Jak zvysit vstrebatelnost potravy?

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jak zvysit vstrebatelnost potravy?  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Jak zvysit vstrebatelnost potravy?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mannik

PříspěvekZaslal: st duben 18, 2012 8:25 pm    Předmět: Jak zvysit vstrebatelnost potravy? Odpovědět s citátem

Ahoj,

od malicka mam problem s nabiranim jak svalove hmoty tak tuku.
Mel jsem ted nekolika mesicni pauzu, kdy jsem shodil asi 8kg,k tere jsem loni pracne, ale uspesne nabral. Rad bych nabral zase co nejrychleji zpet, ale trapi me spatna vyuzitelnost prijimane potravy. Kolikrat jdu 2x a nekdy i 3x na velkou/den. Stolice je vetsinou mirne prujmova. Proste si myslim,ze 75% hmoty telo bez uzitku vylouci.

Nedokazu ani jist jako tank, proste me telo vice potravy stejne neprijme a kdyz ano, vetsinou rychle vylouci a neroste. Zaroven si nemyslim,ze bych jedl nejak stridme nebo dokonce hladovel. Na druhou stranu znam 100kg borce, co do sebe cpou 400g bilkovin a prujmy a castym vyprazdnovanim netrpi.

Nedaji se koupit nejake doplnky na zvyseni vstrebatelnosti prijimane potravy ( bilkovin), podporu traveni a zazivani ?

Za dnesni den jsem mel

snidane: vlocky+piskoty ~ 100g +0.2l mleka+ 15g olom. tvaruzku
svacina: 2 housky (nemohu ted tmave pecivo) + 100g eidam 30% + ~80g sunka od kosti
obed: veprove maso ~100g + brambory - prumerna porce
svacina: dalsi porce vlocek ~ 100g+piskoty +0.4l mleka
svacina 2 : vanicka tvarohu + 400g ovocny jogurt - nouzove jidlo v praci
vecere : ~100g veprova kyta+ 1/4 pytliku ryze

Diky za rady
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Petan_

PříspěvekZaslal: st duben 18, 2012 9:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To me pripadne jako jidlo v diete pomalu, podle me toho jis malo 1/4 pytliku ryze??? (Ja mam 79 kg na 186 cm, ale pytlik ryze + 250 g masa mi k obedu nedela problem) Zadna zelenina, z ceho chces prijmout vitaminy a mineraly? z ovocneho jogurtu tezko... S tim problemem co pises si spis dojdi k nejakemu Mudr. treba mas na neco alergii, tezko rict takhle na dalku.
Shadoww

PříspěvekZaslal: st duben 18, 2012 11:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak, k takovýchle porcí fakt nepřibereš, je to strašně málo.
Při nechutenství někdy pomáhá zvýšení dávek vitamínů B (stačí b-komplex) a bifi pangamin, který zároveň zlepší trávení. trávení proteinů zároveňlze podpořit trávicími enzymy, koupíš normálně v kapslích. Ale problém může být skutečně v čemkoli a tam ti poradí jen doktor...
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt duben 19, 2012 6:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Přidej hodně zeleniny

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Draper

PříspěvekZaslal: čt duben 19, 2012 6:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak uz tu bylo zmineno, zer pangamin, ale zer ho ve velkem. Take ty travici enzymy by mohly pomoct a v neposledni rade hodne pij.
Levandule

PříspěvekZaslal: čt duben 19, 2012 6:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Proč mu doporučuješ tráviví enzymy, když tráví dobře?
Pangamin neusnadňuje trávení, ale pozbuzuje chuť k jídlu.
Big Muscle

PříspěvekZaslal: čt duben 19, 2012 6:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky bych doporučoval spočítat si množství bílkovin, které přijmeš. Já třeba musím držet bílkoviny pod 2 g/kg. Jakmile jdu přes, tak mám podobné problémy. Při 2,4 g/kg bílkovin jdu na záchod klidně i 5x denně.
Shadoww

PříspěvekZaslal: pá duben 20, 2012 4:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Levandule napsal:
Proč mu doporučuješ tráviví enzymy, když tráví dobře?
Pangamin neusnadňuje trávení, ale pozbuzuje chuť k jídlu.

Budu ho citovat:"Nedaji se koupit nejake doplnky na zvyseni vstrebatelnosti prijimane potravy ( bilkovin), podporu traveni a zazivani ?"

Takže netráví dobře, anopak tráví blbě, jinak by se neptal na něco pro lepší trávení A co jiného zlepší stravitelnost proteinů než enzymy.

Pangamin samozřejmě zlepšuje trávení, nejdřív si zjisti co pangamin
kubaz

PříspěvekZaslal: pá duben 20, 2012 6:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

daymoon napsal:
Přidej hodně zeleniny

u me ma tohle presne opacny efekt
mannik

PříspěvekZaslal: pá duben 20, 2012 1:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diky vsem za rady. Bilkoviny se snazim pocitat alespon priblizne. Nekdy to bude opravdu nad 200g, coz je mozne, ze moje telo nezvladne zpracovat.
Pokud pridam v treningovy den jeste proteinovy napoj je to dalsich +30g.

Je pravda,ze zeleninu moc nejim a piju jen vodu z vodovodu, tam tech mineralu moc nebude.

Jakou zeleninu jite a v jake uprave?

Nekdy si delam cinsky salat , ted jsem koupil mrkev.
Mam rad temer vsechnu doma vypestovanou zeleninu okurky, salat, rajcata,redkvicky atd.
Ale v kupovane z marketu mam pocit ,ze vice nez vitaminu do sebe dostanu prasku a jedu nehlede na to ,ze mi nechutna : (

Takze pangamin pro lepsi traveni? Jakou barvu, a co zkusit nejake enzymy, teda jake?
magion

PříspěvekZaslal: pá duben 20, 2012 1:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tu zeleninu ti doporucovali kvuli vlaknine, abys vycistil streva a upravil traveni... k tomu si prikup psyllium misto enzymu
kid

PříspěvekZaslal: pá duben 20, 2012 2:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

a) Nejíst vločky syrové nebo alespoň několik hodin namočené. A stačí jednou denně!!!

b) Ovocné jogurty mohou také prohánět. Nejlépe zkusit bílé a spíše mírně tučnější typu choceňského nebo řeckého.

c) Někdo má problémy s trávením proteinových nápojů, obzvlášť pokude se patlají do mléka a nebo míchají v příliš malém množství vody.

U některých jídel mixuješ dohromady moc druhů potravin najednou.

Zelenina přiměřeně, zase to nepřehnat.
josorkov

PříspěvekZaslal: ne duben 22, 2012 9:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj jestli můžu poradit, tak bych vyřadil vepřový maso, mlíko a sýr.
Pro mnoho lidí je to těžko stravitený.
Zkus typicky kuřecí maso, mam ratši stehení řízky, k tomu rýži a ke každému jídlu trochu zeleniny.
Jestliže trpíš pomalým metabolismem, což já jo. Sem schopen za den sníst hodně jídla ale nesmim vepřový, to semplnej na půl dne, sýr - okamžitě začnu prdět. Mléčné výrobky opatrně, hůře se tráví.Nechápu, že někdo do sebe můžet házet co chce a tělo si s tím poradí. S těma pangaminama taky opatrně, jak si je vezmu přestanu trávit, břicho se mi nafoukne a je konec. Hlavně najeď na větší množství potravy. To že máš průjem znamená buď že si s tím tělo neumí poradit. Taky je dobrej inulin, to je nerozpustná vláknina.
Ale opatrně s ní. Když ji vezmu hodně, tak se nafouknu a trva než udělá svoji ůlohu, ale u toho moc nemůžu jíst. Tak opatrně. Moje zkušenost.
Takže bych dal třeba dva dny čistící kůru. Ovoce, zelenina, protejnák. Uvidíš, že se ti uleví. A bobky budou v cajku. Hlavně to chce trénink na roztočení metabolismu. Hst, Korte je dobrej
Enzymes Fair Power ® - trávicí enzymy | Survival
Směs účinných trávicích enzymů (amylázy, proteázy, laktázy, lipázy a celulázy).
199 Kč

Rychle na stránku:

Přejdi na: