Zpracování tuku vs. sacharidů (KLAME???)

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zpracování tuku vs. sacharidů (KLAME???)  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Zpracování tuku vs. sacharidů (KLAME???)
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
RANDO
Anonymní

PříspěvekZaslal: so duben 21, 2012 10:23 pm    Předmět: Zpracování tuku vs. sacharidů (KLAME???) Odpovědět s citátem

Jeden 90 kilogramový týpek na jednom fóre (nie kulturistickom) píše, že cvičí, a vie si svojich 90kg udržať na strave pozostávajúcej z takých hodnôt :

70-90g sacharidov
180g tukov
90-135g bielkovín

JE TO MOŽNÉ ???
NECHCE SA MI TO VERIŤ...
Hovorí mi, že ja, RANDO, sa prežieram, keď konzumujem denne toto :

80-90g sacharidov
450g tukov
110-130g biekovín

Povedal som mu, že keby som obmedzil tuky čo by len na 300g, tak by som zo svojich 80kg (na 190cm) behom mesiaca schudol možno na 76, a tam "ostal"...
Keby som obmedzil tuky na 180g pri súčasnej konzumácii 70-90g sacharidov, tak... tak by som vyslovene schudol, možno aj na 74kg..., lebo hoci tuky vytvárajú energiu lepšie ako sacharidy, ale podstatne ťažšie sa z nich naberá hmota (teraz konkrétne nemyslím svaly, ale vodu a tuk, ktoré sú súčasťou objemu pri "objemovkách", alebo ak má niekto porušený metabolizmus).

Totiž keď 1g tuku má 9kcal, pričom 1g sacharidov má len 4kcal, tak sa energetická hodnota môjho tuku o množstve 450g tuku denne = energetickej hodnote 1012 (tisíc dvanásť) gramov sacharidov denne...
Keby som toľko sacharidov denne zjedol, a tuku k tomu hoci len 50 (päťdesiat) gramov, tak som tlustý, alebo spuchnutý, alebo je mi zle, bolí ma žalúdok, som chorý.
Z toho jasne vyplýva, že tuky sa OVEĽA ĽAHŠIE spalujú ako sacharidy, pečeň má s nimi oveľa menej práce, a nevytvárajú v tele tuk, pokiaľ nie sú kombinované s veľkým množstvom sacharidov.

PÍŠE TEN TÝPEK PRAVDU ak tvrdí, že si udrží 90kg pri 90-135g bielkovín, 70-90g sacharidov, a 180g tukov denne ? .... PRE MŇA JE TO NEPOCHOPITEĽNÉ, A NECHCEM MU VERIŤ.... Cvičí, má 90kg, a určite je nižší ako ja.... A TO PRI TAK MALOM ENERGETICKOM PRÍJME, a ešte - BIELKOVINY vraj nečerpá zo živočíšnych produktov..... ALE Z HRACHOVÉHO A RYŽOVÉHO PROTEÍNU....
ON ANI NEKONZUMUJE OBILNINY, STRUKOVINY, A ŽIVOČÍŠNE POTRAVINY...
Vychádza mi to tak, že konzumuje len ovocie, zeleninu, tuk rôzneho pôvodu (možno aj živočíšny, kto vie...možno aj orechy...), a bielkoviny si dodáva ryžovým a hrachovým proteínom v prášku....

VERÍTE MU ?
JA NIE.

Zaujímajú ma vaše názory, aby som mu ich mohol dať prečítať.
Ďakujem.

Naposledy upravil RANDO dne so duben 21, 2012 10:32 pm, celkově upraveno 1 krát
secret78

PříspěvekZaslal: so duben 21, 2012 10:28 pm    Předmět: Re: KLAME ??? Odpovědět s citátem

RANDO napsal:
lebo hoci tuky vytvárajú energiu lepšie ako sacharidy,

Blbosť na n-tú

Totiž keď 1g tuku má 9kcal, pričom 1g sacharidov má len 4kcal,
Z toho jasne vyplýva, že tuky sa OVEĽA ĽAHŠIE spalujú ako sacharidy, pečeň má s nimi oveľa menej práce, a nevytvárajú v tele tuk, pokiaľ nie sú kombinované s veľkým množstvom sacharidov.

Detto
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Seva98

PříspěvekZaslal: so duben 21, 2012 10:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rozhodne verim vice mu a jeho prijmu okolo 2400 kcal denne, nez tobe RANDO a tvemu prijmu skoro 5000 kcal denne pri 80kg.

https://www.zonetraininglog.com
secret78

PříspěvekZaslal: so duben 21, 2012 10:34 pm    Předmět: Re: KLAME ??? Odpovědět s citátem

secret78 napsal:
RANDO napsal:
lebo hoci tuky vytvárajú energiu lepšie ako sacharidy,

Blbosť na n-tú

Totiž keď 1g tuku má 9kcal, pričom 1g sacharidov má len 4kcal,

Detto

Ešte ma napadla taká analogia. Auto má 4 kolesa, motorka len 2. To znamená, že na auto bude rýchlejšie.
RANDO
Anonymní

PříspěvekZaslal: so duben 21, 2012 10:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Seva98 napsal:
Rozhodne verim vice mu a jeho prijmu okolo 2400 kcal denne, nez tobe RANDO a tvemu prijmu skoro 5000 kcal denne pri 80kg.

Akože sorry, ale názory ľudí, čo sú presvedčený o tom, že moja strava vytvára tučné telo, ma nezaujímajú... Prečo ? LEBO TO TAK NIE JE. Tučnie sa ZO SACHARIDOV... + z kombinácie veľkého množstva sacharidov a stredného či veľkého množstva tukov.

JA DÚFAM, ŽE NIEKTO NAPÍŠE NIEČO ROZUMNÉ... zatiaľ sa našli len dvaja takí, ktorí v danej oblasti nemajú prehľad, a píšu nezmysly.
No čo iné píšete, ak ja som 15 mesiacov na spomínanej strave so 450g tuku denne, a pri výške 190cm mám 80kg a mám dobrú kondičku ? VY MI NEVERÍTE, ale ja nemám dôvod klamať....
RANDO
Anonymní

PříspěvekZaslal: so duben 21, 2012 10:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

RONNIE, CIZO, ZRUŠTE TENTO TOPIC............... lebo žiaľ väčšina vašich prispievateľov sú na úrovni debilov, tak nedostanem normálnu odpoveď na to na čo sa pýtam.... Už je tu kopa špiny v tomto mojom naozaj ČERSTVOM topicu, ale neviem ho zmazať...
Príde tu pár idiotov, a trepú dve na tri, nevyjadrujú sa k téme a odsudzujú. Nechcem ich príspevky v mojom topicu. Ale keďže to nemôžem mazať, tak zmažte prosím niekto z vás dvoch (alebo nejaký iný admin od vás) TENTO TOPIC, díky. Už ma totiž nezaujíma riešiť to, či spomínaný týpek písal pravdu, alebo či drístal.

A pre idiotov skopírujem tento príspevok, ktorým som prispel na inú stránku :

To, o čom sa tu NIKDY NEPÍSALO... to idem teraz napísať...
JE VEĽKÝ ROZDIEL V TOM, Z AKÉHO "NOSIČA" ČERPÁME KALÓRIE...
Ja čerpám 450g tuku denne... A to je rovných 4050kcal....
450g tuku = 4050kcal
Ak by som chcel čerpať 4050kcal zo smesi sacharidov a 50g tuku, tak by som potreboval denne skonzumovať 900 gramov sacharidov + 50g tuku. .............................. TO BY BOLO NEMOŽNÉ, ak by som chcel jesť tri jedlá denne (ako jem teraz).
NAVYŠE, keby som denne konzumoval 900g sacharidov, tak.... BY SOM MAL NESKUTOČNÉ PROBLÉMY SO ŽALÚDKOM (výnimku tvorí miniatúrne percento ľudí na planéte, a to zopár strongmanov o váhe 150kg, ktorý dvíhajú pol tony zo zeme... a dokážu to "ustáť"...), bol by som TUČNÝ, chorľavý, a vyzeral by som zle.
JA ALE PRIJÍMAM DENNE 4050kcal .............LEN Z TUKOV..... K tomu (v bežné dni, keď nie som na proticandidovej kúre) prijímam 80-90g sacharidov, a 110-130g bielkovín... a to sú ďalšie kcal navyše, spolu je to 4870kcal.... SKORO 5000kcal.
Tuky a bielkoviny mám všetko živočíšneho pôvodu, sacharidy z ovocia a zeleniny (v blízkej minulosti sacharidy pochádzali AJ zo strukovín, ale tomu je už koniec).

Ako vyzerám ? DOBRE (na kulturistické pomery ale "nič moc", čo sa osvalenia týka - pozn. pre stránku ronnie.cz...)! Moje parametre ? 190cm, 80kg, svaly, tuku minimum.
Ako sa cítim ? DOBRE !
Akú mám imunitu ? DOBRÚ !

NA TAKEJ STRAVE SOM UŽ 15 MESIACOV.

Čo mi na to poviete ? A to som sa VôBEC NENARODIL SO SILNÝM KOREŇOM, práve naopak. Bol som kojený len 2 týždne, mal som ekzémy, v detstve sa mi kazili (nie zas úplne extrémne, ale dobré zuby som nemal...) zuby, bol som alergický na peľ, psiu srsť, mačaciu srsť, perie, atď... ČIŽE ŽIADNY TUHÝ KOREŇ, KTORÝ BY MOHOL BYŤ DôVODOM, PREČO SUPER ZNÁŠAM AJ TAKÚTO, PRE VäČŠINU ĽUDÍ "NEZDRAVÚ" STRAVU.

A PREČO JE TO TAK ??? LEBO TÁTO STRAVA NIE JE NEZDRAVÁ.... !!!
secret78

PříspěvekZaslal: so duben 21, 2012 11:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

RANDO napsal:
Seva98 napsal:

Akože sorry, ale názory ľudí, čo sú presvedčený o tom, že moja strava vytvára tučné telo, ma nezaujímajú... Prečo ? LEBO TO TAK NIE JE. Tučnie sa ZO SACHARIDOV... + z kombinácie veľkého množstva sacharidov a stredného či veľkého množstva tukov.

JA DÚFAM, ŽE NIEKTO NAPÍŠE NIEČO ROZUMNÉ... zatiaľ sa našli len dvaja takí, ktorí v danej oblasti nemajú prehľad, a píšu nezmysly.
No čo iné píšete, ak ja som 15 mesiacov na spomínanej strave so 450g tuku denne, a pri výške 190cm mám 80kg a mám dobrú kondičku ? VY MI NEVERÍTE, ale ja nemám dôvod klamať....

To že to tebe funguje neznamená, že to môžeš zovšeobecňovať. A hlavne teda, že ty máš v tejto oblasti prehľad, keď očividne o metabolizme tukov a sacharidov toho vieš pramálo.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: so duben 21, 2012 11:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

RANDO a co síla? jak jde nahoru u benche, dřepů, mrtvoly a tlaků nad hlavou?
RANDO
Anonymní

PříspěvekZaslal: so duben 21, 2012 11:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

guruhonza : Sila sa mi nemení. Ani sa mi v podstate nikdy nemenila ani na sacharidovej strave...keď som konzumoval možno 100g tuku, a zvyšok sacharidy a bielkoviny.

RavenStalker : Si ožratý (ako sám píšeš), nepochopil si topic... Ja nepíšem, že som sa na danej strave "nabúchal" a som svalovec. Ja píšem, že sa z danej stravy nepriberá, necíti zle, nie je únava (rovnaká bdelosť ako pri sacharidovej strave, možno väčšia, možno), a nie sú problémy, netrpí imunita, atď.
JA TU PÍŠEM O TOM.
Mar

PříspěvekZaslal: ne duben 22, 2012 5:44 am    Předmět: Re: KLAME ??? Odpovědět s citátem

RANDO napsal:
Jeden 90 kilogramový týpek na jednom fóre (nie kulturistickom) píše, že cvičí, a vie si svojich 90kg udržať na strave pozostávajúcej z takých hodnôt :

70-90g sacharidov
180g tukov
90-135g bielkovín

JE TO MOŽNÉ ???
NECHCE SA MI TO VERIŤ...
Hovorí mi, že ja, RANDO, sa prežieram, keď konzumujem denne toto :

80-90g sacharidov
450g tukov
110-130g biekovín

Povedal som mu, že keby som obmedzil tuky čo by len na 300g, tak by som zo svojich 80kg (na 190cm) behom mesiaca schudol možno na 76, a tam "ostal"...
Keby som obmedzil tuky na 180g pri súčasnej konzumácii 70-90g sacharidov, tak... tak by som vyslovene schudol, možno aj na 74kg..., lebo hoci tuky vytvárajú energiu lepšie ako sacharidy, ale podstatne ťažšie sa z nich naberá hmota (teraz konkrétne nemyslím svaly, ale vodu a tuk, ktoré sú súčasťou objemu pri "objemovkách", alebo ak má niekto porušený metabolizmus).

Totiž keď 1g tuku má 9kcal, pričom 1g sacharidov má len 4kcal, tak sa energetická hodnota môjho tuku o množstve 450g tuku denne = energetickej hodnote 1012 (tisíc dvanásť) gramov sacharidov denne...
Keby som toľko sacharidov denne zjedol, a tuku k tomu hoci len 50 (päťdesiat) gramov, tak som tlustý, alebo spuchnutý, alebo je mi zle, bolí ma žalúdok, som chorý.

PÍŠE TEN TÝPEK PRAVDU ak tvrdí, že si udrží 90kg pri 90-135g bielkovín, 70-90g sacharidov, a 180g tukov denne ? .... PRE MŇA JE TO NEPOCHOPITEĽNÉ, A NECHCEM MU VERIŤ.... Cvičí, má 90kg, a určite je nižší ako ja.... A TO PRI TAK MALOM ENERGETICKOM PRÍJME, a ešte - BIELKOVINY vraj nečerpá zo živočíšnych produktov..... ALE Z HRACHOVÉHO A RYŽOVÉHO PROTEÍNU....
ON ANI NEKONZUMUJE OBILNINY, STRUKOVINY, A ŽIVOČÍŠNE POTRAVINY...
Vychádza mi to tak, že konzumuje len ovocie, zeleninu, tuk rôzneho pôvodu (možno aj živočíšny, kto vie...možno aj orechy...), a bielkoviny si dodáva ryžovým a hrachovým proteínom v prášku....

VERÍTE MU ?
JA NIE.

Zaujímajú ma vaše názory, aby som mu ich mohol dať prečítať.
Ďakujem.

Rando, jsi opravdu tak hloupý, nebo to na nás jen hraješ??? Jakéo je tvoje IQ ?
Proč by nemohl 90 kilový chlap udržet váhu z 10 000 Kj na den??? Možná taky neumíš počítat, ale věř, že jeho příjem je takový, což je dostatečné. Rozložení živin je také dobré, tak proč ne? To spíš nad tvou stravou mi zůstává rozum stát. Na co 450 gramů tuků??? Proč se chceš zabít? Nebyl by rychlejší provaz nebo kulka???
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: ne duben 22, 2012 7:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Topik jsem pročistil, protože mi nepřijde nevhodný a zajímá mě fakty podložená diskuze.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: ne duben 22, 2012 7:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To je přesně věc, který se od Randa nedočkáš...
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: ne duben 22, 2012 7:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bez ohledu na všelijaké triky, které tělo umí dělat, si myslím, že takové množství energie (z 450g tuků) se musí někam dát. Buď ten musí tělem jen projít bez povšimnutí, nebo by musel mít strávník takový výdej, že by ho dokázal spálit, ale vzhledem k tomu, co je to za bombu, tak tomu nevěřím, a nebo se musí uložit v těle. 450g tuků je 4050kcal. Můj bazální metabolismus je 2080kcal, při 88kg a 45kg svalů. Teda tohle je 2x tolik, než moje tělo chce, jen z tuků a pokud počítám aktivity, tak se přes takových 1000kcal těžko dostanu, spíš nikdy.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Seva98

PříspěvekZaslal: ne duben 22, 2012 7:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

RANDO napsal:
Seva98 napsal:

Akože sorry, ale názory ľudí, čo sú presvedčený o tom, že moja strava vytvára tučné telo, ma nezaujímajú. .. Prečo ? LEBO TO TAK NIE JE. Tučnie sa ZO SACHARIDOV... + z kombinácie veľkého množstva sacharidov a stredného či veľkého množstva tukov.

Rando, uz chapu proc se kolem tebe vytvari tolik offtopicu a kazdy clanek na MW je kvuli tebe zaspamovany, proste odpovidas hloupostma a vubec nectes to co ti nekteri pisou.

Ja v zivote nerekl, ze tucna strava vytvari tucne telo, tak nevim co si vymyslis.

To, ze se na strave, kde je minimum sachru a velky podil tuku tezko pribira to vim taky, ale kazda styl stravy ma svoje meze a na vsem jde pribrat.

To, ze reknu, ze 5000 kcal na 80 kg/190 cm je blbost, je proste blbost, mas prijem jako 100 kg kulturista v diete, s extremne nastartovanym metabolismem + si napsal, ze prijmas cca 120g bilkovin denne a zaroven 450g tuku, verim, ze ty tuky mas z kvalitnich zdroju, ale vetsina kvalitnich zdroju obsahuje take pomerne velke mnozstvi bilkovin a tim padem bys tak nizke hodnoty bilkovin dosahl jedine, ze bys tak 300g tuku do sebe dostal jen z tekutych oleju, coz se mi moc nechce verit. Proste ti neverim, musel bys mit hodne extremni vydej a nebo aspon velkou kopu aktivni hmoty (coz i kdybys nemel zadny tuk na sobe tak pri takove hmotnosti/vysce proste nemas).

Docela rad bych videl tvuj jidelnicek (rad bych videl jak je clovek schopny, tam narvat tolik tuku, bez toho aby mu rostl i prijem bilkovin) a pokud si zacnes zase vymyslet v odpovedich a rikat, ze jsem rekl neco co jsem nikdy nerekl, tak uz vim, ze na tebe aspon uz nemam nikdy reagovat, protoze to nema cenu.

https://www.zonetraininglog.com
RANDO
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne duben 22, 2012 8:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Seva98 : 300-330g tuku do seba dostávam denne z čisto tukovej slaniny, masla a masti. TAkže tomu môžeš veriť. A živočíšne tuky sú lepšie než rastlinné. To, že WHO vypudila do sveta opačnú informáciu, to nie je nič neuveriteľné - WHO chce vyzerať že ponúka zdravé názory, ale v skutočnosti žiadnej svetovej organizácii nejde o zdravie národa. Lebo choroby sú veľký biznis.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Zpracování tuku vs. sacharidů (KLAME???) Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: