Nočné jedenie

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Nočné jedenie  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Nočné jedenie
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
blackaned

PříspěvekZaslal: ne duben 22, 2012 12:15 pm    Předmět: Nočné jedenie Odpovědět s citátem

Dobrý ďeň, chcel by som sa opýtať, či keď sa uprostred noci zobudím a využijem to na to aby som si dal jedlo (pravdaže kvalitné mäso s prílohou), treba po prebudení ako raňajky zaradiť aj jednoduché sacharidy, kedže mi to vychádza tak, keď počítam 8 hodín spánku tak je prestávka medzi jedlami 4 hodiny, čo si myslím je pre trávenie tak akurát a hladina glykogénu by nemala klesnúť natoľko aby ju bolo nutné po prebudení hneď zvyšovať príjmom jednoduchých sacharidov.. (aby bolo jasné, toto nerobievam každú noc, myslím len tak, keď sa raz za čas človek zobudí uprosted noci sám od seba tak je škoda nevyužiť to ) za odpovede Vám vopred ďakujem
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: ne duben 22, 2012 1:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kasli na nejake jedenie v noci. Okrem toho, nevidim absolutne ziadny dovod rano doplnat gkykogen nejakymi rychlymi sachrami.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: ne duben 22, 2012 2:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Souhlas s epsteinem. Když se vzbudíš, dej si blíý jogurt nebo malej proteinovej koktejl a běž spát. Ráno si dej pořádnou kvalitní snídani.
matejkorvin

PříspěvekZaslal: ne duben 22, 2012 4:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

neviem si predstavit, ze by som v noci nakladal a ohrieval nejake jedlo. Ked je najhorsie, odkrojim kus syra cize pomale bielkoviny + tuky. Urcite lepsie ako sa pchat sacharidmi
[size=10:bfcda6cc54]Naposledy upravil Pakosta dne st únor 31, 2007 22:15, celkově upraveno 1 krát[/size:bfcda6cc54]
Draper

PříspěvekZaslal: ne duben 22, 2012 4:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja uz ty nocni "svacinky" provozuji asi 3 roky, naucil jsem se to v dobe, kdy jsem byl v rekonvalescenci po uraze nohy, nemohl jsem spat kvuli bolestem a protoze jsem porad musel lezet v jedne poloze, a tak jsem jedl v noci Bohuzel je to neodnaucitelnej blbej zvyk, ale uz je to naprosta rutina a nicemu mne to nevadi, naopak to ma sva pozitiva napriklad to, ze jelikoz cvicim rano, tak nesnidam, protoze si nedokazu predstavit, ze bych sel po snidani cvicit a takhle jsem tak akorat najezenej, nemam hlad a ani nejsem prezranej a na trenink mam energie dost. Asi cca 2x za noc tam neco soupnu, je to otazka 20 minut. Samozrejme to ale nikomu nedoporucuji, jak rikam, je to zlozvyk, ktery ma pro me osobne kladne stranky
madball

PříspěvekZaslal: ne duben 22, 2012 4:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jen kvůli tomu, že se vzbudím, mně přijde zbytečný do sebe cpát nějaký jídlo, pokud mě ovšem neprobudí hlad. Když mě probudí hlad, taky by to kousek sýra, proteiňák nebo jogurt nezachránil. V tom případě už tam musím poslat normální jídlo, protože jinak neusnu. Dřív jsme se budil hlady poměrně často, ale od doby, co jsem naučil pořádně jíst před spaním, tak už to je spíš náhoda.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Mick994

PříspěvekZaslal: ne duben 22, 2012 4:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Plnohodnotný jídlo uprostřed noci? To není dle mýho to pravý co by tělo chtělo. Zatěžovat tělo trávením tehdy, kdy si má co nejvíce odpočinout a zregenerovat je hodně špatnej nápad. Ja si tak maximálně předtím než jdu spát dám odměrku proteinu s mlékem to by tělu mělo stačit po dobu spánku. Ale jíst, ještě během noci , to ne.
madball

PříspěvekZaslal: ne duben 22, 2012 4:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mick994 napsal:
Plnohodnotný jídlo uprostřed noci? To není dle mýho to pravý co by tělo chtělo. Zatěžovat tělo trávením tehdy, kdy si má co nejvíce odpočinout a zregenerovat je hodně špatnej nápad. Ja si tak maximálně předtím než jdu spát dám odměrku proteinu s mlékem to by tělu mělo stačit po dobu spánku. Ale jíst, ještě během noci , to ne.

To mně povídej, až nebudu moct usnout 2 hodiny hlady.
Je pravda, že žaludek dostává zabrat, ale pro mě je to pohodlnější kompromis.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Luster

PříspěvekZaslal: ne duben 22, 2012 4:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

me by jidlo v noci ani nenapadlo a kdyz, tak by me odradilo, ze bych si musel vycistit zase zuby (bez toho bych spat nesel a navic si je cistim asi 10 minut )
Draper

PříspěvekZaslal: ne duben 22, 2012 5:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Luster napsal:
me by jidlo v noci ani nenapadlo a kdyz, tak by me odradilo, ze bych si musel vycistit zase zuby (bez toho bych spat nesel a navic si je cistim asi 10 minut )

Me by zase nenapadlo si je vecer vycistit, na to jaksi zapominam za to rano si je cistim treba 3x Ovsem mit takovou uchylku, ze bych si je po kazdem jidle musel 10 minut rajbovat, jinak bych neusnul, tak me to nocni jezeni asi taky prejde
Luster

PříspěvekZaslal: ne duben 22, 2012 5:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

uchylka to trochu je, to je pravda je to z dob detsvi, kdy sem mel rovnatka a hrozne sem se bal, ze se mi pod tim zkazej zuby, takze sem je puliroval treba 15 minut (btw tech 15 davam nekdy i ted vecer, ale snazim se to redukovat do tech 10ti))
Mablung

PříspěvekZaslal: ne duben 22, 2012 7:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mick994 napsal:

Přemýšlím nakolik je to pověra že by se člověk neměl pořádně nažrat před spaním (pokud není na dietě). Pokud mu z toho není těžko, tak se mi spánek zdá jako ideální doba na trávení ...
cocman

PříspěvekZaslal: ne duben 22, 2012 8:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pred spanim do sebe prumerne dostavam tak 2500 Kcal a ze by se mi spatne usinalo to ne
Mick994

PříspěvekZaslal: ne duben 22, 2012 8:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Třeba takovy "opolední šlofík" po jídle to je jiná věc, než večerní spánek. Dle mýho (hele když si někdo navykl jíst večer před spaním , nebo uprostřed večera a vyhovujemu to tak budiž je to jeho věc) by tělo mělo být v klidu a trávení mu dá jen další práci navíc, sice ne nějak namahavou, ale i tak. Taky zaleží na porci , druhu jídla atd ... Ale jak jsem řek , vyhovuje vam to, tak co se da dělat. Ja jsem zastance proteinu s mlékem , nebo ještě líp caseinu (ale ten je celkem dost drahy.
Draper

PříspěvekZaslal: ne duben 22, 2012 8:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cocman napsal:
Pred spanim do sebe prumerne dostavam tak 2500 Kcal a ze by se mi spatne usinalo to ne

Mam to podobne, jednoznacne nejvic energie prijmu prave tesne pred spanim, taky blbej zvyk, ale uz to tak delam hodne dlouho.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Nočné jedenie Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: