Sach. vlny + kardio

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Sach. vlny + kardio  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Sach. vlny + kardio
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Tay

PříspěvekZaslal: čt březen 29, 2012 5:16 am    Předmět: Sach. vlny + kardio Odpovědět s citátem

Mám takovej problem se sacharidovýma vlnama, potřeboval bych aby mi někdo napsal určitej počet g/kg. Je mi 15 let, vážim 75kg. A chci shodit tuk, něco sem četl ale ňák sem se v tom ztrácim a nechci pak ke konci zjistit, že nabírám, nebo jak blbec pozorovat měsíc jestli shazuju tuk nebo ne. To je moc času. Proto píšu právě na toto forum.
Nějak velký % tuku nemam, ale chci to trochu rysnout na léto ( do ted sem jel objemovku) a chci začit bricho, to sem v objemovce nejel, protoze mi to neprislo moc dobré.
Takze muj plan je ted jet sach. vlny a k tomu 1x tydne kardio ktere budu zvysovat pokud to pujde na 3x tydne.
Cvicim 4x tydne objemovej trenink a mezi to nak zamicham to kardio. Tady je asi zakladni schema:

pondělí - trénink
úterý - kardio
středa - trénink
čtvrtek - volno
pátek - trénink
sobota - trénink
neděle - volno

Nejvetsi energii bych potreboval na stredu, kdy cvicim drepy a na sobotu, kdy zas cvicim celni drepy. Takze by bylo asi rozumny nastavit vetsi pocet sacharidu na den pred tim.
Bohatě mi stačí, kdyz mi nekdo napíše "pondělí jeď 2g/kg, utery 4g/kg a streda zas 2g/kg" nebo nak podobně! Byl bych strašně moc vděčnej!:))

Teď ještě to kardio. Nikdy sem ho nejezdil, tak z toho mam trochu obavy. Popravdě nevím jak by to mělo vypadat. V posilce nemáme bohužel žádný kola který by měřili frekvenci. Nezná někdo nějaký kardio např. z bodyrock.tv ? Já se tam koukal, ale nevyznám se v tom, těch tréninků je tam celkem dost.
Děkuju předem za jakoukoliv odpověď!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Draper

PříspěvekZaslal: čt březen 29, 2012 7:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Proc hned sacharidove vlny? Zacni uplne se zakladnima vecma - zmena stravovacich navyku k tomu trenink a to bude uplne stacit. Pokud mas jidelnicek ok, tak jen zmensi porce, pripadne nektera jidla nahrad vhodnejimi. Podle me je zbytecne v 15 letech hned vlny (nerikam, ze by ti ublizily, ale osobne bych na to sel jinak) a druhy duvod je ten, ze jak sam pises, potrebujes shodit jen malo, takze trochu si pohrat s jidelnickem bude uplne stacit.
badevil

PříspěvekZaslal: čt březen 29, 2012 7:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ja si dokonce myslim ze by mu mohly i rozhodit metabolismus trochu, neni to dobry.

pise ze nedela zadne kardio... myslim ze sprinty, HIIT, delsi beh mu udelaji obrovskou sluzbu. Posilovnu omezit na 3 krat tydne, 2-3 krat kardio.

S jidlem podle mych zkusenosti je potreba casto pohnout nahoru aby clovek kvalitne zestihlel, takze trochu pocitat.
Draper

PříspěvekZaslal: čt březen 29, 2012 7:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

badevil napsal:

pise ze nedela zadne kardio... myslim ze sprinty, HIIT, delsi beh mu udelaji obrovskou sluzbu. Posilovnu omezit na 3 krat tydne, 2-3 krat kardio.
.

S tim souhlasim, ono staci pridat par aerobek tydne nebo nejaky jiny extra vydej a hned to s vahou pekne hne, aniz by musel nejak radikalne redukovat energeticky prijdem.
Kdyz mne bylo zhruba jak jemu, mozna o neco mene, tak si matka poridila rotoped. Nebyl jsem zvykly na pohyb a kazdy den jsem si daval 15-20 minut, jidlo jsem vubec neomezoval a krasne jsem diky tomu zhubl.
Tay

PříspěvekZaslal: čt březen 29, 2012 6:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A jak asi s tou aerobkou? Nemam představu jak by měla vypadat, její dobu apod.:/
Draper

PříspěvekZaslal: čt březen 29, 2012 6:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nemusis denne magorit na rotopedu jako nekteri :), bez si zabehat, zahrat fotbal, nebo treba i rychla chuze, kolo, v lete plavani atd...proste byt v pohybu, aktivni. Jak tu badevil zminoval HIIT, tak si najdi, co to znamena a muzes to treba aplikovat na behani, ale pokud nejsi zvykly, tak klidne bude stacit, kdyz si jen pujdes zabehat. 3-4 tydne treba 30 minut, nebo si vytyc nejkou trasu a snaz se ji pokazde zabehnout v lepsim case.

Pripadne muzes vyuzit i stroje. Rotoped, bahaci pas, eliptical, veslovaci trenazer atd, nevim, co mas k dispozici, ale spis bych se zameril na to behani a podobne, to bude pro tebe prinosnejsi.

Rychle na stránku:

Přejdi na: