|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: út duben 03, 2012 3:19 pm Předmět: |
|
|
Trochu mi to tu připadá jako když dva popeláři jeden druhýmu vysvětlují techniku hry na housle.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
eSko
Naivka

|
Zaslal: út duben 03, 2012 3:20 pm Předmět: |
|
|
| Martinn24 napsal: | | eSko napsal: | Svačina 3 lehce nezralé banány? To je jídelníček pro anorektičku, nebo pro někoho, kdo buduje objem a snaží se o hypertrofii svalstva? A jak řekl Epstein, kde jsou tuky? Bez nich půjde jeho testosteron z úrovně "mám ho až až" k "kde se dá sehnat tribulus levně?" |
Tak se podívej na jídelníček v článku Ektomorf-jak se stravovat?II. A uvidíš, že ten můj jídelníček je skoro totožný s tím tam (svačiny jsou akorat trochu jíné, ale v podstatě je to to samé).:)
Jo a mimochodem, filé se dělá na másle, takže tím je to pořešené.:) |
No jo, ale ten sójový řez a bílý jogurt tam není pro parádu. A z vlastní zkušenosti bych doporučil ještě ořechy, nebo mandle apod.
Když teď koukám na ten jídelníček, tak bych ho zas trochu jinak překopal, ale 3 banány na svačinu? To se na mě nezlob, ale to fakt ne. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
x46x
|
Zaslal: st duben 04, 2012 8:40 am Předmět: |
|
|
| Unknown9547 napsal: | | Martinn24 napsal: |
Tak se podívej na jídelníček v článku Ektomorf-jak se stravovat?II. A uvidíš, že ten můj jídelníček je skoro totožný s tím tam (svačiny jsou akorat trochu jíné, ale v podstatě je to to samé).:)
Vole, on ten článok písal... |
|
|
| nahoru |
|
 |
x46x
|
Zaslal: st duben 04, 2012 8:42 am Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | Martinn24 napsal: | | eSko napsal: | Svačina 3 lehce nezralé banány? To je jídelníček pro anorektičku, nebo pro někoho, kdo buduje objem a snaží se o hypertrofii svalstva? A jak řekl Epstein, kde jsou tuky? Bez nich půjde jeho testosteron z úrovně "mám ho až až" k "kde se dá sehnat tribulus levně?" |
No jo, ale ten sójový řez a bílý jogurt tam není pro parádu. A z vlastní zkušenosti bych doporučil ještě ořechy, nebo mandle apod.
Když teď koukám na ten jídelníček, tak bych ho zas trochu jinak překopal, ale 3 banány na svačinu? To se na mě nezlob, ale to fakt ne. |
Jak? Docela striktně se jím řídím a mám podobný problém jako pán co zakládal toto téma
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: st duben 04, 2012 8:58 am Předmět: |
|
|
"Tento příkladný jídelníček byl připravován pro dvacetiletého cvičence, který váží 70 kg a měří 185 cm. Jeho denní energetický příjem již zahrnující i energetický výdej by měl být cca 10 600 kJ"
Pokud má někdo výdej větší, tak to množství živin v tom jídelníčku mu stačit nebude. Hlavně bych přidal, jak už jsem řekl, na tukách - nějaké ty mandle, ořechy apod. třeba na dopolední svačinu, na kterou bych dal nějaký to obložený pečivo + banán.
Na snídani jsou výborný vajíčka. Třeba si udělat z nich takové celozrnné lívanečky z vloček, mléka atd. (viz snídaně u Endomorfů).
Těch možností je habaděj. Pokud někdo z toho jídelníčku nepříbírá, tak to není chyba toho jídelníčku, ale toho, že máte větší výdej, tak musíte logicky taky přidat na příjmu a ne se držet jídelníčku v článku. Jakmile něco dodržuju dejme tomu 14 dní a váha se nehne, tak je potřeba udělat úpravy. To napadne určitě každého. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st duben 04, 2012 9:04 am Předmět: |
|
|
Pro ektomorfy není špatné přihodit třeba na svačinu burákové máslo. Samozřejmě na něm nestavět, ale třeba 50 g nikoho nezabije a má skoro 300 kcall. Pro endomorfy smrt, pro ektomorfy možná pomoc:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
peters9
|
|
| nahoru |
|
 |
x46x
|
Zaslal: čt duben 05, 2012 8:00 am Předmět: |
|
|
Chci se zeptat ještě na 2 věci.
1. Musím jídelníček striktně dodržovat celý týden, nebo jen v tréninkové dny?
2. Jakou "rychlost" nabírání (pokud nebudu nabírat extrémě rychle nebo extrémě pomalu) mám jako průměrně nabírající ektomorf asi očekávat?
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: čt duben 05, 2012 8:36 am Předmět: |
|
|
Tvorba hmoty nekončí u tréninkových dnů. Je to proces na dlouhou dobu a není možné držet kvalitní jídelníček jen v tréninkové dny a chtít po tělu, aby rostlo. Musíš den po dni, týdne po týdnu... jinak výsledky neuvidíš, kort jako ektomorf.
Půl kila až kilo za týden jsou u ektomorfa docela běžné hodnoty. Zpočátku to může být kilo, pak to bude pomalu klesat, když se pak váha zastaví, je potřeba zas přidat energetický příjem (ne "mekdonaldem", ale opět kvalitní stravou). _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
x46x
|
Zaslal: čt duben 05, 2012 9:00 am Předmět: |
|
|
Samozřejmě jídelníček držím celý týden, jen v netréninkové dny do sebe večer neperu steaky, ale dam si třeba tuňáka či vajíčka.
Pokud ale říkáš že kilo za týden, tak jsem dost sklamaný, k takovým hodnotám jsem se ani nepřiblížil, za posledních pár měsíců jsem nabral tak 4 kila (hlavně když jsem začal jíst tvaroh na noc - předtím jsem před spaním nejedl), nutno dodat že zmizel nějaký tuk z břicha (možná i jiných partií) a přibyly svaly, ale stejně kilo za týden to je hrozné
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny HaRd
|
Zaslal: čt duben 05, 2012 5:40 pm Předmět: |
|
|
Nabral jsi svaly a shodil tuk. Z čeho přesně jsi zklamaný? _________________ "To mi rve koule"
Eric Cartman
|
|
| nahoru |
|
 |
x46x
|
Zaslal: pá duben 06, 2012 7:53 am Předmět: |
|
|
Neshodil jsem tolik a ani tolik nenabral, určitě nenabírám rychlostí 1kg za týden..
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: pá duben 06, 2012 11:48 am Předmět: |
|
|
Ale 1 kg za týden není dogma a povinnost proboha. Když budeš přibírat půl kila za týden kvalitně a jde to tak udržet pořád, tak proč ne. Nic nejde hned. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
x46x
|
Zaslal: pá duben 06, 2012 11:54 am Předmět: |
|
|
Já vím že, potřeboval jsem něco pro srovnání, ale nedostávám se ani k tomu půl kilu..
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: pá duben 06, 2012 11:58 am Předmět: |
|
|
Tak někde bude chyba a ta je nejčastěji při nepřibírání v jídle. Pokud teda necvičíš jenom kladky, pak bych se totiž zamyslel i nad tréninkem. Jestli tvůj trénink má aspoň trochu hlavu a patu, tak se zamysli nad svým stravováním. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|