zazivani, traveni atd atd

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - zazivani, traveni atd atd  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> zazivani, traveni atd atd
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Georgo_K

PříspěvekZaslal: pá duben 13, 2012 8:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johny HaRd napsal:
Georgo_K napsal:
Johny HaRd napsal:
Vygoogluj si chlapíky jako Martin Berkhan nebo Lyle McDonald a pročti si jejich stránky, jsou to takový IF celebrity.

jestli to chapu dobre tak jsou tam casovy intervaly kdy se proste vubec neji a jen pije voda ? treba 24h 1x tydne ?

Přístupů k IF je celá řada, může to být tak jak píšeš Ty, nebo když se podíváš k Frozzovi do logu, tak ten jede Warrior diet s principem 20h (undereating)/4h (overeating), já osobně se příkláním a nejvíc mi vyhovuje styl LeanGains 16h (půst)/8h (jídlo).

Hlavní výhodu LG oproti WD vidím v tom 16h půstu, kdy se skutečně pije jenom voda a nejí se nic, oproti WD kde jsou povolený menší jídla, čímž IF trošku ztrácí ten hlavní smysl.

Další věc, kterou jsem změnil je frekvence jídel. Dřív jsem jedl každý 2-3 hodiny, teď mám v tom 8 hodinovým oknu většinou 2 jídla. Když se 2x, 3x denně pořádně najím, přičemž největší jídlo je před spaním, tak se cítím podstatně líp a taky mi líp tráví, než stylem 8 jídel denně každý 2-3 hodiny.

Navíc jsem četl zajímavou studii, ve které 1. skupina měla jedno jídlo denně a 2. skupina 3 jídla. Stejný množství kalorií, žádný cvičení, a první skupina shodila víc tuku a nabrala víc svalů než druhá skupina, což je celkem šílený (pokud je to pravda).

zni zajimave... ale nejvetsi jidlo pred spanim, to jako klidne i sachry pred spanim ? Bych se bal ze budu veprovej
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Frozz.

PříspěvekZaslal: pá duben 13, 2012 9:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám 83kg, a jako večeři mám:
300ml mléka + protein
hlavní jídlo v podobě rýže (1 pytel) / těstoviny (3 hrstě) + 330-380g masa
pak třeba plechovku ryby (tuňák, sleď, makrela...) cca 120g masa
pak tvaroh, trochu proteinu a mléka
někdy k tomu dám 2 vajíčka

... a shodil jsem (zatím) 5kg. Takže se nemusíš bát, že budeš vepřovej, když budeš dodržovat určitý "pravidla".

Jinak bílkoviny držím cca 2,5g/kg.
Johny HaRd

PříspěvekZaslal: pá duben 13, 2012 9:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Georgo_K napsal:
zni zajimave... ale nejvetsi jidlo pred spanim, to jako klidne i sachry pred spanim ? Bych se bal ze budu veprovej

Přesně tak.

Ono je tak nějak všeobecně zavedený, že sachry se mají hlavně ráno a postupně k večeru ubírat a třeba od 18:00 už je vůbec nejíst, taky jsem se tím dřív řídil, ale časem mi bylo víc a víc jasný, že je to neopodstatněná blbost.

Jednak existuje celá řada studií, které dokazují opak, a co víc, sám to tak praktikuju, tuk rozhodně nepřibírám, ba naopak (a to mám v tréninkový dny kalorie dost vysoko a v netréninkový přibližne maintanance), a hlavně se mi skvěle spí.

BTW: Mám doma 5 koček a ty to tak dělají taky, nažerou se a spat.

Eric Cartman
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: pá duben 13, 2012 10:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ak mozem doplnit nejake moje osobne skusenosti....tiez idem vlastnu, individualnu a prisposobenu formu IF. Cvicim rano o osmej, pred treningom len aminokyseliny, po treningu len aminokyseliny (nehrotim to, bud bcaa, alebo hydro, alebo obycajny protein). Po treningu nic nejem niekolko hodin. Potom zacinam len bielkovinami a tukmi. Sacharidy davkujem vecer. Pokojne 200-300g, ked mam vrchol ich prijmu. Som v diete :)
Ked cvicim nohy, tak rano k AK pridam 10g malty - pred treningom, nie po, kedze cielom je udrzat inzulin nizko a trening tomu po prijme malty pomoze. PrTN davam 10-15 min pred treningom.
Johny HaRd

PříspěvekZaslal: pá duben 13, 2012 10:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tenhle přístup se mi celkem líbí.

Kalorie máš standartně trošku nad maintenance v tréninkový dny a trošku pod v netréninkový? A síla se drží?

Já trénuju většinou okolo 2-3 PM, takže mi to akorát vychází, že po tréninku začne to přibližně 8mi hodinový okno.

Když jé trénink ráno, tak většinou bez jídla dlouho nevydržím, ten den mám "feeding phase" trošku delší, kalorie podstatně vyšší a další den je třeba víc podseknu a "feeding phase" zkrátím.

Eric Cartman
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
RavenStalker

PříspěvekZaslal: so duben 14, 2012 12:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Georgo_K napsal:
RavenStalker napsal:
Já jsem strašně prděl pořád a od té doby co jsem přestal jíst sacharidy (jen večer v 1 porci) a jídlo víc žvýkám tak v pohodě. A to jsem dřív sral třeba celý den, ve škole v práci všude...

Zkusit chvíli jíst hodně málo, třeba jíst jen zeleninu 2 dny a nějaký lehce stravitelný bílkoviny a potom pomalu začít zlehka zase jíst? To se ti stalo ze dne na den ten problém?

Sacharidy jen jednou dene ? a jeste vecer ? to jako nejak dlouhodobejc ? a kolik mas prijem sacharidu dene teda ?

jinak jo asi by to chtelo nejaky dietni 2 dny a pak postupne zkusit zase dlabat

Eppstein, Draper, Magumi a ostatní mě nějak nevědomky přesvědčili, zkusil jsem to trošku jinak a cítím se skvěle, sádlo padá dolů a energie 3 prdele. Jím teď dost tučných věcí, před tréninkem a dopoledne hodně živočišných tuků, k večeru spíš semínka a rostlinné tuky a sacharidy buď večer a nebo před spaním, cca 150g. Po tréninku si dám nějaký vitargo nebo gainer ale jinak to nepřeháním. Dieta tedy. Jím méně často a nikdy jsem se necítil lépe. Možná se snad připravím i na nějaký fight. Mám pocit že těm týpkům něco dlužím

Občas mi udělá dobře cca hodnu před tréninkem kafe, AAKG a bílý rohlík
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: so duben 14, 2012 6:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Johny HaRd:
Moj pristup je zase trosku individualny. Asi tu nie je prilis vela ludi v mojom veku...a aj ked som si niektore veci nechcel pripustit, tak proste realne su a je tazsie dosiahnut to, co kedysi.
Podla teoretickych vypoctov moj BMR je rovnych 2000kcal. Teoria sedi s praxou. Snazim sa dietovat a celkom ma bavi niektore dni si viest uplne presny prehlad makrozivin, takze to mam zratane presne. Netreningovy den nemam :) kedze mam dost velky problem s casom, cvicim denne, maximalne si dam volno v nedelu a vtedy jem bez nejakeho obmedzenia. A teda na treningu v pondelok to je aj vidiet... Cize treningy mam denne, zvycajne kazda svalova partia samostatne (biceps a triceps cvicim ako doplnok) a danu partiu zoderiem dokonale, presne tak, ako sa to nema. Pricom dokazem vtesnat trening do 30-40 min.
Ale k veci, cize prijem energie menim. Viac menej rovnako drzim len bielkoviny, menim hlavne tuky a sachre. Podla mna ale plati, ze sachre v den volna. Glykogen sa neobnovi za 2-3 hodiny, pri slusnej deplecii moze trvat obnova aj 24-48 hodin.
Prasopes.

PříspěvekZaslal: so duben 14, 2012 9:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Je velký rozdíl přijít domů v 14,00 dřepnout si na gauč a ládovat se sachrama, jako je stejně velkej rozdíl jít v 2100 do posilky ve 22 se nabouchat sachrama a pak jít třeba ve 23/24 spát ...

V té výživě a obecně ve světě je spousta mýtů právě díky tomu, že někde někdo něco řekne, druhej se toho chytí, vysadí to z kontextu a použije to úplně blbě na něco jinýho -> náhodou to zafunguje, ale kvůli něčemu jinému - třeba právě díky tomu, že nežere ten člověk sachry od 1800, cvičí ráno, tak je vysazení sachrů od 1800 velice pravděpodobné, že díky tomu sníží energetický příjem = zhubne. Sice docílil toho, čeho chtěl, ale úplně díky něčemu jinému.

Já si naopak myslím, že by člověk měl mít přes celý den nějakou úroveň cukrů, kterou bude přes den držet, tzn. že není dobrý sežrat ráno 500g sachrů a pak přes celej den žrát zeleninu s masem ... Protože kolísání hladiny cukru není nic dobrýho.

Snad jsem trošku pomohl :)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - zazivani, traveni atd atd Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Rychle na stránku:

Přejdi na: