|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
bunny
|
Zaslal: út březen 27, 2012 9:27 pm Předmět: Doplňek stravy |
|
|
Zdravím, mám pomalu po sezóně basketbalu a chtěl bych zase začít posilovat, můj cíl je nenabrat moc váhy (zmenšil by se mi výskok, nohy můžu posilovat velice omezeně kvůli kolenům) a tak bych chtěl poradit nějaký doplněk stravy, po kterém budu spíš pálit tuk zkvaliťňovat svalovou hmotu.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: út březen 27, 2012 9:33 pm Předmět: Re: Doplňek stravy |
|
|
Lebron James i Dwight Howard mají těch svalů hodně a s výskokem problémy nemají ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: út březen 27, 2012 10:01 pm Předmět: Re: Doplňek stravy |
|
|
| guruhonza napsal: | | Lebron James i Dwight Howard mají těch svalů hodně a s výskokem problémy nemají ;) |
Ale oba mají přes 2 metry a hodně talentu a tréninku. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
bunny
|
Zaslal: st březen 28, 2012 8:25 pm Předmět: Re: Doplňek stravy |
|
|
| guruhonza napsal: | | Lebron James i Dwight Howard mají těch svalů hodně a s výskokem problémy nemají ;) |
Jenže oba mají přes 2 metry a jejich trenink nohou je trošku někde jinde :) a navíc to mají oba vrozený, že "lítaj" :)
|
|
| nahoru |
|
 |
RavenStalker

|
Zaslal: st březen 28, 2012 9:07 pm Předmět: |
|
|
Jestli to chápu dobře, tak chceš silnější nohy ale moc je posilovat nechceš aby náhodou nevyrostly a vlastně nemůžeš i kvůli kolenům ano? Ale basket hrát můžeš to kolenům nevadí? Nerozumím basketu, ale nebylo by dobré trénovat výskoky? Nějaká plyometrie nebo tak, výskoky na bednu a nebo nějaké dynamické dřepy, trénink spíš silový třeba 5x3op.
Jinak k tomu doplňku bych to viděl asi na nějakou kloubní výživu
|
|
| nahoru |
|
 |
bunny
|
Zaslal: čt březen 29, 2012 8:11 am Předmět: |
|
|
| RavenStalker napsal: | Jestli to chápu dobře, tak chceš silnější nohy ale moc je posilovat nechceš aby náhodou nevyrostly a vlastně nemůžeš i kvůli kolenům ano? Ale basket hrát můžeš to kolenům nevadí? Nerozumím basketu, ale nebylo by dobré trénovat výskoky? Nějaká plyometrie nebo tak, výskoky na bednu a nebo nějaké dynamické dřepy, trénink spíš silový třeba 5x3op.
Jinak k tomu doplňku bych to viděl asi na nějakou kloubní výživu |
Nene, o nohy mi právě vůbec nejde, zmiňoval jsem to jen pro to, aby se nenašel nějaký rejpal a neptal se, proč nechci moc přibírat a proč nemůžu posilovat nohy.
Jde mi o nějaký doplněk stravy, po kterém se mi prostě jen spíš zkvalitní svalová hmota a spálí přebytečný tuk, napadlo mě určitě třeba BCAA?
A mimochodem pro trenink nohou v ramci basketbalu silový trenink určitě ne :).. malé váhy, více opakování a vše dynamicky.. a kloubní výživu zobu furt..
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: čt březen 29, 2012 10:50 am Předmět: |
|
|
prave kvoli takemuto mysleniu je basketbal u vas aj u nas tam kde je _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt březen 29, 2012 11:12 am Předmět: |
|
|
kloubní výživa je ok. Ale ta myšlenka malé váhy a dynamicky je tak z roku 1970. Pokud vám to takto "ordinuje" trenér, tak souhlas Petey - basket bude stát pořád v ČR a SR za hovno.
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: čt březen 29, 2012 11:19 am Předmět: |
|
|
| bunny napsal: |
Jde mi o nějaký doplněk stravy, po kterém se mi prostě jen spíš zkvalitní svalová hmota a spálí přebytečný tuk |
To tě zklamu, to žádný doplněk neumí. Můžeš mít doplněk co zvýší kalorický příjem, podpoří regeneraci, nebo funkci imunitního systému, ale ne doplněk, který "zkvalitní svaly". Svaly můžeš zkvalitnit pouze tréninkem.
| citace: | | A mimochodem pro trenink nohou v ramci basketbalu silový trenink určitě ne :).. malé váhy, více opakování a vše dynamicky.. |
To je velký omyl. Malé váhy ti k lepšímu výskoku přispějí tak leda prd. Malé váhy jsou fajn, ale ne pro zlepšení explozivní síly. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: čt březen 29, 2012 11:22 am Předmět: |
|
|
Hold basketbal neumím asi proto, protože bych pro něj trénoval jinak, než bunny :D
S malejma váhama trénují jen lidé, kteří chcou ztratit svaly i sílu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: čt březen 29, 2012 12:19 pm Předmět: |
|
|
napriklad vami spominany Dwight Howard ide aj trojky na drepe,a vahu zrovna nema malu  Yao ked prisiel do nba,okamzite ho zavreli do posilovne naberat,inak by si neskrtol _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
RavenStalker

|
Zaslal: pá březen 30, 2012 3:16 pm Předmět: |
|
|
Malé váhy, hodně opakování dynamicky, tenhle dinousaří názor má spousta lidí včetně mých 2 trenérů karate a kdo se s nima má pořád dohadovat, a pak se někomu svěř aby tě trénoval...: (
Evidentně je podle toho názoru buď člověk malej a rychlej a nebo velkej a pomalej :D třeba Alistair Overeem vlastně nemůže oficiálně existovat
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: pá březen 30, 2012 5:09 pm Předmět: |
|
|
celkove odsoudit cviceni s malejma vahama na hodne reps je stejnej nesmysl, jako zavrhovat tezky vahy.. ALE vsechno musi bejt v urcity rovnovaze, rozumny mire, apod.
kdyz ti pride na trenink hodne namakanej frajer, tak opravdu bejva ve vetsine pripadu pomalej/neschopnej uvolnit se a nema dobry kardio, vono zkombinovat tezky cviceni s bs/bu neni zas takova prdel, ty svaly se musej jakoby "zapracovat" (nenapada me lepsi slovo)) do treninku, aby se daly opravdu realne vyuzit a nebyly jenom zroutama kysliku (viz. Pudza  ) _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|