěvekZaslal: po březen 12, 2012 2:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

KAKAč napsal:

tyboo: veď ja nehovorím že thalia je luxusný voz, ale na rozdiel od každého priemerného auta /octavia, golf, polo, fóbia atď./, ktoré by som kúpil za 150 000 Czk s najazdenými XXX.XXX km je nové na rozdiel od päťročných šrotov, ktoré za ďalších 7-8 rokov zhrdzavia a je z nich kopa šrotu....

v tomhle se da souhlasit. je to uplne nove auto a tak je predpoklad, ze se zacne sypat mnohem pozdeji, nez vyse zminene golfy apod. kazdopadne prajem vela stastnych kilometrov
Mablung

PříspěvekZaslal: po březen 12, 2012 3:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tyboo napsal:
KAKAč napsal:

v tomhle se da souhlasit. je to uplne nove auto a tak je predpoklad, ze se zacne sypat mnohem pozdeji, nez vyse zminene golfy apod. kazdopadne prajem vela stastnych kilometrov

No, předpoklad. To starší auto o pár tříd výš je vyrobeno z jiných, kapku trvanlivějších materiálů.
Každopádně, ojetina za 150k má stejnou hodnotu jako nová Thalia za 150k. Je prostě jen věcí preferencí kdo si co koupí, co od auta očekává
KAKAč

PříspěvekZaslal: po březen 12, 2012 7:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

súhlasím.
aj diamant za 150 k má rovnakú hodnotu ako thalia za 150 k, však kilo peria váži rovnako ako kilo železa.
už vidím aké "iné materiály" sú použité napr. pri novom fiate panda, ktorý stojí momentálne u vás nejakých 160 000 Czk
je to vec preferencií.

stále mám ale pocit ako keby mi tu niekto tvrdil že za 150 k som mohol mať ročného mercedesa B.
- veď tých 150 k je tak malá suma že aké konkrétne ojazdené auto by si za to kúpil? fakt iba nejakú fóbiu a pod, čo nielenže nepovažujem za "rovnako dobré" ale neporovnateľne horšie, pretože aj materiály pred štyrmi-piatimi rokmi boli niekde inde v iných cenách a výrobné postupy takisto...
Ťažko sa baviť, keď nehodnotíme konkrétne vozidlá, ale za 150 tis. toho moc nenavymýšľaš ani u ojazdených vozidiel, pokiaľ hodnotíme koncovú cenu a nie že zaplatím 150 a ďalších 50 na výmenu a opravy...
tyboo

PříspěvekZaslal: po březen 12, 2012 9:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no s temi materialmi a vyrobnimi postupy bychzas tak optimisticky nebyl. Konkretne Thalia je postavena na zhruba 13 let starem zakladu nekdejsiho Clia a cena se musi nekde projevit. napriklad kvalitou a zpracovanim plastovych casti palubni desky, kde je treba Fabia uplne nekde jinde. o technice podvozku, naprav netreba vubec hovorit.

Nechci ji ale jen hanit. za ty penize nejde patrne nic lepsiho noveho sehnat a bazarova nizsi stredni trida za 150t proste bude ty zhruba 4-5 let stara. Ale to uz se tady asi nema cenu bavit o vybave, mekcenych plastech a jizdnich vlastnostech, pac by to byla nekonecna debata a kazdy ma uplne jine preference
Mablung

PříspěvekZaslal: po březen 12, 2012 10:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

KAKAč napsal:

stále mám ale pocit ako keby mi tu niekto tvrdil že za 150 k som mohol mať ročného mercedesa B.
- veď tých 150 k je tak malá suma že aké konkrétne ojazdené auto by si za to kúpil? fakt iba nejakú fóbiu a pod, čo nielenže nepovažujem za "rovnako dobré" ale neporovnateľne horšie, pretože aj materiály pred štyrmi-piatimi rokmi boli niekde inde v iných cenách a výrobné postupy takisto...
Ťažko sa baviť, keď nehodnotíme konkrétne vozidlá, ale za 150 tis. toho moc nenavymýšľaš ani u ojazdených vozidiel, pokiaľ hodnotíme koncovú cenu a nie že zaplatím 150 a ďalších 50 na výmenu a opravy...

Napíšu ti to asi takhle. Za 150 k můžeš mít novou Thalii a nebo 5 - 6 let starý Ford Focus, včetně dovozu, všech oprav a poplatků. V tomto případě by Thalia měla jen výhodu záruky. Zaplatíš jednou ročně drahou garanční prohlídku a máš klid. Focus bude mít lepší vybavení (třeba takové vyhřívaní předních a zadních skel je v zimě skutečný luxus), možná vyhřívané sedačky, bude pohodlnější, živější, lépe sedět na silnici, ... . Jeho jediná nevýhoda bude možnost oprav. MOŽNOST. Třeba donedávna jsem měl 14letou Nissana Micru a na tu člověk nesáhl jak byl rok dlouhý. Věc štěstí ... (pak se chudinka připletla do dvou bouraček a už jsem se jí raději zbavil)
Vikio

PříspěvekZaslal: po březen 12, 2012 10:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Thalia je v pohodě dokud se jede rovně, jinak je zle
tyboo

PříspěvekZaslal: po březen 12, 2012 10:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vikio napsal:

to mi pripomnelo tento test, kde je napsano v podstate vsechno podstatne. http://www.auto.cz/test-renault-thalia-1-2-16v-quattroporte-z-diskontu-64835/diskuse#p4f3826b30d89d
KAKAč

PříspěvekZaslal: út březen 13, 2012 6:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

poviem to asi takto:

za 9 rokov bude mať moja Thalia 9 rokov, za 9 rokov bude mať tvoj skvelý FOCUS 15 rokov a tam už bude musieť byť menený každý druhý šróbik...

A čo tak spotreba FOCUS verzus THALIA ???

- pripomínam, že mesačne najazdím tak 1500 km poskladaných z 6 km ciest
dedina-mesto, takže na nejaké TDI, common rail sa tu nehrajme...

- za 2 roky tam plánujem MOŽNO buchnúť kvalitnejší splyňovať + primazávanie...

- a predpoklad je taký že najbližších 5-6 rokov dám určite menej do thalie ako do focusa....

- darmo, človek si akosi nechce uvedomiť že pre niekoho je nové nové a staré staré aj keď tieto akcie renaultu dosť serú bazárnikov a ja ich plne chápem

- nejaká panda fakt nedokáže konkurovať "normálnym autám" ale toto už áno...

- trochu modelárčim, tak viem ako ide vývoj dopredu, jednak materiály, jednak chémia...

- momentálne jazdím na 16 ročnom aute, ktoré som kupoval ako 8 ročné a nemôžem sa sťažovať. Ak by mi už nezačalo veeeeeeeeeeeľmi pomaličky hrdzavieť necelé 3 roky, tak by som o inom ani neuvažoval. Ale jedno môžem na margo francúzov povedať, že ako medzi prvými na svete začali pozinkovávať kasne, čo sa odrazí na dlhšej životnosti... mám dojem že Citroen v roku 1982 mal už celopozink... a golfy? ešte v roku 1995 nemali...
Petey

PříspěvekZaslal: út březen 13, 2012 7:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

len technicka - racionalizujes si tu thaliu (co je v pohode) ale panda uz nie je auto? zvlastne.
KAKAč

PříspěvekZaslal: út březen 13, 2012 7:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tyboo napsal:
Vikio napsal:

to mi pripomnelo tento test, kde je napsano v podstate vsechno podstatne. http://www.auto.cz/test-renault-thalia-1-2-16v-quattroporte-z-diskontu-64835/diskuse#p4f3826b30d89d

tyboo, veľkááááááááááááááááááááááááá vďaka za ten test.

Takto dobrý a objektívny test som už dávno nečítal, vidno že si ho nezaplatili nemci.... niečo ako losí test u dacie....

Mimochodom som hľadal testy keď som ju objednával a skoro nič som nenašiel, tento ma veľmi milo prekvapil. Presne všetko môžem potvrdiť okrem jednej veci, že má lenivý motor. Ten motor je lenivý na diaľnici ale v bežnej mestskej a mimomestskej premávke to je raketa a nie iba podľa mňa ale aj ostatných čo ju majú, len to má jeden by som povedal nie moc štandardný háčik, ak má byť jazda v štýle "kvázi športovej" motor sa musí točiť nad 3000 a najoptimálnejšie okolo 3500 otáčiek.
V zábehu ho točím okolo 2500, 3000 aby som nikdy neprekročil, aspoň prvých 1500 km.
Ináč to auto nie je vôbec na diaľnice, ktoré permanentne obchádzam, nakoľko ak idem na dovolenku sa vôbec neponáhľam. Čo sa týka normálnych rychlostí obec 50 km/h mimo 90-100, nie je nikde problém.
Ale ak by už niekto náhodou rozmýšľal o diaľniciach, tak pri 130 km/h to údajne na päťke točí na 4000 otáčiek, to len pre predstavu na čo je auto určené...

Ináč fakt klobúk dole pred tým testom, pravdivo a dobre napísané, nič ma tam neurazilo, aj s veľkosťou vpredu, ak by som bol nejaký moc vysoký, rozmýšľal by som o inom, možno o tom starom focuse, resp. viac mi ide mondeo...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Koupe automobilu Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 36, 37, 38  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: