|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
total-magor

|
Zaslal: po duben 23, 2012 3:17 pm Předmět: . |
|
|
Tak ja tomu taky asi nerozumim a asi ani nepotrebuji, mel jsem za to ze je to stimulant CNS (diky tomu vic dru pri trenale) a zvysuje krevni tlak.
Rozumna davka byla ok, vetsi mi bylo jen blbe takze dlouhodobe to "brat" takhle tak zhebnu a kdyz jsem moc "kafoval" a pak s tim sekl, bez priznaku, max ranni probuzeni. nez se clovek dostal do tempa.
Proste kofein je pro mne jednoduchy CNS stimulant ktery lze jednoduse a v rozumnem mnozstvi pouzit ale zazraky nevytvori spis naopak.
Nejakych zmen v regeneraci s anebo bez, a uz vubec ne -30% v silovem vykonu. _________________ Winner, winner, chicken dinner ...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
RavenStalker

|
Zaslal: po duben 23, 2012 4:14 pm Předmět: |
|
|
| EpsteinBarr napsal: | | Tak ciste teoreticky, kava pred treningom by praveze nemala byt ok, kedze ma vazokonstrikcne ucinky. A pred/pocas treningu asi nikto nechce mat stiahnute cievy.... Kavu pred treningom milujem :) a nevzdal by som sa jej... |
To sice ano, ale někde zase psali že když jedeš trénink na kafi tak tělo vyloučí o dost víc testosteronu nebo růstovýho (teď nevím)
|
|
| nahoru |
|
 |
konecma
|
Zaslal: po duben 23, 2012 4:36 pm Předmět: |
|
|
Asi jsem se špatně vyjádřil...
Není to tak že bych ze dne na den snížil hmotnosti o 30%, ale během toho měsíce, kdy mi káva přestala chybět se právě to co utáhnu snížilo o těch průměrných 30% - vedu si podrobné záznamy.
U mě je to přesně jako u Roina, prostě když si dám kávu cítím ten účinek - o tom tu ale nechci polemizovat.
Moje otázka zní čím je to způsobeno?:
Je to tím, že káva je analgetikum a potlačí pocit únavy, nebo nějakým způsobem akceleruje regeneraci. (např. zrychlí metabolizmus?)
Nebo něco jiného?
Pročetl jsem co se dalo a nemůžu to zjistit. Já vím, že možná řeším blbost, ale jde o to, že kávu mám opravdu rád a chtěl bych u ní zůstat, ale né za cenu např.kumulace únavy...
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: po duben 23, 2012 4:44 pm Předmět: |
|
|
Pokud to nebudeš přehánět, tak pití kávy je i ve spojení se sportem naprosto neškodná záliba.
Pro milovníky studií:
Jednou vám z těch studií, kde se zachytí statisticky významná odchylka od něčeho při použití čehosi hrábne.
Nastudujte si trochu základy statistiky, hodí se to i tady.
|
|
| nahoru |
|
 |
Rostislaw

|
Zaslal: po duben 23, 2012 5:21 pm Předmět: |
|
|
Ja pred treninkem umelu 25g kavy, hodim to na deset minut do hrnce povarit, precedim a vypiju.
Rano na lacno si bez toho uz nedovedu predstavit trenink.
Kofein je u me doplnek cisl. 1, hned za nim kreatin.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: po duben 23, 2012 5:29 pm Předmět: |
|
|
Ma matka si vari kafe pravidelne vecer na dobrou noc :) Ono asi pokud si to kafe das, ale nedas telu uz zadny patricny stimul, at uz fyzicky nebo psychicky, tak te samo o sobe nenakopne a klidne po nem muzes usnout, zvlast kdyz uz jsi vuci nemu imuni, coz ale asi neplati u vsech, protoze, a to uz mam leta ozkousene, mne staci dat si odpoledne colu a mam velky problem usnout.
Ale s tim kofeinem to plati napriklad u treninku. Pokud trenink neni dostatecne intenzivni a je to jen nejake smrdlani, tak zadne ucinky nepocituju, ale zacne fungovat az kdyz ma trenink to spravne tempo a intenzitu.
Je to tak nebo se mylim? _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Rostislaw

|
Zaslal: po duben 23, 2012 6:11 pm Předmět: |
|
|
Presne tak, telo se musi poradne rozpalit a potom tyto nakopavace zacinaji pekne slapat.
Poznam to, kdyz jdu po silovym treninku behat. V posilovne dobry, ale venku, jak se rozbeham jsem k neutahani, telo je pak pekne rozjety jeste dlouho po treninku. coz muze byt obcas problem vecer pri usinani.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: po duben 23, 2012 6:52 pm Předmět: |
|
|
Ja to take zacnu citit nejvice az treba u superserii nebo uplne nejvic asi az pri kardiu. Kdybych se narval kofeinem a sel cvicit biceps, tak bych u toho asi vazne usnul :) _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po duben 23, 2012 8:23 pm Předmět: |
|
|
| konecma napsal: | Asi jsem se špatně vyjádřil...
Není to tak že bych ze dne na den snížil hmotnosti o 30%, ale během toho měsíce, kdy mi káva přestala chybět se právě to co utáhnu snížilo o těch průměrných 30% - vedu si podrobné záznamy.
U mě je to přesně jako u Roina, prostě když si dám kávu cítím ten účinek - o tom tu ale nechci polemizovat.
Moje otázka zní čím je to způsobeno?:
Je to tím, že káva je analgetikum a potlačí pocit únavy, nebo nějakým způsobem akceleruje regeneraci. (např. zrychlí metabolizmus?)
Nebo něco jiného?
Pročetl jsem co se dalo a nemůžu to zjistit. Já vím, že možná řeším blbost, ale jde o to, že kávu mám opravdu rád a chtěl bych u ní zůstat, ale né za cenu např.kumulace únavy... |
Tipl bych si že problém je v tvojí hlavě, ne v kávě.
1) Kafe tě vždy hodilo do pohody. I když si myslíš že jsi se ze závislosti dostal, stejně ti chybí, nedokážeš si odpočinout, ....
2) Když jsi viděl že tvoje váhy klesly, přijmul jsi to jako fakt a teď se z toho máš problém dostat.
Mohu se mýlit, psycholog nejsem a neznám tě, ale skutečně bych si tipl že nejde o účinné látky v kávě, ale o její psychologický účinek.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peca
|
Zaslal: út duben 24, 2012 12:45 pm Předmět: |
|
|
| kid napsal: |
Mnooo... u zmíněných čtyř kafí denně při vysazení žádné dramatické žážitky nehrozí. Pokud si dobře pamatuji, tak čtyři kafata denně se považují za celkem bezpečnou dávku.
Docela by mne zajímalo proč se tu množí pokusy dělat z druhých lidí pitomce???? Vyniká v tom především Octopuss (ten už by měl dostat za tuhle disciplínu banánový diplom) ale spousta lidí se ráda přidá... Hm. |
S Draperem jsme si vymenili pm a myslim,ze je to vyreseno,reagoval jsem moc utocne :D Nicmene to co si napsal ty,je takovy obecne brany a tisickrat cteny mytus..Jednak jsi nebral v potaz,ze obsah kofeinu je v kave diametralne odlisny podle druhu a i u uvadene arabicy se lisi v radek desitek procent a to neuvazuju o "robuste" ktera je uz celkem psycho :D samozrejme si nebral v potaz i citlivost daneho jedince ke kofeinu,ta se uz nelisi v radech desitek procent ,ale u nekterych jedincu ve stovkach procent....proto tvuj nazor povazuji ve vsi slusnosti za znacne zavadejici.
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: út duben 24, 2012 1:16 pm Předmět: |
|
|
to Peca
Já si myslím, že tu především dochází k velké démonizaci kávy jako nápoje. Problém vysokého příjmu kofeinu se vyskytuje spíš u lidí kteří ho přijímají jinak, než právě zmíněnou kávou. Silně mi to připomíná vajíčkovou hysterii.
|
|
| nahoru |
|
 |
v53s
|
Zaslal: út duben 24, 2012 1:36 pm Předmět: |
|
|
| Rostislaw napsal: | Presne tak, telo se musi poradne rozpalit a potom tyto nakopavace zacinaji pekne slapat.
Poznam to, kdyz jdu po silovym treninku behat. V posilovne dobry, ale venku, jak se rozbeham jsem k neutahani, telo je pak pekne rozjety jeste dlouho po treninku. coz muze byt obcas problem vecer pri usinani. |
souhlas, u mě je to stejné. I s tím usínáním.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peca
|
Zaslal: út duben 24, 2012 1:36 pm Předmět: |
|
|
| kid napsal: | to Peca
Já si myslím, že tu především dochází k velké démonizaci kávy jako nápoje. Problém vysokého příjmu kofeinu se vyskytuje spíš u lidí kteří ho přijímají jinak, než právě zmíněnou kávou. Silně mi to připomíná vajíčkovou hysterii. |
nerekl bych,ze dochazi k demonizaci,preci jenom je to nejrozsirenejsi psychoaktivni latka. Kofein,prijimany i ve forme kavy (coz je nejcastejsi pripad),muze zpusobit neprijemne vedlejsi ucinky,neprijemne abs, priznaky..to je vse...roli hraje v nemale mire i zavislost psychicka....v podstate jsem chtel rict ze ackoli vis houby o tom jestli dany jedinec prijmal leta 600 mg nebo 300 mg, a ackoliv o jeho psychice nic nevis,stejne jako ja nebo jiny citatel fora,vynasis jasne a pro me nepochopitelne zavery,se kterymi se nemuzu ztotoznit.
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: út duben 24, 2012 1:42 pm Předmět: |
|
|
| Peca napsal: | | kid napsal: | to Peca
Já si myslím, že tu především dochází k velké démonizaci kávy jako nápoje. Problém vysokého příjmu kofeinu se vyskytuje spíš u lidí kteří ho přijímají jinak, než právě zmíněnou kávou. Silně mi to připomíná vajíčkovou hysterii. |
nerekl bych,ze dochazi k demonizaci,preci jenom je to nejrozsirenejsi psychoaktivni latka. Kofein,prijimany i ve forme kavy (coz je nejcastejsi pripad),muze zpusobit neprijemne vedlejsi ucinky,neprijemne abs, priznaky..to je vse...roli hraje v nemale mire i zavislost psychicka....v podstate jsem chtel rict ze ackoli vis houby o tom jestli dany jedinec prijmal leta 600 mg nebo 300 mg, a ackoliv o jeho psychice nic nevis,stejne jako ja nebo jiny citatel fora,vynasis jasne a pro me nepochopitelne zavery,se kterymi se nemuzu ztotoznit. |
Ježkovo voči Peco, takováhle rizika se dají najít téměř u čehokoli, co se strčí do úst. Chápu, že chceš poukázat na to, že kofein není bez rizika, nicméně lépe by bylo zaměřit se na tragédy, co si ho kupují a užívají v čisté formě.
|
|
| nahoru |
|
 |
Roin

|
Zaslal: st duben 25, 2012 7:42 am Předmět: |
|
|
Jinak stěma váhama .. podle mě to máš akorát v hlavě a říkáš si, že nemáš kávu a zase budeš horší prostě psychika .. stačí se nato nesoustředit prostě jako kdybys jí měl.
Občas si taky po jídle kávu dám denně vypiju 3-4 hrníčky kafe a klidně usnu jak odpoledne tak večer stim nemam vůbec problém ale jakmile mam mít tréning a kafe si dám tak cejtim, že sem úplně jinej než bez něj ale je to taky psychika prostě si to řekneš a máš to v hlavě
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|