|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
SCYL
|
Zaslal: st duben 11, 2012 11:16 am Předmět: Úroveň vaší angličtiny- nevěřím |
|
|
Heh, tenhle topic bude působit možná trochu směšně, ale nedá mi to ho nezaložit.
Sem tam se podívám lidem na profil a nemůžu si nevšimnout, že tam každej druhej má udávanou hodnotu angličtiny jako perfektní  Já teda silně pochybuju, že půlka fora umí perfektně anglicky.. Podle mě umět perfektně anglicky nebo celkově jazyk znamená mluvit téměř jako rodilý mluvčí. Tzn, že vaše angličina by měla být skoro jako vaše češina, což se mi nějak nezdá, že by tu byli takový angličtináři... Nevím možná se pletu
Ale dorozumět se anglicky a číst si články v angličině opravdů neznamená perfektně umět anglicky.. Prostě mi to nedalo
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Smazaný uživatel (071)
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
|
| nahoru |
|
 |
Martinn24
|
Zaslal: st duben 11, 2012 11:24 am Předmět: |
|
|
Víš jak, pokud si chceš jednou pokecat s Arnoldem nebo Kevinem, tak ji musíš ovládat.:-))
|
|
| nahoru |
|
 |
lipidek

|
Zaslal: st duben 11, 2012 11:54 am Předmět: |
|
|
Maj ingliš is definytly perfekt. End, anestly spíking, Aj dont nou vaj ju hev oupnd dys jusles topik.
Prostě to neřeš ne. Na světě je tolik lidí, co si myslej, že uměj perfektně cizí jazyk... Jen o pár mých souputnících v práci bych ti mohl vyprávět. Je jasný, že každej má pocit, že umí, protože dneska jsou anglický slova snad v každý reklamě a v každým časopisu. Nehledě na to, že fu*k, sh*t, niga, madafaka a podobný kraviny dnes hrozně letěj, protože je to všechno cool a KFC is sooo good, včetně Mc Donalds I'm loving it...
Každej je přece super angličtinář..:-) _________________ you don´t need muscles to be great...
|
|
| nahoru |
|
 |
SCYL
|
Zaslal: st duben 11, 2012 12:13 pm Předmět: |
|
|
Možná je to taky dáno tím, že jestli je v tom profilu na výběr jen z domluvím se, a perfektně, tak když je někdo na úrovni víc než domluvím se (třeba něco kolem B2), tak si tam prostě flákne perfektně no.. Mě jen prostě sere, že si lidi o sobě myslí jak umí perfektně anglicky a potom když je slyšim mluvit tak vyslovujou třeba houtl (hotel) a opínyon (opinion).
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: st duben 11, 2012 12:23 pm Předmět: |
|
|
Neřekl bych, že moje angličtina je perfektní, jenom na úrovni univerzitně vzdělaného rodilého mluvčího. :-)
Kantůrkova angličtina není žádná sláva, spoustu Pratchettových vtipů vůbec nepochopil a ani jeho styl dvakrát dobře nepřevádí - ale jeho překlady jsou zábavné a lidi se smějou na stejných místech, jako v originále, což je tak to jediné, co Sir Terry pozná. ;-)
|
|
| nahoru |
|
 |
kuše
|
Zaslal: st duben 11, 2012 12:28 pm Předmět: |
|
|
ono to je hodně na pěst i u češtiny, kde má každej - rodilý mluvčí, ovládám perfektně.... pak si přečtu jednu jeho větu, kterou napsal a nestačím se divit, jakou řeč má na mysli - i/y, s/z, t/d....
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: st duben 11, 2012 12:43 pm Předmět: |
|
|
SCYA - a jak se teda vyslovuje Hotel? _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: st duben 11, 2012 12:50 pm Předmět: |
|
|
Moje angličtina vypadá asi takto...
Gut wedr, gut rejs tudej...
Naposledy upravil Korny dne st duben 11, 2012 12:51 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Peet
peetthemaster

|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: st duben 11, 2012 12:55 pm Předmět: |
|
|
| peetthemaster napsal: | | Lunreal napsal: | SCYA - a jak se teda vyslovuje Hotel? |
Když jsem byl před pár lety Anglii na kurzu, tak mě učili, že se to vyslovuje bez H na začátku a tudíž, když mluvíš, tak tam dáš před to i "an" místo "a", protože první písmenko vyslovuješ O a před to patří "an". |
Ehm, ehm: http://cs.forvo.com/word/hotel/
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: st duben 11, 2012 12:56 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: st duben 11, 2012 1:03 pm Předmět: |
|
|
Diky, zase jsem chytrejsi :) _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: st duben 11, 2012 1:06 pm Předmět: |
|
|
Pitbull rozprava spanglish,tak pozor _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|